Įkraunama...
Įkraunama...

Tautos išrinktieji

QUOTE(lutuke123 @ 2021 03 23, 14:58)
kokiu naiviu reikia buti, jei manyti, kad viskas daroma, kad sustabdyti kazkokias menamas pandemijas....
O ypac tiketi, akd valstybe stai dar del sneuku ar ligoniu doh.gif zmones su itarimais del vezio ar kitu ligu negali patekti pas gydytojus, bet cia gi viska sdle ju paciu ar ne? doh.gif na bent no covid nenumirs....

Turiu naujienu tokiem zmonem.
Pasaulyje egzisituoja milijonai bakteriju ir virusu, kurie gali mus prazutyti, niekur jie nedings. biggrin.gif

Vienintelis dalykas, kas saugo mus nuo ju - MUSU IMUNITETAS. Taip buvo ir taip bus per amzius, nes tokia fiziologija.

mano mama visur patenka smile.gif Tai nežinau, kur ten kas nepatenkA smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2021 03 23, 15:12)
KOkį lakmetį? Tau gi Lietuvoje tik sovietmečiu buvo gerai biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2021 03 23, 15:34)

Sovietmeciu buvo geru dalyku. Kvaila ta neigti.

Geriau pasidomet, koks yra zmogus, kokie jo poreikiai, jei tie dalykai jam esminiai.

Yra zmoniu, kurie sako, kad jiems geriausia ikalinimo lageryje. Iseje i laisves nusikalsta, kad vel ten griztu. Jus manot,, kad ir jie meluoja
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2021 03 23, 16:20)

Geriau pasidomet, koks yra zmogus, kokie jo poreikiai, jei tie dalykai jam esminiai.

Nebent ismetami i 0arde mandarinai pries Kaledas ar bananai, prie kuriu reikejo stovet nezmoniska eile.
Ai, dar " po blatu" visokie deficitai.

Tu gi zinai, tau buvo geri paikai kupi - prodaj. Dep zirneliu gi vos nesusimusei🤣.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2021 03 23, 16:52)
Nebent ismetami i 0arde  mandarinai pries Kaledas ar bananai, prie kuriu reikejo stovet nezmoniska eile.
Ai, dar " po blatu" visokie deficitai.

Tu gi zinai, tau buvo geri paikai kupi - prodaj. Dep zirneliu gi vos nesusimusei🤣.

Geriausia buvo stotyse. Uzeini i kokia Charkovo gelezinkelio stoti - o ten didziule sale ir pilna zmoniu kurie stovi eilese prie kasu. Aisku bilietu daugeliu krypciu nera. Ta ten neaisku, gal kelias paras reikes bilietu laukti. Grizinejome nuo Juodosios juros. Kazkas patare eitti i traukini, kur bendri vagonai ir duoti provodnikui "v lapu".
Suveike. Priime stovincius i Kauna. Po keliu valandu kazkas islipo jau galejom atsiseti, zmones miegojo ir treciame aukste kur patalyne laiko
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2021 03 23, 15:12)
KOkį lakmetį? Tau gi Lietuvoje tik sovietmečiu buvo gerai biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

kodel tik sovietmeti, man buvo gerai iki kol nebuvau isvaziavusi iki 2000 panasiai.
Papildyta:
QUOTE(Montekrista.back @ 2021 03 23, 15:33)
mano mama visur patenka smile.gif Tai nežinau, kur ten kas nepatenkA smile.gif

Tu cia moterim papasakok, jos matomai nezino, nes sako neimanoma patekti. Ar tavo mama irgi veziu serga?

https://www.supermam...?...067&st=3528
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2021 03 23, 16:20)

