Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(Dusia37 @ 2017 05 10, 09:28)
* Muka aš žiūriu čia : http://old.meteo.lt/...og_lt_miest.php
ar  http://old.meteo.lt/...prog_lt_zem.php
Papildyta:
* * Sveikinu  4u.gif  4u.gif  4u.gif  , reiktu pasibandyti pakartoti tavo pasiekimą. Kažina aš tokia valinga ?
Papildyta:
Pavasrinės šalnos eina ruožais ir pažeme smile.gif aš jau žinau vietas savo sodyboj , kur kliuva visada ...

* aš savo šaltinį rodžiau - neblogas
va, Kaunas pvz. http://www.accuweath...forecast/228309
* * nesakau, kad labai lengva, bet tikrai nelabai ir sunku. Tik šalta jau vakarop labai smile.gif. Sakyčiau, ne valios, labiau nusiteikimo tam reikia smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Voriux @ 2017 05 10, 09:33)
Keista gramdyt ledą nuo auto lango gegužės mėnesį.

nu paskaitykim mūsų temos pavadinimą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 05 10, 06:47)
svaikos,
man irgi labai bijūnų gaila... verysad.gif. Su pumpurais kai kurie buvo verysad.gif
Pomidorai gyvena 2 dienas ir naktis namie ir vakar jiems ėmė nebepatikt - viršutiniai labai pradėjo riestis žemys ir patus lapų lapeliai kokie tai susmulkėję atrodė. Tai sumažinau labai šilumą pas juos, šį rytą jau geresni Bet išnešiau į šiltnamį.

Muka, mano daržas GŽ, bet manau, kad šiemet paskutiniai metai. Graužikai po mulču atsibodo, galvosiu kažką kito.

Bet tikrai - koks gėris 36 val. nevalgyt... Fizinė ir moralinė atgaiva smile.gif

blink.gif blink.gif blink.gif Kava 4u.gif
Labryt,
KSC,lenkiu savo zila galva pries tavo ryzta.Labai labai dziaugiuosi ir didziuojuosi,jog tave pazinau.36 val nevalgyt?Ar tai imanoma?Labai labai noreciau pabandyt,net labai.Ka is skysciu vartoji,kiek isgeri?Kiek nori?O ka ant rytojaus valgai?Pasidalink,bandyciau ir as.Tikra saunuole!Po to reikia save tramdyt,kad neapsiest,ar plaukia savaime?Pasidalink,please.
Mes ruosiames i soda vel.Atrodo salnu pas mus nebuvo,bet pamatysiu,kai nuvaziuosiu.O jus laikykites,suprantu,kaip uzknisa toks pavasaris.
Dusia,puikus poziuris i salnas,sugebi valdyt situacijas,nervus,kai negali nieko pakeist.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 10 gegužės 2017 - 09:42
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 05 10, 10:36)
* aš savo šaltinį rodžiau - neblogas
va, Kaunas pvz. http://www.accuweath...forecast/228309
* * nesakau, kad labai lengva, bet tikrai nelabai ir sunku. Tik šalta jau vakarop labai smile.gif. Sakyčiau, ne valios, labiau nusiteikimo tam reikia smile.gif
Papildyta:

***nu paskaitykim mūsų temos pavadinimą biggrin.gif

* Šitas pas mane telefone smile.gif bet kartais pasibludija ... Yra kaime dėl lietuas apgavęs smile.gif Nes ten pas mus niekada nelyja...
** Man jau kokie metai nebebūna bevaik šalčio priepolių . Ar čia dėl svorio priaugto , ar dėl kitų dalykų ...
*** kraustomės į terasą ?
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2017 05 10, 10:39)
blink.gif  blink.gif  blink.gif Kava 4u.gif
Labryt,
KSC,lenkiu savo zila galva pries tavo ryzta.Labai labai dziaugiuosi ir didziuojuosi,jog tave pazinau.36 val nevalgyt?Ar tai imanoma?Labai labai noreciau pabandyt,net labai.Ka is skysciu vartoji,kiek isgeri?Kiek nori?O ka ant rytojaus valgai?Pasidalink,bandyciau ir as.Tikra saunuole!Po to reikia save tramdyt,kad neapsiest,ar plaukia savaime?Pasidalink,please.

