Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

labas, mielosios 4u.gif

į kaimą aš irgi noriu... į vienkiemį, bet kad būtų ne daugiau negu ~25km iki civilizacijos - na, bent jau rajono centro ir ne daugiau nei 2,5 km iki viešo kelio - valomo žiemą ir t.t.
kas yra sodas - neįsivaizduoju ax.gif neturėjo nei mano tėvai, nei kokie artimi giminės, nei tėvų draugai.. jau kai suaugus esu, tai turiu pora pažįstamų soduose prie Vilniaus gyvenančių, bet čia jau kitaip - lyg kokioj gyvenvietėj ten - vien gyvenamieji namai...
o į butą tai eičiau tik nelaimės atveju - jei liga ar kokia kita nelaimė.. gyvenau tik ištekėjus kokius 2-3 metus doh.gif nu ne...

jau su pomidorais ir kitais daigais į šiltnamius ruošiatės? jau gi ir Jurgis, ir Stanislovas artėja... o jau šalčiai ir vėjai lauke, kad juos galas blink.gif blink.gif blink.gif mano augaliukai laukia sodinimo, ale nenoriu rankų kišt žemėn.... didyjį šeštadienį pirmą atsiųstų augaliukų dalį - kur iš daugiamečių - sukišau, tai toookia alergija užpuolė( man visada taip nuo šaltos žemės, bet tada neatrodė, kad šalta rolleyes.gif )... o dar panikavau, kad nenušaltų - gaila, vis tik - virš 50Eur žemėn sukišau... tai dabar stovi mano žolės malkinėj ir laukia - pagrinde visokios smilgos, viksvos ir lendrūnai.

gal kas rytoj į "Darom"?
Atsakyti
QUOTE(melsvaižalia @ 2017 04 21, 12:48)
labas, mielosios 4u.gif

į kaimą aš irgi noriu... į vienkiemį, bet kad būtų ne daugiau negu ~25km iki civilizacijos - na, bent jau rajono centro ir ne daugiau nei 2,5 km iki viešo kelio - valomo žiemą ir t.t.
kas yra sodas - neįsivaizduoju ax.gif  neturėjo nei mano tėvai, nei kokie artimi giminės, nei tėvų draugai.. jau kai suaugus esu, tai turiu pora pažįstamų soduose prie Vilniaus gyvenančių, bet čia jau kitaip - lyg kokioj gyvenvietėj ten - vien  gyvenamieji namai...
o į butą tai eičiau tik nelaimės atveju - jei liga ar kokia kita nelaimė.. gyvenau tik ištekėjus kokius 2-3 metus doh.gif nu ne...

jau su pomidorais ir kitais daigais į šiltnamius ruošiatės? jau gi ir Jurgis, ir Stanislovas artėja... o jau šalčiai ir vėjai lauke, kad juos galas  blink.gif  blink.gif  blink.gif  mano augaliukai laukia sodinimo, ale nenoriu rankų kišt žemėn.... didyjį šeštadienį pirmą atsiųstų augaliukų dalį - kur iš daugiamečių  - sukišau, tai toookia alergija užpuolė( man visada taip nuo šaltos žemės, bet tada neatrodė, kad šalta rolleyes.gif )... o dar panikavau, kad nenušaltų - gaila, vis tik - virš 50Eur žemėn sukišau... tai dabar stovi mano žolės malkinėj ir laukia - pagrinde visokios smilgos, viksvos ir lendrūnai.

gal kas rytoj į "Darom"?

Mano panos gryzo tik dabar.Margo istvere nemiegojus iki 15val.,o jau siaip 12 val luzdavo pietu.Pridariau valgyt,o jos gryzo prisivalge restorane su drauge doh.gif
Noreciau ir as i kaima,bet ne gluduma,ne vienkiemi,bet ir ne gyvenviete.Kazkur netoli centro,kur arti gyventojai kiti,nes man siauba kelia naktys kaime. ax.gif  tongue.gif
Dusia,turbut jau reikia arbuzus ir moliugus merkti seklas,ar ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 21 balandžio 2017 - 16:26
ARBŪZUS -
MOLIŪGUS -
AGURKUS (ŠILTNAMIUI) SĖJU APIE BALANDŽIO 25.

Jau tikriausiai 18 kartą rašau ...
Man nesunku smile.gif Bet nuobodu .

Oras Lietuvoj Š****, balandžio pabaigoj pusines meduves dėdavau . Šiemet net agrastai nežydi , ir bitės korių nebalina ...

