Įkraunama...
Įkraunama...

2017 birželinukai

QUOTE(Garso_Ledi @ 2017 04 17, 12:55)
<p>Aš esu vis dar registruota Lietuvoje, Vokietijoje taip pat  biggrin.gif  pas mus čia tokių dalykų nėra, gauni12mėn. 65% nuo atlyginimo ir viskas, paskui nieko. Bet kuriuo atveju ačiū, reikės labiau pasidomėti  nestuke.gif </p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Lilė_supynėse" data-cid="71573514" data-time="1492413547"><div><p></p><p>Kiek mačiau 418€, dėl pilietybės tai tikrai manau ne bėda, mūsų irgi turės dvigubą. Čia labiau ar pati esi dar prisiregistravus Lietuvoje ar ne? Aš kažkaip vat dėl tos registracijos abejoju ar tokiu atveju priklauso, ar ne.</p></div></blockquote><p></p>

Tai nekabina jūsų LT privalomo sveikatos draudimo mokesčiai? Nes mes išsideklaravę.Vyras buvo likęs kuri laiką priregistruotas turejom reikalų del namo pirkimo ir už tuos 2 mėn įpaišė skolą.Dabar popieriaus siunčiam, kad dirba čia moka čia.Bet LT kažko tik skolas ipaišyt drąsūs o bendrauti su žmonem neskuba.Va kas labiausiai pikta.Nekomunukuoja.Nu žodžiu nemėgstu politikuoti.Tik neteisybė ir nenoras bendrauti piktina...
Papildyta:
QUOTE(tobuliux @ 2017 04 17, 13:23)
Oj tos antytos smile.gif)) mano kartais ir ne del sniego papokstauja,tarp lietuvos ir airijos dvi valandos skirtumas smile.gif tai per laisvadienius megsta paskambinti Lt laiku 8 ryto,pas mus  6 smile.gif ir klausia vaikai nejau jus miegat biggrin.gif

Aš atjungiu garsą telefono ir internetą nakčiai biggrin.gif Nes būdavo irgi rašo kažkas iš LT nuo ankstyvo ryto biggrin.gif
Atsakyti

Na dabar pasiskaiciau apie ta vienkartine ir viska supratau :) pries tai pasiklioviau pazystamu patarimais ir susitvarkiau gal baisiai nuskambes bet gryzus tvarkytis gimimo liudijimo ir paso pasiemiau ismoka nes buvau registruota lt. kadangi del gimimo liudijimo reikia buti registruotai. Bet man niekas nesake kad vos nesukciavau as :) gi Lietuvoj negyvenu ir nieko nemoku. Bet ir sodroj ar kur ten nuejus del ismokos snekejom ir pasakojau kad gyvenu uk nieko nesake kad man nepriklauso viska ismokejo. Tai dabar nesuprantu gal istatymai pasikeite  :hmm:

Nieko čia labai baisaus manau tą išmoką pasiimti. Nuėjus į savivaldybę kokio dokumento už viską po bent kelis eurus mažiausiai reikia mokėti, tai susimokam mes už tą vienkartinę pakankamai į priekį. Aš dabar tvarkaus truputį kitus reikalus, tai šakės už kiekvieną dalyką reikia susimokėti, o po to žmonių gerbuviui pinigų nebelieka, tai tegul man jie nepasakoja.. Tuoj​ ir aš čia užsiputosiu apie pinigų nusisavinimus :D

O su kokiu dokumentu parskridot, jei pasą Lietuvoje vaikui gavot? Aš irgi norėčiau Lietuvoj susitvarkyt, nes konsulate kainos nenormaliai didelės.

Bet iš tikro šitą vienkartinę kiek suprantu savivaldybė duoda. 

