Įkraunama...
Įkraunama...

Tautos išrinktieji

QUOTE(IDOMUCIA @ 2021 07 05, 11:57)
Priverstinis darbas? Nejuokink.

Gamyklu vadovai vaiksciodavo po darbininku butus ir maldaudavo, kad i darba ateitu issiblaive. pazadedavo, kazka.
Andropovas pradejo pries alkoholzma kovot... Uz gerima darbe ivede bausmes iki atleidimo is pareigu. Valdzia uzsirakindavo ir bauksciai is slapttu vietu istraukdavo buteli ir ipildavo.
Dar pradejo zmones gaudyti uz skvernu mieste ir klausinet kodel ne darbe. Jei be priezasties, rasydavo protokola ir tos imones valdzia galejo sulaukti nemalonumu.

Jei tada butu papasakoje, kad ives fashistinius draudimus ir ribos vaziavma tarp miestu tai nebutu patikeje. Tada laisves supratimas buvo kur kas gilesnis, dabar tai uzduchintu zmoniu banda... Duchins dabar iki galo.
Pamatysi

Ir dirbantys, tikrai nepersidirbdavo, Dirbo 8 val darbo diena ir is to susikurdavo normalu gyvenima, vidutenes klases, net paprastuose darbuose.

Tikrai taip draudimai buvo susije su tokiom sritim, kur duagumai kasdienybeje nebuvo svarbios. O laisves kitos suvokimas labai pasijaute atvykus pirma kart i Airija, cia supratom, kad viskas privatu ir jei esi eilinis zmogus gali neprieiti nei i miska, nei prie ezero, kas Lietuvoje buvo norma.
Deja, daug kas pasikeite ne i gera Lietuvoje....
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2021 07 05, 12:42)

cia kur tu apie Svedija tokias nesamones trauki? doh.gif

tai paneik, galvos nesitrankiusi
Atsakyti
QUOTE(mjforever @ 2021 07 05, 12:26)
tai paneik, galvos nesitrankiusi

Gal pirma pati pagrisk, tai ka sakai, is kitu to reikalaudama?
Nors man nesunku pilna info, paimk ir paskaityk ant kiek auga nusikalstamumas Svedijoje.

pvz Sweden is the only European country where fatal shootings have risen significantly since 2000, leaping from one of the lowest rates of gun violence on the continent to one of the highest in less than a decade, a report has found.
https://www.theguard...pe-report-finds

Safe Sweden faces up to wave of women's killings
https://www.bbc.com/...europe-56977771

Sweden stunned by rare shooting of police officer as gang violence worries grow
https://www.reuters....row-2021-07-01/

ir cia issamesnes informacija apie ivairius nusikaltimus....

https://en.wikipedia...Crime_in_Sweden
Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2021 07 03, 13:26)
Taip galvoju dabar apie šitą temą....
Kas turi darytis zmogaus galvoje, kad kiekvieną dieną ateiti čia ir dergti tautas, nacijas, ieškoti priešų, ieskoti straipsniu, menkinanciu kokią vieną ar kitą šalį, piktdziugiskai dziugauti tuo ir gyventi negatyvu?
Ar jusu vyrai nemyli, ar negyvenat taip, kaip kazkada norejot? Kas su jumis negerai?

Aha, aš irgi taip galvoju apie Ubuntę kaip ir tu, kas ten pas ją galvoje darosi. biggrin.gif

Jau nuo ankstyvo pirmadienio ryto, lietuviškam forume, Lietuvos problemas dėsto. Paklodes varo. biggrin.gif
Per savaitgalį viską skaitė, domėjosi, žiūrėjo ir dabar jau visai savaitei turės kuo piktintis. biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2021 07 05, 11:42)

ir kas is tu svenciu?

