Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

Jau varo į neviltį tas karštis.
Priskyniau kibirą vyšnių, nes jau špokai užmatė, rytais pusryčius taisosi. Dukra išgliaudė, gal vakare bus jėgų sutvarkyti.
Atsakyti
Šuliny baigėsi vandau,kai medžius pradėjau laistyti.Gerai grežinys yra tai ir baseiną prileidome ir ruošiuosi tujas,jurginus laisytyti. ax.gif
Skalbiankė diba,gerai kai sodyboje stovi tai ir patalynė lauke išdžiovinta kvepia ir baldų pagalvių užtiesalus pradėjau skalbti.Vanduo nekainuoja,tik elektra. ax.gif
Aš tai tryniau avietes,viriau šilkmedžio uogienę.ŠŠŠŠ ,vakar vaikis buvo atsivežęs draugę ukrainietę,sakė pas juos uogienę verda.Ir citrinos dėjau ir sulčių ir žievelę tarkavau,vanilės dėjau.Gaunasi labai sausa. bigsmile.gif Reiks jaučiu džiovinti,nesugalvoju daugiau nieko.Vyšnios laukia jaučiu vynui gaminti? ax.gif
Atsakyti
labas 4u.gif

karšta karšta karšta......

derliaus dar jokio dorojamo neturiu, tad ramu. Agurkai ir cukinijos lauke tik mezgas, radau vieną pomidorą, bulvikės kaip putpelių kiaušiniai. užtai koloradą užmušiau-visa žemė raudona, gražu žiūrėt biggrin.gif

Visi mane kandžioja, darže tik su tinklu ant galvos. Vakar į koją trikampė spalvota musė įkando-raudonas plėmas delno dydžio. Radau šiand tepaliuko, lygtai mažėja. jau išsigandau, kad kaip Vasaremai nebūtų rolleyes.gif
Upelyje vanduo pasakiškas, maudžiaus nuoga, žmonių nėr, nebent koks geltonausis žilvinas nuogybes matė. Vistik maudytis nuogai yra kaifas biggrin.gif

Vasarema, sveik 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Jurginėli, sutinku. Kol maudymuką apsivelki, o paskui šlapią nusivelki, pusė kaifo nelieka.
Bet pas mus viso s pakrantės nugultos, kur jau ten žmones šiurpinsi. Kieme baseiniukas pripūstas, bet kaimynas nuo ryto iki vakaro uogauja savo ekologinėse bulvėse, tai ir to akių gaila.