Atsakyti
Su Velykomis, mamytės 4u.gif

Nors Velykų džiaugsmą mums buvo biškelį aptempdęs striokas unsure.gif Ketvirtadienį atsidūriau ligoninėje, perėjoje mus su vyru kliudė automobilis, griuvau šonu, baisiai išsigandau, su greitąja išvežė į klinikas unsure.gif visa laimė greičio didelio nebuvo, bet kiek išgasčio... šeštadienį paleido, ištyrė, viskas gerai, dar laimingai nusileidau, placentos nekliudžiau, pora sumušimų, bet nieko, čia išgydoma, svarbu leliukui viskas gerai... vyras irgi mėlyne atsipirko... tai tokios mūsų ir prieššventinės nuotaikos buvo ax.gif ir dėl bėrimų ligoninėje ištyrė, darė kepenų fermentų tyrimą, viskas normoje, tad pilvelio bėrimas nėštuminis, daug daug drėkinti, lyg irgi gerėja, niežulį kiek nuima...

laikykitės mamytės 4u.gif saugokit savo nestuke.gif
Atsakyti

Nors Velykų džiaugsmą mums buvo biškelį aptempdęs striokas unsure.gifKetvirtadienį atsidūriau ligoninėje, perėjoje mus su vyru kliudė automobilis, griuvau šonu, baisiai išsigandau, su greitąja išvežė į klinikas unsure.gifvisa laimė greičio didelio nebuvo, bet kiek išgasčio... šeštadienį paleido, ištyrė, viskas gerai, dar laimingai nusileidau, placentos nekliudžiau, pora sumušimų, bet nieko, čia išgydoma, svarbu leliukui viskas gerai... vyras irgi mėlyne atsipirko... tai tokios mūsų ir prieššventinės nuotaikos buvo ax.gifir dėl bėrimų ligoninėje ištyrė, darė kepenų fermentų tyrimą, viskas normoje, tad pilvelio bėrimas nėštuminis, daug daug drėkinti, lyg irgi gerėja, niežulį kiek nuima...

laikykitės mamytės 4u.gifsaugokit savo nestuke.gif

Vaje kiek streso! Visa laimė, kad viskas taip laimingai baigėsi ir mėlynės užgis! Net baisu pagalvoti kaip galėjo būti :(

Atsakyti
QUOTE(Lilė_supynėse @ 2017 04 17, 14:26)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Melione123" data-cid="71573684" data-time="1492422198"><div><p>Na dabar pasiskaiciau apie ta vienkartine ir viska supratau smile.gif pries tai pasiklioviau pazystamu patarimais ir susitvarkiau gal baisiai nuskambes bet gryzus tvarkytis gimimo liudijimo ir paso pasiemiau ismoka nes buvau registruota lt. kadangi del gimimo liudijimo reikia buti registruotai. Bet man niekas nesake kad vos nesukciavau as smile.gif gi Lietuvoj negyvenu ir nieko nemoku. Bet ir sodroj ar kur ten nuejus del ismokos snekejom ir pasakojau kad gyvenu uk nieko nesake kad man nepriklauso viska ismokejo. Tai dabar nesuprantu gal istatymai pasikeite  hmm.gif</p></div></blockquote><p></p><p>Nieko čia labai baisaus manau tą išmoką pasiimti. Nuėjus į savivaldybę kokio dokumento už viską po bent kelis eurus mažiausiai reikia mokėti, tai susimokam mes už tą vienkartinę pakankamai į priekį. Aš dabar tvarkaus truputį kitus reikalus, tai šakės už kiekvieną dalyką reikia susimokėti, o po to žmonių gerbuviui pinigų nebelieka, tai tegul man jie nepasakoja.. Tuoj ir aš čia užsiputosiu apie pinigų nusisavinimus biggrin.gif</p><p></p><p>O su kokiu dokumentu parskridot, jei pasą Lietuvoje vaikui gavot? Aš irgi norėčiau Lietuvoj susitvarkyt, nes konsulate kainos nenormaliai didelės.</p><p></p><p>Bet iš tikro šitą vienkartinę kiek suprantu savivaldybė duoda. </p>