jau kai tu parašai... blink.gif
lyg būčiau mėnesį neėdus unsure.gif
čia iš vis - gyvenimo smulkmena tokia, gyvenimo paįvairinimas biggrin.gif
ir nė jokia abejonė, kad neįmanoma

nu 36 val. gaunasi (maždaug), nes gaunasi pilna para be maisto ir dar iš vakaro bei kitos dienos ryto, ir susidaro tiek val.
Išgėriau vakar ryte kavos puoduką, o dieną kokius 3 puodelius arbatos. Daugiau nenorėjau ir negėriau. Tiesą pasakius, galėjau ir dar mažiau arbatos gert smile.gif
Man tai visada kitos dienos ryte atsikėlus jaučiasi kaip nieko ypatingo vakar nebuvę - nei aš noriu valgyt tik išlipus iš lovos, ne ką. Žodžiu, viskas įprastai, kaip tos bado dienos ir nebuvę. Toliau valgau irgi įprastai. Jokių alkio priepuolių, jokių tramdymų, nu žodžiu, kaip ir sakiau - kaip nieko ir nebuvę smile.gif Žodžiu, nieko baisaus - svarbu nusiteikt ir pradėt rytą be abejonių - šiandien jokio maisto ir taškas. Reikėtų tą dažniau daryt, bent jau po neteisingų, visokių ten balinių-festivalinių dienų tai tikrai. Ir labai smagu ta maža pergalė prieš save... smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Dusia37 @ 2017 05 10, 10:47)
* Šitas pas mane telefone smile.gif bet kartais pasibludija ... Yra kaime dėl lietuas apgavęs smile.gif Nes ten pas mus niekada nelyja...
**  Man jau kokie metai nebebūna bevaik šalčio priepolių . Ar čia dėl svorio priaugto , ar dėl kitų dalykų ...
*** kraustomės į terasą ?

* tai kad nėra turbūt neblūdijančių prognozių iš vis smile.gif. O apie gismeteo tai iš vis tyliu...
* * oi, nežinau - man tai visada šalta, kai tik alkana būnu unsure.gif
* * * jei kas iškraustys... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 05 10, 09:17)
jau kai tu parašai... blink.gif
lyg būčiau mėnesį neėdus unsure.gif
čia iš vis - gyvenimo smulkmena tokia, gyvenimo paįvairinimas biggrin.gif
ir nė jokia abejonė, kad neįmanoma

nu 36 val. gaunasi (maždaug), nes gaunasi pilna para be maisto ir dar iš vakaro bei kitos dienos ryto, ir susidaro tiek val.
Išgėriau vakar ryte kavos puoduką, o dieną kokius 3 puodelius arbatos. Daugiau nenorėjau ir negėriau. Tiesą pasakius, galėjau ir dar mažiau arbatos gert smile.gif
Man tai visada kitos dienos ryte atsikėlus jaučiasi kaip nieko ypatingo vakar nebuvę - nei aš noriu valgyt tik išlipus iš lovos, ne ką. Žodžiu, viskas įprastai, kaip tos bado dienos ir nebuvę. Toliau valgau irgi įprastai. Jokių alkio priepuolių, jokių tramdymų, nu žodžiu, kaip ir sakiau - kaip nieko ir nebuvę smile.gif Žodžiu, nieko baisaus - svarbu nusiteikt ir pradėt rytą be abejonių - šiandien jokio maisto ir taškas. Reikėtų tą dažniau daryt, bent jau po neteisingų, visokių ten balinių-festivalinių dienų tai tikrai. Ir labai smagu ta maža pergalė prieš save... smile.gif
Papildyta:

* tai kad nėra turbūt neblūdijančių prognozių iš vis smile.gif. O apie gismeteo tai iš vis tyliu...
* * oi, nežinau - man tai visada šalta, kai tik alkana būnu unsure.gif
* * * jei kas iškraustys... rolleyes.gif

