Įkraunama...
Įkraunama...

Apie ūkį ir bites

QUOTE(Ex @ 2017 01 27, 12:13)
Visų pirma, nepamiršau, kad mirties bausmė pas mus buvo. Bet kiek nužudytų mažamečių vaikų tėvų buvo nuteisti mirties bausme? Gal galėtum primint? nepamenu kažkaip atvejo, kad būtų per visas televizijas, spaudas viešinta, rodoma.
Ir ko mirties bausmė buvo blogai? mažiau išgamų žemę terštų.
Visų antra, aš niekur nerašiau, kad kontroliuojančių institucijų baimė yra pagrindas. Niekas čia tų tarnybų nei bijo, nei bijos, nei klausys. Jei rašiau, prašau primint mano tokį briedą.

Realus įvykis - išsilavinusių ir berods gydytojais dirbančių šeima spintoj augino neįgalų vaiką. Kitas berods septintokas pasikorė, nes gavo iš fizikos 3 - ten tėvai net už 4 lupo. Psichologinis teroras. Viešinama buvo, tik nevisi specializuotą literatūrą skaitė.
Per TV vyko gi žymus procesas, kai pagyvenusių porą nužudė ir buvo jam mirties bausmė skirta. Dar spėjo nuteist, ar mažiau tų 'išgamų' tapo? Po gana trumpo laiko sūnus tėvus, brolius nužudo ir paslepia šuliny. Tik šis gavo iki gyvos galvos. Kitas žymus atvejis - taip pat nužudo tėvus, bet gavo 15metų ir turėtų ar jau turėjo išeit į laisvę. Man asmeniškai jokio skirtumo, kas kuriuos - ne mirties bausmės baimė turėtų sulaikyti nuo nusikaltimo.

Taigi pati ką tik rašei, kaip po metų padėtis pasitaisytų. Kas ką pataisytų? Ne baimė? Ar tu pamačius žmogų gali pasakyt, kad štai šis tikrai nužudys?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2017 01 27, 13:22)
O ko jų bijot?

Kokiai soc.rūpybos bobai ir dantysna galima užvažiuot, kad nelandžiotų.

Nežinau. Aš nieko apie tą baimę nerašiau. Gaudvilei susirodė, susimaišė matyt.

Be abejo. Supuvusiu kiaušiniu į akį ir tvarka. Tegu eina fanaruota.

Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2017 01 27, 12:20)
Čia tik jei tavo laiptinėje, šalia tavęs ar virš tavo buto girdi nuolat skriaudžiamą ir daužomą vaiką, tai gali kažkuo padėt.

Taigis, kad kaimynai nebūtų abejingi. Nors vėl gi - net pranešus kažkam rezultatų tai nėr. Atsakingos tarnybos gi pareiškia, kad smurto požymiai nenustatyti. Skaičiau, kad net ligoninės medikų išvados netinka, tiems vaikams turi būt atliekama speciali ekspertizė, kuri atliekama kaži kada.
Va jei kaimynas toks kaip mano diedas - jis niekur neskambins, o eis aiškintis pats. Bet po to labai greit gali būt apkaltintas fizinės jėgos panaudojimu, ir niekam nebus svarbu, jog vaiką gint bandė.
Atsakyti
Kulke,gaudyk vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2017 01 27, 12:29)
ï

.kodėl jus vis apie diedus?pas mumi yra kelios moteros,kurios pririję diedams marmūzes ir šonus velėja,tai ką tiems daryt?

Turbūt tokių yr, bet aš nesu mačius smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2017 01 27, 13:30)
Kitas žymus atvejis - taip pat nužudo tėvus, bet gavo 15metų ir turėtų ar jau turėjo išeit į laisvę. Man asmeniškai jokio skirtumo, kas kuriuos - ne mirties bausmės baimė turėtų sulaikyti nuo nusikaltimo.

Taigi pati ką tik rašei, kaip po metų padėtis pasitaisytų. Kas ką pataisytų? Ne baimė? Ar tu pamačius žmogų gali pasakyt, kad štai šis tikrai nužudys?

Šitą atvejį puikiai prisimenu. Gaila, kad tiek metų jį dar šildyt ir šert reikėjo. Tokio grotos neištaisys. Nukapot nagus viešai ir po to sušaudyt. Viešai.