Yra zmoniu, kurie sako, kad jiems geriausia ikalinimo lageryje. Iseje i laisves nusikalsta, kad vel ten griztu. Jus manot,, kad ir jie meluoja

na bunant vaiku ir paaugliu man tikrai buvo gerai. Aisku, buvo ir trukumu ir nepatogumu , bet tai kada ir kur ju nera. Bet kiek atsimenu, po kiek valandu dirbo tevai ir koki gyvenima turejo, tai dabar taip butu neimanoma...o ir i pensija iseidavo 55 , ir atsotogas normalios budavo ir t.t. Tai tikrai buvo geru dalyku. O blogu nu ju visada ir visur pilna. Manau, dauguma seimu nori ramiai auginti vaikus, tureti zmoniskas pajamas dirbdami savo darbuka, nesiplesydami per 3, apsirupindami butiniausiais dalykais, galedami nueiti i teatra, nusipirkti knygu, prenumeruoti spauda ir t.t. is esmes ne daug kas pasikeite, tik tiek, kad daug daugiau dirbti reikia, jei nori tokio pat gyvenimo lygio. ir busta jau perki su paskola, ir gali bankas atimti, jei kas, tada irgi buvo beveik kaip paskola, tik daugiau saugumo ir uztikrintumo del rytojaus, ne toks blaskymasis nuolatinis, uzteko saziningai dirbti ir tiek.
Sunku lyginti laikmecius, nes daug kas keiciasi ir suvokimai ir technologijos. Bet jau minejau tuo metu Lietuvoje buvo daug kartu geriau nei Airijoje pvz, dabar atvirksciai biggrin.gif . Baisiausia kas buvo tuo metu Lietuvoje tai man gimdymai, butu ziauru taip atskirtai nuo vaiko via pirma jo savaite, kas zino , kiek tai mums pakenke....
na bet cia jau 100k aptartos temos.
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2021 03 23, 17:56)
Geriausia buvo stotyse. Uzeini i kokia Charkovo gelezinkelio stoti - o ten didziule sale ir pilna zmoniu kurie stovi eilese prie kasu. Aisku bilietu daugeliu krypciu nera. Ta ten neaisku, gal kelias paras reikes bilietu laukti. Grizinejome nuo Juodosios juros. Kazkas patare eitti i traukini, kur bendri vagonai ir duoti provodnikui "v lapu".
Suveike. Priime stovincius i Kauna. Po keliu valandu kazkas islipo jau galejom atsiseti, zmones miegojo ir treciame aukste kur patalyne laiko

budavo idomu, kaip skirtingose miestuose, rasdavai skirtingu prekiu smile.gif Pvz Palangoje pirkdavom tuos ilgus batonus, pas mus tokiu nebudavo, ar esam vaziave su teta i kazkoki miesta, nepamenu, ten po parduotuves vaiksciojom, kazkokiu graziu dalyku pirkom smile.gif Dabar visam pasaulyje tas pats biggrin.gif
mano tetis daug kur isvazinejo, nes jis ieskodavo antikvariniu daiktu, juokesi, kad rusai visai nevertina ju, ir parduodavo uz pora desru ir kelis rublius. Gaila, kad daugiau i tai neinvestavo, buvo jam kaip hobis, dabar butume milijonieriai biggrin.gif teciui patiko vokiska kokybe, tvarka, grieztumas.
Atsakyti
Ogo, nemaniau, kat tavo vaikui pirmam bebt virš 20 metų jau unsure.gif
Atsakyti
Nu jo, svarbiausiai, kad kažką turėjai, ir visi vienodai, nebent partiniai vadukai ar prekyboj dirbantys turėjo kažką daugiau. Svarbu žirnelių buvo galima "gauti" biggrin.gif ir tada gyvenimas rožinis. Užtat laisvės žmonės neturėjo. Nors kita vertus, man tai dabartis panaši į sovietmetį blink.gif .
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2021 03 23, 19:09)
Nu jo, svarbiausiai, kad kažką turėjai, ir visi vienodai, nebent partiniai vadukai ar prekyboj dirbantys turėjo kažką daugiau. Svarbu žirnelių buvo galima "gauti" biggrin.gif  ir tada gyvenimas rožinis. Užtat laisvės žmonės neturėjo. Nors kita vertus, man tai dabartis panaši į sovietmetį blink.gif .

