Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(IngridaB @ 2021 08 18, 12:47)
Mes ,kai triušių daug laikėme,būdavo ateini,tarp triušiukų guli žiurkė.Brrrrrrrrrr. blink.gif  rolleyes.gif Beveik nesiskirdavo nuo triušiukų,tik uodega ilga. bigsmile.gif

Ui fek blink.gif
Atsakyti

Muka, ačiūūūū!

Dusia, gerų atostogų, kad ir kūnas, ir dūšia pailsėtų :)

Luety, baisiai nemalonu tos žiurkės. Mes su pusbroliu eidavom kaime rudenį ar žiemą į tvartuką jų galabyt. Aš baladodavau visur su kuolu, o pusbrolis pabėgusias... Čia mes taip prieš paršiukų atsivedimą darydavom, nes anoms gi ir mažutytis paršiukas yra skanėstas, jei neranda kokių grūdų. Ir dar atvirkščiai, kiaulė taip pat yra visaėdis gyvūnas, gali tą žiurkę uždobt ir suėst. Niekam tų ligų nesinorėjo. O kaimietės buvo gudrios, jei nors viena nustipdavo, pašaro neėsdavo daugiau, įtardavo, kad užnuodytas.

Atsakyti

Luety vandenynas Atlanto

Atsakyti
Nu kokia slapuke,Dusia.trupina info po kasneli,kaip ziniasklaida per kovida.Atlanto vandenynas:UK,Amerika,Airija,Prancuzija,Ispanija,Portugalija?Pietu Atlantas-Afrika?Brazilija? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Zodziu platus spektras pasirinkimo. biggrin.gif biggrin.gif
Nupurskiau bulves ir lauko pomidorus tuo fitoftorinu,nezinau,pades,nepades,bet nesinori prarast derliaus,dar salciai toli,dar daug kas uzaugtu.Bulves tokios grazios,zydi,ir is pasakiu jau gelsta,rusta lapai.Gal isgelbesiu dar.Tas fitoftorinas pas mane gal kokie 4-5 metai,jau gal pasenes.Veiks neveiks,nupurskiau ir viskas. ax.gif ax.gif
Nemalonu zinoma,musu tvartelis,kur vistos miega neuzdarytas ziema vasara,toks langelis ieit,tai smagu palikt edalo lauke,kad galetu atsikele paest,o mes atvaziuojam apie 11 val.O dabar negali,sausus grudus pakabinom aukstokai,uzdejom virsuj dangti placiais bryliais,kad is apacios nepasiektu,o is virsaus neprieitu,tai isgeria vandeni ,isvercia pakabinta vandeni,o geldoj paliekam skanumynu visokiu,grudu,tai nesinori jais sert ziurkiu.O dar kiausinius eme tasyt,cia jau isvis.MB atrado,kad trys jaunikles net nemiega tvartelyje,o miega lauko voljere,prisispaude prie tvoros ant tokios lazdos prikaltos.As vis jam sakiau,kad pagal kruveles tvarterlyje po laktom,atrodo,kad jaunikles nemiega tvartelyje,jis sako negali but.As jam rodau,kad lauke vienam kampe daug kruveliu,jis sako,cia diena jos palieka.Pasitvirtino mano nuojauta,vakar pats pamate vakare nuvaziaves ir dar vargo,kol suvare i tvarteli,jos jau senai iprate ten miegot.Bet jei lape isisuktu,tai per tvora jas uzkabintu ikisus letena,nes jos miega prisispaude prie tvoros ir visos susispaude i kruvele.Zodziu -nusibos jums mano vistu odisejos,o as jas myliu,tai galiu sneket ir sneket.
Mezgiau Gabrielei megztini,ir pritruko siulu nuo alkunes iki peties.Niekur nebera tokiu siulu,tokio Shade dar randu,bet DYE nera tokio,skiriasi vienu numeriuku vienoj firmoj,uzsakiau,bet nezinau ar tiks.Jei ne,teks ardyt kazkiek pirma rankove ir kazkaip kombinuot.Per ta laika,baigiu antra megztini,nezinau ar Gabrielei ar marciai ar dukrai,kuri nores,nes jis toks laisvas neilgas,dabar tokius nesioja.Dar uzsakiau merino vilnos siulu Drobs Nord,megsiu dar viena,nezinau kuriai.Izabela jau nesioja,o Margo issiusiu sia savaite.
Atsakyti

Luety ne slapuke. Madeira. Portugalijos sala vandenyne. Atostogos savaitę. Neilgos, bet gerai atitrūkti. Skrydis tik ilgas, beveik šešios valandos. Šiandien ilsimes prie vandenyno... Dar kelios ekskursijos laukia. Įspūdžių ir adrenalino bus....

Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Nu tu duodi Dusia. bigsmile.gif Gero oro,daug įspūdžių,poilsios.Lauksime nuotraukų. ax.gif wub.gif wub.gif

Man tai duokite miško ir pakaks.Vakar su dviračiu nuvažiavau į vieną miškelį,paklaidžiojau po gervuogynus,nieko grybų.Tada parsivariau dviratį iki upės.Ir ką žiūriu dar šviesu pabandysiu į šabakštyną,siaubiaką. bigsmile.gif Na ką broviausi ir paklydau. ax.gif Išeinu iš miško kažkokios fermos,upės nei kvapo.Ne tokie laukai apsėti,matosi didelis kelias tolumoje. ax.gif Skambinu mb-paklydau...........
Paėjau kiek lauku,galvoju lysti vėl miškan. ax.gif Skambinu vėl mb,kad nors orentuotųsi kur rasti panašiai mane,jei vilkai suvalgytų.Tik pakalbėjau,kad prasidėjo raudonikiai,niekas neužeina.Jei ne naktis ant nosies galima grybauti būtų. ax.gif Ėjau ėjau ir išėjau į kitą galą miško kur kasdien grybauju,jau pažinau mišką.Paskambinau mb parvežė.Tada ėjau parsivaryti dviračio,nes prie jo žvynabudes buvau palikųsi.su saulės nusileidimu baigėsi nuotykiai. biggrin.gif biggrin.gif
Vakare pažiūrėjome maps,ne toks jau didelis tas miškas,dabar žinosiu kur galiu išeiti. ax.gif
Atsakyti

Dusia, super!

