Įkraunama...
Įkraunama...

Langai 5

QUOTE(silainiai @ 2020 02 03, 19:28)
Kiek normalu būtų praplėsti išorinę angą, kad nerėžtų akies? Planuoju 30mm į kiekvieną pusę.


Grožis labai subjektyvus dalykas. Man nerėžia akių, jei neklystu ir platesnis išpjovimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 03 vasario 2020 - 21:48
QUOTE(cibulis @ 2020 02 03, 21:09)
Jeigu dar galima, geriau būtų toliau išnešti langus į apšiltinimo sluoksnį, nei pripjauti tą apšiltinimo sluoksnį. Tokiu būdu į vidų daugiau pateks šviesos ir saulės šilumos, o viduje bus gražiai atrodančios palangės.
Kiek pamenu iš vienų langų gamintojų mokymų, šviesos kiekis nuo lango įmontavimo gylio sienoje nepriklauso. Šviesos kiekis padidėja iki 6%, jei angokraščiai (tiek vidiniai, tiek išoriniai) bus baltos spalvos (palyginus su tamsios spalvos).
Atsakyti
Sveiki,

turiu klausimą dėl lango gabaritų.
Planuojama su išėjimu į terasa anga 3.6x2.4.
Norisi darytis keturių sekcijų langą, t.y. dvi kraštinės sekcijos stacionarios, o virurinėje dalyje atidaromos.
Bet minti tokia, kad viena varstoma dalis tarnautų kaip išėjimas, o kita būtų atidaroma reikalui/norui esant taip suformuojant didelę angą.
T.y. atidarius abi dalis tarp jų nebūtų jokio rėmo.

Klausimas ar plastikiniais langais galima tai pasiekti, ar užteks konstrukcijos tvirtumo.
PS. paketai 3jų stiklų

Lango niša

Ačiū
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rupertas: 24 kovo 2020 - 12:11
QUOTE(rupertas @ 2020 03 24, 12:06)
Sveiki,

turiu klausimą dėl lango gabaritų.
Planuojama su išėjimu į terasa anga 3.6x2.4.
Norisi darytis keturių sekcijų langą, t.y. dvi kraštinės sekcijos stacionarios, o virurinėje dalyje atidaromos.
Bet minti tokia, kad viena varstoma dalis tarnautų kaip išėjimas, o kita būtų atidaroma reikalui/norui esant taip suformuojant didelę angą.
T.y. atidarius abi dalis tarp jų nebūtų jokio rėmo.

Klausimas ar plastikiniais langais galima tai pasiekti, ar užteks konstrukcijos tvirtumo.
PS. paketai 3jų stiklų

Lango niša

Ačiū


Tiksliau pasakytų gamintojai pagal savo gaminių technologines charakteristikas. Šiaip pagalvojus ir prisiminus langų pasirinkimo svarstymus, dvi varstomos dalys būtų siauresnės, nei 90 cm - pagal šį išmatavimą lyg ir neturėtų būti ribojimų. Man dvejonių kiltų dėl aukščio - 2,4 metro vitrinai jau nemažai, kiek pamenu ne visi PVC profiliai tiek sugeba.

Langai balti ar spalvoti tamsūs? Pastaruoju atveju vėlgi gali būti papildomų niuansų (metalinės armuotės profilio viduje ir t.t.)
Atsakyti
As kai užsakinėjau kommerling88 plastikinius spalvotus tai maksimalus aukstis buvo 2.3 metro. Jei daugiau reikia horizontalaus perskyrimo.
Atsakyti
Ašku geriausia būt stumdoma, bet pvz Megrame paskaičiavo GEALAN S9000 stumdomą variantą virš 4.8kEur su pvm, tai nusprandžiau, kad išgyvensiu su paprasteniu variantu.
Reik užklausti kokie gamintojų pasiūlymai tokiai nišai, be stumdomų variantų.

Ačiū už atsakymus
Atsakyti

Sveiki, klausimas kaip geriausia pasidaryti angokraščius?

