Liniuka, su receptais tai kąžinau....gali ir nepavykti gaminti visoms, nes nugi ką ir aptarėm, kad kiekvienoj šiemoj atsiranda koks nors nuokrypis, tas to nevalgo, tas ano, tai gali ir nepavykti gaminti kolektyviai. nors receptai sveikintini.
tik kad maniškiai receptai tai labia neįdomūs ir jų užtektų nebent savaitei
dėl lysvių ir ūkininkų. tai kad pas mane lysvės atsirado, tai dar nereiškia, kad ten kas nors užaugs
tuo labiau taip vėlai susėta.
šiltnamy pvz visai nedygsta laiškiniai svogūnai. bazilikas užsikonservavo ties trim lapeliais. paprikos nedygsta.... gėlių kažkokių sėklų lauke pabėriau, ale bet nelenda....
na, bent jau agurkų pridygo staigiai ir daug. šiltnamy. tai bandysiu sukelt dalį į lauką.
na , bent jau sena moliūgo sėkla išlindo ant velėnos krūvos
ir Restar dovanoti pomidorai bujoja
tikiuosi ir kokį pomidorą sunokins. žiedų jau nemažai, svarbu, kad nenukristų.
beje, pomidoų žinovės. klausimas - nuo ko gali suktis pomidorų lapai? per šlapia, ar per sausa? ar ir tas ir tas? nepasakyčiau kad smarkiai, bet tokie vis pasiraito link stiebo, t.y. ne į viršų sukasi, o į vidinę pusę.
apie pačias lysves, tai kai įrenginėjom, vis viena kaimynė ten tranzitu praeina, tai pakomentavo, kad labai gerai sugalvojot šitam molyne... stebėsim, ar neatsiras kaime daugiau tokių
žemės dar liko, norėčiau dar ko pasisodint, bet turbūt ne sezonas
ypač jei sužydėję kokie nors krūmai.
maisto klausimu, pasikartosiu, manau, kad visos esam labai individualios, ir kokia metodika tinka Marytei, tai gali visiškai netikti Onutei. bet iš patirties galiu pasakyti, kad viskas įmanoma. aš irgi buvau ir maniau, kad niekada negalėsiu gyventi be mėsos, kad amžina mėsėdė. na ir štai, tuoj bus du metai, kai jos neragavusi. ir nesinori. ir gyva, ir netgi lašinių turiu pasiauginusi
taip, sunku smarkiai iš pradžių, ir pagundų milijonai, ir ypač kai savęs gaili, tai norisi viską mesti. reikai palaikymo ir kompanijos. nu ir dar daug visokių aplinkybių
mezgimas. Lace, patiko man mintis derinti chakį su kažkokia rožine ar ryža. gal net rasiu kažko panašaus pas save.
tai tu ten man šnipštelk, kas ir kaip, už ką ir kiek. nu ir kada
nors vakar jau prieš pat miegą paknisau savo turtus, tai radau tokį derinį: linas, viskozė ir medvilnė. labia panašių atspalvių, lengvas visai malonus melanžas gaunasi. nors paskutiniu metu man biškį su regėjimu bėdos, tai vakare patamsy, prie intymaus apšvietimo, nelabai inmatau spalvas. nu ir dar tas nepatinka, akd vėl tas pats vienas iš atspalvių, esančių spintoje.
uf, kiek prirašiau