Ingrida, be nuotykių tu negali :) Iš kitos pusės, gerai pažiūrėt per mapsus mišką, kad sau vizualizuotis kaip jis atrodo. Aš ir miške kartais pažiūriu, bet blogiausia, kad miške dažnai nebūna ryšio ir gali pasitikėti tik savo vidiniu gps'u, na dar įsidėmėt iš kur saulė, kokie objektai.

Atsakyti
Labos smile.gif

IngridaB na sakiau ištroškusi nuotykių nors tu ką ir kitą kartą eisi į tą mišką blink.gif
Luety šnekėk apie vištukes wub.gif Tik pasimečiau kiek tu jų turi?
Dusia37 šaunu pailsėsi pravėdinsi kudlas wub.gif
o aš vakar vekavau vekavau vekavau blink.gif jau astibodo o dar pomikai normaliai neprasidėjo bet nieko šiandiena džiovyklę pasiimu naują tai viskas bus džiovinimui ax.gif
Ech vaizdelis vertas limono kada tos mano atostogos unsure.gif ax.gif

Papildyta:
QUOTE(Pou @ 2021 08 19, 09:59)
<p>Dusia, super!</p><p></p><p>Ingrida, be nuotykių tu negali smile.gif Iš kitos pusės, gerai pažiūrėt per mapsus mišką, kad sau vizualizuotis kaip jis atrodo. Aš ir miške kartais pažiūriu, bet blogiausia, kad miške dažnai nebūna ryšio ir gali pasitikėti tik savo vidiniu gps'u, na dar įsidėmėt iš kur saulė, kokie objektai.</p>

O aš neturiu to vidinio net nė trupinėlio blink.gif bijau viena eiti o jau kaip IngridaB duodasi tai išvis man ant pečiaus tik sėdėti biggrin.gif
Atsakyti
Jūs galvojate šiandien nevažiuosiu?MB išvažiavo į miestą,dar vieną šiltnamį palaistyti,valgyti troškinys baigiau troškintis ir pirmyn į trasą. ax.gif
Čia nusispjauti toks mišklis,va Šimonių giria,arba mūsų Žalioji.Ir tai sugebėjau pernai Šimonyse paklysti,tik ten gerai daug kelių.Žmogus pavežė.
Žaliojoje su mama lapkričio 22 d. mėnesį buvome pelkėje paklydę,va čia tai ekstrymas,miškininkai 10 km iki mašinos parvežė.Norėjome ekstrymo,kaip atrodo spanguolės po atlydžio. mirksiukas.gif
Bet vis laimingai baigiasi be sraigtasparnio. biggrin.gif
Vakar iškarpiau negražius lapus pomidorų,dabar visai gerai žiūrisi. ax.gif Apseisime be purškimų manau.Tik atšalimas nemažas. ax.gif
Kaimynė vakar siūlė važiuoti į Joniškį bendrovė veža ekskursija,na kur tau grybus iškeisiu? biggrin.gif Dažnai bendrovė kur nors veža,kas mėnesį. blink.gif
Atsakyti

Labos. Ingrida mudu su MB keliauninkai. Kai jaunesni buvom daug keliaudavom su mašina. Su vaikais... Dar rudeniui yra noras iki Čekijos palekti. Madeira nerealiai graži! Šiandien ekskursiją nusipirkom... Ryt patys į sostinę keliausim. Norim aplankyti botanikos sodą. Mūsų tokia tradicija.... Man bepiga su MB keliauti, kalbą moka. Vakar pasitrynem pliaže... Pasimaudziau. Sūrus tas Atlantas. Maudytis tik nuo molo, pakrantės nėra. Gaila neturiu akinių , smagiau plaukti būtų. Gražios dienos :4u:

Atsakyti
Labos 4u.gif
Dusia,daug daug saules tau!
Ingrida,esi didvyre mano akyse.As,kaip Muka,ivesk i miska,palik ir rasi,kur palikai,nes as nesiorientuoju nei pagal kokius gamtos orientyrus,kur as esu ir kur iseit miske.Neduota Misko bijau.Galiu pasivaiksciot tik samanotam miske su patikima kompanija.
Muka,turiu 6 vistukes.3 jų jaunikles siumetines,pirkom pas ukininka kovo menesi,kiausus eme det geguzej tik.
Trys senes,išgelbėtos is fabriko.Viena is ju deda,arba visos trys deda pasikeisdamos dienomis,nes randu kasdien tik 4kiausinius.
Vakar vel MB dare uztaisa predatoriams,si ryta rado tas pacias landas,atnaujintas,bet pastipusiu akivaizdzioje vietoje nerado.Bet turi suveikt trucas,lauksim kol sumazes landu.Vistas daug kas laiko sode.MB vaziuodamas sodo keliu mate ziurke begant per kelia is kitu sodo,kur turi vistu.Kazin tik ar visi naikina,ar tik mes!Jei tik mes,tai teks pavargti wub.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 19 rugpjūčio 2021 - 10:23
O ,portugalu kalba moka dusios vyras.Va cia tai lygis.
Teigiama ,kad rumunu ir italu yra panasi i ta portugalu,bet man kazkaip nepavyksta.
Tiek kad rumunijos cigonu panasi i lietuviu. biggrin.gif
Atsakyti