Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Labas rytas,
Muka aš norėčiau sodo , susitvarkai ir ramu ... O čia , vien iki pirties 120 metrų ( pakalnėj , o kalniukas toks nemenkas ) , iki šulnio 25. Tie atstumai - kojos šiknon nuo vaikščiojimo sulenda smile.gif
KSC tai suprantu birželio 2 laukti svečiuose ? Na kas čia belieka iki Žasliu , o nuo Žasliu jau tik 7 km . Penktadienio vakaras kaime būsim smile.gif jei ką lapė ( nuosava , olos 2 landos mūsų žemėj , viena pas kaimyną ) vištukus prižiūrės ...

KSC , jūsų namas matyt buvo gerai prižiūrėtas. Mūsų nupriko iš tikrų šeimininkų žmogus kuriam to nereikėjo ... Ir paskutinisu kokius 5 metus nieko nedarė- nei žolės pjovė, nei sodo genėjo . Namas kiauru stogų stovėjo - o tai mirtis namukui . O mes nieko daug neinvestavom , MB išdažė baltai vidų ( dažai pigiausi biggrin.gif ) , perdažėm grindis kur buvo įmanoma , o virtuvėj paklojom linoleumą . Sutvarkėm stogą , kad nevarvėtų , iš lauko padažėm . Negriausim, kol nenugrius - labai gerai medų sukt , kitus purvinus darbus daryt smile.gif Ir kvadratūra apie 60m2.... mano butas Kaune didesnis smile.gif

Muka ar geriat kokias arbatas, kefyro gėrimus pirty ?
Kai į svečius važiuoji pirtintis tai jei nevairuotoja dirbu tenka gerti vyną biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Bet čia jau norisi sveikatintis . Sakau gal kokių ten receptų turi ?
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 05 16, 10:55)
Labas rytas,
Muka aš norėčiau sodo , susitvarkai ir ramu ... O čia , vien iki pirties 120 metrų  ( pakalnėj , o kalniukas toks nemenkas ) , iki šulnio 25. Tie atstumai - kojos šiknon nuo vaikščiojimo sulenda smile.gif
KSC tai suprantu birželio 2 laukti svečiuose ?   Na kas čia belieka iki Žasliu , o nuo Žasliu jau tik 7 km . Penktadienio vakaras kaime būsim smile.gif jei ką lapė ( nuosava , olos 2 landos mūsų žemėj , viena pas kaimyną ) vištukus prižiūrės ...
KSC , jūsų namas matyt buvo gerai  prižiūrėtas. Mūsų nupriko iš  tikrų  šeimininkų žmogus kuriam to nereikėjo ... Ir paskutinisu kokius 5 metus nieko nedarė- nei žolės pjovė, nei sodo genėjo .  Namas kiauru stogų stovėjo - o tai mirtis namukui .  O mes nieko daug neinvestavom , MB išdažė baltai vidų  ( dažai pigiausi  biggrin.gif ) ,  perdažėm grindis kur buvo įmanoma , o virtuvėj paklojom linoleumą .  Sutvarkėm stogą , kad nevarvėtų , iš lauko padažėm . Negriausim, kol nenugrius  - labai gerai medų sukt , kitus purvinus darbus daryt smile.gif Ir kvadratūra apie 60m2.... mano butas Kaune didesnis smile.gif

Muka ar geriat kokias arbatas, kefyro gėrimus pirty ?
Kai į svečius važiuoji pirtintis tai jei nevairuotoja dirbu tenka gerti vyną  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  Bet čia jau norisi sveikatintis . Sakau gal kokių ten receptų turi ?

