Įkraunama...
Įkraunama...

Tautos išrinktieji

QUOTE(Monteverte @ 2021 01 08, 19:15)
nžn dar. Baisu. Tai dagyvenom. Iš tiesų pavydžiu žinok tiems, kam dabar 90+. Laimingi žmonės. Išgyveno karą, o mūsų katastrofinė padėtis laukia.

Karas geriau negu dabar korona? Tu rimtai? Rimtai??? blink.gif
Nesuvoki, ką rašai. Absoliučiai.
Papildyta:
QUOTE(Ašaka @ 2021 01 08, 18:50)
3. Niekas vaikams į lauką išeiti nedraudžia. Išvadinti "išgamomis" paauglius kiek per stipru, nes jų protelio dar ne tiek daug, o ir tėvų pamokymų tokiame amžiuje nesinori klausyti, bet kad rizikas pasidalinti karūna jie vienas kitam kelia ir reikalavimų nesilaiko, akivaizdu.

Mano dukra eina beveik kasdien, su viena drauge. Visada su kauke, nekyla ginčų dėl to...
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2021 01 08, 21:50)
Karas geriau negu dabar korona? Tu rimtai? Rimtai???  blink.gif

Va čia man irgi išmuša supratimo saugiklius-ką žmonės galvoja taip rašydami? Tik viena mintis ateina į galvą: labai gerai gyvena ir trūksta fantazijos suvokti ką išgyvena žmonės tikrų negandų ir karo metu.
Kažkaip gal romantiškai karą įsivaizduoja. Sibirą.

Bet tuoj tuoj ateis lutuke ir papasakos, kad praktiškai dabar vyksta žmonių genocidas ir mes čia nieko nesuprantam. Ai, visi turi savo spalvom išmargintą logiką.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2021 01 08, 21:54)
Karas geriau negu dabar korona? Tu rimtai? Rimtai???  blink.gif

kas kalba apie dabar? apie ateitį rašau rolleyes.gif
Atsakyti
Yra toks žymaus siaubo romanų rašytojo S. Kingo kūrinys "Rūkas" ir scena prekybos centre, kai žmonės lieka didžiuliame prekybos centre, aplink susitvenkęs keistas rūkas, kuriame dedasi visiškai nežinia kas ir aišku, kad jame galima žūti. Prekybos centre yra nemažai žmonių, jie išsigandę, sutrikę, pilni įvairiausių emocijų, nes situacija jiems visiškai nauja ir nežinoma, jų protas tiesiog nežino į ką įsikabinti, nes nėra pakankamai informacijos. Žmonės ten įvairūs, toks realios visuomenės atspindys. Tarp jų ir tokia ale reginti/būrėja/magė, kuri ima pasakoti visiems, jog tai pasaulio pabaiga ir atpildas žmonėms ir bla bla bla. Vienas iš tų racionaliųjų greitai sumeta, kad praėjus nakčiai prie jos jau būriuosis ne vienas, o žyyyymiai daugiau žmonių-tų, kurie yra šiek tiek labilesnės psichikos, labiau pažeidžiami, išsigandę, vieniši, sutrikę. Taip ir nutinka. Ir tada iš tokios žmonių grupelės gali laukti visokių beprotiškų idėjų ir dar beprotiškesnių sprendimų: jie yra sutrikę, bet turi vedlį, kuris juos gali įtikinti bet kuo.

Kažkaip dabar tas mechanizmas labai ryškus. Toji ypač sutrikusi ir pažeidžiama visuomenės dalis puikiai projektuoja savo baimes kaip pasaulinę katastrofą.

Beje, man atrodo, kad racionalieji išgyveno ilgiau biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2021 01 08, 22:12)
kas kalba apie dabar? apie ateitį rašau rolleyes.gif

Na žinoma, nes tu "tikrai žinai", kas bus ateity laugh.gif
Kodėl sau smegenų neišsiburi vienąkart? biggrin.gif
Atsakyti
Patiko Kristi_na izvalgos. Taip jau yra, tikrasis zmogaus AS, dazniausiai pasimato kataklizmo atveju. Berasant prisiminiau ir mylimukes izvalga, apie tai kaip zmones itakoja praejusiu kartu patirtis, kokia itaka tai turi zmogaus-asmenybes raidai. Mano atveju, nesvarbu, kas man gyvenime nutiktu, yra toks "bizkas fazeje" - ISLIKTI ZMOGUMI, nesugyvuleti.
Atsakyti
QUOTE(Kristi_na @ 2021 01 08, 22:21)

Kažkaip dabar tas mechanizmas labai ryškus. Toji ypač sutrikusi ir pažeidžiama visuomenės dalis puikiai projektuoja savo baimes kaip pasaulinę katastrofą.

