Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

nu maniškį operavo kai anam buvo vos 4 metai bet nieko ten baisaus galiu pasakyt..aišku pas mus kita situacija, tonzilės labai netrukdė, anginų nebūdavo, adenoidai bujojo iki ausų užgulimo ir t.t.

bet tonziles irgi kažkaip ten mažino gal ne tokiais maistais kaip tiem kam ten streptokokų kolonijos

sesuo mano prieš pora metų operavosi...berods džiaugiasi, tikrai tiek ir taip neserga..ypač kai jinai antibiotikų ne vienai grupei alergiška...plius jau sanariai kaip pas bobulę buvo, reumatologė už galvos susiėmė ko delsia (o delsė nes šeimos gyd. nemanė kad čia jau tokia kritinė situacija)

Atsakyti

Aha, pamiršau Limit panelę. Su išraiška ji tokia pas tave. Kokio dramos būrelio nelanko? Kelnės fainos :D 

Restar, suprantu tave. Aš iki šiol negaliu pamiršti kaip savo vaikiną tiesiog kaip gyvulėlį tempiau skiepyt, besidraskantį visą. Jis taip bijojo, o man nebuvo kur dingt, laiko neturėjau normaliai su juo pakalbėt. Šlykštu net prisiminti. Tai va, ir tavęs  laukia normalus pasikalbėjimas kaip su suaugusiu žmogum. Paaiškinsi, kad reikia, papasakosi ko tikėtis, nuraminsi ir dar ką nors slapto pažadėsi, ir viskas bus gerai :4u: Šiaip tai keista, kad jūs su tokiom dažnom slogom tik dabar pas loristus papuolat.

Atsakyti

Restar, mano keistuolį Augustą operavo, kai buvo 7m. Bailys nerealus plius dar paisterikuot mėgėjas. Bet ir operuoja "vaikiškas" kolektyvas. Viską taip išaiškino, kad savo noru visur dalyvavo.
Atsibudus po narkozės buvo blogiau. Bet viskas praėjo puikiai. Po keletos valandų paleido namo. O namuos ir sienos gydo.
Reikėjo šalint adenoidus ir tonziles. Operacijos metu, paaiškėjo, kad tonziles paliks, tik apkarpys. Nes jam nėjo valgyt :huh2: trukdydavo ryt kaip buvo išvešėjusios.
Reiktų man susimąstyt. Nes jau gal kokį 9 kartą serga sloga šiais mokslo metais. Ir ne alergine sloga.

Atsakyti

Sloga ne dažna, ji - nuolatinė... Gal vasarą kokį 1 mėn ir nebūna. Šaip jai ryte alerginė sloga dar, bet kad neskaidri kaip man, o geltona, žalia. Nuolat. Pas LOR ir pas alergologus buvom ne sykį. Bet jau seniau. Operuot tada nerekomendavo, 10 d gerė antibiotikus, kurie neturėjo jokio poveikio. Bet kaip ir sakau - nosį išsipučia ir gyvena, daugiau nei kosulių, nei ausų nei beveik nieko nebūna daugiau. Pora kartų į kokį pusmetį 3-4 dienas pasirguliuoja.

Reiks ir operuosis, ne kur dėsis. Bet gi pačios žinot - ta mamos širdis dreba už kiekvieną savo auksą ir daugiau negu reikia.... Man pačiai reikia operuoti. Gal kartu? :hmm: .

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 16 sausio 2018 - 15:28

Sloga ne dažna, ji - nuolatinė... Gal vasarą kokį 1 mėn ir nebūna. Šaip jai ryte alerginė sloga dar, bet kad neskaidri kaip man, o geltona, žalia. Nuolat. Pas LOR ir pas alergologus buvom ne sykį. Bet jau seniau. Operuot tada nerekomendavo, 10 d gerė antibiotikus, kurie neturėjo jokio poveikio. Bet kaip ir sakau - nosį išsipučia ir gyvena, daugiau nei kosulių, nei ausų nei beveik nieko nebūna daugiau. Pora kartų į kokį pusmetį 3-4 dienas pasirguliuoja.

