Lietuvių bajoraičių ir valstiečių kultūra - rankdarbiai dar irgi juk
Nuolankumo išmokstam nuo vaikystės, paskui visą gyvenimą mokinamės pastovėt už save. Nenuvažiavau į laidotuves, nes žinojau, kad giminės mane ės, kad visuomenės standartų ir jų įsitikinimų neatitinku.
Vienai būti stabiliai yra reikalų, bet jei reikėtų man grįžti į mano santuoką, geriau nei dabar tikrai nebūtų. Šaunuolės, kurios jaunos būdamos sugebėjo atsirinkti savo žmogų ir susikurti santykius su visu tuo gerbūviu ir stabilumu.
Užpuolė mane perimenopauzė arba skydliaukė, nežinau, atrodo, kad nusibaigsiu jau. Gydytojos reakcija: “O tai ko jūs norit, jūsų amžiuj normalu čia viskas.”
Ieškau pagalbos kaip išgyvent ir pamiegot naktis ir sugebėt gyvent dienom, norėčiau pradžiai kokiom nors žolytėm, bijau, kad hormonai dar blogiau gali padaryt.
Šiąnakt sapnavau, kad telefonas rankose užtrumpino, mane ištiko infarktas ir aš su siaubu suvokiu, kad esu savo lovoje ir namuose viena ir niekas man jau nebepadės, tuoj išeinu anapilin. Pabudau. Namie tai ne viena, dukra yra. Ir ne infarktas. Gyvenimas tęsiasi