neee neturiu nieko .... nes buni nusikales MB naminio vyno geriam žinau negerai... bet kažkaip kitaip neišėjo oi karbauskį įleidus pas mumi vaikeli iškart atiduotų gydyti blink.gif O kokie kefyro gėrimai šitų net negirdėjusi esu, o arbatos tai beržų lapai man skanu ax.gif bet įdėja kiba tikrai reikia pamislyti apie tokias arbatas ...
Na suprantu plotai ir t.t. ale nikes neužstatys tau grąžaus vaizdo 4u.gif
čia ne į temą
https://www.15min.lt...ida-1040-797318
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 16 gegužės 2017 - 09:20
Labas, merginoms.
dabar, kai matau ką reiškia renovuoti seną..... tik nauja statyba.
Prisiduodu, vakar buvau tyrimų atsakymų. Vnž...23 dieną keliauju pas nefrologą. 10 dienų lašekas paskyrė su plečiančiais ir šlapimą varančių. Jau po pirmos dozės akyse šviesiau, nors labai svaigsta galva. Feritinas mažiausia įmanoma norma-12. Urea, virš ribų, Kreatininas per mažas, kalio per daug. Šlapime vėl baltymai ir kraujas. Dar užaugo kažkoks betalyzinis streptokokas...
GYVENTI GERA....
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2017 05 16, 10:11)
neee neturiu nieko .... nes buni nusikales MB naminio vyno geriam žinau negerai... bet kažkaip kitaip neišėjo oi karbauskį įleidus pas mumi vaikeli iškart atiduotų gydyti  blink.gif O kokie kefyro gėrimai šitų net negirdėjusi esu, o arbatos tai beržų lapai man skanu  ax.gif bet įdėja kiba tikrai reikia pamislyti apie tokias rabatas ...
Na suprantu plotai ir t.t. ale nikes neužstatys tau grąžaus vaizdo  4u.gif
čia ne į temą
https://www.15min.lt...ida-1040-797318

Ne Talibas , tas Karbauskis smile.gif Jis tik pats nevartoja ... Niekada. Žinom , matėm ....
O kad kaimuose žmonės prasigėrė , tai taip . Ir jei kaimo parduotuvės užsidarys - girdyklų bus mažiau , gal mažiau vaikų šulnikuose rasim ... Kam parduotuvė , jei išsilaiko tik iš gėrimo ?
Man tai tas triukšmas dėl uždraudimo - toks juokingas . Kažkada ir degalinės verkė , kad užsidarys jeigu nebeleis prekiauti - ir ką ? nei viena dėl to neužsidarė ...
Kai brangsta maisto produktai kas dieną - pvz smidrų 200 gr kainuoja 3,97 EUR !!!!!! tai visi tyli . O kai jau pabrangs vynas euru - net protestų reikia . Ar čia ne priklausomybė ? Alkoholis nėra kasdienai reikalinga prekė, be ko negali išgyveni ...
Ai filosofija .
Straipsnį mačiau vakar, nesamonių kratinys arba aš nieko nesupratau - tik pavadinimas Delfiškai skambus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 05 16, 10:28)
Ne Talibas , tas Karbauskis smile.gif  Jis tik pats nevartoja ... Niekada. Žinom , matėm ....
O kad kaimuose žmonės prasigėrė , tai taip .  Ir jei kaimo parduotuvės užsidarys - girdyklų bus mažiau , gal mažiau vaikų šulnikuose rasim ... Kam parduotuvė , jei išsilaiko tik iš gėrimo ?
Man tai tas triukšmas dėl uždraudimo - toks juokingas .  Kažkada ir degalinės verkė , kad užsidarys jeigu nebeleis prekiauti - ir ką ? nei viena dėl to neužsidarė ...
Kai brangsta maisto produktai kas dieną - pvz smidrų 200 gr kainuoja 3,97  EUR !!!!!! tai visi tyli . O kai jau pabrangs vynas euru - net protestų reikia . Ar čia ne priklausomybė ? Alkoholis nėra kasdienai reikalinga prekė, be ko negali išgyveni ...
Ai filosofija .
Straipsnį mačiau vakar, nesamonių kratinys arba aš nieko nesupratau - tik pavadinimas Delfiškai skambus smile.gif

