Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

apžiūrėjau šiandien savo bites - OMG, visuose koriuose užakiuotas medus blink.gif. Beveik visuose. Vieno gal vienas šonas nebaigtas, turiu ryt imt bandyt, o aš NEMOKU cry.gif. Mano draugė į kelionę išvarius, turėsim su dieduliu kažkaip išimt ir išsukt. Apsiverksiu, tikrai cry.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 07 03, 21:18)
apžiūrėjau šiandien savo bites - OMG, visuose koriuose užakiuotas medus blink.gif. Beveik visuose. Vieno gal vienas šonas nebaigtas, turiu ryt imt bandyt, o aš NEMOKU cry.gif. Mano draugė į kelionę išvarius, turėsim su dieduliu kažkaip išimt ir išsukt. Apsiverksiu, tikrai cry.gif

Nežliubk 4u.gif
Smagiausias darbas pirmą medų imt 4u.gif
KO nemoki ? Klausk . Visą dieną pie kompo smile.gif telefoną turi mano ?
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 07 03, 21:28)
Nežliubk  4u.gif
Smagiausias darbas pirmą medų imt  4u.gif
KO nemoki ? Klausk . Visą dieną pie kompo smile.gif telefoną turi mano ?

teoriškai kaip ir žinau. Ir dar biškį pamenu, kaip tėtė darydavo. O kaip bus praktiškai, tai perkūnai ir velniai žino.
Neturiu tavo tel. verysad.gif. Parašyk, jei negaila, į až. Dar šefas biskį bitininkas, tai ir to kažkiek galiu klaust. Žodžiu - apsiginkluoju bitininkų tel.nr. ir einu bandyt atimt medų. Žiauru.
Atsakyti
1. Medsukis, išplautas išdžiovintas
2. Atakiavimo šakutės ar peilis- ką naudosi .
3,Indas atakiuotiems koriukams dėti - aš naudoju bliūda ir didelį "duršlioką" , kad nuo koriukų medų surinkti .
4. Indas medui išpilti , švarus ir sausas .
5. Dūminė.
6. Šakelė bitėm nuo korio nugint .
7. Dėžė koriams dėti - speitinė ar ką ten naudoji ...

Išimsi koriukus , meduvės pačios gali nekrutinti . Išsuksi ir korius atgal smile.gif

Darbas ne iš lengvųjų smile.gif lipnus, saldus , sunkus ... Nes aš tai spietinės su koriais nuo avilio iki triobos viena neatnešu . Sunku.

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 07 03, 21:46)
1. Medsukis, išplautas išdžiovintas
2. Atakiavimo šakutės ar peilis- ką naudosi .
3,Indas atakiuotiems koriukams dėti - aš naudoju bliūda ir didelį "duršlioką" , kad nuo koriukų medų surinkti .
4. Indas medui išpilti , švarus ir sausas .
5. Dūminė.
6. Šakelė bitėm nuo korio nugint .
7. Dėžė koriams dėti - speitinė ar ką ten naudoji ...

Išimsi koriukus ,  meduvės pačios gali nekrutinti . Išsuksi ir korius atgal smile.gif

Darbas ne iš lengvųjų smile.gif lipnus, saldus , sunkus ... Nes aš tai spietinės su koriais nuo avilio iki triobos viena neatnešu . Sunku.

1. taip
2. šakutės
3. žadėjau į blėką tokią
4. dar neturiu, ryt nusipirkt varau. A.ž. klausiau, ar nieko plastikinis, tinkamas maistui? Man tai plastikas ne prie širdie, ale ką - emaliuotą ar neržaveikinį už baisiai daug pirkt?
5. taip
6. taip
7. taip

nu jo - imsiu po 4, nes pas mane tik tiek į medsukę vienu kartu telpa.
kaip ir žinau, bet jaučiu, bus nesąmonių
ačiū tau
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 07 03, 21:51)
1. taip
2. šakutės
3. žadėjau į blėką tokią
4. dar neturiu, ryt nusipirkt varau. A.ž. klausiau, ar nieko plastikinis, tinkamas maistui? Man tai plastikas ne prie širdie, ale ką - emaliuotą ar neržaveikinį už baisiai daug pirkt?
5. taip
6. taip
7. taip

nu jo - imsiu po 4, nes pas mane tik tiek į medsukę vienu kartu telpa.
kaip ir žinau, bet jaučiu, bus nesąmonių
ačiū tau