A, tai ir reikėjo sakyt, kad kalbi apie mirties baimę, o kiši čia tas institucijas kokias tai. Aišku, mirties baimė padėtų tokiems asocialams. Būtų sušaudę ten tą kur šuliny vaikus paskandino, dar tai bobelei būt kulką padovanoję kur vaikui vaistus leido, kad vaikas gyvas supūtų, dar šitus Kėdainių išgamas kartuvėse per televiziją parodytų - kaip mat 90% vaikų gyvenimų būtų išsaugota.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 27 sausio 2017 - 12:39
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2017 01 27, 12:36)
Kulke,gaudyk

Kokia faina kepurikė bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2017 01 27, 12:16)
Aš kategoriškai prieš. Manau, kad tu irgi, nes gi pati sakai, kad reikėjo kitaip daryt, bet va nelupai. Amžius, matyt, dabar toks jos. Lengva, manai, jai dabar nuspręst viso gyvenimo kelią? T.y. kur stot? O gal abejonių atsirado, gal jau kažko kito nori, gal bijo, kad egzaminų neišlaikys taip, kaip tėvai tikisi.  Juk tu perfekcionistė,  gal vaikas pasąmonėj bijo tave nuvilt?

Neatidžiai skaitei 4u.gif Buvo prieš du ar tris metus pokalbis. Mes su vyru patarėm vieną variantą. Tik jau ir tada buvo sakoma, kad ji pati turi rinktis, o ne tėvų pageidavimus vykdyt. Net ir šią savaitę ne aš klausiau, kur ir ką ji toliau darys. Niekada neklausiau, jei išeidavo kalba, pasakydavau savo nuomonę, remiantis perspektyvomis ir šalia to visada eidavo priminimas, kad čia tik diskusija, jokio liepimo nėra. Beje, kada čia buvo vėl kalbos apie privalomą tarnybą ir vienas prieš argumentas, neva tik baigęs mokyklą jaunuolis nori pasaulį bent kelis metus pamatyt. Taip pat kalbėjom, kad gi prašom, keliauk, matyt tu tą pasaulį, ieškok savo. O dėl perfekcionizmo - labai jau apgaulingai forumas viską piešia, nebijo ji manęs ;)
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2017 01 27, 12:36)

Ooo, gerulė kokia bigsmile.gif Liuks biggrin.gif
Atsakyti
Kaip spakaina man, nelendu seniai jau i delfius, lrytus, tai ir nervu nesigadinu papildomai, o ir taip istampyti iki negalejimo biggrin.gif pritariu Gaudvilei, kad kartais reikia gerai papurtyti savo atzalas. Sunui nereikejo karsti kailio, kazkaip susiprasdavo pats. Prisigere 13-meciai vyrai, maniskis tik issiveme, o draugui reanimobilis is Kauno buvo iskviestas, kol atgavo. Vienas pasimoke, kitas - nelabai. Bet ten seimoj toleruoja toki elgesi, is ju ir skystis buvo paimtas, nezinau net, ka jie ten gere.
Dukra kartais gaudavo i kaili, nes tiek isvesdavo is kantrybes, kad nesusivaldydavau. Bet cia jau mano beda, tiesiog prarasdavau savikontrole. Buvo ozys ir priesgina. Dabar, kai su ja pasikalbu, ji pati sako, kad nereikejo tiek nuolaidziauti jos nenorams. Reikejo imt uz rankos ir tempti ten,kur grieztai atsisake eiti. Tai va. Ir pilnai suprantu Gaudvile, nes kai isskrido mokytis i uzsieni, man akyse prasviesejo. Tikrai. Pirma savaite buvo taip lengva biggrin.gif ir kiek matau, kuo daugiau vaikas aprupintas, kuo labiau be pastangu viska gauna, tuo labiau to nevertina ir vaidina auka. Ne kiekvienas, ne, bet jei jau toks vaikas yra, tai vaje vaje. Artimu zmoniu seimoj mergina irgi subinej slieku ieskodavo. Vos ne valkatavo, psichiatrinej buvo atsidurusi, ka tik tevai nedare su ja. Seliojo iki tol, kol susirado berna, apsigyveno kartu, pasidare vaika, dabar turi gimdyti biggrin.gif nors tevai padeda, bet jau sumazino dotacijas, tegu patys uzsidirba, taip sako.
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2017 01 27, 13:29)

...kodėl jus vis apie diedus?pas mumi yra kelios moteros,kurios pririję diedams marmūzes ir šonus velėja,tai ką tiems daryt?

Kaip ką daryt. Tegu eina gert pas kitas bobas. Kurios nesimuša.

Gonzik, labai graži kiepka wub.gif Darbštuolė.
Atsakyti
Ex, aš dėl kaimynų, kad girdėdavo, jog vaikas verkė, matė ją sumuštą vaikščiojančia. Tyli, subines suskliaudę. O paskui virkauja, kaip čia taip.
Aš niekuomet nepraeinu gatvėj pro mušamą vaiką. Net kai kokie vaikėzai vejasi mažą snarglių, palydžiu jį iki namų.

Šiaip, sunki tema, sunkiai išsprendžiamos tos bėdos.
Atsakyti