Įkraunama...
Įkraunama...

Tautos išrinktieji

QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 11 25, 14:32)

Exe visa turta paliko, bet kai pasiuliau pasiimti atgal savo pavarde - yte - tai pasake, kad tik per jos lavona

Bet turbut tavo pavarde pakeite kai uz kito istekejo?
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2020 11 25, 14:34)
Bla bla bla...Diplomus keist...Nenusipezek. imi savo pasa, santuokos liudijima ir visiems aisku kad tai tu.
Kai perejai mergautine, tai daugiau ismokos gavai kaip vienisa mama.
Papildyta:
Nu.

nekeist diplomus, tik ji rodant reiktu kas kart irodyti, kad tai mano, na taip butent nuolat reiktu tapytis visur santuokos liudyjimus, pasus ir t.t. na sakau, tau gerai tu keitei, as nematau prasmes, na kam kosk tikslas tos pavardes pakeitimo?

Buvo tokia ismoka? bigsmile.gif Taigi ne pavarde ziuri, o visus dokumentus, gi musu santuoka yra iregistruota be to as buvau grizusi is Airijos man is vis jokios ismokos nepriklause, gavau uz vaiksu ten po 1000lt berods, kaip ir visi gauna.

kazkaip ziuriu labai gerai apisvietusi apie pasalpas esi biggrin.gif kazin kodel?
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2020 11 25, 14:41)
nekeist diplomus, tik ji rodant reiktu kas kart irodyti, kad tai mano, na taip butent nuolat reiktu tapytis visur santuokos liudyjimus, pasus ir t.t. na sakau, tau gerai tu keitei, as nematau prasmes, na kam kosk tikslas tos pavardes pakeitimo?

Buvo tokia ismoka?  bigsmile.gif  Taigi ne pavarde ziuri, o visus dokumentus, gi musu santuoka yra iregistruota  be to as buvau grizusi is Airijos man is vis jokios ismokos nepriklause, gavau uz vaiksu ten po 1000lt berods, kaip ir visi gauna.

kazkaip ziuriu labai gerai apisvietusi apie pasalpas esi  biggrin.gif kazin kodel?

e.....kiek sykių gyvenime tau prireikė kažkam rodyti, teikti..teologijos bakalauro dokus?
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 11 25, 14:23)
Jau man nesueina galai sioje istorijoje... Kartais parasho, kaip kokia pakalus paukshtyte, o kartais kaip davatka iki kaulu smegenu.
Gal tikrai koks trolis is Leningrado fabriko

koks tu keistas biggrin.gif ka tai reiskia buti davatka ir ka reiskia buti pakalus paukstyte? lotuliukas.gif

Netelpu ir tau i remus, vakar montekrista vargo, bande kazku rsukisti mane biggrin.gif

ka keicia pavarde ? koks skirumas, kas nors paaiskins cia is fanu pavardes keitimo?
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2020 11 25, 14:41)

Buvo tokia ismoka?  bigsmile.gif  Taigi ne pavarde ziuri, o visus dokumentus, gi musu santuoka yra iregistruota  be to as buvau grizusi is Airijos man is vis jokios ismokos nepriklause, gavau uz vaiksu ten po 1000lt berods, kaip ir visi gauna.

kazkaip ziuriu labai gerai apisvietusi apie pasalpas esi  biggrin.gif kazin kodel?

As uz vaiko gimima 600 gavau.
O ka ten temtis? Viena vieninteli karta man reikejo rodyt diplona kai i valdiska ustaiga isidarbinau. Ot sunku du popierelius pridet.

Aiskiai matosi kad del pin8giniu reikalu pavardes nesikeitei. Yra kas taip daro.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2020 11 25, 14:38)
Bet turbut tavo pavarde pakeite kai uz kito istekejo?

Aisku. Pakeite i UZSIENIETISKA. Dabar atrodo, kaip tikra UZSIENIETE
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 11 25, 14:29)
MB pasiliko pavarde, bet as tam pritariau, nes MB pavarde grazi, o mes vaiku neturime.
Bet kai LT du vaikus gimde su mergautine pavarde ir dar vyro ala pavarde vaikai, po to viena ismove i Airija. Tai sita istorija laba jau itartina...

Kaip dirbtnai sukurpta, arba kazkokiu esminiu detaliu nezinome.

Paprastai viskam buna priezastys, net prikolnaii zmones elgdamiesi turi labai logiskas priezastis, o cia pasigimde du vaikus, o pavarde pasiliko savo, desto visokius ortodoksinius marazmus, kur senoms davatkoms gedos nepadarytu...