Langų angos išklijuotos xps 2cm plokštėmis, langai sumontuoti poto, vidinė plėvelė suklijuota ant xps. Dabar nuo xps iki lango rėmo yra nuo 1 iki 2 cm atstumas. Kaip tokiu atveju geriausia apdirbti angokraščius? Klijuoti dar viena xps plokštę 1-2 cm storio ir tada armuoti ar yra kitokių variantų? Nuarmavus naudoti 120 profilį ar galima kažkaip kitaip padaryti šešėlinę siūlę prie rėmo? Ačiū iš anksto už patarimus.

Atsakyti

Sveiki,

Adrix, manau, kad galima kaip alternatyvą panaudoti ir gipso plokštę, kuri puikiai klijuojasi su šiais klijais: https://torx.lt/prod...klijai-proffix/

Atsakyti

Sveiki forumieciai,

malonu buvo skaityti diskusijas, matyti pazistamus vardu.

Pats mazai rasiau, daug dirbau.

Ir labai prasau jusu patarimo del langu, kuriu man prireiks, tikiuosi, menesio ar dvieju begyje. Gavau 2 pasiulymus, kuriuos pridedu prie savo rasinio. Kuri varijanta pasirinkti patartute. Busiu labai dekingas.

 

Priedas  300. namukas langai 200505-01.pdf   112,86KB   15 Parsiųsta kartųPriedas  301. megrame Samata.pdf   180,89KB   15 Parsiųsta kartų

Atsakyti
QUOTE(sevas @ 2020 05 05, 20:55)
<p>Sveiki forumieciai,</p>
<p>malonu buvo skaityti diskusijas, matyti pazistamus vardu.</p>
<p>Pats mazai rasiau, daug dirbau.</p>
<p>Ir labai prasau jusu patarimo del langu, kuriu man prireiks, tikiuosi, menesio ar dvieju begyje. Gavau 2 pasiulymus, kuriuos pridedu prie savo rasinio. Kuri varijanta pasirinkti patartute. Busiu labai dekingas.</p>
<p> </p>
<p>Priedas  300. namukas langai 200505-01.pdf   112,86KB   15 Parsiųsta kartųPriedas  301. megrame Samata.pdf   180,89KB   15 Parsiųsta kartų</p>


Greit paziurejus tai pirmam truksta Uw reiksmes, kad matyt koks lango siltumas gaunasi. Taip pat apie remeli nieko nepasakyta.

Megrame matosi kad idetas kazkoks siltas remelis, bet neaisku koks. Bet kokiu atveju geriau kazkoks nei jokio.

Megrame kaip suprantu idejo 4mm stikla su 14 mm tarpu, o kitam 3mm stiklas su 16mm tarpu. Tai storesnis stiklas kaip ir tvirciau jei neklystu. O dar ir deklaruojama Ug verte geresne.

Apkaustai nebepamenu bet lyg winkhaus geresni nei GU. Bet turbut dar nuo konkretaus modelio priklauso.
Atsakyti

Aciu,

ne specialistas, patarimai labai laukiami ir naudingi.

Mano nuomone taip pat palankesne Megrame. Be Jusu isvardintu teigiamu momentu, dar manau, kad Megrame turi didziausia patyrima, tikriausiai geriausiai sukomplektuotas gamybos priemones, kas tures itaka kokybei/

Atsakyti

Džiaugiuosi, kad spėjau pamatyti abu pasiūlymus :), bet šeip tai toks pasiūlymų paviešinimas šiek tiek pjaunasi su komercine etika. Konkretus pasiūlymas konkrečiam asmeniui, kaip ir dviejų asmenų paslaptis, dėl kurios atskleidimo, viena iš šalių turėtų atsiklausti leidimo kitos šalies ;). Jums gi ne viešas pasiūlymas buvo pateiktas, o suasmenintas, atsižvelgiant į jūsų asmeninį užklausimą.

