Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

ai, mes net dukrai padovanojom kaledoms pries kelis metus tokia  mashyyyynka, kad cepelinus vaikai galetu lipdyt :)

o dedu kas lieka nuo vakarienes. virtas buves sumalu . arba bulviu kose dedu, jei jos like buna

Atsakyti

o kaip tada sulipina be virtų bulvių?

Atsakyti

katuk, taigi sulimpa tarkiai. virtas bulves deda, kad nebutu  akmeniniai :) del minkstumo :)

Atsakyti

Katuk, razinkos gerai :4u:

Aš kažkada kai tik atsirado tie mišiniai bandžiau virt, tai gavosi kaip miltiniai, niekas nevalgė. Ale gal patobulėjo per tą laiką. 

Paskutinį kartą kai dariau, pritrūkau faršo, tai prilipdžiau kukuliukų sriubos. Miglė sakė kokia čia nesąmonė cepelinų sriuba be mėsos :D​ 

Atsakyti

Kai buvau vaikas, tai prisimenu, net specialiai  pritarkuodavo daugiau bulvių  ir greta cepelinų dar išvirdavo tų kukuliukų, bet tokių visai nedidelių, kaip kūčiukai. Ir valgydavo su pienu. Arba kartais tą skystį, kur cepelinai virė irgi pienu prasibalinę valgydavo.

Aš tai maža tą skysčio "sriubą" labiau mėgau negu cepelinus.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 01 vasario 2019 - 10:51

Mūsų namuos cepelinai kelis kart į mėnesį :D
Verda uošvienė. Verda klasiškai :super: per daugybę metų "atkalusi" sistemą, virtų/žalių bulvių santykius. Nieks jai neištyžta, nesulimpa  :super: 

Atsakyti

Pas mus tuos kukuliukus vadindavo "bepročiukais"  :D​ 

Atsakyti

katuk, taigi sulimpa tarkiai. virtas bulves deda, kad nebutu  akmeniniai :) del minkstumo :)

nu nežinau, man tai verdant išsileidžia vien tik iš tarkių. pridedu krakmolo, jei per daug tai tada kieti....

Atsakyti

Pas mus tuos kukuliukus vadindavo "bepročiukais"  :D​ 

aha - durniukai :D  nes be smegenų

bet mūsuose tai juos darydavo ne apvalius, o tokią bandelę su duobute vidury

Atsakyti

Liniuka, aš senai buvau virus, man irgi kažkas nesigavo. Ar išsileido, ar kažkas. Dabar visai kitoks tas mišinys, toks kaip granulytės, pjuvenėlės :D Turbūt, kad viskas tobulėja. O mano dalis vaikų tik tas bandeles ir valgo, be mėsos. Mažius vakar sąžiningai nešiojo faršą į kibirą ir išmetinėjo....

Aš turiu nusimezgus pas Vincį su mašina trapecijos forma dalį megztuko, bet gavosi mažoka rankovęs apimtis. Tai aną dieną sugalvojau, kad viršų reikia primegzt kiauraraščiu. Kieeek aš turto visokio randu pas save po kelių metų nemezgimo  :rolleyes:​  trys ar keturi megztiniai, kuriuos reikia pabaigt- apdailos, detalės, susiuvimai.....

Atsakyti

Katukai, aš krakmolą dedu į puodą. Tada sulaiko nuo pasileidimo (dviprasmiškai nuskambėjo) 

Atsakyti

aš kai nemėgstu virto tarkio man cepelino skaniausia dalis mėsa, tai visai suprantu Miglę ;) mes su sese cepelinus dalindavomės-jinai man mėsą aš jai tarkį :)

Atsakyti