Patyriau nuostoliu nuo salnos vel.Naktis buvo siltesne nei pries sia,o bulves vel apsale.Vargses tos mano bulves,atsistate po pirmo nusalimo,apkaupiau du kartus jau,vakar tokios grazios buvo,o siandien jau papiepe.Nieko daugiau,matyt ten toks ruozas eina salcio.Dar neaisku,kaip su braskem bus.nes jos tuoj yz bulviu,zydi,lysve balta nuo ziedu,ko gero ims juodot viduriukai,jei nusale.
Pomidoru dar nesodonau lauke,pabijojau,dar palauksiu kiek.Issodinau burokelius ir gelyna pradejau formuot.Vejas iki pietu labai saltas is rytu,o po piet kiek isilo,nors saule plieskia,bet issirengem tik popiet.Kaupiuosi badavimui.
Atsakyti
Luety, ir pas jus šalnos blink.gif blink.gif blink.gif

kaip kažkur skaičiau: peržiemojom žiemą, peržiemojom pavasarį, peržiemosim ir vasarą mirksiukas.gif

matau, nauja "zabova" - pasninko dienos bigsmile.gif Aš irgi pro retą tokias pasidarau... ir ką - nei didelės naudos, nei didelių sunkumų... aš labiau dėl galvos nei dėl k9no tą darau, tai gal ir nesureikšminu...

o šiaip laukan nosies kišt nesinori... gal ir gerai, kad oras toks, nes darbas darbą veja darbuose...Savaitgalį irgi darbai darbeliai - išėjau žolę nupjaut, tai žoliapjovę suvariau... kažin ar bepataisomai (ant špižinio šulinio užšokau - visą korpusą perkreipiau..)tai dabar kaip kokie maušiai apžėlę....

Atsakyti
o sninga, o sninga... blink.gif
balta jau visur blink.gif
pomikus reikia iš šiltnamio kažkaip pargabent, bo vėl -4 žada.
QUOTE(melsvaižalia @ 2017 05 10, 18:42)
matau, nauja "zabova" - pasninko dienos bigsmile.gif Aš irgi pro retą tokias pasidarau... ir ką - nei didelės naudos, nei didelių sunkumų... aš labiau dėl galvos nei dėl k9no tą darau, tai gal ir nesureikšminu...

MŽ, tai kad pas mus ne pasninkas, o badavimas rolleyes.gif
Man tai yra sunkumų, vis tiek beveik visą dieną mintys apie maistą sukasi, o ir tas šaltis... Man būtų taip lengva, kaip tau, tai kartą į savaitę badaučiau. O ta nauda tai kaip čia pasakius - gal ir ne kažką, bet smagu ir lengva po to.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kavasucitrina: 10 gegužės 2017 - 18:06
Jau sugalvojau kada "zabovytis" - penktadienį smile.gif Lekiam į kaimą vakare manau ... O ten lengviau negu namie .
MB sakė šiltnamyje salotos nenušalę - žaliuoja gražiai , o jos nedengtos . Tai gal ir kūdikiai gyvi ? jau man azartas ... O pomidorų apklostytų sakė nežiūrės:) Bet su jo supratimus apie augalus nieko jis ten ir nesuprastu ... taigi ne medžiai smile.gif
Luety bulvių gaila, gal pas jus agroplėvelės būna pirkt ? taigi gali po ja augti ilgai , aš tai morkas iki Jonų ir po Jonų dar auginu - dėl muselės ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 10 gegužės 2017 - 18:14
QUOTE(Dusia37 @ 2017 05 10, 17:12)
Jau sugalvojau kada  "zabovytis" - penktadienį smile.gif Lekiam į kaimą vakare manau  ... O ten lengviau negu namie .
MB sakė šiltnamyje salotos nenušalę - žaliuoja gražiai , o jos nedengtos . Tai gal ir kūdikiai gyvi ? jau man azartas ... O pomidorų apklostytų sakė nežiūrės:) Bet su jo supratimus apie augalus nieko jis ten ir nesuprastu ... taigi ne medžiai smile.gif
Luety bulvių gaila, gal pas jus agroplėvelės būna pirkt ? taigi gali po ja augti ilgai , aš tai morkas iki Jonų ir po Jonų dar auginu - dėl muselės ...