Visada sakiau ir sakysiu-protinga ir išmintinga tu motera. Pritariu ir aš visu 100 procentų tavo žodžiams dėl šmapšės. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 05 16, 11:28)
Ne Talibas , tas Karbauskis smile.gif   Jis tik pats nevartoja ... Niekada. Žinom , matėm ....
O kad kaimuose žmonės prasigėrė , tai taip .  Ir jei kaimo parduotuvės užsidarys - girdyklų bus mažiau , gal mažiau vaikų šulnikuose rasim ... Kam parduotuvė , jei išsilaiko tik iš gėrimo ?
Man tai tas triukšmas dėl uždraudimo - toks juokingas .  Kažkada ir degalinės verkė , kad užsidarys jeigu nebeleis prekiauti - ir ką ? nei viena dėl to neužsidarė ...
Kai brangsta maisto produktai kas dieną - pvz smidrų 200 gr kainuoja 3,97  EUR !!!!!! tai visi tyli . O kai jau pabrangs vynas euru - net protestų reikia . Ar čia ne priklausomybė ? Alkoholis nėra kasdienai reikalinga prekė, be ko negali išgyveni ...
Ai filosofija .

o man patinka jį skaityti ir klausytis jo, nes nėra vienos krypties ir tiesos kuriuo keliu turi eiti 4u.gif o jis kalba apie ėjimą, nes vieno kelio visiems nėra ir nebus...
dėl girdyklų ir t.t. perspaudimas ir tiek, mato ten didelų problemų o nemato kad pensininkai už 200 eur, nepragyvena... populizmas, kad negerai gerai, bet tu ugdyk o ne drausk...o tai kur karbauskis, kad smidrai tiek kainuoja ... juk sveika lietuva ir t.t. ko nepažaboja ūkių ir ūkininkų kodėl jų pelno mokestis mažesnis, ką jie kitokie, sąlygos kitokios biznio... tai tegu verslininkui iš Palangos tas ūkininkas papasakoja apie orą, kaip jis daugiau nuo roro priklausytų... kas per daug tas nesveika mano aa močiutė sakydavo... čia žinok sindromas tų sveikuolių ir negerenčių noras parodyti o kam ... pirma suvokimas turi ateiti, o jis ateina ne per draudimą... apie tai ir kalba marčiūlynas....
Papildyta:
QUOTE(ate42 @ 2017 05 16, 11:26)
Labas, merginoms.
dabar, kai matau ką reiškia renovuoti seną..... tik nauja statyba.
Prisiduodu, vakar buvau tyrimų atsakymų. Vnž...23 dieną keliauju pas nefrologą. 10 dienų lašekas paskyrė su plečiančiais ir šlapimą varančių. Jau po pirmos dozės akyse šviesiau, nors labai svaigsta galva. Feritinas mažiausia įmanoma norma-12. Urea, virš ribų, Kreatininas per mažas, kalio per daug. Šlapime vėl baltymai ir kraujas. Dar užaugo kažkoks betalyzinis streptokokas...
GYVENTI GERA....

na jooo įkliuvai tu čia... ale gerai radai pagalbą, o tas streptokokas jau gyven ir anskčiau pameni rankos luposi... na laikykis mieloji 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 16 gegužės 2017 - 09:38
labas,
Muka, nežinau, ar seniau žinojo, ką daro, bet mums ale protingesni patarė negriaut... Tai nežinau.
QUOTE(Dusia37 @ 2017 05 16, 09:55)
* Muka aš norėčiau sodo , susitvarkai ir ramu ... O čia , vien iki pirties 120 metrų  ( pakalnėj , o kalniukas toks nemenkas ) , iki šulnio 25. Tie atstumai - kojos šiknon nuo vaikščiojimo sulenda smile.gif
* * KSC tai suprantu birželio 2 laukti svečiuose ?  Na kas čia belieka iki Žasliu , o nuo Žasliu jau tik 7 km . Penktadienio vakaras kaime būsim smile.gif jei ką lapė ( nuosava , olos 2 landos mūsų žemėj , viena pas kaimyną ) vištukus prižiūrės ...
* * * KSC , jūsų namas matyt buvo gerai  prižiūrėtas. Mūsų nupriko iš  tikrų  šeimininkų žmogus kuriam to nereikėjo ... Ir paskutinisu kokius 5 metus nieko nedarė- nei žolės pjovė, nei sodo genėjo .  Namas kiauru stogų stovėjo - o tai mirtis namukui .  O mes nieko daug neinvestavom , MB išdažė baltai vidų  ( dažai pigiausi  biggrin.gif ) ,  perdažėm grindis kur buvo įmanoma , o virtuvėj paklojom linoleumą .  Sutvarkėm stogą , kad nevarvėtų , iš lauko padažėm . Negriausim, kol nenugrius  - labai gerai medų sukt , kitus purvinus darbus daryt smile.gif Ir kvadratūra apie 60m2.... mano butas Kaune didesnis smile.gif

