Įkraunama...
Įkraunama...

Kanalizacija 5

QUOTE(funtikas2999 @ 2017 02 01, 15:04)
Kas gali pasakyt koks maždaug kiekis susidaro vandens po kiekvienos geležies ar suminkštinimo filtrų regeneracijos..? ir kiek kartų įprastai vyksta ta regeneracija skaičiuojant kubui prafiltruoto vandens...? Žinau, kad vandens kokybė visur skiriasi, bet galit pateikti savo atvejo skaičius...
Dėkui


Skaičių pateikti negaliu, nežinau. Geležies filtras prasiplauna kartą per savaitę, minkštinimo filtras prasiplauna pagal suvartotą vandens kiekį. BVĮ kaip ir veikia normaliai smile.gif.
Papildyta:
QUOTE(prancius @ 2017 07 17, 16:40)
Is savo skaudzios patirties rekomenduociau August irenginio nedeti.


Kaip atsiranda kažką reklamuojantys, taip ir šį kartą atsirado ne konkrečiai save reklamuojantys, bet didžiausią nuostolį nešančius konkurentus juodinantys.

Ok, neaišku kokios firmos atstovas būsit, bet akivaizdu, kad ne Augusto vartotojas.

Turiu Augusto įrenginį, ir apie tokių problemų kilimą, net mintis nekyla, o ir šeip, pabendravus su jų servisu, akivaizdžiai jaučiasi, kad klientui padarys viską, kad tik klientas būtų patenkintas, taigi, jei ir atsirastų nors viena iš minėtų problemų, užtektų į servisą paskambinti ir viskas būtų išspręsta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 18 liepos 2017 - 16:01
QUOTE(mintas @ 2017 07 18, 17:00)
Ok, neaišku kokios firmos atstovas būsit, bet akivaizdu, kad ne Augusto vartotojas.

Kaip neaišku, taigi parašė, kad dabar rinktųsi traidenį biggrin.gif Įtartinai atrodo žmonės, kurie susikuria accountą tik tam, kad parašytų vieną žinutę forume apie savo "skaudžią" patirtį su vienokių produktu, bet giria kitą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(prancius @ 2017 07 17, 16:40)
Teks mesti lauk ir imti kazka kito, veikiausiai traideni. Pora irenginiu maciau pas kaimynus veikia gerai. August rinkaus kad pigiau buvo. Kaip visada skupus moka du kartus ...

Pranciau - tai gal galėčiau nupirkti tą išmetamą August'ą? smile.gif
Man kaip tik Traidenis atrodo įtartinai - kaip ten suspėja išsivalyti nuotekos toj centrinėj talpoj (nuleidi vieną kartą vandenį WC - viskas subėga į tą centrinę talpą, oro pagalba išmaišoma su jau esančiu turiniu (nuotekos atsiskiedžia), bet jei netrukus vėl nuleidi nuotekų, tai dalis to išsimaišiusio (dar neišvalyto) turinio patenka į išorinę talpą, iš kurios jau "išvalytos" nuotekos patenka į aplinką)?
Atsakyti
QUOTE(prancius @ 2017 07 17, 16:40)

Teks mesti lauk ir imti kazka kito, veikiausiai traideni. Pora irenginiu maciau pas kaimynus veikia gerai. August rinkaus kad pigiau buvo. Kaip visada skupus moka du kartus ...


Matau ne tik bloguose stumti pradėjot, bet ir forumuose. Arba labai aiškiai dėstot, kas jums nesisekė, nes tik podurniai daiktus meta neišsikvietę serviso, arba mes čia rimtą "reklamą" padarysime absoliučiai visuose forumuose ir bloguose Traideniui. Geriausia gal būtų jums susivynioti ir rimtesniais darbais užsiimti.
Atsakyti

Sveiki,

Norėčiau sode įsivesti kanalizaciją. Kadangi tai nėra gyvenamas namas, tai girdėjau kad pakanka tik bačką įsikasti, kad daug investicijų nepareikalautų. Gal esat kas su tuo susidūrę? Gal yra kas daro tokius darbus? Kiek tai galėtų kainuoti? Traidenis kaip negyvenama sodo namukui šiek tiek brangokai gaunas.

Atsakyti
QUOTE(Banti @ 2017 09 19, 22:10)
Traidenis kaip negyvenama sodo namukui šiek tiek brangokai gaunas.


