o tai negali paimti biopsijos ir nustatyti onko ar ne? Duodant antibų, reik ir gerųjų bakterijų duot. Ar turi fermactiv? Aš turiu (mažiams buvau nupirkus, daug liko), galiu atiduot.
Biopsiją paimti gali, bet iš kaulo labai sudėtinga. Nedaug klinikų turi instrumentus. Ir mūsų šeimai per brangi ta procedūra...
O jei ir nustatys - ką tai keičia??? Žodžiu, kol kas gydomės antibais, žiūrėsim. Galima bus po 2 mėn. pakartoti rentgeną ir pažiūrėti, ar situacija stabilizavosi, ar toliau progresuoja.
Probiotikus priglausčiau, jei tikrai nereikia.
Beje, paplepėjom truputį su gydytoja apie kačių dantenas, o tuo pačiu ir apie nuodus... Tai jei kas nors nežinojot kaip ir aš, tai dalinuosi informacija.
Tai va tie mistiniai lašai nuo blusų, kurie tinka bet kokiam gyvūnui, bet užmuša katę, turi vieną sudedamąją dalį - permetriną. Tą patį permetriną, kurį dedą į vaikiškus šampūnus nuo utėlių. Jis tinka visiems gyvūnams: triušiams, jūrų kiaulytėms, šunims, arkliams ir t.t., bet ne katėms. Būna net milteliai, kuriais galima pabarstyti gyvūno kailiuką (ar kilimą), kad atsikratytumėt nepageidaujamų įnamių. O katėms jis mirtinas.
Tiek mirtinas, kad pvz. amerikiečiai net neleidžia jo naudoti šunims, jei tuose pačiuose namuose gyvena katės. Žodžiu, įsiminkit pavadinimą, kad koks nors žalias veterinarėlis jums neprakištų nuodų.
Dar vienas baisus kačių nuodas yra antifrizas - tas pats automobilinis. Su tuo blogoji dalis yra ta, kad katės jį pačios noriai laka. Sakė, kai kuriuose kiemuose yra pasitaikę atvejų, kad koks nors kiemo gyvūnų "draugas" išnešdavo dubenėlį su antifrizu perpus su pienu - ir katės kieme kaipmat išnykdavo... Įdomu tai, kad antifrizo priešnuodis yra etilo alkoholis.
Na, ir baisusis kačių augalas: lelijos. Papasakojo istoriją, kaip moteriškei po vyro mirties atsiuntė puokštę lelijų - tai ji dar ir katino neteko...
Lapyn, jei prainstruktuotum mane apie užsakymą iš vokiečių, užsakyč aš, nes badaus mano tešliukas.
Nėr ten ką instruktuot. Daraisi akauntą ir dėliojiesi kašiką. Na, užsakysi, paskui atsiųs labai vokišką laišką su nuorodomis, kaip mokėti. Ten svarbu žinoti vieną žodį (dabar tiksliai nepamenu), kuris nurodo užsakymo numerį. Jį banko pavedime būtina nurodyt. Jei užsakinėsi pati - duok žinot, man irgi šio bei to reikia.
Jei sumestumėt man pinigėlius iš kalno (lenk. s góry), galiu ir aš užsakyt. Nemokamam siuntimui reikia 100 eurų, o bet dabar aš tiek neturiu...