Kaip jus nesuvokiate, kad cia virusas yra penkiasdesimt pirmoje eileje. Mirtingumas toks mazas, kad niekas nekreiptu demesio.
Na zmones mirsta, kartais daugiau. Jei viskas butu normalu ir nebutu pasaulines katastrofos,, tai atsitotu protingi zzmones ant backos paaiskintu, kad va tokia situacija, gal maziau trinames tuose ankstuose baruose, nes cia neaiskus virusiukas... Darbus biski pareguliuotu, kur irgi mazos erdves, pensininku numirtu kiek daugiau, bet ne tiek daug kad nekilnojamas turtas nupigtu...
Aisku nebutu sulyginama su karu...

Bet cia kazkas vyksta su visuomene...
Visi matem krize, kuri buvo neispresta, pradeti skolintis pinigai... spausdinti...skolos i kosmosa...

Toliau buvo atvertos sienos ir pradejo plusti zmones is visur ir nieko nebuvoo daroma kad ta sustabdyti, priesingai buvo persekiojami kas gyne savo valstybes

Pradejo visokie neomarksitais BLM riausininkai siautet...

Klimato atsilimas....

Vakaru degradacija ir Azijos stiprejimas...

Na dabar va psichopatine reakcija i virusa. Absoliuciai ignoruojant sveiko protoo normas, vertybes, adekvatuma.

Cia kazkas kosmarisko vyksta. Karas yra kosmaro israiska, o ne priezastis. ir ne signalas.

Dabar matom baisu signala, nezinome priezasciu ir nemanome, kad visa tai baigsis gerai...
Jus cia ne siaip sau gasdina, va siandien paaiskino, kad pasaulis kuri pazinojot negris... Per kazkokia LT TV.
Nznz ta kara istrauket lyg be karo negali buti dar baisesniu dalyku. Na nezinom kas cia vyksta bet cia ne fantastinis rukas

Papildyta:
QUOTE(mylimuke! @ 2021 01 08, 22:47)
Na žinoma, nes tu "tikrai žinai", kas bus ateity laugh.gif
Kodėl sau smegenų neišsiburi vienąkart? biggrin.gif

Jeei turi galvoje konkrecia israiska tai nemanau, kad kazkas zino...
O jei abstrkciai, tai nujauciu, kad jums cia visoms nebus gerai...

Tai irgi zinojimai jei jauti, kad gerai tai nesibaigs, nors nezinai konkrecios formos
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2021 01 08, 23:00)
Kaip jus nesuvokiate, kad cia virusas yra penkiasdesimt pirmoje eileje. Mirtingumas toks mazas, kad niekas nekreiptu demesio.
Na zmones mirsta, kartais daugiau. Jei viskas butu normalu ir nebutu pasaulines katastrofos,, tai atsitotu protingi zzmones ant backos paaiskintu, kad va tokia situacija, gal maziau trinames tuose ankstuose baruose, nes cia neaiskus virusiukas... Darbus biski pareguliuotu, kur irgi mazos erdves, pensininku numirtu kiek daugiau, bet ne tiek daug kad nekilnojamas turtas nupigtu...
Aisku nebutu sulyginama su karu...

Bet cia kazkas vyksta su visuomene...
Visi matem krize, kuri buvo neispresta, pradeti skolintis pinigai... spausdinti...skolos i kosmosa...

Toliau buvo atvertos sienos ir pradejo plusti zmones is visur ir nieko nebuvoo daroma kad ta sustabdyti, priesingai buvo persekiojami kas gyne savo valstybes

Pradejo visokie neomarksitais BLM riausininkai siautet...

Klimato atsilimas....

Vakaru degradacija ir Azijos stiprejimas...

Na dabar va psichopatine reakcija i virusa. Absoliuciai ignoruojant sveiko protoo normas, vertybes, adekvatuma.

Cia kazkas kosmarisko vyksta. Karas yra kosmaro israiska, o ne priezastis. ir ne signalas.

Dabar matom baisu signala, nezinome priezasciu ir nemanome, kad visa tai baigsis gerai...
Jus cia ne siaip sau gasdina, va siandien paaiskino, kad pasaulis kuri pazinojot negris... Per kazkokia LT TV.
Nznz ta kara istrauket lyg be karo negali buti dar baisesniu dalyku. Na nezinom kas cia vyksta bet cia ne fantastinis rukas

Įdomučia, man atrodo, kad kai kurie laukiniai žmonės, kurie gyveno urvuose ir kai matydavo pvz žaibus ir griaustinį irgi manė, kad čia jau dedasi kokie tai katastrofiniai dalykai biggrin.gif