MŽ ne žemei tau alergija, o šalčiui ... Manyčiau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 21 balandžio 2017 - 18:35
QUOTE(Dusia37 @ 2017 04 21, 19:33)

MŽ ne žemei tau alergija, o šalčiui ... Manyčiau smile.gif

tai taip - šaltai žemei mirksiukas.gif rolleyes.gif
Atsakyti
sveikos,
aš ką tik iš kaimynų - apsipirkom su dukra ir su drauge truputuką smile.gif

grįžus radau vieną karnizą su užuolaida nukritusį. O pomidorai šiandien ant palangių gyveno. Ir paprikos - joms daugiausiai kliuvo. Nesiseka man paskutiniu metu daržininkystė...

QUOTE(melsvaižalia @ 2017 04 21, 14:48)
* į vienkiemį, bet kad būtų ne daugiau negu ~25km iki civilizacijos - na, bent jau rajono centro ir ne daugiau nei 2,5 km iki viešo kelio - valomo žiemą ir t.t.
* * kas yra sodas - neįsivaizduoju ax.gif  neturėjo nei mano tėvai, nei kokie artimi giminės, nei tėvų draugai.. jau kai suaugus esu, tai turiu pora pažįstamų soduose prie Vilniaus gyvenančių, bet čia jau kitaip - lyg kokioj gyvenvietėj ten - vien  gyvenamieji namai...
* * * o į butą tai eičiau tik nelaimės atveju - jei liga ar kokia kita nelaimė.. gyvenau tik ištekėjus kokius 2-3 metus doh.gif nu ne...

* pas mani taip yra rolleyes.gif. Iki šiokios tokios civilizacijos (savivaldybės centro) - 7 km, iki apskrities centro 27 km, iki viešo valomo (kažkiek, nes dažnai ir mieste niekas nevalo) ir asfaltuoto kelio - 1,5 km ax.gif
* * sodą žinau, ne tik įsivaizduoju... Blogai... Nesu ekstravertė, tai šiknom trintis su kaimynais, klausytis savaitgaliais viso sodo baliavojimų garsų tikrai ne man.
* * * pragyvenau bute ne tiek ir mažai. Man tai gyvent galima, ir ne tik nelaimės atveju, net geriau nei name mieste su 6 arais, kai su kaimynu per langus gali ištiesęs ranką pasisveikint, bet dabar turiu nepalyginamai geriau...

Atsakyti
Sakot civilizacijos reikia ? Kelias iki pat sodybos asfaltuotas , valomas. Iki rajono centro apie 12 . Iki autostrados 12. Iki sostinės 50 iki laikinosios 50 , iki Trakų 50 iki Kernavės jei brist per upę 7 ar 8 jei važiuot 50. Iki vietinės parduotuvės 2,5 km . Kryžkelėj gyvenu smile.gif
Papildyta:
Iš FB atnešu :

Mokslininkai kelia hipotezę, kad žmonės yra linkę labiau nutukti tie, kurie turi genus atsakingus už kalorijų (maisto atsargų) kaupimą organizme. Manoma, kad tokio tipo žmonės daugybę metų buvo pripratę rūpintis "prisivalgyti ir sukaupti riebalų", kad nesant/trūkstant maisto, galėtų geriau išgyventi. O dabar - sukaupus riebalus, beveik niekas jų nebeišnaudoja, nes netrūksta maisto.

Dar įdomiau, mokslininkai mano, kad žmonės, kuriuos galima pavadinti "grobuonimis/plėšikais", nesuformavo genų, kurie kauptų kalorijas. Taigi, žmonės, kuriems neauga svoris, turi gerai ištreniruotus "plėšiko genus" (tai leido Jiems atimti maistą iš kitų, kurie sukaupė), o žmonės, linkę nutukti, yra geri kitiems žmonės - nesirengia atimti iš kitų maisto, o patys tik kaupia ir kaupia atsargas. Bet tai dar tik hipotezės.

Albertas Skurvydas
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 04 21, 21:42)
* Sakot civilizacijos  reikia ? Kelias iki pat sodybos asfaltuotas , valomas. Iki rajono centro apie 12 . Iki autostrados 12. Iki sostinės 50 iki laikinosios 50 , iki Trakų 50 iki Kernavės jei brist per upę 7 ar 8 jei važiuot 50. Iki vietinės parduotuvės 2,5 km . Kryžkelėj gyvenu smile.gif
Papildyta:
Iš FB atnešu :

Mokslininkai kelia hipotezę, kad žmonės yra linkę labiau nutukti tie, kurie turi genus atsakingus už kalorijų (maisto atsargų) kaupimą organizme. Manoma, kad tokio tipo žmonės daugybę metų buvo pripratę rūpintis "prisivalgyti ir sukaupti riebalų", kad nesant/trūkstant maisto, galėtų geriau išgyventi. O dabar - sukaupus riebalus, beveik niekas jų nebeišnaudoja, nes netrūksta maisto.