* nenoriu sodo, jau anksčiau vardinau priežastis. Turėjom. Ačiū, daugiau ne.
* * aha, būtinai biggrin.gif
jau gal ne, kitą kartą, o šį kartą ačiū ax.gif
nors auklę gerą vištukams numatei, bet tiek to biggrin.gif
* * * mes nemažai į jį investavom, mums jo užteks, dukros tikrai negyvens, pardavus biznio nebus - čia ar senas, ar naujas būtų statytas. Tai tokia reziume. Privalumas buvo tas, kad po pusmečio galėjau pradėt gyvent, kas man buvo reikalinga, pasikeitus darbiniams reikalams. Dar kitiems patinka kai kur paliktos atviros rąstų ar senovinių plytų sienos, tas pečius, ant kurio galima atsigult smile.gif, dar kai kur paliktos dvivėrės senos durys ar metalinis senoviškas durų uždarymas, plačių senovinių lentų grindys. Man gal labiausiai išplanavimas kliūva. Ai, dabar yra kaip yra, jau viskas. Kiek stovės, tiek gerai.

Apie ate ligas nesuprantu, bet skamba nekaip. Bet kokiu atveju - sveikatos 4u.gif

Karbauskio idėjos reformos juokingos ir kvailos (tautiniai rūbai, 50 proc. teigiamos informacijos, šitie visi šnapsai ir pan.). Kaimo tas tikrai neišgelbės. Tikrai, galiu pasakyt, pažvelgus į savo kaimą. Na, samagonas ir pilstukas suklestės. Dar Suvalkai kažkiek. Duok D, kad tos jo reformos kažkiek pasitarnaus ateityje, kai prie jų augs kita karta. Bet nelabai tikiu. O šiaip yra svarbesnių reikalų ant LT, manau. Čia gal labai kategoriškai gavosi, argumentuočiau daugiau, bet labai dirbt reikia...
Atsakyti
Muka pas mus ne Ūkininkuose bėda, pas mus Lietuvoj turtingiausi žmonės yra prekybininkai . O taip neturėtų būti . Turtingiausi turėtų būti tie kas gamina - sukuria kažkokią vertę, o ne tie prekiauja. Kas pas mus turtingi ? Mamos M savininkai , Anūkų lepintojų savininkas ... O pabandytų tas lietuvos ūkininkas prakišti savo produkciją į prekybcentryje, pati žinai prasideda lentynos mokestis ir tt ... Tai jau ne visiems apsimoka.
Apie Palangos versilinkus nežinau nieko , aš ten vasara nebuvus 15 metų ...
Apie ūkinikus žinau šiek tiek , sesė ūkininkauja .
Ai filosofija ...

