Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 10 09, 20:31)
Meri, jei pasiūlys šiltesnį darbą, eik net nedvejodama. Šaltyje susivarysi sąnarius, o jeigu jiems nešioti kokį papildomą kilą - bus bėdos. Gal iš pradžių nesijaus, bet pagalvok bent dešimčiai metų į priekį.Tas  tavo kioskas turėjo būti laikina priebėga nuo bado. O juk galvą turi ir kvalifikaciją ne iš prastųjų, patirtis milžiniška. Darbo rinkoje turėtum būti kotiruojama aukštesne kaina, nei save vertini. Tik reikia išlaukti ir neprarasti vilties. Kažkam tavęs labai labai reikia, tai tu vis siuntinėk CV, nenuleisk nosies ir rankų. 4u.gif

Na ir duodat miargos su tais spirgais.  blink.gif Čia beveik kaip būdavo pas mano anytą. Taukai taukuoti ir dar su spirgais. I doh.gif Iš pradžių sirgdavau po savaitgalio viešnagės privaišinta. Paskui spjoviau į geras manieras ir pradėjau vežtis savo jogurtus. O visa MB giminė kaip iš Osvencimo pabėgę , niekaip nesuprantu, pro kur jiems tos kalorijos išbėga. blink.gif

Jurginėli, nėra avių, atsparių vilkams. Nėra bulvių, kurios atlaikytų pasiplaukiojimą vandenyje. blink.gif

Na, baigiau kaitinti sultis. Žiūriu, liko dar stiklainių kokiems 60 litrų. Gal dar pasirinkti obuolių. hmm.gif  Dar kriaušių kabo keli kašikai, jei tik nuskinsiu - per dvi tris savaites suvartoti reikia. Padaryčiau su obuolių sultimis, skanus reikalas.

Sveikutes,

pas mus orai irgi nelepina ir naktys jau saltokos,nu dar salnu nera,bet jau greit bus.Lyja dvi dienas,sauleta diena viena,Jau nuroviau pomidorus,ties dvieju kotu apacia radau pajuodavimus nuo apacios kokia 30cm,ten kur buvo paskende serenciu apsupty,nesupratau,ar maras buvo prasidejes,ar taip koks puvinys.Skaityt galima,kad maro siemet isvengiau.Bet ir metai buvo neblogi,saules daug,lietaus mazai,siltnamis isbuvo visa vasara skersai atdaras.Dabar jau uzdariau,nes vejai kyla,nespesi uzdarinet,o vejai rudeniniai,tai ojojoj prie juros,baisu,kad nbenunestu mano grazuolio siltnamio.
As visd skaitau,kiek daug jus verdat uogieniu,sulciu ir kitokiu makalosiu,nu bet kaip reikia suvalgyt tokiais kiekiais,nebent istisais visa ziema valgyt.As pamenu,kai pas mamute gyvenom ,tai irgi siusim visa rudeni su konservavimais,o pavasari likucius i siukslyna.Nu kiek gi zmogui reikia tu konservuotu.Ir seimos jusu normalios,ne daugiavaikes.Niekaip nesuprantu.As tiek uogieniu suvalgius ziema netilpciau nei pro duris nei pro langa.

Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Kad ir šaltoka kad ir lyja,grybai dygsta.Niekam nebe reikia,tai pridžioviau,priviriau,šiandien su svogūnais vakare darysiu žiemai. mirksiukas.gif
Mano anyta gamindavo tokius padažus,tai pildavau tik grietinę iš indelio,o dabar matyt senatvė?Gaminu tokį padažą ir dar grietinėlės užpilu būtinai. mirksiukas.gif
Jūms kaip svogūnus pasodinti,o man kaip pomidorus nurauti,sukasti ir tulpes susodinti? ax.gif
Atsakyti
labas rytas, jis labai šlapias unsure.gif unsure.gif

Kaimietuke, tai tie taukai per barzdą ir išvarva biggrin.gif tongue.gif biggrin.gif ne kasdien gi valgom ax.gif