Reiks ir operuosis, ne kur dėsis. Bet gi pačios žinot - ta mamos širdis dreba už kiekvieną savo auksą ir daugiau negu reikia.... Man pačiai reikia operuoti. Gal kartu? :hmm: .

leisk į ligoninę su tėčiu ;) aš jau pastebėjau,kad kai baisiausiai dėl vaikų pergyvenu ir išsiduodu,tai tada pagelbsi šaltesnių nervų tėtis su laaabai gera priežiūra ;)

Atsakyti

Restar, žinom, žinom, dreba kaip zuikiai po krūmu tos širdys net ir tiems, kurie visko žino :4u: 

Galit bandyt ir kartu, kompanijos košėms valgyt bus :D tik kažin ar tas pats gyd. paims, paprastai jie truputį pasiskirstę būna, kas daugiau su vaikais dirba, kas su dideliais žmonėm :)

Šiaip vaikam, kaip ir suaugusiem baisiausia yra nežinia ir svetima aplinka. Tai aš labai pritariu Egloškei, kad reikia kalbėtis. Tik info pateikt dozuotai, pažįstant kiekvieną savo vaiką. Tada turi kažkiek laiko susitaikyt su mintim, paklausinėt, kažką aptart. Ir pasakot reikia, ne tik kad "gulsim ir operuos", bet smulkiau. Kad bus kateteris, kad miegos, kad sapnuos, kad prižiūrės sesutės, kad bus daugiau tokių vaikų, kad skaudės gerklę, bet duos vaistų ir pan. Žodžiu, kad bus kažkokie konkretūs veiksmai ir žmonės, kurių galima tikėtis. Nepamiršt ir dėl ko tai reikalinga paminėt ir kad būsi šalia, kiek tik galėsi.

Mes stengiamės savo vaikam viską pasakot apie medicinines procedūras. Ir apie skiepus visada pasakom, kad skaudės, kad bus gumbiukas, kad gaus pleistrą, susitariam dėl prizo kažkokio už drąsą. Pasakom, kad yra dalykų, kuriuos atlikti reikia, skiepai vienas jų, nes norim būti sveiki. Niekada nesakom, kad "tu tik nebijok", "nieko ten baisaus". Geriau paklausiam, kas jiem atrodo baisiausia. Tai pvz., berniukui baisios tos dvi tetos, nes viena labai garsiai kalba, o mergaitei baisu kad ranką pradurs ir bus skylė :) va, ir pasirodo visai ne adatų jie bijo :D 

Atsakyti

Dėl maisto tai jooooo :D komedijos visur su tuo maistu. Aš niekaip nesuprantu, ar sesutės ten kažko patingi užsakinėt, ar vis tik tie valstybiniai dietologai, sudarinėjantys meniu ir koloražą nesupranta visiškai, kokiem pacientam, kokios procedūros būna ir koks maistas reikalingas  :oh: 

O kad nepavalgiusių neišleidžia, tai čia ne šiaip gydytojo užgaida :) čia testas po operacijos, ar tikrai viską gerai pridegino, ar niekas neužkraujuos artimiausiu metu nuo paprastos košės, ar nesutrikdė rijimo ir pan. Tada gydytojui ramu išleisti į namus :) 

Atsakyti

Nu va, kaip įdomu. Jau pati baigiu susitaikyti, kad reikės ir kad viskas bus gerai :). O tėtis, jo - aplips kaip musės dar pusė koridoriaus vaikų apie jį, kai ims riesti pasakas, istorijas, ims vilku stūgauti :). Bet tai nakvoti su  11 metų vaiku jau niekas neleis, ar ne? Su broliu dvyniu anas pora kartų gulėjo Santariškėse, aš tai visai neturiu tos patirties. bet turbūt geriausia vasarą operuotis? nes šiaip ir mokslus gaila praleisti.