Paskui pavaro, kaip supermoderni ir nepriklausoma...
Kai zmogus sudarytas is keliu zmoniu arba viskas sulipdyta dirbtinai

kas tau cia ko truksta, ka nusipaistai? lotuliukas.gif

nelabai suprantu tavo ir cambalos namioku kazkokiu apie gimdyma su mergautine pavarde? blink.gif ar tai draudziama ar kas??? paaiskinsi? su vyru kartu gimdem, abu buvom, niekas man nieko del pavardes niekur nera sakes. ai pas gine pirma kart kai registravausi, tai uzklause ar turiu vyra, tai sako sugyventinis, ne sakau sutuoktinis, tai sako pavarde nerodo, na sakau nesikeiciau ir tuom viskas baigesi.
Dora, ir morale yra viena, pavarde su tuo nieko bendro neturi.

Butent viskam daryti yra priezasties, as nemaciau jokios rimtos priezasties keistis pavarde, as nedarau nieko be priezasties, esu per daug tingus zmogus biggrin.gif Manoji man patiko, netekejau, kad pasikeisti pavarde, o ir vyras visiskai nepriestaravo. Vaikai tevo pavarde turi ir del to jokiu probelmu niekad gyvenime nera kile. Gal kad gyvenu Airijoje, nezinau , gal ten pas jus Lietuvoje kitaip biggrin.gif cia daug tokiu poru, jiem labiau keista, kad musu vyru ir moteru galunes kitokios. Buvo kazkada bajeris, kai vyrui norejo mano pavarde uzrasyti, banke ar kur , nepamenu, net jei tureciau vyro pavarde, galune butu gi kitokia lotuliukas.gif

o siaip taip as visada nuo mazens buvau labai savarankiska, ir labai moderni, net mano vestuves buvo kitokios, nei tais laikais buvo daroma, Nebuvo jokiu pagerimu, jokiu 2 dienu, pirsliu korimu, rutu vainikeliu ir panasiu nesamoniu, As is vis norejau po baznycios isvaziuoti, mama priklabino, kad reikia svecius pamaitinti biggrin.gif Nelabai supratau, kuom uzkliuvo mano atvykimas i Airija?
Tik, vat dora ir moralines vertybes man labai svarbios.

O ka jus galvoje nusipaise apie mane ir kur as ten nesueinu jum, tai jusu bedos ne mano. Na sutinku as nelabai standartinis zmogus, na ka padarysi tu irgi gi nelabai biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Montekrista.back @ 2020 11 25, 14:36)
Nu va, šitaip sugedai verysad.gif

patobulejau mirksiukas.gif jus ziuriu cia gendat labai paskutiniu metu biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Montekrista.back @ 2020 11 25, 14:43)
e.....kiek sykių gyvenime tau prireikė kažkam rodyti, teikti..teologijos bakalauro dokus?

neskaiciavau, gal panasiai keik ir tau su savais diplomais? Darbinantis Lt, viename darbe darbinantis Airijoje, siunciant CV i kelias vietas, paskui stojant i mokslus cia, plius dar aisku vertimas visur.
Papildyta:
QUOTE(cambala @ 2020 11 25, 14:49)
As uz vaiko gimima 600 gavau.
O ka ten temtis? Viena vieninteli karta man reikejo rodyt diplona kai i valdiska ustaiga isidarbinau. Ot sunku du popierelius pridet.

Aiskiai matosi kad del pin8giniu reikalu pavardes nesikeitei. Yra kas taip daro.

Na seniau gimdei. Dabar irgi jau ne litai, bet sumos nezinau, tirkausiai jau daugiau duoda, gi kainos tyaip sukile. Na tai tu viena kart darbinaisi as ne viena biggrin.gif supranti, kad mazai kur ka rodyti, man neargumentas kad eiti ir keisti, kam is vis keisti noreciau suzinoti, kai zinai priezasti tai gali ir darbus atlikti. Mano tecio pavarde man labai grazi ir as ja islaikiau mirksiukas.gif

Galima suzinoti kokiu??? blink.gif pries 20+ metu? blyn kokius pinigus is kur nepasiemiau labai noreciau suzinoti. biggrin.gif
Papildyta:
ot dienos naujiena lutuke pavardes nepasikeite, ale probelma kitiem lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2020 11 25, 14:58)
, As is vis norejau po baznycios isvaziuoti, mama priklabino, kad reikia svecius pamaitinti biggrin.gif

Tipo per vestuves ant greicio sutepe buterbrodu su slapdesre ir sprotais? blink.gif
Boze...dar taip negirdejau...Tai arba ruosies kazkokiam pobuviui is anksto arba isvis nesventi, nevaisino nieko, nes be sveciu.
Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2020 11 25, 15:02)
Mano tecio pavarde man labai grazi ir as ja islaikiau  mirksiukas.gif

Ubuntinova?
Atsakyti
Moderni biggrin.gif biggrin.gif LUTUKĖ- MODERNI biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2020 11 25, 15:07)
Tipo per vestuves ant greicio sutepe buterbrodu su slapdesre ir sprotais?  blink.gif
Boze...dar taip negirdejau...Tai arba ruosies kazkokiam pobuviui is anksto arba isvis nesventi, nevaisino nieko, nes be sveciu.

