Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(Muka @ 2022 02 14, 08:10)
......
Ate42 o kaip tu ten kepi tuos sparnus su mondru pavadinimu? O kada tu tą pirštuką spėjai susilaužyti. aš vakar slydau lipdama iš vonios irgi užsigavau skauda iki jklmn. verysad.gif
....

Laba,
Muka, Sous vide-gaminimas vakume žemoje temperatūroje. https://valgiai.lt/p...tika-sous-vide/
Mano orkaitė turi šią programą. Tikrai skanu, verta, sveika. Naminis paukštis ir pardoj pirktas-skonis ir laikas skiriasi, kaip diena-naktis.
Kaip tavo pirštelis? Nesulaužei?
Maniškis-ok. Juodai mėlynas, bet tinimą jau atleidžia. Šiandien darbe su savo batais. biggrin.gif
Atsakyti
Zinau tas kasytes ,bet as ne ant tiek estete.
Miltai sitie kazkaip jau lipdosi ,dar dedu dilgeliu ,cia labai populiaru jas valgyt.Tesiog turguose parduoda ,kartu su arkliarugstyniu lapais,gal avelukas .
Idara pati sugalvoju ,priklausomai kokiu atlieku saldytuve yra. biggrin.gif
Saintlina ,to brexin yra jau modernesnis variantas ,arcoxia.Nors tiesa sakant brexin turbut efektyvesnis kaip extrinis,kai reikia staigiau ,kas buvo irodyta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 14 vasario 2022 - 12:31

AA, priminei man dilgėles. Reiks šįmet, kai bus jų jaunučių sezonas, užsišaldyt.

Atsakyti
Oi kiek esu gavusi per nagus už tai kad kasytės nelygios tongue.gif O bulvių įdarą močiutė gardindavo spirgiukais dar dėdavo porą šaukštų varškės bet čia jaum mano skonio receptoriads fek ax.gif tik bulbos 4u.gif
na reiks pasidairyti ir čia miltų gal išeis daryti su jais nes va krupčatka tobulai tinka biggrin.gif o mano mama ant virtinuku specas ax.gif tik mes vadiname piroškais biggrin.gif
ate na tuomet negaliu daryti nes tokios išmanios orkaitės neturiu, bet va lėtą kepimą jau prisijaukinau wub.gif dar su pečiumi bandau susidraugauti nooors jau jau irgi triušiukas ant sienų nelieką blink.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Pou @ 2022 02 14, 15:20)
<p>AA, priminei man dilgėles. Reiks šįmet, kai bus jų jaunučių sezonas, užsišaldyt.</p>

nepatikėsite aplink mus dilgėlių nėra ir dobliukų irgi blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 14 vasario 2022 - 14:07
Atpazistu poprastu , po tuteishomu dialekta pas muka. biggrin.gif
Draugavau su kultivatorium.Reiks vakare zirniu set biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 02 14, 16:13)
Atpazistu poprastu , po tuteishomu dialekta pas muka. biggrin.gif
Draugavau su kultivatorium.Reiks vakare zirniu set biggrin.gif

na kon darysi ax.gif
aš dar į savo žemelę neinteinu ai ir gerai ax.gif dar medžius genėti reikai o kur balinti o gal net nebalinsiu ax.gif
Tiesa mergai kokį elektros tiekėją renkatės?
Atsakyti

Muka, teta taip pat pirožkais vadino.

O mamos pusėj tokių virtinių nebuvo, ten tik zacyrka :)

Pas mus dilgėlės taip pat tik vienoj vietoj auga, na ir miške yra. 

Aš dar pagalvojau, kad kai rūgštynes verdu sūryme, tikriausiai tiktų ir dilgynių įmest. Man skani šviežių rūgštynių ir dilgėlių sriuba. Tik va oksalo r. daug turi, tai negaliu bais mėgautis.

Vingiorykščių labai daug yra ir gauromečio sočiai.

Sulos labai norėčiau, bet per daug sudėtinga būtų. Bet taip gerai viską pravalytų. Reiks gal pusbrolio paprašyt, kad su citrina arba apelsinu užkonservuotų.

Muka, pas mus taip pat dar į žemę niekaip, pažliugę. Kaip tik vakar važiavom pro tas vietas, tai juokiausi, kad visur ežerai telkšo.

Ate, aš MKR kulinarinį šou pažiūriu, Australijos, o dabar ir Zelandijos, tai jie naudoja tokį gaminimo būdą ir vis pagalvoju, kad turėtų būti labai skanu, sultinga. 