Ate42 ko tai imunitetas smigęs, nes bakterijų tai pilna aplinkoj. Bet organizmas nesukovoja.
Mano vaikai kai maži nusisirgdavo duodavau : CigaPan. Būna Šilainių turgelyje pirkti . Man toks iš veiksmingesnių preparatų imunitetui.... Bet kiekvinam savaip. Žiūrėk savęs. PS mano MB vaikystėj sirgęs inkstų uždegimu . Tai jau druskos pas mus namuose ( pagal jį ) nėr daug ... pradžioj gyvenimo sau pasisūdydvau , dabar jau įpratau smile.gif
Atsakyti
Labis,
prisiduodu,skysciu diena atlaikyta puikiai,galeciau dar ir siandien laikytis,bet tam reikia subrest,pasirinkt info ir nusiteikt.Tikrai pabandysiu dvi dienas kazkada.Tiksliai nepasakysiu,bet netoli 2kg nukrito.Iki pradinio svorio truksta 500g,o buvo virs dvieju uzauge.Lengvai,be jokio alkio,tik jau saltkretis doh.gif, kaip turint temperos,siurpuliukai krete,kojos rankos salo,bet imanomai.Nesirengiau daugiau,silciau,bet buvo galima.Aciu,mergaites ,uz paskatinima,tikrai ne paskutinis kartas.
Siandien vel byzzi diena.Praejusi karta buvom gave iskvietima is toyotu centro,kad musu laidos yariai yra isleisti su sugedusia apsaugos maisu sistema, ir toyota gamintojas renka visus tokius per autoinspekcijos duomenis,siuncia laiskus ir kviecia i toyotu centrus mieste,registruotis tu daliu nemokamam pakeitimui.Praejusia savaite kreipemes,tai siandien jau atejo eile,vesim savo masiniuka tu sistemu pakeitimui.Ne labai man patinka tokie dalykai,bet nepaklausius,itakoja draudimo kaina ir avarijos atveju nesaugu jie gali apkaltint nesirupinant savo saugumu.Tai va va,vel laiko gaisinimas keliom valandom.Oras neblogas ,reik siltnami liet jau ir taip,krapstymosi yra.
Muka,nelabai supratau,jus i soda atsikelet kazkokius jau pastatytus pastatus ur renovavot savo reikmem?
Ate,nu jpklmn,kas cia tave uzpuole?Tie stafilokokai tai ne kas,bet,bet kokiu atveju,sveikatos linkiu vezimais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 16 gegužės 2017 - 10:12
QUOTE(Dusia37 @ 2017 05 16, 12:00)
Muka  pas mus ne Ūkininkuose bėda, pas mus Lietuvoj turtingiausi žmonės yra prekybininkai . O taip neturėtų būti . Turtingiausi turėtų būti tie kas gamina - sukuria kažkokią vertę, o ne tie prekiauja. Kas pas mus turtingi ? Mamos M savininkai ,  Anūkų lepintojų savininkas ...   O pabandytų tas lietuvos ūkininkas  prakišti savo produkciją į prekybcentryje, pati žinai prasideda lentynos mokestis  ir tt ... Tai jau ne visiems apsimoka. 
Apie Palangos versilinkus nežinau nieko , aš ten vasara nebuvus 15 metų ...
Apie ūkinikus žinau šiek tiek , sesė ūkininkauja .
Ai filosofija ...

Ate42 ko tai imunitetas smigęs, nes bakterijų tai pilna aplinkoj. Bet organizmas nesukovoja.
Mano vaikai kai maži nusisirgdavo duodavau :  CigaPan. Būna  Šilainių turgelyje pirkti .  Man toks iš veiksmingesnių preparatų imunitetui.... Bet kiekvinam savaip. Žiūrėk savęs. PS  mano MB vaikystėj sirgęs inkstų uždegimu . Tai jau druskos pas mus namuose ( pagal jį ) nėr daug ... pradžioj gyvenimo sau pasisūdydvau , dabar jau įpratau smile.gif

oi klysti ne prekybininkai o ūkininkai turtingiausi žmonės, bet jie ten gudriais paslėpę savus turtus, žemės kaina yra nedidelė ir turint vieną kitą šimtą hektarų tai ne vertybė palyginus su pastatais ir t.t. bet va kur jų pajamos .... dėja niekas jų nesako... žinau aš tokių ūkininkų... karbauskis irigi iš ten... ale niekas jo nevardija kaip turtingiausia... dėja playginkim žemes kaimus su numavičiaus prekybcentriais tai pastarasis ne ką jau turitngesnis... mūsų vertinimo kriterijai šiek tiek kitokie.. aš už tuos kurie sukuria pridėtinę vertę... bet būk malonus ir mokėk pelno mokestį... žinau ir aš ūkininkus tik iš kitos... pusės ... butai didmesčiuose, prabangios kelionės ir t.t.... tikrai nenusileidžia prekybininkam...