Ambasadoj išduoda laikiną keliones dokumentą 🙂
Atsakyti

Nieko čia labai baisaus manau tą išmoką pasiimti. Nuėjus į savivaldybę kokio dokumento už viską po bent kelis eurus mažiausiai reikia mokėti, tai susimokam mes už tą vienkartinę pakankamai į priekį. Aš dabar tvarkaus truputį kitus reikalus, tai šakės už kiekvieną dalyką reikia susimokėti, o po to žmonių gerbuviui pinigų nebelieka, tai tegul man jie nepasakoja.. Tuoj ir aš čia užsiputosiu apie pinigų nusisavinimus :D

O su kokiu dokumentu parskridot, jei pasą Lietuvoje vaikui gavot? Aš irgi norėčiau Lietuvoj susitvarkyt, nes konsulate kainos nenormaliai didelės.

Bet iš tikro šitą vienkartinę kiek suprantu savivaldybė duoda. 

Gryzome su laikinu gryzimo dokumentu ;) na jo ir paciai teko PSD skola susitvarkyti o su jais susikalbeti tikrai sunku. Tai nemazai nervu patampe  :unsure: 

Atsakyti

Pažadu paskutinis klausimas :D 

O tą laikiną iš karto išduoda ar reikia kažkiek palaukt?

Atsakyti
QUOTE(Lilė_supynėse @ 2017 04 17, 16:38)
<p>Pažadu paskutinis klausimas biggrin.gif </p><p>O tą laikiną iš karto išduoda ar reikia kažkiek palaukt?</p>

Iš karto išduoda. :)Tik jis galioja 2 savaites ,tai prieš pat kelionę jį išsiimti reiktų.
Papildyta:
QUOTE(Rubiniuke @ 2017 04 17, 14:37)

Nors Velykų džiaugsmą mums buvo biškelį aptempdęs striokas  unsure.gif Ketvirtadienį atsidūriau ligoninėje, perėjoje mus su vyru kliudė automobilis, griuvau šonu, baisiai išsigandau, su greitąja išvežė į klinikas  unsure.gif visa laimė greičio didelio nebuvo, bet kiek išgasčio... šeštadienį paleido, ištyrė, viskas gerai, dar laimingai nusileidau, placentos nekliudžiau, pora sumušimų, bet nieko, čia išgydoma, svarbu leliukui viskas gerai... vyras irgi mėlyne atsipirko... tai tokios mūsų ir prieššventinės nuotaikos buvo  ax.gif ir dėl bėrimų ligoninėje ištyrė, darė kepenų fermentų tyrimą, viskas normoje, tad pilvelio bėrimas nėštuminis, daug daug drėkinti, lyg irgi gerėja, niežulį kiek nuima...
laikykitės mamytės 4u.gif saugokit savo  nestuke.gif

Sveikatėlės ir ramybės jums 4u.gif Baisu ir koją iškelt iš namų blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tommute: 17 balandžio 2017 - 15:44
Rubiniuke, saugo mus gerokai kažkas iš aukščiau... Mano viena pažįstama su dvyniais vaikščiojo ir visai prieš pat pabaigą eidama patamsyje šaligatviu ismuko į neuždengtą kanalizacijos šulinį. Tai ant alkūnių laikėsi gan ilgai kol pagalbos prisikvietė. O moteris šiaip nemaža, dar tokioj padety ir nieko blogo nenutiko, tik išsigando gerokai.
O bendradarbė būdama nestuke su automobiliu nuo kelio nuskriejo ir į medį. Tai keli lūžiai, sumušimai, bet pilvo zona net nepaliesta. Ir mergytė gimė laiku ir sveika. Stebuklai tikrai vyksta.
Aš kojinytes mezgu 💞. Vyras netiki, kad tokių mažų reiks 🤔
Atsakyti
QUOTE(Rubiniuke @ 2017 04 17, 13:37)