Per anksti paklausei. Ką rytoj darysi? Ką losi? biggrin.gif
Gi šitam forume tik dvi glušės yra, tu, kuri per kiekvieną Lietuvos šventę ateini ir loji ir Maja Di, kuri atėjus loja per kiekvieną religinę šventę. Tradicija tokia pas jus. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aimejaa: 05 liepos 2021 - 12:09
O kas nors iš jūsų realiai domėjotės kodėl taip vertinamas Mindaugas? iš tiek, kiek bent jau Vikipedijoje parašyta, tai nesuvokiama

"Netrukus po to (1253 m. liepą) mainais už taiką ir Lietuvos valstybės tarptautinį pripažinimą Mindaugas kryžiuočiams atidavė visą Nadruvą, kai kurias tuometinės Žemaitijos teritorijas ir pusę Dainavos, 1255 m. spalį – visą Lietuvos valdytą Sėlos dalį, o 1259 m. rugpjūčio 7 d. – visą tuometinę Žemaitiją (beveik iki Šventosios rytuose), visą Skalvą ir beveik visą Dainavą.

1261 m. vasaros pab. ar rudens pradžioje Mindaugas atsimetė nuo krikščionybės; išvijęs iš Lietuvos beveik visus joje buvusius vokiečius ir susigrąžinęs 1259 m. jo paties Vokiečių ordinui užrašytą Žemaitiją, jis vėl atnaujino Lietuvos karą su kryžiuočiais."
Bet juk ne viską atsiėmė?

Kodėl ne Gediminas vietoje jo?
"LDK užsienio politiką Gediminas vykdė atremdamas kryžininkų agresiją ir, daugiausia diplomatinėmis priemonėmis, varžydamasis su Aukso orda bei tuometine jos sąjungininke – XIV a. I pusėje nedideles rusų kunigaikštystes pradėjusia vienyti Maskvos DK.

LDK sienas ir įtakos sferos ribas Gediminas nukėlė toli į rytus bei pietus. Jam valdant prie LDK buvo prijungti Vitebskas (1320 m.) ir Volynė (1340 m.), į vasalinę priklausomybę pateko Pskovas (~1320 m.), Černigovas (~1323 m.), Severėnų Naugardas (~1323 m.), Smolenskas (~1325 m.), Kijevas (~ 1325 m.), Perejaslavlis (~ 1325 m.). LDK plotas Gedimino laikais padidėjo maždaug trečdaliu.
1322 m. Gedimino valdoma LDK sudarė karinę sąjungą su Mazovija, o 1325 m. – ir su Lenkija (tais pačiais metais Gedimino duktė Aldona buvo ištekinta už Lenkijos karaliaus Vladislovo Lokietkos sūnaus Kazimiero). Abi šios karinės sąjungos buvo nukreiptos prieš Vokiečių ordiną.
Gediminas yra bene pirmasis Lietuvos valdovas, suformulavęs plačią LDK europietinimo programą. Siekdamas ją įgyvendinti, 1323–1324 ir 1341 m. jis nesėkmingai mėgino apsikrikštyti."

Durnas jis tik dėl bandymo krikštytis buvo. Bet apskritai tai gudresnis už Mindaugą atrodo
Atsakyti
QUOTE(Aimejaa @ 2021 07 05, 13:14)
Aha, aš irgi taip galvoju apie Ubuntę kaip ir tu, kas ten pas ją galvoje darosi.  biggrin.gif

Jau nuo ankstyvo pirmadienio ryto, lietuviškam forume, Lietuvos problemas dėsto. Paklodes varo.  biggrin.gif
Per savaitgalį viską skaitė, domėjosi, žiūrėjo ir dabar jau visai savaitei turės kuo piktintis.  biggrin.gif
Papildyta:

Per anksti paklausei. Ką rytoj darysi? Ką losi?  biggrin.gif
Gi šitam forume tik dvi glušės yra, tu, kuri per kiekvieną Lietuvos šventę ateini ir loji ir Maja Di, kuri atėjus loja per kiekvieną religinę šventę. Tradicija tokia pas jus.  biggrin.gif

oi per daug prigerei penktadieni vakare ir neparasei? tik dabar issipagiriojai?lotuliukas.gif ar ne kas buvo rasyti, po mano zinutes, vos ne vos iskentei iki pirmadienio? lotuliukas.gif bet deja, taip nieko naujo ir nepaglavojai. Aimeja pasiziurek savo zinuciu istorija, tu ta pati jau pries n metu rasai ir rasai, zinuciu man pas tave 80 proc visu zinuciu. unsure.gif as aisku dziuagiuosi, kad esu toks svarbus tau zmogus, bet tai jau panaseja ir kazkoki apsedima... unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2021 07 05, 13:41)
O kas nors iš jūsų realiai domėjotės kodėl taip vertinamas Mindaugas? iš tiek, kiek bent jau Vikipedijoje parašyta, tai nesuvokiama
Kodėl ne Gediminas vietoje jo?
Gediminas yra bene pirmasis Lietuvos valdovas, suformulavęs plačią LDK europietinimo programą. Siekdamas ją įgyvendinti, 1323–1324 ir 1341 m. jis nesėkmingai mėgino apsikrikštyti."
Durnas jis tik dėl bandymo krikštytis buvo. Bet apskritai tai gudresnis už Mindaugą atrodo