Ingridėl, svogūnus pavasarį sodinsim, dabar tik česnakus mirksiukas.gif biggrin.gif kokių grybų radai? jauč po savaitgalio eisiu ir aš miškan padabot bigsmile.gif

Luety, neverdu aš milžiniškais kiekiais nei uogienių, nei marmaliošių, ne. Jau daugmaž žinau kiek reik mūsų šeimai, dar papildomai užmetu į mažus stiklainiukus šio to tėvukui ir krikšto mamai(kai vieni gyvena juk nevirs sau stiklainėlio), ankščiau reikėdavo daug duot anytai, nes anie tingi virt savo, geriau pakaulyt ir gaut, o kai sumažinau kiekius, vyras mato, kad tik mums užteks, tai ir kaulytojų atkrito......dabar su sultim buvo-obuolių daug, sakiau, padėsiu prisirink, tik reik patiems atvažiuot, parsivešt į spaudyklą, susimokėt ir gert skanias sultis. ne, nereikia, reikia mums viską padaryt ir į namus sutempt. Jei dar vieni uošviai būtų, tai taip, bet dabar ten visa sveika sesers šeima......tai ar man viso to reikia? irgi ne, tegul stirnos obuoliais mėgaujas. Valgymui obuolių maišą gražiausių nuvežėm, svogūnų maišą jau nuvalytų nuvežėm, net ačiū neišgirdau..... čia gal kiek piktai, bet tikrai pabodo.....
apsiskundžiau unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
Turėjau galvoje česnakus,o parašiau svogūnus. ax.gif ax.gif
Raudonikiai,raudonikiai,vienoje vietoje tokius gražius rudeninius net 18 radau,net širdis suspurdėjo,parsivežiau krepšį ir kibirą ir ruduokių dar mažiukų randama. mirksiukas.gif O kepurės jau rudos,ne daug raudonkepurių ,kelis baravykus dar radau bet jau nemažus.
Jurginėli nesiteisink,pilnai suprantame,visur giminėje būna taip. ax.gif
Atsakyti
Sveikos ir aš gaminu tik tai ka valgom ir realiais kiekiais, jokiu dalybu nebent patiems susirinkti iš po obelų, kriaušiu smile.gif

Svogūnus, morkas žinau kas seja ir sodina iš rudens ypač viengalvius tik idomu kur ju gauti, nes dabar gal nera prekyboj viengalviu