Nors Velykų džiaugsmą mums buvo biškelį aptempdęs striokas  unsure.gif Ketvirtadienį atsidūriau ligoninėje, perėjoje mus su vyru kliudė automobilis, griuvau šonu, baisiai išsigandau, su greitąja išvežė į klinikas  unsure.gif visa laimė greičio didelio nebuvo, bet kiek išgasčio... šeštadienį paleido, ištyrė, viskas gerai, dar laimingai nusileidau, placentos nekliudžiau, pora sumušimų, bet nieko, čia išgydoma, svarbu leliukui viskas gerai... vyras irgi mėlyne atsipirko... tai tokios mūsų ir prieššventinės nuotaikos buvo  ax.gif ir dėl bėrimų ligoninėje ištyrė, darė kepenų fermentų tyrimą, viskas normoje, tad pilvelio bėrimas nėštuminis, daug daug drėkinti, lyg irgi gerėja, niežulį kiek nuima...
laikykitės mamytės 4u.gif saugokit savo  nestuke.gif

Va todėl aš labai atsargiai einu per gatvę ir įžengiu į ją tik tada, kai įsitikinu, kad mašinų nėra arba jos saugiai sustojusios. Nes pilna tokių, kur, tarkim, pirmoj eilėj sustojusi mašina, o antroj eilėj pralekia dar net gazuodami... blink.gif O kiek tokių, kur apsižioplina ir nespėja sustabdyt arba piktybiškai net neketina stabdyt - kad ir sulėtintai, bet rieda į priekį ir vos ne ant kojų užvažiuoja... Niekad nesuprasiu to baisinio visų skubėjimo Lietuvoj. Atrodo, kad numirs, jei sugaiš tas kelias sekundes, normaliai praleisdami žmogų per perėją... unsure.gif

QUOTE(libaja @ 2017 04 17, 17:15)
Aš kojinytes mezgu 💞. Vyras netiki, kad tokių mažų reiks 🤔

Aš sūnelio pirmąsias kojinytes aptikau, tai pati negaliu patikėt, kad jo kojytės buvo tokios mažos. wub.gif O pamenu, kad netgi didokos tos kojinytės buvo! Išvis, prieš kelias dienas žiūrėjau sūnaus nuotraukas ligoninėj, tai jau toks mažiukas, toks mažiukas... Negaliu patikėt, kad jis toks buvo ir niekaip nesuvokiu, kad tuoj tuoj turėsiu dar vieną tokį mažuliuką. wub.gif Vis dėlto koks tai stebuklas! wub.gif nestuke.gif
Atsakyti
Pas mus yra prie prekybos centrų stovejimo aikštelėse specialios stovejimo vietos šeimų mašinoms kur pravert gali plačiai duris išsikelti vaikuti ir nėščiai daug vietos patogiai išlipti.Tai i tas vieta atvažiuoja aišku nutukę tinginiai be vaikų ir užima vietą.Tai aš kokia pikta vyrui sakau pamatysiu nepasikuklinsiu išlipti ir ir pagėdint! Dėtų baudas būtų ramu...
Tai su tom perėjom dar baisiau kai gazuoja ant kulnų. unsure.gif Aš kai iš uk gryžtu ne I tą pusę pažiūriu pirmiausiai dažnai tai va tada išmuša prakaitas kai vos spėju pasprukti per gatvę biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti

Pas mus yra prie prekybos centrų stovejimo aikštelėse specialios stovejimo vietos šeimų mašinoms kur pravert gali plačiai duris išsikelti vaikuti ir nėščiai daug vietos patogiai išlipti.Tai i tas vieta atvažiuoja aišku nutukę tinginiai be vaikų ir užima vietą.Tai aš kokia pikta vyrui sakau pamatysiu nepasikuklinsiu išlipti ir ir pagėdint! Dėtų baudas būtų ramu...
Tai su tom perėjom dar baisiau kai gazuoja ant kulnų. unsure.gifAš kai iš uk gryžtu ne I tą pusę pažiūriu pirmiausiai dažnai tai va tada išmuša prakaitas kai vos spėju pasprukti per gatvę biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

Nu va aš irgi susiduriu su problema, kad pasisatačius mašiną į standartinę stovėjimo vietą nebeišlendu iš jos :D Tikrai naudosiuos šeimos vietomis. Ir pradėsiu jau pardėse spec kasomis naudotis.

Atsakyti