Tame ir esme kad Mindaugas pardave Lietuva krikscioniam, pats melais ir apgaulem tapo valdovu todel, jis ir garbinamas dabartines Vatikano valdzios...O vietiniu nuzudytas uz tuos visus nusiklatimus...
Panaisiai gi garbinamas ir Vytautas Didysis dar veians aferistas ir parsidavelis, nuolat sudarinejes sajungas su kryziuociais, pardaves Zemaitija...siekes karunos is Vatikano.
Gediminas - sieke gero Lietuvai, tai niekaip nesusije su dabartines valdzios siekiais ir tikslais...jauciu vienitelis Lietuvos valdovas, kuris man patinka. Na zinoma gal kazko ir nezinom tiksliai, vigi seniai tai buvo ir kokia mus pasiekia informacija irgi neaisku...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 05 liepos 2021 - 13:00
QUOTE(IDOMUCIA @ 2021 07 05, 12:57)
Priverstinis darbas? Nejuokink.

Dar pradejo zmones gaudyti uz skvernu mieste ir klausinet kodel ne darbe. Jei be priezasties, rasydavo protokola ir tos imones valdzia galejo sulaukti nemalonumu.

taigi, kad ryšio su privalomu darbu ir valstybės žlugimu nėra, patvirtinai. O kad materialinė parama turi ryšį su socialiniu, ekonominiu netgi intelektiniu žmogaus, o tuo pačiu ir valstybės progresavimu yra įrodyta moksliniais tyrimais.
Atsakyti
QUOTE(mjforever @ 2021 07 05, 13:52)
taigi, kad ryšio su privalomu darbu ir valstybės žlugimu nėra, patvirtinai. O kad materialinė parama turi ryšį su socialiniu, ekonominiu netgi intelektiniu žmogaus, o tuo pačiu ir valstybės progresavimu yra įrodyta moksliniais tyrimais.

galima nuorodas i tuos tyrimus?

Ir gal nevadinkim materialine parama, parazitu islaikymo? parama yra, kai zmogu reikia remti, kuom reikia remti sveikus, jaunus zmones?
suprantu dirbai, praradai darba, ieskai kito, reikia is kazko gyventi, reikia paramos, paramos gali reikti, kol studijuoji, arba vienisom mamom, teciam. O kokios paramos reikia jaunam stirpiam vyrui ar moteriai, kurie n metu nedirba, nesimoko ir nesiruosia? paramos degraduoti?
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2021 07 05, 13:57)
galima nuorodas i tuos tyrimus?

Ir gal nevadinkim materialine parama, parazitu islaikymo? parama yra, kai zmogu reikia remti, kuom reikia remti sveikus, jaunus zmones?
suprantu dirbai, praradai darba, ieskai kito, reikia is kazko gyventi, reikia paramos, paramos gali reikti, kol studijuoji, arba vienisom mamom, teciam. O kokios paramos reikia jaunam stirpiam vyrui ar moteriai, kurie n metu nedirba, nesimoko ir nesiruosia? paramos degraduoti?

jai reikia darbo vietos, kurioje jinai tą paramą skirstytų (nesunkus gi darbas), o realiai dėjo ji ant toliaregiškos situacijos manau smile.gif tokiems žmonėms viskas patinka: Europos pinigai, kuriuos gi reiks grąžinti ir galbūt ant minimalių pensijų gyventi už tai ateity (duokdie, kad bent minimalias duotų), imigrantai ir jų aprūpinimas, viskas jiems patinka. Todėl ir nekenčia tokios valdžios, kurie daugiau į vietinius, o ne europinius dalykus orientuojasi
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2021 07 05, 13:51)
oi per daug prigerei penktadieni vakare ir neparasei?  tik dabar issipagiriojai?lotuliukas.gif ar ne kas buvo rasyti, po mano zinutes, vos ne vos iskentei iki pirmadienio? lotuliukas.gif bet deja, taip nieko naujo ir nepaglavojai. Aimeja pasiziurek savo zinuciu istorija, tu ta pati jau pries n metu rasai ir rasai, zinuciu man pas tave 80 proc visu zinuciu.  unsure.gif as aisku dziuagiuosi, kad esu toks svarbus tau zmogus, bet tai jau panaseja ir kazkoki apsedima... unsure.gif

