Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

Pasėjau prieš mėnesį beveik šparaginių pupelių 2 pakelius. Tai iš vieno išdygusios gal trys. Žirniai kai kur. Ai, dėl tų tai nepergyvenu, per kaimynų ūkininkų laukus pereisiu ir pavalgysiu tomato.gif Reikės paskui prisiduoti, kad žalą padariau. Grūdais atpilsiu.
Man kažkada geriai pasiteisino keli pupelių vijoklinių daigai į šiltnamį. Skyniau ir skyniau. Net veislę atsimenu : Fakel. Dabar tokios mėsingos niekur nerandu.

Lyžuka, o kodėl agurkus ne daigais ? Pasodinu vieną paletikę, kur apie 90 skylučių jau pabrinkusiais, paskui šiltnamyje ir tada gražiai į lauką. Ir vienas ravėjimas susitaupo. Cukinijas moliūgus irgi daigais.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Prakapščiau vakar žemelę,nu gi dygsta tie agurkai.O aš vakar sėklų dasipirkau.Tai ką įdomus pavadinimas Avatar ir rašo labai gražiai apie tuos agurkus.Teko susikasti lysvę ir pasisėti.Pas mane žirniai jau pilnai žydi.Moliūgus tai daigais,cukinijas visada iš sėklų tiesiai į žemelę,bet matau kai kurios sėklos išplaukę į paviršių.Teks matyt atsėti?
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2022 06 07, 22:30)
Pasėjau prieš mėnesį beveik šparaginių pupelių 2 pakelius. Tai iš vieno išdygusios gal trys. Žirniai kai kur. Ai, dėl tų tai nepergyvenu, per kaimynų ūkininkų laukus pereisiu ir pavalgysiu tomato.gif  Reikės paskui prisiduoti, kad žalą padariau. Grūdais atpilsiu.
Man kažkada geriai pasiteisino keli pupelių vijoklinių daigai į šiltnamį. Skyniau ir skyniau. Net veislę atsimenu : Fakel. Dabar tokios mėsingos niekur nerandu.

Lyžuka, o kodėl agurkus ne daigais ? Pasodinu vieną paletikę, kur apie 90 skylučių jau pabrinkusiais, paskui šiltnamyje ir tada gražiai į lauką. Ir vienas ravėjimas susitaupo. Cukinijas moliūgus irgi daigais.

tai buvo daigais, bet kažkoks blogietis suvalgė šaknis kai kurių, speju kad kurklys užsuko verysad.gif, tai jau tada tiesiai į žemę sėklom sodinau , beje tie kur išdygo, tai puikiai vejasi ir iš daigu esančius mirksiukas.gif

o rožės jei norėsi paliksiu atžalą, nes maciau plinta, kaimyne išmete kaip nepasiteisinusią , o man deja biggrin.gif nėra blogų gėlių tongue.gif gal dar iš lenkų ką susiorganizuosim tai prie to pačio įdesiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 08 birželio 2022 - 08:37
Lyžuka, palik atžalėlę. Šią vasarą asfaltuos mūsų gatvę, žinosiu iki kiek sujauks viską. Tada jau bus galima sodinti palei gamybinius pastatus rožynus iš tokių nelepių.
O gėlės pas mane net išmetamos nenori pasiduoti. Komposto krūva baiga apželti tomis išmestomis.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2022 06 08, 10:23)
Lyžuka, palik atžalėlę. Šią vasarą asfaltuos mūsų gatvę, žinosiu iki kiek sujauks viską. Tada jau bus galima sodinti palei gamybinius pastatus rožynus iš tokių nelepių.
O gėlės pas mane net išmetamos nenori pasiduoti. Komposto krūva baiga apželti tomis išmestomis.

oi kaip gražiai kartą pas mane žydejo nuo išmestų pernykščių kleomių ir kosmėju užsisejo visa krūva , daįr graziau atrode negu šiaip pasodinta gėlyne biggrin.gif

panašiausia į šita ji
https://eu.davidaust...in-double-white, nes ir tie stiebeliai i raudinumą o lapai viens prie vieno
Papildyta:
QUOTE(IngridaB @ 2022 06 07, 11:40)
Jo natūralaus medžio.Sūnus iš suomių pirko sostinėje butą,tai paveldėjo,jam nereikėjo,parsivežėme mes.Čiužinys tik labai kietas,pirkome antžiučinį dar. ax.gif
Mūsų irgi viena ausimi girdėjau bendruomenė gavo gėlių.Na faina,kai tokius projektus laimi. mirksiukas.gif
Jau normalių morkyčių pasiroviau iš šiltnamio,bent tas džiugina. ax.gif