Nieko blogo plastikinis - susipilstysi paskui į stiklainius - vis teik pirmą išdalinsi smile.gif
IMI visus korius , parsineši į namus . Avilį uždarai - ir palieki . Išsuki visus korius - tada nueini ir sudedi visus . Jei nešiosi po 4 koriukus - susipykinsi bites . Kuo greičiau apsisuksi tuo geriau Tau smile.gif Greitai išimi kiek gali greit - greit korius sumeti atgal . jei jau bijai , kad tas kelias valandas neturės ką veikt - įdėk tuščių koriu į meduvę - ar naujų nesiūtų. Žinoma jei turi .
PS koks medsukis ? Jei to metalo kur medus juoduoja ( MB paklausk kokio metalo ) - kuo skubiau medų iš medsukio išpilk . Koks pas tave medsukis pasižiūrėk - tepa 4 maži ar 4 dideli ? 8 maži ? Jei palikimas turėtų tilpti 8 magazininiai rėmai ? Tarybinių kitokių nemačius smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 03 liepos 2017 - 21:02
QUOTE(Dusia37 @ 2017 07 03, 21:59)
Nieko blogo plastikinis - susipilstysi paskui į stiklainius - vis teik pirmą išdalinsi smile.gif 
IMI visus korius , parsineši į namus . Avilį uždarai - ir palieki . Išsuki visus  korius - tada nueini ir sudedi visus . Jei nešiosi po 4 koriukus  - susipykinsi bites . Kuo greičiau apsisuksi tuo geriau Tau smile.gif Greitai  išimi kiek gali greit - greit korius sumeti atgal . jei jau bijai , kad tas kelias valandas neturės ką veikt - įdėk tuščių koriu į meduvę  - ar naujų nesiūtų. Žinoma jei turi .
PS koks medsukis ? Jei to metalo kur medus juoduoja ( MB paklausk kokio metalo ) - kuo skubiau medų iš medsukio išpilk . Koks pas tave medsukis pasižiūrėk - tepa 4 maži ar 4 dideli ? 8 maži ? Jei palikimas turėtų tilpti 8 magazininiai rėmai ? Tarybinių kitokių nemačius smile.gif

nežinau, koks tas medsukis, bet laikyt jame nežadu
ten tik 2 rėmai - sietai, kaip juos pavadint, nežinau. Tai po 2 meduvinius telpa, viso 4. Bet palikimas. Nežinau.
Sakai, visus imt iš karto? Nu va, gerai, kad pasakei, būčiau po 4 ėmus. Apsisukt greit neišeis. Turiu nesiūtų - dėt tai valandai kitai, paskui, atnešus tuščius, pakeist?
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 07 03, 22:12)
nežinau, koks tas medsukis, bet laikyt jame nežadu
ten tik 2 rėmai - sietai, kaip juos pavadint, nežinau. Tai po 2 meduvinius telpa, viso 4. Bet palikimas. Nežinau.
Sakai, visus imt iš karto? Nu va, gerai, kad pasakei, būčiau po 4 ėmus. Apsisukt greit neišeis. Turiu nesiūtų - dėt tai valandai kitai, paskui, atnešus tuščius, pakeist?

Na nemanau kad kas atsitiks , jei pabus be rėmų kelias valandas. Aš palieku be rėmų , išsuku ir dedu atgal Jei imsi po 4 korius - ištisai lakstysi su koriais pirmyn - atgal - jos labai nervinsis . Susikrauk trioboj , geriau šiltoj . Gal kas daro ir kitiap , bet mano supratimas apie bites toks , aš darau taip . AA mamukas taip darydavo , taip filmukus žiūrėjus smile.gif
Visada kuo trupiau stengiuosi pas jas būti - kuo mažiau nervinu tuo geresnės smile.gif

Ilgiau užtruksi sukti po 4 koriukus , o taip tai geras dalykas turėti medsukį. PS nesuk smarkiai jei labai pilni koriai , gali lūžti . Paskui bitės pasitvarko , bet vis tiek gaila jų darbo smile.gif

Pavydu , labai labai smagus darbas tavęs ryt laukia 4u.gif O pirmo SAVO medaus skonis, o kvapas ... mmmmmm
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 07 03, 22:27)
Na nemanau kad kas atsitiks , jei pabus be rėmų kelias valandas. Aš palieku be rėmų , išsuku ir dedu atgal   Jei imsi po 4 korius  - ištisai lakstysi su koriais pirmyn - atgal - jos labai nervinsis .  Susikrauk trioboj , geriau šiltoj . Gal kas daro ir kitiap , bet mano supratimas apie bites toks , aš darau taip . AA mamukas taip darydavo , taip filmukus žiūrėjus smile.gif
Visada kuo trupiau stengiuosi pas jas būti - kuo mažiau nervinu tuo geresnės smile.gif

Ilgiau užtruksi sukti po 4 koriukus , o taip tai geras dalykas turėti medsukį.  PS nesuk smarkiai jei labai pilni koriai , gali lūžti . Paskui bitės pasitvarko , bet vis tiek gaila jų darbo smile.gif