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 02 14, 16:53)
<p>Muka, teta taip pat pirožkais vadino.</p><p>O mamos pusėj tokių virtinių nebuvo, ten tik zacyrka smile.gif</p><p></p><p>Pas mus dilgėlės taip pat tik vienoj vietoj auga, na ir miške yra. </p><p>Aš dar pagalvojau, kad kai rūgštynes verdu sūryme, tikriausiai tiktų ir dilgynių įmest. Man skani šviežių rūgštynių ir dilgėlių sriuba. Tik va oksalo r. daug turi, tai negaliu bais mėgautis.</p><p>Vingiorykščių labai daug yra ir gauromečio sočiai.</p><p>Sulos labai norėčiau, bet per daug sudėtinga būtų. Bet taip gerai viską pravalytų. Reiks gal pusbrolio paprašyt, kad su citrina arba apelsinu užkonservuotų.</p><p></p><p>Muka, pas mus taip pat dar į žemę niekaip, pažliugę. Kaip tik vakar važiavom pro tas vietas, tai juokiausi, kad visur ežerai telkšo.</p><p></p><p>Ate, aš MKR kulinarinį šou pažiūriu, Australijos, o dabar ir Zelandijos, tai jie naudoja tokį gaminimo būdą ir vis pagalvoju, kad turėtų būti labai skanu, sultinga. </p>

Man reiktų pavartoti dilgėlių nes ir taipsako šlapimo rūgšti pašalina bet dabar geriu vaistus nuo to tipo žiūrės ar padeda antras mėnuo eina....
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 02 14, 14:53)
<p>Muka, teta taip pat pirožkais vadino.</p><p>O mamos pusėj tokių virtinių nebuvo, ten tik zacyrka smile.gif</p><p></p><p>Pas mus dilgėlės taip pat tik vienoj vietoj auga, na ir miške yra. </p><p>Aš dar pagalvojau, kad kai rūgštynes verdu sūryme, tikriausiai tiktų ir dilgynių įmest. Man skani šviežių rūgštynių ir dilgėlių sriuba. Tik va oksalo r. daug turi, tai negaliu bais mėgautis.</p><p>Vingiorykščių labai daug yra ir gauromečio sočiai.</p><p>Sulos labai norėčiau, bet per daug sudėtinga būtų. Bet taip gerai viską pravalytų. Reiks gal pusbrolio paprašyt, kad su citrina arba apelsinu užkonservuotų.</p><p></p><p>Muka, pas mus taip pat dar į žemę niekaip, pažliugę. Kaip tik vakar važiavom pro tas vietas, tai juokiausi, kad visur ežerai telkšo.</p><p></p><p>Ate, aš MKR kulinarinį šou pažiūriu, Australijos, o dabar ir Zelandijos, tai jie naudoja tokį gaminimo būdą ir vis pagalvoju, kad turėtų būti labai skanu, sultinga. </p>

O tai nuo karščio oksalo rūgštis nesuyra?
Nekreipiu dėmesio į tai. Špinatuose oksalo rūgšties irgi daug, bet kai prasideda, tai valgau, kol atsivalgau. Bet kiek tai trunka? Mėnesį ar du. Ir su dilgėlėm tas pats. Tai ką jau ten pakenks... Esu nusprendus, kad man nepakenks biggrin.gif
Turiu dilgėlių sėklų, bet vis pamirštu, kad turiu biggrin.gif
Sulos vakar vyras neiškentė - prileido kažkiek. Ko tai nelabai saldi, vos ne kaip beržų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 02 14, 15:13)

Sulos vakar vyras neiškentė - prileido kažkiek. Ko tai nelabai saldi, vos ne kaip beržų smile.gif

Jo,šiemet nelabai saldi.Bet ne kaip beržo,jaučiasi medžio skonis,Man patinka. wub.gif
Atsakyti

O tai nuo karščio oksalo rūgštis nesuyra?
Nekreipiu dėmesio į tai. Špinatuose oksalo rūgšties irgi daug, bet kai prasideda, tai valgau, kol atsivalgau. Bet kiek tai trunka? Mėnesį ar du. Ir su dilgėlėm tas pats. Tai ką jau ten pakenks... Esu nusprendus, kad man nepakenks biggrin.gif
Turiu dilgėlių sėklų, bet vis pamirštu, kad turiu biggrin.gif
Sulos vakar vyras neiškentė - prileido kažkiek. Ko tai nelabai saldi, vos ne kaip beržų smile.gif

Jei gerai pamenu, l. aukštoj temperatūroj. Bet galiu ir apsimeluot.

Na aš mėgstu tuos produktus, kur jos yra: rūgštynes, dilgėles, rabarbarus, j. serbentus, žemuogės, braškės ir t.t.  O inkstuose žvanga, tulžies p. neseniai šalino dėl didelio akmens. Tad realiai, gaunu jos visą žalią sezoną. Reiktų susičiupinėt ir susibalansuot.

Atsakyti

O jūs sulą konservuojat? Mano pusbrolis konservuoja su citrusais, tuomet ir beržų sula labai skania patampa. Bet man ji ir taip skani, na tokia čiut jaučiamu skoniu.

Atsakyti