 

O einant prie langų, tai mane labai nustebino "MANO NAMUKAS" pasiūlyti stiklo paketai. Kažkuri stiklo paketų gamykla yra teigusi, kad negamina stiklo paketų iš plonesnių nei 4mm stiklų. Aš turėjau idėja pasikeist 4x18x4x20x4 stiklo paketus į tokio pat bendro oro tarpelio 4x12x2x12x2x14x4, su tokiu pat stiklo paketo storiu ir svoriu, taip juntamai pagerinant šilumines paketo savybes, bet perskaitęs apie 4mm ribojimą nusivyliau ir toliau nesigilinau. Teks atnaujinti žinias šioje srityje.

 

 

Megrame naudoja TGI termo rėmelį savo pasiūlytame stiklo pakete. Na jis neblogų charakteristikų, nors aš labiau swispaceriams simpatizuoju. Bendros Megrame langų šiluminės savybės nepasižymi kaip labai šiltos, energiškai efektyviam namui paieškočiau šiltesnių pasiūlymų, bet kaip šių dienų statybai tai pakankamai neblogos šiluminės charakteristikos. Nesivaikant aukštumų - priimtinas variantas.

 

Kas dėl Gealan profilio, tai kiek iš forumų prisiskaičiau, tai kaip ir pati Megrame tą profilį gaminasi, taip, kad čia būtų pilnai Lietuviškas gaminys.

 

Megrame iš tikrūjų viena iš seniausiai dirbančių langų bendrovė, atlaikiusi 2008m krizę, kurios metu subankrutavo kitos didelės langų gamybos įmonės, tokios kaip "Hronas" ir kitos. Taip kad vadovai ten tikrai sumanūs. Bet vadovų gabumas absoliučiai nieko nesako apie meistrų, dirbančių su langais gabumus, nors iš kitos pusės, "Megrame" atžvilgiu kaip ir nieko blogo neteko girdėti, tad galima tikėtis ir tinkamos meistrų kompetencijos.

 

Kas dėl "MANO NAMUKAS", tai man nežinoma įmonė. Neįsivaizduoju, kur surado stiklo paketų gamyklą gaminančią stiklo paketus iš plonesnių nei 4mm stiklų, bet tai dar pabandysiu pasiaiškinti :). (Vat ir pasiaiškinau, paskambines sužinojau, kad Lenkijoje :(, įtariu bus sunku man kažką pačiam iš jų užsisakyti :( )Pasiūlyme užkliuvo pasiūlymo Nr. "200505-01" kuris, kaip ir datą turėtų atspindėti, bet metai kažkaip įtartinai keisti :). Langų rėmas "Ovlo" man nežinomas, nurodytas 6 kamerų parametras realiai nieko nesako, geruose langų rėmuose ir 5 kamerų užtenka, nors dar geriau nei kamerų skaičius yra kamerų užpildo buvimas, tad šio parametro, kaip pliuso tikrai nevertėtų vertinti. Kas dėl stiklo paketų, nežiūrint į plonesnius stiklus, oro tarpeliai yra didesni, tad stiklo pakeas turėtų būti šiltesnis, ką realiai sunku pasakyti, nes reikšmė suapvalinta truputį per daug, kad ką tikslesnio būtų galima pasakyti, tiesa stiklo paketų atsparumas bus tikrai prastesnis nei su 4mm stiklais.

 

Nu ką galiu pasakyti. Aš vienareikšmiškai sakyčiau, kad vertinant kokybę, geresnis Megrame pasiūlymas, bet kaina, nu "Mano Namuko" tai be konkurencijos. Ji trečdaliu mažesnė, ir tikrai nemanau, kad langų kokybė bus mažesnė taipogi tokiu pat dydžiu, taip kad lyginami du pasiūlymai iš visai skirtingų kainų kategorijų. Kainos kokybės atžvilgiu, greičiausiai Mano namuko pasiūlymas patrauklesnis, bet aš čia netaupyčiau ir imčiau net geresnius langus, nei pasiūlė Megrame. 74mm lango rėmo storis nors ir atitinka A+ reikalavimus, bet jau nėra tas dydis į kurį šiandien vertėtų žiūrėti. Aš ieškočiau rėmo, kurio storis ne mažesnis, kaip kokie 82mm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 07 gegužės 2020 - 15:23