Įkraunama...
Įkraunama...

Apie ūkį ir bites

Ui, kaip fainiai thumbup.gif patiko? Aš jau nuo pernai akį padėjus ant to dvaro. Vis ruošiuosi. Vistiek susiruošiu galų gale smile.gif

Mes vakar Merkinėj buvom. Apžvalgos bokštas tai aina nakum kaip siūbuoja blink.gif vėjas toks nemenkas buvo, visas bokštas po kojom į šonus vaikšto doh.gif aš viršuj net prie aikštelės krašto bijojau prieit. Mažai ką ir mačiau nuo viršaus, abo bijojau akis pakelt smile.gif Piramidėj dar buvom. Vaikiui tai žiauriai patiko. Tik diedas vis strapaliojo, greičiau greičiau, tai pilnatvės pritrūko. Ale čia nebaisiai toli, nuvarysim kada dviese.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 06 rugpjūčio 2017 - 21:09
Ten, kaip supratau, pagal atvykusių žmonių skaičių programa gali keistis. Tai papasakosiu, ką mes matėm. 12val prie Centrinių rūmų karieta atvyko baronas su baroniene. Tijūnas generolišku balsu reguliavo visą veiksmą. Šeimininkas pasigyrė savo žirgais ( viens tikrai žemaitukas, kito neatpažinau, ale žirgais nelabai korektiška būtų pavadint, kai žinai kokių gražuolių būna). Mūsų grupė visų pirma buvo supažindinta su rūmų atsiradimo istorija, valdytojais ir aprodytos restauruotos patalpos. Dar keturis kambarius ruošia. Tarnų ūkinėj daly yra parfumerio kambarys ir ten moteris pasakojo, kad viens iš baronų savo pasijai atvežė kvepalų 'gamintoją'. Autentiškų receptų neliko, tai moteris rodė, kaip šiuolaikiškai pasigamint 'kvepalus', kas ir kam skirta. Kvėpino ir kvėpino orą wub.gif Paskui ėjom pas bitininkę, bičių pikio žvakelės įvairiausių formų. Dvaro kostiumininkė pristatė ir davė pasimatuot jos autorinius drabužius ( labai labai tokie blink.gif ). Ai, tiesa, tuo metu vaikus atskirai linksmino - ant arkliuko leido pajodinėti, žaidė 100mečio senumo žaidimus lauke). Vėliau baronas aprodė savo turimus technikos stebuklus ( pagal garsus labiau velnio mašinas biggrin.gif ).

Tadu keliavom pas Žaldoką į bravorą. Istorijos, gyvas alus, dainos, verdantis 'kažkas' - jausmas, tarsi rimtai viskas ten ir vyksta. Dar receptai ir laikymo, vartojimo vingrybės. Taip jau gerai gavus per makaulę buvom nuvesdinti į kankinimų rūsį. Neišduodant paslapčių, aktoriai iš rolės neišna nei vienai sekundei wub.gif

Pietūs. Aptarnaujantis personalas kažkiek panašus iš serialo Dauntono Abatija biggrin.gif

Žirgų lenktynės ir nugalėtojo apdovanijimas biggrin.gif Balėjinom už 'savus'. Sekanti stotelė - muzikos ir poezijos pusvalandis. Trio su barono skaitomomis eilėmis ( rusiškai ir paaiškino kodėl, tačiau jaunimas greičiausiai nesuprato).
Tai va, po šio jau ėjom lauk, nors dar programoj buvo vaidinamos vestuvės. Jei ne mažoji, būčiau tikrai žiūrėjus. A dar kas, kad baronas su tijūnu kaip tikri šeimininkai. Išlydėjo ir atsisveikino net su anksčiau laiko išeinančiais wub.gif

Paskui jau savarankiškai apžiūrėjom malūnininko namą ( viešbutis dabar ), pašto pastatą, vandens ir vėjo malūnus, arkinį tiltą.