Papildei, kad ilgesnė paklodė būtų. biggrin.gif
Vos vos iškentei iki pirmadienio ir jau sėdi SM. biggrin.gif
Tu matai, kaip aš tau suteikiu džiaugsmo tavo pilkame pasaulyje, tai jau geras darbas iš mano puses. biggrin.gif

Tai negali gyventi be Lietuvos? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aimejaa: 05 liepos 2021 - 13:06
QUOTE(Aimejaa @ 2021 07 05, 14:04)
Papildei, kad ilgesnė paklodė būtų. biggrin.gif
Vos vos iškentei iki pirmadienio ir jau sėdi SM.  biggrin.gif
Tu matai, kaip aš tau suteikiu džiaugsmo tavo pilkame pasaulyje, tai jau geras darbas iš mano puses.  biggrin.gif

Tai negali gyventi be Lietuvos? biggrin.gif

Aimeja, as tau tiek metu aiskinu, bet tu vis kaip uzsikirtusi plokstele, tuk tuk galeveleje visai? Tera patriotizmo programa kurios nekvestionuoji niekada?
Nei tu ka i kokia tema idomaus parasai, nei kokiu pamastymu, tik loji ir loi atejusi ant manes....paciai neatsibodo tiek metu ta pati per ta pati sneketi? ar taip savo nuleidi gyvenimo nuoskaudas susikaupuses i susigalvota asmens vaizdini? unsure.gif

Taip, as lietuve ir zinoma man visada idomu bus Lietuva, kaip ir mano gimtasis miestas, kaip ir mano tevai, broliai, seserys, gimines draugai ,nepriklausomai nuo to kur as gyvenu ar kur jie gyvena.

Tu tikriausiai isvaziuotum ir pamirstum, su vaikais kalbetum angliskai, kaip kai kurie cia daro ir kojos nekeltum i Lietuva ir gedytumeisi pasakyti, kad is Lietuvos, tai zinok, ne visi tokie kaip tu. mirksiukas.gif

Ne, tu man ne dziaugsma suteiki, o tik nuostaba, kokiu buku zmoniu visgi yra tevyneje, ir supratima, kad per tokius toks sudukas ir gaunasi i ka vaziuoja salis desningai 30 metu. Kai nebuvo inetreneto, maniau, lietuviai daug protingesni... unsure.gif

Tai dziaugiates plustanciais pabegeliais? Tiek varinejat is salies lietuvius pasididziuodamos, na va turesit dabar geresnius kaimynus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 05 liepos 2021 - 13:17
QUOTE(lutuke123 @ 2021 07 05, 13:51)
as aisku dziuagiuosi,

QUOTE(lutuke123 @ 2021 07 05, 14:16)

Ne, tu man ne dziaugsma suteiki, o tik nuostaba,

biggrin.gif rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2021 07 05, 14:16)

Taip, as lietuve ir zinoma man visada idomu bus Lietuva, kaip ir mano gimtasis miestas, kaip ir mano tevai, broliai, seserys, gimines draugai ,nepriklausomai nuo to kur as gyvenu ar kur jie gyvena.

Tu tikriausiai isvaziuotum ir pamirstum, su vaikais kalbetum angliskai, kaip kai kurie cia daro ir kojos nekeltum i Lietuva ir gedytumeisi pasakyti, kad is Lietuvos, tai zinok, ne visi tokie kaip tu.  mirksiukas.gif

Ėmė ir pasakė Ubuntė, dešimt metų dergusi ant savo gimtos šalies.
Tu rimtai atsimeni vieną dieną atgal ką kalbėjai ir viskas.
Nors kaip sakoma, tuščia galva- ilgas liežuvis. biggrin.gif
Atsakyti