Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Oi Olaiva, vienam bijau ir pagalvoti, kaip nelengva, dėl to ir draugę vakar biški raminau, kad pasižiūrėk turi gerą vyrą, kuris sudaro sąlygas mažiau dirbti, o ir namuose, kiek jau ten juose būna visad prikimba. Na taip vaikai nedideli, bet nu nėr galimybės pasigimdyt jau užaugusius.

O ir tie ūgtelėję dar ne pažadas, kad nebus rūpesčio. Man pačiai atrodo, kad su mažais aš ramiau gyvenau... 

muhaha

maži vaikai fajni

Koks yra tas itin skanus obuolių pyragas?  :rolleyes: 

Pas mano kaimynką

Atsakyti

Man dviese buvo finansiškai nestabiliau.

Atsakyti

Būna ir taip, tikrai būna, taip sakant kiekvienam savo

Atsakyti

Nepakartojamas :). Kažkokį ėmiau už pagrindą, bet paskui jau keičiau, vietoj grietinės pripyliau grietinėlės iš akies, kiaušinių kiekį keičiau, nes maži buvo, obuolių kiekis ir rūšis irgi įtakos turi skoniui ir dar nusižiūrėjus nuo kažkokio kito padariau traškų viršų - sviesto/rudoscukraus/miltųcinamono trupinius. 

Atsakyti

Va, atradau: https://www.facebook...DhbXHxRLtks1HCl. Bet ir sviestas pas mane ne tirpintas, o minkštas, plaktas su cukrum, kurio dvigubai mažinau. Tiksliau, tiek dėjau ant dvigubos normos. Ir tas traškus viršus visiems patiko, bet nebeatknisiu iš kurio recepto buvo. Būna, knygas vartau visokias, dar į Google susivedu - skaniausias obuolių pyragas, o paskui žiūriu, ko turiu, iš ko noriu kept, dar ką priburiu :).

Kapseikos mintims labai pritariu. Labai daug žiūriu iš savo išmintingod moters prizmės ir neieškau sliekų, kur jų nėra.

Atsakyti

Važiuoju namo. Kepsiu Pavlovą. Bus pusrytukui su iš Biškeko parlėkiniu.

Puiki buvo diena, demonstravau savo tikrąjį veidą su palaidinuke ant nugaros siuvinėtais juodų gėlyčių sparnais.

Atsakyti

Kapseika, I hear you. Visaip galima. Visaip, kaip tik žmogui patinka. Tik neužmirškim pasimėgauti! O niauzgimu besigiriantys a la darboholikai - ne ta chebra, su kuria norėčiau dalintis šeštadienio šampaną.

PS mūsų kultūroje moteriai egzistuoja daug primestinio patogumo - a la būk kukli, klausyk suaugusių, daryk kaip reikia. Nes tarnaujanti ir aptarnaujanti moteris yra labai patogi. Kitiems! **** it. Just in case, priimkim galimybę, kad gyvenimas yra vienintelis, gyvensim bet iki 100 ir visus tuos metus - kokybiškai (taip, man vis dar patinka Lynda Garret, ir dream come true būtų V&A arbatos su ja jau šią savaitę sugerti).

PPS jau važiavau kalėdiniu traukiniu. Ir nėriau jame. Kaaaaaifas.

Atsakyti

Tarnaujanti ir patarnaujanti moteris ne mūsų kultūroj. Primestinis tai dalykas iš kakokių kitų kultūrų. Mūsų kultūra yr žemdirbių, t.y. dirbanti moteris. Buvo šiek tiek bajoraičių, bet jos irgi labiau ne LT kilmės. Nors... jei gerai paieškojus, turbūt reta kultūra, kur moteris būtų pagrindinė figūra, o vyrai vertinami tik kaip giminės tęsimo įrankis. 

Atsakyti

Lietuvių bajoraičių ir valstiečių kultūra - rankdarbiai dar irgi juk  :wub:  Nuolankumo išmokstam nuo vaikystės, paskui visą gyvenimą mokinamės pastovėt už save. Nenuvažiavau į laidotuves, nes žinojau, kad giminės mane ės, kad visuomenės standartų ir jų įsitikinimų neatitinku.

Vienai būti stabiliai yra reikalų, bet jei reikėtų man grįžti į mano santuoką, geriau nei dabar tikrai nebūtų. Šaunuolės, kurios jaunos būdamos sugebėjo atsirinkti savo žmogų ir susikurti santykius su visu tuo gerbūviu ir stabilumu. 

Užpuolė mane perimenopauzė arba skydliaukė, nežinau, atrodo, kad nusibaigsiu jau. Gydytojos reakcija: “O tai ko jūs norit, jūsų amžiuj normalu čia viskas.” :fool:  Ieškau pagalbos kaip išgyvent ir pamiegot naktis ir sugebėt gyvent dienom, norėčiau pradžiai kokiom nors žolytėm, bijau, kad hormonai dar blogiau gali padaryt.

Šiąnakt sapnavau, kad telefonas rankose užtrumpino, mane ištiko infarktas ir aš su siaubu suvokiu, kad esu savo lovoje ir namuose viena ir niekas man jau nebepadės, tuoj išeinu anapilin. Pabudau. Namie tai ne viena, dukra yra. Ir ne infarktas. Gyvenimas tęsiasi  :4u:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vasaros_lietus: [b!]Vakar[/b!], 16:55

Ašvaganda plius valerijonas. Vakare.

Dėl to "jaunos būdamos sugebėjo atsirinkti savo žmogų ir susikurti santykius su visu tuo gerbūviu ir stabilumu" taip nebūna. Tiesiog. Santykiai niekada nebūna stabilūs, aplinkybės taip pat, o dar turint omeny, kad ir patys žmonės yra dinamiški, kintantys, hormonai, vaikai ir pan, tai neįmanoma visą gyvenimą pragyvent visiškai taip pat. Santykiai yra darbas, sunkus ir nuolatinis. 

tiesiog su amžium ir patirtim ta atrankos kartelė pakyla aukščiau :D 

Atsakyti

Jo, Katuk, taikliai tu čia su tuo darbu...

Atsakyti

Ale rimtos temos kokios.ietuti - sapnas šiurpus ir liūdna dėl savojautos  :4u: .

Negražu klausti amžiaus, bet man tu pacankė, kokios dar perimenopauzės tau? Ir gal tada reikia keisti gydytoją, jeigu nei.ką nustato, nei pasiūlo kaip sau padėti.Aš kaip tikrai turint ir skydliaukės bėdų, ir tikrai perimenopauzėje nelabai turiu kuo skųstis. Aišku, norėdama galiu rast, bet nemėgstu ieškot. Gal bus ir blogiau, tada jau kitaip sakysiu. Bet skydliaukės veikla kontroliuojama nuolat, geležį pasikėliau, vit D geriu po kapsulę per mėnesį, magnį jau ilgokai nuolat geriu. 

Sunki diena šiandien buvo, nemažai įtampos, bet visą ją ryža meilė nuėmė  :wub: . Jau tokio meilumo kačiokas  :wub: . Ir smagumo -kai nemiega ir nesimeilina, tai dūksta :).

Pradėjau vakar belekokią kojinę megzt. Senokai vyro broliui bedovanojau, gal jau sunešiojo :).

Kopūstai išrūgo  :wub:  - buvo vienas didelis kopūstas ir 1 mažas - virš 7 kg abu. Tai bent prisivalgysiu :)

Atsakyti