Atsakyti

Dabar sėdžiu ir galvoju, gal gerai vistik kai gydytojai mažiau aiškina. Sako, daryt tą ir tą, ir viskas. Nei kodėl, nei kam. Bet už tai neprisigalvoji žmogus, kad gali būt visokios komplikacijos ir pan. Pabumbi ant tų išsidirbinėjančių daktarų ir tiek, dar ramiau pasidaro :) o va, kai pripasakoja išsamiai, tai prisibaimini, paskui paaiškėja, kad viskas lengviau nei pasakojo, vadinas - šitas tai linkęs pagąsdint, gal nori "į kišenę" gaut ir pan. :) Čia šiaip pamąstymai, ne konkrečiai apie Restar. Tiesiog šiom dienom, kaip jau sakiau, teko gąsdintoja būt ir kai blogiausi variantai nepasitvirtino, buvo atsiliepimas, kad ko jūs čia prigąsdinat be reikalo jei čia nieko rimto?! O stengies paaiškint žmogui kuo suprantamiau ir išsamiau... Kaip kažkaip reikia išlaviruot tarp to gąsdinančio ir nekalbančio/pasikėlusio gydytojo?  :hmm:​ 

Atsakyti

Nu va, kaip įdomu. Jau pati baigiu susitaikyti, kad reikės ir kad viskas bus gerai :). O tėtis, jo - aplips kaip musės dar pusė koridoriaus vaikų apie jį, kai ims riesti pasakas, istorijas, ims vilku stūgauti :). Bet tai nakvoti su  11 metų vaiku jau niekas neleis, ar ne? Su broliu dvyniu anas pora kartų gulėjo Santariškėse, aš tai visai neturiu tos patirties. bet turbūt geriausia vasarą operuotis? nes šiaip ir mokslus gaila praleisti.

Tai tikrai tėtį leisk! :D prikurs istorijų ir ligoninė atrodys ne baisuoklių, o stebuklų šalis :D 

Klinikose nakvot jau neleidžia. Bet yra lor gydytojų, kurie nakvojimo ir taip netoleruoja :) ta prasme, kad viską sutvarko taip, kad tą pačia dieną paguldė, išoperavo, vakare namo :) aišku, jei viskas sklandžiai. Daugiausia priklauso viskas nuo vidaus tvarkos. Tai apie ją turėtų papasakot tas, kas operuos. Bet tai palauk, dar nebuvai konsultacijoj, gal neoperuos  :mirksiukas: Bet dėl mokyklos tai taip, geriausia vasarą tikriausiai, nes čia planinis reikalas.

Atsakyti

Bet tai nakvoti su  11 metų vaiku jau niekas neleis, ar ne? Su broliu dvyniu anas pora kartų gulėjo Santariškėse, aš tai visai neturiu tos patirties. bet turbūt geriausia vasarą operuotis? nes šiaip ir mokslus gaila praleisti.

Jei viskas gerai - paleidžia namo tą pačią dieną :) 

Atsakyti

Na, kad jau kabu cia siandien, matyt uz pusmeti pakalbesiu. Kai maziau aiskina isties, priimi, kad daktaras zino geriau, tai taip ir darai. Arba.... blogesnis variantas, kreipiesi, pas kita daktara google. Ons viska zino. O tada jau fantazija vesi. O kai gaunu info issamesne, rimciau supazindinama su komplikacijom, iskart baimingiau reaguoji, labiau jaudiniesi, nes aiskiau suvoki kas gresia ir tiek. Bet asmeniskai, si gydytoju kategorija man priimtinesne. O apie kisene.... Kiekvienas pagal save supranta kuno zenklus matyt.... Daug girdejau, kad klinikose nepagimdysiu be pinigu, neziures ir t.t. Ir pagimZdiau ir paZiurejo, ir papasakojo daugiau nei norejau zinot. Ar as suprast nesugebu, ar manes niekas nieko neprase.... 

Atsakyti