Visos užpiltinės vertos grieko.
Kai buvau jauna ir graži, o dar priedo šlovingos karjeros siekianti fitopatologė , dirbau šauniame bobiškame kolektyve ( Na, buvo keli vyrai, bet net antriniai lytiniai požymiai neleido vadinti jų vyrų vardu. Išskyrus inžinierių grupę, ten jau buvo į ką seilę pavarvinti. Vieną jų nukirtau ir jis padarė mane -iene) Tais deficitinio vargo laikais mums išrašydavo gryno spirito. O kur jau nurašyti - reikia pagrįsti normatyvais. Pvz MB per metus sugebėdavo nurašyti vargingus 5 litrus, kuriuos sunaudodavo "optinei ašiai valyti" Jeigu kuri draugauja su inžinerija, supras apie ką aš. na, o aš su užsidegimu valiau Petri lėkšteles ir mikroskopo stikliukus bei okuliarus. Patikėkite, nė vienoje pasaulio laboratorijoje tie mikroskopai nebuvo taip uoliai plaunami. Sunaudodavau tam net po 40 l per metus.
Papildyta:Žodžiu, visas spiritas buvo draugiškai pasidalijamas Kadangi kasmet lakstydavome po neaprėpiamos šalies įvairias konferencijas, tai įvairių kraštų kolegų susibendravimas vakarais vykdavo viešbučio kuriame nors numeryje su atsivežtų laipsnių degustacija,.O tie laipsniai - ko tik neprisiragavom.

Churmos degtinė, egzotiniai vynai, klaikios oranžinės spalvos zverobojaus bizalas,visokie konservai, pvz rauginti arbūzai.
Kelios užpiltinės.
Keli apelsinai prismaigstomi gvazdikėlių,įpilama cikraus, užpilami spiritu ir kelis mėnesius MB kabinete ant palangės laukdavo savo dienos.
Vyšnių lapų likeris. reikėdavo nuvirti vyšnių lapų , dėti cukraus, maišyti su spiriti.
Namudinis amaretas. 200 branduolių išgliaudyti, užpilti vyšnių sultimis , cukrum ir spiritu.
Geltonųjų slyvukų trauktinė. Juodosios vynuogės su cukrumi ir spiriitu, vėliau ištraukiamos, dar pacukruojamos ir būdavo prie kavos.
Advokato likeris, širšių medus, dar kažkas iš grietinėlės. Visko jau neprisimenu, reikėtų traukti senus užrašus.