pelargonijos jau po stogu išskyrus vieną, bet ir ji ras šeimininką smile.gif vakar pradejau tulpiu sodinimo sezona o šiandien šoksiu į leliju nes viskas gi surišta gelyne smile.gif vienos kitu vetas užėmę smile.gif, , o česnakai dar palauks, pirma gėlynai pas mane biggrin.gif
Atsakyti
O kas čia nenormalaus su kiekiais? Sultis pilstau į 1,5 - l stiklainius. Jeigu atsidarom 1,5 l , tai visiems po stiklinę ir kaip nebūta. Jei kiek lieka, pilu į troškinamą mėsą. O kai prasideda vasaros karščiai, maniškiai po du stiklainius patvarko.
Marmaliošės irgi, jei koks a la guliašas troškinasi, mosteliu du puslitriukus, ant viršaus ryžių virtų ar bulvių, pamaišau ir yra valgis. Dedu į sultinį su kokiomis kruopomis ar bulvėmis - yra sriuba. Jeigu su keptu faršu maišau - galima kimšti į Canelonių vamzdelius, dar ant viršaus tos pomidorinės marmaliošės su grietine. Dar tinka čili sriubai, tik reikia pupelių įmesti. Maišytas su grietine - geras balandėlių padažas. Tai ir verdu apie 80 stiklainiukų.
Agurkai irgi sueina, tik pomidorų konservuotų cielų nevalgo. O uogienių tai daugiausia obuolienė. Tinka pyragams, o dažniausiai ant varškėčių, blynų. Miltinių patiekalų vakarienė būna kartą ar du į savaitę, tai jei po stiklainį , paskaičiuojam. Cukraus dedu minimaliai, o labiausiai patinka cukinijų uogienė su citrina, tokia nesaldi ir karstelėjusi. Visi susiverčiam po kelis šaukštus ir dažniausiai pritrūksta. Kadangi žygiuoti į rūsį visi tingi, lieku kalta aš, nes mat per mažai... smile.gif Beje, prie blynų ar varškėčių nevalgome grietinės, na nebent liesos pasimaišome su uogiene.
Šaldiklyje šparaginės pupelės, grybai, kukurūzai, paprika ir cukinijų gabaliukai. Žodžiu, galima virti sriubą nors ir iš kirvio.
Nežinau, bet neperkame visokių neaiškių produktų, Kad nė nera pasirinkimo. Kada čia neseniai įsimečiau krepšin rūkytos kalakuto krūtinėlės. Pirmas paragavo MB - fuuu, paragavau aš - neeeeea, paragavo sūnus, neskanu. Galiausiai pasiūliau katinui. Pauostė, pakėlė akis ir išmiauksėjo : patiii ėėėsk. biggrin.gif Beje, katės geriausiai jaučia maisto kokybę. Šiandien dar nemažas tos krūtinėlės šmotas keliauja šunims. Visokių maksiminių keptų vištienų mano organizmas nepriima. aggressive.gif
Atsakyti
Atvežė pučiamą ventiliatorių. Man tai kas, bet maistą pelėsiai pradės pult, žurnalai raitosi nuo drėgmės.
Taip nėra sveikatos, bet priverstinai turėsiu ryt iki mezono važiuot raštu sutartį nutraukt.
Pasirodo, nesvarbu, kad neturi modemo ir net sąlygų jų paslaugomis naudotis, pasibaigus dviejų metų sutarčiai, jie ją patys pratęsia ir net skaičiuoja abonimentinį.
Mano turimas modemas jau nebetiko, o čia visiems šviesolaidinį vedė, tai ir mes pasijungėm iš telia. O tai su mezonu būdavo gale mėnesio pastovūs trikdžiai. Negaudydavo, nors pati stotis visai netoli mūsų. Taip nenusisekė, gaila pinigų, nuskaitė nuo sąskaitos ir ką tu jiems, galingi visada teisūs. Db teks lėkt per pertrauką. Bliamb, kaip pikta, net nepriminė, pirma atjungė, paskui susimokėti privertė už nesuteiktas paslaugas. Įdomiai jie čia. Grynas anekdotas.
Mano palergonijos kentės iki savaitgalio. Tikiuosi atlaikys visas negandas.
Atsakyti
Labuka
Aš vieną savaitę kaliuosi pusę penkių,kitą 6.20
Visą vasarą kėliausi pusė penkių,nes dirbom viena pamaina,kas atostogose buvo,kas biuleteniavo
Pasižiūriu orų prognozes,aha lietus,vadinasi šalnos nebus,taip ir laukia pelargonijos,fuksijos ir brugmansija su begonijom savo "žvaigždžių " valandos,kada nešiu vidun migdyt žiemai
Vakar vyras paprašė senukuose nupirkti 2 jungiklius,nupirkau...... 2 rozetes biggrin.gif rolleyes.gif