Aisku ne doh.gif , is anksto visa tai nusprendem, taremes, o ne paskutine diena, aisku, visi is anksto zinojo, kas ir kaip lotuliukas.gif kas pas tave galvoje darosi? blink.gif
Beja, mano ceremonija vestuviu vyko pilnose Misiuose, tai banzycioje gana ilgai uztrukom. O paskui pasifotkinom, paskui pietus, isgerem po sampano taure ir tiek. Man svente buvo baznycioje, o ne prie stalo, drauges labai graziai pagiedojo, kunigas buvo labai fainas, jaunas ka tik isventintas, dar siek tiek maisesi, bet taip viskas naturaliai buvo, o ne atkalta jau po 1000k O vakare visi issikirste. Tikrai buvo labai grazi svente, dar buvom labai jauni, dar buvo labai daug durnu tradiciju, pries kurias vos ne kovoti reikejo ir pyktis su tevais, bet nieko issikovojom biggrin.gif . Dabar tai jau lengviau butu, jau kitaip viskas daroma.
Papildyta:
QUOTE(Montekrista.back @ 2020 11 25, 15:10)
Moderni biggrin.gif  biggrin.gif LUTUKĖ- MODERNI  biggrin.gif  biggrin.gif

Matai modernumas tau siejasi su morales nebuvimu ir iskrypimais, man tai ne man modernumas, tai platus mastymas, steriotipu atsisakymu, kvailu tradiciju lauzymas. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2020 11 25, 15:17)
Aisku ne doh.gif , is anksto visa tai nusprendem, taremes, o ne paskutine diena, aisku, visi is anksto zinojo, kas ir kaip lotuliukas.gif kas pas tave galvoje darosi? blink.gif
Beja, mano ceremonija vestuviu vyko pilnose Misiuose, tai banzycioje gana ilgai uztrukom. O paskui pasifotkinom, paskui pietus, isgerem po sampano taure ir tiek. Man svente buvo baznycioje, o ne prie stalo, drauges labai graziai pagiedojo, kunigas buvo labai fainas, jaunas ka tik isventintas, dar siek tiek maisesi, bet taip viskas naturaliai buvo, o ne atkalta jau po 1000k  O vakare visi issikirste. Tikrai buvo labai grazi svente, dar buvom labai jauni, dar buvo labai daug durnu tradiciju, pries kurias vos ne kovoti reikejo ir pyktis su tevais, bet nieko issikovojom  biggrin.gif . Dabar tai jau lengviau butu, jau kitaip viskas daroma.
Papildyta:

Labai davatkiskos ir neidomios vestuves...
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2020 11 25, 15:20)
pasidziaugiau, kaip praeita valdzia padare alkoholio ribojimus, kaip sieke sveikiau maitinti vaikus darzeliuose , mokyklose.

Apie alkoholį jau išdiskutuota, išvada viena, mažiau pinigų į biudžetą surenkama, o geria tiek pat, tik pinigus dažniau palieka kaimyninėse šalyse. O dėl sveiko maitinimo, tai gavos atvirkščiai, prisikūrė aplink mokyklas visokių kebabinių ir kt kioskelių. Saviškiui duodavau pinigų mokykloje pavalgyt. Pradžioj dar išsisukinėjo, paskui prisipažino, kad kebabus ar paskrudintus koldūnus kebabinėj perka arba parduotuvėj kažkokias baisias bulkas jiems pakaitina mikrobangėj. Sako, ar tau geriau, kad aš pirksiu valgykloj ir viską paliksiu, įsivaizduoju kokie kibirai "sveiko" maisto išmetama. Tai pagalvojau, gal nieko tokio, kad kartą dienoj super nesveiko maisto suvalgo, jau geriau
kai nemeluoja.
Papildyta:
Ai dar tiesa, Veryga "labai gerai" coroną suvaldė. Kažkaip kaimynai latviai ir estai be bauginimų kelis kart geriau laikosi.
Atsakyti