Aš tiesiog apie tai, kad visos kartos susiduria su iššūkiais. Pasaulis niekada nėra toks, koks buvo. Kai kurie dalykai baugina. Aišku, kad niekas negrįš smile.gif Aišku, kad nežinia kuo viskas baigsis. Tik va man svetimas tas noras įžiūrėti už to reptilijų, kaukių gamintojų ir 5G sąmokslą.
Pasikartosiu: man atrodo, kad niekas nežino ką ir kaip tiksliai daryti, kad visiems dabar būtų gerai.
Ir gali nebūti gerai.
Bet va man norėtųsi tų racionaliųjų pusėje išlikti. Nors aš ir esu kažkiek anarchistė ir ne visų taisyklių laikausi. Bet oi kaip nenorėčiau dabar būti vietoje tų, kurie turi priimti sprendimus.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2021 01 08, 16:15)
Skaitau ir galvoju, ar verta ka atsakyti.
Tamsta, jusu ziniai, skiepu pasai labiau reikalingi zmonems, kurie dazniausiai darbo reikalais turi keliauti. Turint toki pasa, yra zymiai patogiau, nei kiekviena karta irodineti t.y. darytis testus, sedeti ilgalaikiam karantine, nes privalai vykdyti kievinoje salyje esancius nurodymus del pandemijos. Tai tik Majai Di vaidenasi, kad cia kazkoks ten patepimas, ar kaifas daryti testus, buti izoliuotam...
Siuo atveju, kalbos apie imuniteta, jo igijima net nera. Beje ir nuo gripo neigyjamas ilgalaikis imunitetas, bet zmones skiepyjasi, taip isvengdami rimtu komplikaciju, sergant gripu.

Tai ir sakau ar po skiepo ar po ligos neaisku kiek tas imunitetas bus, tame ir yra esme. Uzsikresti galima ir antra ir trecia karta, tai butu nesaugu daugiau tyrimu nebedaryti ir leisti skraidyti vien su tokiu popieriuku. Suprantu, kad tai butu patogiau, bet tai pirma pazeidzia zmoniu teises, juos pradedant grupuoti sukuriant kazkokiu prastesniuju kasta, pvz tie, kurie nepersirge ar pvz negali skiepytis, antra vis tiek visiskai niekaip neefektyvu, nes tai kas tada tas popiergalis, jei zmogus pvz nesiotojas ar serga...

Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2021 01 08, 19:19)
Ar sakiau lai dvesia? Už 275 eur, galima pragyventi mėnesį du, pašalpiniai visą gyvenimą iš mažiau prasiverčia. Reikia leisti dirbti.

blink.gif rimtai galima, kad vien nuoma musu miestuki pvz 200 + mokesciai, o tai ka valgyti???? O jei vaikai, jei vienisa mama pvz??? blink.gif
Juk tuos pinigus zmones isleis, jie eis i apyvarta, taip ir verslus parems, O ka daryti, jei valdzia neleidzia dirbti, turi tai kompensuoti.
Atsakyti
QUOTE(Kristi_na @ 2021 01 09, 00:09)

Bet va man norėtųsi tų racionaliųjų pusėje išlikti. Nors aš ir esu kažkiek anarchistė ir ne visų taisyklių laikausi. Bet oi kaip nenorėčiau dabar būti vietoje tų, kurie turi priimti sprendimus.

Manau, nei vienas "sveiko proto" nenoretu. Bet va yra tokia zmoniu grupe, kurie suirutes metu pasiryze tapti vedliais, prisiimti atsakomybe. Zaviuosi I. Simonyte, reta tokiu zmoniu rasis.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2021 01 08, 19:23)
tai ar ne prieš tai jau buvusi direktorė dėl korupcijos nuimta? biggrin.gif
vargeli vargeli. Nieko naujo Lietuvoje

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif tai jau tikrai, na bet jei jau musasi zmones del vakcinu, tai as rami biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2021 01 08, 20:57)
Man toks vaizdas kas jus gausit ir ta ir ana bemandravodami.
As truputi per daug prisikeliavau... Jukk buna,, edi edi, kol taip gakteli, kad jau bloga darosi paziurejus... Kazkas nutiko...
Tai 2019 metais dar nuvaziavau i darba i UK, po to uz poros menesiu i SKotija nuskridau... ir viskas neteko tos keliones prasmes...
Buvom jau prisieke i miestus nelysti. Bet va Kroatijoje nuvaziavom ten i gala, tai kaip i Dubrovnika nenuvaziuosi. Nepatiko.
KAzkada norejau i Helsinki, viena karta pravaziuojant buvau su automobiliu,. Bet kas ten tokio geero, kai pamastai...
Na gal i Norvegijos viduri nuvaziuosim jei cia bus koks tarpas tarp psichoziu

Suomija man labai patiko, toks labai zalias krastas ir pats Helsinkis nesijaucia, kaip didmiestis.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2021 01 08, 23:22)
Manau, nei vienas "sveiko proto" nenoretu. Bet va yra tokia zmoniu grupe, kurie suirutes metu pasiryze tapti vedliais, prisiimti atsakomybe. Zaviuosi I. Simonyte, reta tokiu zmoniu rasis.

Taip, didžiulė pagarba ir iš mano pusės! Absoliučiai sutinku...
Atsakyti