Yra,Dusiuk,ir turejau siltnamyje,bet pagalvojau,kad pas mus nebus. blink.gif Sunku patiket,kai diena 16-17 silumos,gi.Be to,naktis tikrai nebuvo salta.Vat is pirmadienio i antradieni tikrai jautesi,jog salta naktis buvo,o niekas nenusalo.Ir niekas nedenge si syk,tai tokiais suorais.Mano ir kaimyno bulves,kitu sparagines,vienu jau antra karta nusala.Taiva,neuzdengiau,nors galejau.Kazin ar atsigaus,jos pajuode nera,tik pavepe tokios. ax.gif
Nutariau penktadieni ar sestadieni,nezinau,kada dabar vaziuosim,sodint pomidorus i lauka,turiu storokos agro pleveles ir turiu atrameles trikampes prie ju,kol jie paaugs po agro,tai ir atsils,o tai negaliu ziuret,kaip jie vargsta indeliuose.O jau morkalapiai du,tokie buinuciai,verkte prasosi i lauka pasodint.
Morkos mano sudyge ir nera kol kas tu spragiu sode,kur eda morkas ir pernai nebuvo.Spinatu nespejam valgyt,o tik 4 eilute tesejau.
Siip galeciau sode but diena nakti,tik tiek,kad pavargus gryztu,reik pagulet kazkiek,kad atsigaut,labai stuburas susitupia bevaikstant,nors lankstausi daug.
vartotojo įkelta nuotrauka Mano bulves vargsiukes

vartotojo įkelta nuotrauka ir tvora ir kabanciu braskiu lysves ( nezinau ar pasiteisins tas experimentas) biggrin.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 10 gegužės 2017 - 18:59
Luety, o braškėm vietos nemažai?
bet tai aš nieko neišmanau unsure.gif
nemėgstu aš to darbo sode, nu max 2 val. į dieną. Bet ir nugara nelaiko - norėk ar nenorėk.
Pas mane ant kiemo va tep:
vartotojo įkelta nuotrauka
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 05 10, 18:10)
Luety, o braškėm vietos nemažai?
bet tai aš nieko neišmanau unsure.gif
nemėgstu aš to darbo sode, nu max 2 val. į dieną. Bet ir nugara nelaiko - norėk ar nenorėk.
Pas mane ant kiemo va tep:

Pas jus Nauji Metai gal? ax.gif O jei is tiesu,tai baisu,ko gero pasaulio pabaiga jau. ax.gif
Sitos braskes yra ne braskes,o zemuoges,jos yra smulkios.Nezinau,ar ne mazai vietos,pamatysim rudeni,kas cia gausis.Nu tokiom suskem gaila zemes eikvot,kai teturi tik 2 arus,tai sugalvojau taip pabandyt.Jei nepavyks,negaila,seklos kainavo tik £1,pati auginau rasoda,patyriau malonuma,but smagu,jei paragauciau kokia uoga,o jei ne,gal atsiras koks gabaliukas zemes kur,tai perkelsiu ten.Dar virsuje kituose pasejau nasturtas,liobelijas ispikiavau ir apacioj kelias petunijas ikisau del saves,paziuret,kas gausis.Kaimynai eina sniurais ziuret,koki as cia "Dyva"sukuriau biggrin.gif biggrin.gif but nesmagu,jei nepasiteisintu niekas,visi juoktusi. wub.gif
Atsakyti
Luety, nu ką ten juoksis, ale suprantu tavo norą, kad būtų viskas gerai smile.gif. Bus mirksiukas.gif

Pas mus vis drebia, jau nuotraukos tobulesnės būtų biggrin.gif. Nu bet baisu kažkaip...
Atsakyti