Dar įdomiau, mokslininkai mano, kad žmonės, kuriuos galima pavadinti "grobuonimis/plėšikais", nesuformavo genų, kurie kauptų kalorijas. Taigi, žmonės, kuriems neauga svoris, turi gerai ištreniruotus "plėšiko genus" (tai leido Jiems atimti maistą iš kitų, kurie sukaupė), o žmonės, linkę nutukti, yra geri kitiems žmonės - nesirengia atimti iš kitų maisto, o patys tik kaupia ir kaupia atsargas. Bet tai dar tik hipotezės.

Albertas Skurvydas

* tai neblogai visai - tikrai reikia kraustytis rolleyes.gif
o aš dar pamiršau pasigirt, kad iki Via Baltikos - 4 km, o iki Suvalkų - 35 bigsmile.gif. O iki vietinės parduotuvės - apie 2 km ax.gif

* * nu ką aš žinau, kaip su tom mokslininkų hipotezėm... unsure.gif. Mano supratimu, žmonės, linkę nutukti, yra geri rijikai ir tiek smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 04 21, 21:52)
* tai neblogai visai - tikrai reikia kraustytis rolleyes.gif
o aš dar pamiršau pasigirt, kad iki Via Baltikos - 4 km, o iki Suvalkų - 35 bigsmile.gif. O iki vietinės parduotuvės - apie 2 km ax.gif 

* * nu ką aš žinau, kaip su tom mokslininkų hipotezėm... unsure.gif. Mano supratimu, žmonės, linkę nutukti, yra geri rijikai ir tiek smile.gif

O iki sienos kiek ? Jei iki Suvalkų 35 ? Lenkiškai moki ? O jei karas ? Lenkai puls ? 4u.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
PS ar tavo mažoji turi teises ? Manajai prieš savaitę 18. o ji dar net į kursus neužsirašiusi ...
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 04 21, 22:01)
* O iki sienos kiek ? Jei iki Suvalkų 35 ? Lenkiškai moki ? O jei karas ? Lenkai puls ?  4u.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
* * PS ar tavo mažoji turi teises ? Manajai prieš savaitę 18. o ji dar net į kursus neužsirašiusi ...

* nežinau, niekad kažkaip nežiūrėjau, gal koks 20... unsure.gif
nemoku lenkiškai - o gaila. Bet asmeniškai man, tai baisesnės kalbos gal ant svieto nėra biggrin.gif
* * neturi, nenori, nereikia, nesugebės... Taip sako.
niekaip neįsiūliau eit laikyt
jei didžioji vos tik sukakojus 18 lėkė keturiom laikytis, tai šitos neprikalbinu... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 04 21, 22:09)
* nežinau, niekad kažkaip nežiūrėjau, gal koks 20... unsure.gif
nemoku lenkiškai - o gaila. Bet asmeniškai man, tai baisesnės kalbos gal ant svieto nėra biggrin.gif
* * neturi, nenori, nereikia, nesugebės... Taip sako.
niekaip neįsiūliau eit laikyt
jei didžioji vos tik sukakojus 18 lėkė keturiom laikytis, tai šitos neprikalbinu... unsure.gif

Dėl teisių , tikiuosi brolio paklausys ... Nes jis "partijos politiką" išaiškino kam teisės reikalingos .
Aš pati tik 24 išsilaikiau , po mokslų .
Atsakyti
Kava, tobula, nerealiai įsitaisius thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Dusia, gal laikas kraustytis mirksiukas.gif bigsmile.gif
o dėl teisių - gi nespauskit, jei nenori žmogiuks mirksiukas.gif mano dukrė irgi nenori ir nors tu ką... sakau; T,,avo reikalas, brangiausioji tu mano, tik tiek , kad šiuo metu apmokėčiau aš, o va po dešimties ar daugiau metų - tai jau tavo bus išlaidos, brangioji tongue.gif bet nenori, tai nenori.....
Atsakyti
Labas,

Mes jau parijom. biggrin.gif Prikepiau krūtinėlės, padariau salotų su medaus užpilu, vyrai dal bulbių įsirideno.
Aš savaitei beveik darau, tai silkės su tomatais, baltos mišrainės, vištienos skrandukų, vištienos drebučių jau pridariau. Tarnaitė išskalbė dvi porcijas. Guliu ištiesus kojas. MB tvarkosi.
Barbora į Kauną atvažiavo. Nu kaip gerai. Nei važiuot, neistumdytis, nei laukt, o po to dar viską parsitempt. Atneša namučių ir dar paklausia kur padėt. wub.gif o dar kolkasuž tai, aišku kol pridipratins, ir pinigėlių neima. Uf, kaip gerai. Darir pirkinius susitvarkiau.
Atsakyti