Pavydu , labai labai smagus darbas tavęs ryt laukia 4u.gif  O pirmo SAVO medaus skonis, o kvapas ... mmmmmm

jo, apie sukimo smarkumą mane jau perspėjo smile.gif
vat aš irgi baisiai nenoriu lįst, kad lįst - man atrodo, kad jos visai nenori, kad kas nors lįstų į jų namus... šiaip sau... Man norisi tik kai atrodo, kad tikrai reikia ir greitai apsisukus vėl palikt ramybėj.

apie medaus skonį... jei atvirai... ledai man skaniau lotuliukas.gif

o sakyk, koks oras turėtų būt? Kad nelytų, tai faktas. O jei vėjuota labai?

oi, dar prisiminiau, kad dar vieną tavo neišvardintą įrankį turiu - koštuvą ar kaip ten jis vadinasi smile.gif. Bet manau, kad jis nebūtinas, ar ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kavasucitrina: 03 liepos 2017 - 22:21
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 07 03, 23:15)

*o sakyk, koks oras turėtų būt? Kad nelytų, tai faktas. O jei vėjuota labai?

**oi, dar prisiminiau, kad dar vieną tavo neišvardintą įrankį turiu - koštuvą ar kaip ten jis vadinasi smile.gif. Bet manau, kad jis nebūtinas, ar ne?

Labas rytas,

*Oras turėtų būti toks , kad darbininkės darbuotusi laukuose, o ne sėdėtų ant pielakio ir rūkytų smile.gif Vienžo - kai darbymetis , jos neturi laiko Tave nuo avilio vyt. Pabandyk per lietų pas jas nueit - visos puls savo avilio gint smile.gif

** Aš neturiu , tai kai nusistovi medus nugraibau koriukus ir tiek . Kažkodėl nenusiperku ...

Manop aviliai dabar dideli , tai paguoda ta , kad atkeliu pilną magaziną ir dedu apačioj tuščią. Tai nereikia tiek vargti su sukimu . Jei pirksi kada avilį žiūrėk , kad tilptų 2 meduvės .

KSC Sėkmės 4u.gif

Visos išmokot apie bites biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Iki trečiadienio paskolinau vaikui mašiną, praktika Vilniuje, kad kažkiek daiktų nusivežtų . Iki darbo tik 2,400 km.Bet taip tingiu vaikščiot . Nors tai tik sveikata smile.gif
Muka , Tau svečiai pasibaigė, man prasideda . Savaitgalį turėsiu . Tik aš jau šokių pokių virtuvėj nešoksiu , pasiunta . Ar iš bado krašto atvaro? Nemanau smile.gif

Atsakyti
Labos iš ryto 4u.gif

Kavasucitrina lauksime reportažo išsamaus kaip sekėsi ir laikome kumščius mirksiukas.gif

Dusia37 tu taip gražiai parašei, net užsimaniau vieno kito avilio... unsure.gif užsiminiau MB tai tik dėbtelėjo, sako dėl sliekų tiek stradalini tai ką su bitėmis darysi kiba veši namo unsure.gif nuuu gal ir ... nu žodžiu ateityje yra kur pamislinti...
Na kaip Dusia37 atkeliavai iki darbo kiba peščiom unsure.gif
Luety kaip naujas daktariukas MB žiu padės vaistai plius meilė 4u.gif
O aš šiandieną einu keisti pasą tongue.gif tep sakant fotkę pagrabinę daryti blink.gif rolleyes.gif
Bučkas
Atsakyti
sveikos,
QUOTE(Dusia37 @ 2017 07 04, 07:30)
*Oras turėtų būti toks , kad darbininkės darbuotusi laukuose, o ne sėdėtų ant pielakio ir rūkytų smile.gif Vienžo - kai darbymetis , jos neturi laiko Tave nuo avilio vyt. Pabandyk per lietų pas jas nueit - visos puls savo avilio gint smile.gif 

* * KSC Sėkmės  4u.gif

* * * Visos išmokot apie bites  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

* * * *  Iki darbo tik 2,400 km.Bet taip tingiu vaikščiot . Nors tai tik sveikata smile.gif

* tai kaip suprantu, šiandien bitės rūkys unsure.gif
nu ką, tada gali tekti laukti geresnių dienų. Kas gali būt blogai, jei atsitiktų taip, kad neturėtų kur medaus dėt?

* * ačiū, prireiks man jos - jei ne šiandien, tai kitą dieną smile.gif

* * * neįdomu - neskaitys, o jei įdomu, mažu susigundys irgi, va, jau Muka baigia užsikabint biggrin.gif

* * * * o čia baisus įprotis susiformuoja, kai mašina panosėj, ir atrodo, kad kitaip jau neįmanoma, niekaip paeit tų poros km. O atstumas pats tas vaikščiojimui mirksiukas.gif

nu ok - ruošiuosi važiuot į darbą, kibirą prigriebsiu ir lauksiu, kas bus su tuo oru...
Atsakyti