Traidenis ir visi kiti BVĮ, negyvenamo sodo salygomis ir netiktų, išmirtų visos bakterijos per žiemą. Sodui duobė turbūt pats geriausias variantas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 19 rugsėjo 2017 - 21:28
Sprendžiu tą pačią problemą (sodo namas vasarai + kanalizacija). Kalbinau vieną pusiau pažįstamą, įrenginėjantį gręžinius ir kanalizacijas, tad ir jis sakė, kad tik bačka, nes pas mus dar ir gruntinis vanduo aukštai (~1,2m). Bet "pasinešiojau" tą mintį per žiemą ir pagalvojau, kad nenoriu aš tos bačkos...
1. Tam, kad nereikėtų jos išsiurbinėti labai dažnai, reikia bent 10 kubų. Bet net ir tokią talpą teks siurbti gana dažnai, na nebent būsite ten mažai ir naudositės minimaliai. Skaičiuoju taip - mes namuose per mėnesį išnaudojame ~10 kubų vandens, tad ir kanalizacijos gaunasi turbūt panašiai. Tad sode tuos 10 kubų užpildytume ~2-3 mėn. Išsiurbimo kainos nėra mažos, pvz. VSA iki 8 kubų išvežimas kainuoja 59€ (gal kas veža ir pigiau, bet vis tiek, sakyčiau, nepigu).
2. Tuščią bačką žiemą gali ir iškelti. Mintis, kad rudenį, jei talpa nebus pilna, reikės prileisti vandens, o pavasarį viską siurbti ir mokėti pinigus, nesužavėjo.
3. Kainos skirtumas tarp BVĮ ir bačkos (ją perkant) gaunasi iki 1000€. ~10 kubų bačkos kaina, kiek teko dairytis, buvo ~500€, manau, kad panašiai tiek kainuos ir darbas. Žinoma, sutaupyti galima - gal būt pavyks rasti pigesnę bačką, ir duobę jai iškasti galbūt galima patiems, bet aš asmeniškai to nedaryčiau pati... Žinant, kad paslaugų kainos turi tendenciją augti, būčiau linkusi rinktis vienkartinę investiciją. Žinoma, BVĮ taip pat reikės siurbti, na bent ne keletą kartų per metus, o ir su kaimynais turbūt kooperuotis galima.
4. Dėl bakterijų žuvimo žiemą - teko girdėti, kad jas gali išgelbėti pvz. litras kefyro žiemos mėnesiais (gal ir gandas smile.gif), bet mūsų sodo kaimynai turi Švaistę porą metų - pavasarį atsineša keletą kibirų iš tvenkinio, pavasarį jie būna sode tik retkarčiais, nuolat negyvena ir tokiu būdu palaipsniui "paleidžia" įrenginį ir be naujos bakterijų porcijos. Kaip išvalo nuotėkas taip paleistas įrenginys, nesu tikra, bet kvapo jokio nėra.

O gal prirašiau vėjų? Gal kas pakomentuos? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 12121212: 19 rugsėjo 2017 - 22:08
QUOTE(Banti @ 2017 09 19, 22:10)
Kiek tai galėtų kainuoti? Traidenis kaip negyvenama sodo namukui šiek tiek brangokai gaunas.

Pas mane sodyboj buvo jau nuo seno kelių žiedų duobė kanalizacijai. Joje už maždaug 200€ pasidariau ala Traidenio tipo BVĮ (čia jau su oro kompresoriumi už 140€). Prieš kelis metus šulinio žiedas kainuodavo 100Lt, jo įleidimas - dar tiek pat.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giords: 20 rugsėjo 2017 - 07:46
QUOTE(Giords @ 2017 09 20, 07:29)
Pas mane sodyboj buvo jau nuo seno kelių žiedų duobė kanalizacijai. Joje už maždaug 200€ pasidariau

Neveikia nuoroda, galite pataisyti.
Atsakyti
QUOTE(Liveris @ 2017 09 20, 08:37)
Neveikia nuoroda, galite pataisyti.

Kažkodėl pakeičia adresą. Gal tiesioginė nuoroda veiks:

https://photos.app.#...lof7jAmSZYm7B63

Papildyta: nesuprantu, kodėl neleidžia įkelti nuorodos - tiek ankstesnėje žinutėje, tiek čia adrese įmetamos grotos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giords: 20 rugsėjo 2017 - 07:50
Reikia patarimo dėl įrenginio montavimo. Montuojamas bus August AT-8. Domina tikslūs leidžiami atstumai:

1. Nuo šalia esančių kaimynų sklypo ribos
2. Nuo šalia esančių kaimynų namo
3. Nuo priešais namą esančio kelio
4. Nuo priešais esančios sklypo ribos su keliu.

Iš Augusto minėjo, jog iki kaimynų sklypo min 5m, iki kaimybų namo 8m. kokie realūs šiai dienai leidžiami šie atstumai?
Atsakyti
Galima ir sode isirengti BVI ir kaip jusu kaimynai, kiekviena pavasari paleidineti, bet mano nuomone reiketu pasitikslinti siokias detales, ar tikrai manot kad vasarnami vandeni naudosit kaip ir namuos? Jei 10m3 per menesi, tai ir as ne i backa ziureciau ne taip palankiai, nors man tokiomis salygomis septikas atrodo teisingesne investicija uz BVI.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 23 rugsėjo 2017 - 09:21