Užpernai per liepą išliejau vandensuž 400 eurų, šiemet bus dvigubai.
Atsakyti
Vargšės Liniuko karvutės, taip joms skauda, o giliai įsisega ten, kur jos negali su uodega pasiekti. Vaikystėje tekdavo karves ganyti, kaime buvo eilė. Per karštį vidurdienį karvės būdavo tvartuose, bet pamenu, pas močiutę buvo veršiukas, jis pririštas būdavo, tai kitą pavasarį jam po oda buvo lervų. Dabar pas mus arti karvių nėra, tai bimbalai segasi man, šiandien bent penkiems atėmiau gyvybę. Tegul nelenda. Man labai tos lervos liko atminty, sukelsiu Jums juoką, bet visai nenorėčiau būti bimbalų inkubatoriumi. Dirbdama lauke apsirengiu treningais, megztiniu ilgom rankovėm, dar ir per rūbus bando gelti. o aš jau mokyta ax.gif
Ryt padarysiu atsisveikinimo su senom bulvėm, šventę. Išvirsiu cepelinų per pusę su šviežiomis. Nėra dar didelės mūsų ankstyvos, bet vaga pakankamai ilga, užteks.
Cukiniją vakar pirmą nuskyniau, kopūstai nedideli, bet jau galima sriubą išvirti. Šilkmedžio uogų irgi turime, bet nepasakyčiau, kad man skanu, prieinam, nuskinam kelias, likusios byra. Nieko nedarysiu, man užteks Ingridos patirties.
Ingrida,o akys negali tinti nuo vabzdžių? Pas Jūs moškių nėra, bet aš, jei vėliau išeinu paravėti, kas tik nebando patekti į akis. Nusipirkau kažkokio nereceptinio skysčio, vakarais praplaunu akis, nes būna labai sudirgusios.
Atsakyti
Plaukt nemoku, šalia nebuvo kokio vandens telkinio, tai taip ir likau neišmokus. O va išsirengti davo vienkiemy galiu.
Išvaliau savo paukštininką, rytoj išdezinfekuosiu ir 15 dieną naują partiją vištinų parsivešiu. Dar 10 likę, 6 užsakyti, gal ir kitus prakišiu, nes šaldikliai dar prikrauti. Gerai augo, nėra skurdukų.
Pomidorai šiltnamy jau visokių veislių noksta, pilnai valgom. Arbūzų labai tikiuosi gero derliaus, daug visokių. Nuo labai didelių iki pirskiukų biggrin.gif
Vasarema, kol dar nebuvo tiek tų bimbalų, nevedžiau tvartan, dabar jau vėl melžimo aparatą parsiboglinau. Išvedu tik nakčiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liniuxxxxx: 10 liepos 2021 - 22:49
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Vasarema,ačiū dievui moškių nėra. ax.gif
Tai kai negyvenome sodyboje,nekreipiau dėmesio į šilkmedį.Dabar kai būname,bandysiu panaudoti.Džiovinsiu,paskui į kalėdinį kai dedi visokių džiovintų vaisių,paįvairinsiu ir šilkmedžio.Patiestos paklodės,surinkti tik reiks. ax.gif
Galvojame gal medų sukti?Vėsiau šiandien. bigsmile.gif
Atsakyti
Labukas 4u.gif
Būtų gerai išsukti medaus, jau yra brandaus, nes nektaro mes nesukam, jis skanus, bet greit rūgsta, dar pavaišinsi ką, ar, ne duok Dieve, parduosi, prarūgs, tai bus didžiulė gėda. Esu mačiusi Vilniuje ūkininkų turgelyje, kaip pirkėjas norėjo grąžinti pardavėjui prarūgusi medų, tas neėme, tai pirkėjas įsiutęs rodė visiems, šūkavo, kad atiduoda, vis minėjo pardavėjo ūkio pavadinimą.
Negalim sukti medaus, esu klipata, vakar puoliau prie darbų, tai šiandien labiau koją skauda. Mb būtų per sunku vienam. Dar taip apmaudu, kad negaliu maudytis, o taip mėgstu ir prūdas savo, šiais metais dar pilnas vandens.
Atsakyti
Paskaičiau apie Vasaremos cepelinus ir net bloga paliko. Per tokį karštį - cepelinai ??? Yra gi Marijos žemėje didvyrių ir didmoterų , kurie net pragaro katile gali cepiakais maitintis. biggrin.gif

Pas mus tas paodines lervas vadindavo inkštirais.Jeigu gyvulys buvo numatomas parduoti, tėvas imdavo skustuvą ir eidavo operuoti. Nes mažiau mokėdavo, jeigu jų rasdavo po da. Mol, oda jau sugadinta, neįmanoma sluoksniais pjaustyti.

Kariaujame su trešnėmis. Tik tris šakeles apskyniau, o jau kibiras. Pareikalavau iš MB brendžio, norėjau į uogienę dėti. Tai tas smakas pasirodo geria dabar viskį po stikliuką prie kumpio pavakariams. O man viskis, kad ir brangiausias škotiškas, samagonu neša ir tiek.
Ai, rytoj pati brendžiuko nusipirksiu, dar padarysiu vyšnių brendyje. Žinot, labai fainas zakusonas prie kavos žiemą. Sučiulpi pusę puodelio ir jau niekur eiti nebereikia, ant šono verčia.
Atsakyti
Čia užpili brendžiu ir viskas?Nesugalvoju kur pūkuotąją dėti? ax.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Iš pūkuotės vargu ar kas gero gausis. Ji nei kvapni, nei mėsinga.

Į trilitriaką dedi vyšnias, vis įpildama cukraus , kad tar[pus užpildytų. Kai jau bus pilnas , pripili iki viršaus brendžio. Stati kur tamsoje, kartais pavartai, kad greičiau cukrus tirptų. Kai kas stato saulėje, bet man atrodo, visi vitaminai suyra saulėje.
Taip par daromas ir juodųjų serbentų brendis. Bet man tai šiaip sau. Tie serbentai per daug uodegėlių turi, kad su pasimėgavimu valgytum.
Atsakyti