Papildyta:
QUOTE(Luety @ 2017 05 16, 12:02)
Labis,
prisiduodu,skysciu diena atlaikyta puikiai,galeciau dar ir siandien laikytis,bet tam reikia subrest,pasirinkt info ir nusiteikt.Tikrai pabandysiu dvi dienas kazkada.Tiksliai nepasakysiu,bet netoli 2kg nukrito.Iki pradinio svorio truksta 500g,o buvo virs dvieju uzauge.Lengvai,be jokio alkio,tik jau saltkretis doh.gif, kaip turint temperos,siurpuliukai krete,kojos rankos salo,bet imanomai.Nesirengiau daugiau,silciau,bet buvo galima.Aciu,mergaites ,uz paskatinima,tikrai ne paskutinis kartas.
Siandien vel byzzi diena.Praejusi karta buvom gave iskvietima is toyotu centro,kad musu laidos yariai yra isleisti su sugedusia apsaugos maisu sistema, ir toyota gamintojas renka visus tokius per autoinspekcijos duomenis,siuncia laiskus ir kviecia i toyotu centrus mieste,registruotis tu daliu nemokamam pakeitimui.Praejusia savaite kreipemes,tai siandien jau atejo eile,vesim savo masiniuka tu sistemu pakeitimui.Ne labai man patinka tokie dalykai,bet nepaklausius,itakoja draudimo kaina ir avarijos atveju nesaugu jie gali apkaltint nesirupinant savo saugumu.Tai va va,vel laiko gaisinimas keliom valandom.Oras neblogas ,reik siltnami liet jau ir taip,krapstymosi yra.
Muka,nelabai supratau,jus i soda atsikelet kazkokius jau pastatytus pastatus ur renovavot savo reikmem?
Ate,nu jpklmn,kas cia tave uzpuole?Tie stafilokokai tai ne kas,bet,bet kokiu atveju,sveikatos linkiu vezimais.

pirkom tokius, šiek tiek remontavom ale nudažėm kaip Dusios37 MB dar terasą praplėtėm, na pirtelę viduje įrenginėjame.. bet kelti stogą ar dar kažką nee nieko nedarėm.... daugiau gamta buvo tvarkoma keičiamas reljefas, medžiai ketami ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 16 gegužės 2017 - 11:57
Toyota pakeistas tik varuotojo puses maisas su viskuo,keleivio gaus tik rugpjuty,o kai rase i eile,sake turi viska.Ai,yra,kaip yra.
Tuo paciu MB susivairavom taloneli i ligonine 22 geguzes,matyt ta diena ir turejo but musu ax.gif Iseinant gavau skambuti,kad mano talonelis ultragarsui ketvirtadieni si.Tai va,penktadieni dar kraujas ir kt.sav.bus verdiktas,kas ir kaip.Sianakt labai kaito sonas apacioj pilvo,lyg ir kt.pusej skaudena ir jau eina i kaire kruti toks jausmas,kaip prie menesiniu,kad budavo. unsure.gif Zodziu gerai nera,dabar islaukt diagnozes su raminanciais kasdien.
Vaziuojam i soda,pas mus 21, o siltnamis tik virsutines durys skersai atsaros,bus prisute.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 16 gegužės 2017 - 13:42
Labas 4u.gif Užukau tik pasisveikint mirksiukas.gif
Ate, Luety TB - sveikatos 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Apie alkoholį- labai man patiko šitas bajeris, nors ir medinis: Kur Karbauskis slepia alkoholį? - Po Skverneliu biggrin.gif ... Pušis, bet man kažkaip smagiai biggrin.gif
Atsakyti