oho morkos šiltnamyje? nors gal ir visai geras varinats, žinau kai kas bulviu sodina smile.gif

aha aš suomiūu psl ir žiurinejau tas lovas, nes jau man tais visais skudurais kur aptraukta tai dulkių veisyklos mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 08 birželio 2022 - 10:07
Turiu tokią aksominę lovą. Bet labai gerai valosi. Su drėgnoku skudurėliu pertraukiu, kažkaip susistumia tos dulkės į krūvą ir nusiima. Arba nusiurbliuoju.
Atsakyti
Labas rytas.
Piliarožes rūdys nuėdė toks oras. ax.gif Viskas su Budlėja nebe draugausiu.Man nušąla.Mamai daviau į sodą atžalą,gyvena jau keli metai. ax.gif
Atsakyti
Sveikos,

man irgi budlejos kazkokios trumpaamzes buna, turbut žiemos nepalankios, beto aš nedengiu jų, tai jau irtgi atsisakiau verysad.gif, nors kaip augalas labai grazus

vakar prisodiniau vienmeciu visur, neuzsirašiau normaliai kur ka sejau, tie popieriukai nuo seklu pakeliu supuvo tai taip na ura biggrin.gif prikišau visur

IKI dar cia apie ta roze pasakysiu kaimynei iš jos darbo kazkas atidavė šakelę įšaknydinta , tai ji poram metu palaike, ale tipo nedera jai tokia tai sako imk arba metu biggrin.gif tai aš ja nutgenejau iki kokiu 30 cm ziuriu toks tankus ir grazus krumelis auga , perduosiu tau rudeni estafetę veisles nustatymui

ai pernai dar kitoju rožiu grupej raše kad tokios ala laukines rozes labai airijoje populiarios bigsmile.gif
Atsakyti
Lyžuka, tos istorinės ir man pradėjo patikti. Draugavome šeimomis su tokia šeima, prie jų namų apleistas sklypas. Kartą vasarą atvažiuoju - OMG. wub.gif Kažkokia be galo kvepianti rožinės spalvos neaprėpiama rožė žydi. O jau kvapas... Pasiciekavijaqu, pilna pridygę aplink ūglių. Na, galvoju, pavasarį siaubsiu. O jie bac- ir išsiskyrė.. Namus pardavė. Tai kaip dabar ten važiuoti ir plėšikauti ???
Mano budlėjai gal 10 metų. Dabar ten jau baisus šabakštynas, juodas pavėsis. Kol vargšė prasimuša naujais ūgliai. Pernai pasisodinau į krūvą tris: baltą, rožinę ir violetinę. Peržiemojo ne kažką, bet su laiku bus neblogai.
Bliamba, uodų atsirado. Kol vijoklines rožes pakėliau, paraišiojau ir apravėjau apie jas , sukramtė rankas. Nes nesuprasi, ar rožė duria, ar uodas kanda.
Atsakyti
Labas rytas.
Kaip praėjo audringa naktis.Apie dvi kaip driokstelėjo kažkur šalia. bigsmile.gif Galva plyšta,prastas ir miegas buvo.
Vakare stengiuosi įlysti į šiltnamį dirbti,lauke neįmanoma dėl uodų. ax.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Audra apėjo mus, tik palijo. vakare ir pas mus neįmanoma dirbti dėl uodų, randa net šiltnamyje. Ryte porą valandų darže praleidau, žolė auga labai sparčiai, tai bandau bent pažymėti eiles, kur auga burokėliai ir morkos. Vakar, pagaliau, išlindo cukinijos, jau galvojau, kad nesudygs. patisonų ir moliūgų dar nesimato, tik moliūgų iš vazonėlių pasodinau virš 20. Kiek koloradų ant bulvių, košmaras. Manyje prabudo žolininkės genai - skinu ramunėles, vakar gudobelės žiedų priskyniau, nežinau, ar gersiu arbatą, bet man laukinės gudobelės kvapas iki ašarų primena vaikystę. Rišu dilgėlių „puokštes“ vištoms žiemai. Bijūnai gražiai žydi, o rožes jau reikia prausti - atsirado amarų.
Atsakyti
Labas

as kaip ir visos darze. Vakare uodai puola, darbas baigiasi. Snd purskalo nusipirkau, bandysiu eit vakare. Dabar parejau is darzo, nes nuo karscio galima gala gaut.

Vakar draugai atveze mano katinus vasaros malonumams,
Atsakyti