Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Aš tik išgręžimui dedu, ne skalbimui. 

Aš irgi dūzgiu, nors vakarienė ne namie, kūčioms tik pyragėlių su grybais vešimės ir lašišą. Bet reikia valgyt ir namie, kai visi 6. Nors nieko ypatingo - tik liežuvį verdu, baltai mišrainei ingredientus. Dar duoną maišysiu, brolis dovanų užsiprašė, vyniotinį vežtis. Dar Chalah bulkų uškept noriu, yra valgančių. Ai, dar pašteto darysiu dovanoms, nu žodžiu, sudaro darbų daig, bet maisto nelabai daug bus. Ir nieko pas mus nelieka, neišsimeta. Svajoju tai apievienintelį dalyką - anytos silkę su džiovintais grybais  :wub:​ .

Atsakyti

O jūs iš tingėjimo mezginius į skalbiankes kišat?

Iš praktiškumo. Kad ilgai džiūstant vilnos smarvė sumažėtų. Aišku, jei kiaulės gręžimas nepakiša. Nors ir gręžiant rekomenduoja į maišelius dėt.

Prieš rekuperacijos sumontavimą  pas mus drėgmė buvo apie 70% 🤐 dabar apie 50. Bet kitos bėdos išlindo. Vėl lubas ardys. Atbuksiu nuo visokių nesąmonių kiek jų vyksta 🤐

Pas mane plane - išsikept svogūnus su pomidorų padažu prie silkės ir žuvies. Išsikept žuvį. Virtiniai pirktiniai su baravykais, kiti su daržovėms. Vaikams standartiškai skrylių. Dar šprotų turiu. Pirktinės burokėlių mišrainės. Bulvių išvirsiu. Ai, dar šaldytų baravykų turiu, su svogūnais pasikepsiu.  Ir tiek turbūt. Vis tiek vaikai beveik nieko nevalgys. Tik žuvies ir šprotų. Ir skrylių. 

Atsakyti

Pas mane šiandien meniu: kepta vėgėlė, silkė su grybais, silkė su keptom daržovėm ir dž. vaisiais, mieliniai pyragėliai su grybais, mieliniai pyragėliai su aguonom ir riešutais, virtinukai su bulvėm, šamo kotletukai, burokėlių mišrainė, kūčiukai su aguonpieniu, kisielius.

Atsakyti

Liniuka - ant kiek valgytojų? Aišku, viskas nuo kiekių priklauso :). Pas bus valtos mišrainės ir pyragėlių su grybais bus dideli bliūdai :).

Atsakyti

Ant trijų :D Katinas jau apturėjo šventę su žalia žuvim :)​ 

Atsakyti