Butent. Tokio totalitarizmo, kaip dabar SSSR laikais nemaciau. Na neleido i pasienio zonas be leidimo. O kass dabar vyksta? Nepatiketu niekas.
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2021 03 23, 17:56)
Geriausia buvo stotyse.

Prostitutem?
Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2021 03 23, 18:21)
. Manau, dauguma seimu nori ramiai auginti vaikus, tureti zmoniskas pajamas dirbdami savo darbuka, nesiplesydami per 3, apsirupindami butiniausiais dalykais, galedami nueiti i teatra, nusipirkti knygu

Mes ir turim darbus ( pandemijos nelieciam, visiem chujovai su suvarzymais) , turim pajamas, vaikus vezames ne i numyzta Palanga, o svetur.
O ka tu turi? Ka tavo vaikai mate? Nebent airijos nuvalkioto rajono gatve.
Papildyta:
Nu ka, Idomuc, tavo putka skiepys snd/ ryt neaisku k9k8a vakcina. Slaptai. Nepamatysi petuko biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2021 03 23, 18:21)
Manau, dauguma seimu nori ramiai auginti vaikus, tureti zmoniskas pajamas dirbdami savo darbuka, nesiplesydami per 3, apsirupindami butiniausiais dalykais, galedami nueiti i teatra, nusipirkti knygu, prenumeruoti spauda ir t.t. is esmes ne daug kas pasikeite, tik

Ar tu baigsi kartą sirgti svetimomis ligomis? Sėdi Airijoje ir sėdėk.Ir nepradėk čia niekam aiškinti kokie yra būtiniausi dalykai.
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2021 03 23, 19:02)
Ogo, nemaniau, kat tavo vaikui pirmam bebt virš 20 metų jau unsure.gif

tu cia man rasai, ar kam tu cia rasai? pasimetus kakzokia nuolat esi...
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2021 03 23, 19:09)
Nu jo, svarbiausiai, kad kažką turėjai, ir visi vienodai, nebent partiniai vadukai ar prekyboj dirbantys turėjo kažką daugiau. Svarbu žirnelių buvo galima "gauti" biggrin.gif  ir tada gyvenimas rožinis. Užtat laisvės žmonės neturėjo. Nors kita vertus, man tai dabartis panaši į sovietmetį blink.gif .

Kitaip nezinojom ir atrode gerai, uzteko bent man tos laisves kaip vaikui, dabar vaikai maziau laisviu turi, labiau tevu priziurimi biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif O suaugusiem, nu tos laisves tiek, kiek pinigu turi ir tai viskas salygina....
Jau nesneku apie paskutinius metus, tai dar niekad gyvenime taip nebuvo.....
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2021 03 23, 19:14)
Butent. Tokio totalitarizmo, kaip dabar SSSR laikais nemaciau. Na neleido i pasienio zonas be leidimo. O kass dabar vyksta? Nepatiketu niekas.

Pasivijo ir perspjove visa sovietizacija, Gorbaciovas tik zaksi, kiti vadukai karsuots e varotis, tipo ka, mes taip galejom. Lukasenka ruko kaputyje biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Sakiau jau seniai, dabar tik nauja komunizmo forma....
Papildyta:
QUOTE(Lisitėja2 @ 2021 03 23, 20:26)
Ar tu baigsi kartą sirgti svetimomis ligomis? Sėdi Airijoje ir sėdėk.Ir nepradėk čia niekam aiškinti kokie yra būtiniausi dalykai.

o tavo koks susiktas reikalas, kuom as domiuosi, papasakos kazkokia kaimo bobute kuom man dometis, biski gal nusilesk ant zemes?sovietizacijos pasiilgai, cenzuros??? ka noresiu ta ir aiskinsiu, uz skaudzios vietos pataikiau? lotuliukas.gif sedi savo kaime ir sedek tyliai, ilenda vis i sia tema patrolinti, gal pas jus ateiti man paaiskinti, kur tau eiti? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 23 kovo 2021 - 21:20