Merii jezusėliau,kaip galima dirbt tokioj temperatūroj,jei tik pasiūlys kažką geriau,bėk neatsisukdama,juk tokia temperatūra ir drėgmė peilis sąnariams
Atsakyti
Oi, kiek daug žmonių dirba ir netgi dešimtmečiais. O, kaip tie, kur šaldytuvuose dirba, ten tai jau siaubas. Bėda tame, kad apsirengimo tinkamo neturiu ir finansai neleidžia papildomai išlaidauti. Ypač avalynės, veilokų reik ir tiek.
Šiandien nenusisekė, ne tas cigaretes įmušiau į kasą, pirkėjas neėmė, paskui nieks jų nenupirko. Blyn, įšaldyti pinigai ir negerai taip laikyti, nes faktiškai jos skaitosi parduotos. Žiauriai tokie dalykai išmuša iš pusiausvyros. Ai, dar kompai visą dieną striginėjo, nepildė e-bilietų transportui. Viena damačka blondė su geliniais nagais kad susinervino, puolė skambinti, skųsti valdžiai, nesvarbu, kad buvo po oficialių darbo valandų. Tai ką, nepildysi, tai aš tau parodysiu, šaukė. Tik įdomu, ką, įspirti kompui, kad vyktų veiksmas?
Mes pačios esame suinteresuotos kuo daugiau parduoti paslaugų, bet žmonėms atrodo kitaip ir nieko čia nepadarysi, juk jie kitoje barikadų pusėje.
Dar užkniso, visą dieną į mažą kioskelį visi kaišiojo 50-tines, 20-tines kupiūras ir būk sumani, duok visiems grąžą, kai perka kramtuškę ar porai pravažiavimų.
Panos, jei, neįdomu, sakykit, nepasakosiu biggrin.gif
Atsakyti
Meriii aišku dirba ir iš biuletenių neišeina,o paskui visai nepaeina,kokiais nori tupliakais būk,kai mažai judi vistiek kojos šąla ir termorūbai juk nėra padaryti beveik nejudančiam žmogui
Kitasyk pasiūlyk kompui įspirti,kad pradėtų veikti po darbo valandų
Atsakyti
Meri, kaip tik įdomi ta tavo kasdienybė. Bliam, neištupėčiau ten, kažkas būtų primuštas. Ar dyrikė, ar klientas, o gal abu kartu.
Beje, apie tą visada teisų klientą.
Kalbasi du susitikę pažįstami, buvę restorano padavėjai. Vienas pasakoja, kad nuėjo dirbti į policiją. Kitas stebisi -ko ? juk ir arbatpinigiai nemaži, ir pavalgymas prašmatnus. Kitas sako :
_ užkniso juodai tas, kad klientas visada teisus. Dabar pas mane klientai visi neteisūs...
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 10 10, 20:21)
Meri, kaip tik įdomi ta tavo kasdienybė.  Bliam, neištupėčiau ten, kažkas būtų primuštas. Ar dyrikė, ar klientas, o gal abu kartu.
Beje, apie tą visada teisų klientą.
Kalbasi du susitikę pažįstami, buvę restorano padavėjai. Vienas pasakoja, kad nuėjo dirbti į policiją. Kitas stebisi -ko ? juk ir arbatpinigiai nemaži, ir pavalgymas prašmatnus. Kitas sako :
_ užkniso juodai tas, kad klientas visada teisus. Dabar pas mane klientai visi neteisūs...

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Laba vakara,

supratau del konservavimo:jus ukininkai,dirbat sunkiai,du vasikai paaugliai,tai ir valgot ukiskai,savotiskai.O mudu du pensininkai,tai prasiverdam kokios sriubos,ar koki gabaleli mesos su darzovem ir viskas.Pyragu kepu mazai,blynu beveik niekada,kas is miltu,bulviu,kruopu-man ne draugai,bet,kaip stora,taip stora. biggrin.gif
Merii,as nezinau,ka reikia but Dievuliui nusikaltus,kad dirbt toki darba uz tokius pinigucius.Nu surask tu savo saviverte,pakilk i kova su negandom,nenuleisk galvos,o laikyk pakelta pries visus ,siuntinek Cv pagal specialybe,kaip sako IK,atras tas darbdavys tave,kuriam tu esi labai reikalinga.To linkiu is visos sirdies.
Jurgineli,as irgi nuvezu darzoviu ir sunui ir broliui,jie neturi kada ateit pasiimt,bet jau nieko del nieko nekonservuoju.Ko nesuvalgom,dalinuos ir su cia esancia gimine ir su sodo kaimynais,kad tik neismest,o konservuotu kazkaip nesam megejai.
Atsakyti