Pirmas įspūdis - tikėjausi kažko kito, ale labai labai pavergė aktorių darbas. Visą dieną baronas bendravo kaip tikras šeimininkas, tijūnas kaip tikras bjaurybė ( nors einant nuo vieno taško prie kito klausė mažosios, kur nosę nusibalnojo). Kankinimų rūsy laukė staigmena cool.gif . Žodžiu, nesigailiu bigsmile.gif
Atsakyti
Gaudvile, gražiai aprašei smile.gif galėtum dirbti reklamos vadybininke biggrin.gif
Ką veikiat?
Ar pas jus jau yra valgomų baklažanų?
Atsakyti
Labas dienas!

Niekur nebuvau (poliklinika, biblė ir paštas nesiskaito) biggrin.gif Beet galiu pagirti Sacher pomidorus iš sodui.lt. Aš gi nelabai mėgėja juodukų, bet šitie nu labai labai skanūs biggrin.gif Kaip tik pilna burna rašau biggrin.gif

Ponia Lylia, atsimeni, kažkadais kalbėjom apie sanpaulijas. Tai va lapeliai neprigijo, bet išskirsčius vieną vazoną tos dalys jau žiedelius turi. Galiu parodyti ir padovanoti vieną jei patiks bigsmile.gif Galiu bandyt siųst arba gal sūnelis tavo kada Kaune bus perduot. Va tokia smile.gif Nei to žalia, nei to balta biggrin.gif
vartotojo įkelta nuotrauka

Atsakyti

Priedas  IMG_20170807_134904754.jpg   116,68KB   0 Parsiųsta kartų

Ooo, Kulke, antra diena audžiu mintį parašyti tą patį, bet užmirštu. Mano bordo sanpaulijos lapas išaugino kelis augaliukus, todėl žadėjau irgi pasiūlyti. Ta proga reiktų išskirstyti. Irgi galvojau, ar siųsti reiktų, ar rudenį įdėti kūdikiui. Pas mane dabar žydi dvi: viena rašalinė, kita balta. Tavo pilnavidurė?

Va, prikabinau baltos foto. Seniau buvo apnikę amarai, tai dar matosi sausų likuĉių :) 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ponia Lylia: 07 rugpjūčio 2017 - 12:52
Kulke, labai gražus kvietkas wub.gif

Lylia, nugi rauginu pomidorų sėklas, didi veikla. Reikia eit pietus gamint, noro nerasta rolleyes.gif
Atsakyti

Ką skanaus numaĉiusi? Aš išviriau sriubos su kauliukais, bet man neskanu, tai pasišildysiu vakarykšĉių įdarytų cukinijų :) Jau kaip nepatogu rašyti per telefoną, ta nauja versija tąsosi, prisijungia nesąmonių. Parodau savo bijūnus. Prasėdžiu valandas, o vis ant vietos :( bet man patinka. Dar vienadienę naujokę parodau, realiai dar gražesnė.Priedas  IMG_20170804_202500966.jpg   179,66KB   0 Parsiųsta kartų  

Neįkelia niekaip tų bijūnų. Reiškia, nereikia :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ponia Lylia: 07 rugpjūčio 2017 - 13:33
Lylia, lyginant su balta tai maniškė pilnavidurė biggrin.gif Aš tikrai tikrai nenoriu, bet ačiū, kad pasiūlei biggrin.gif

Saintlina, tavo medis visdar auga, nenumirė bigsmile.gif Gal kada pro Kauną važiuosit kur pakeliui? bigsmile.gif

Kas čia dar. A, jau kaip džiaugiuosi savo bulbom bigsmile.gif Kitąmet daugiau sodinsiu. Kaip faina pasikasti biggrin.gif

Ai, dar. Gi su saviškiais emigrantais buvom Rumšiškėse, tai jau kaip gaila tų sudegusių trobesių unsure.gif Man ten taip patiko, tos trobos visos, kažkokia gera aura. wub.gif Aš tikriausiai praeitam gyvenime buvau mažų mažiausiai kaimo merga biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2017 08 07, 14:06)
Ką skanaus numaĉiusi?

Neįkelia niekaip tų bijūnų. Reiškia, nereikia smile.gif

vartotojo įkelta nuotrauka
Tokie tie mūsų pietūs šiandien.

Faina viendienė wub.gif Ale bijūnus taip pat reikia labai labai pamatyt mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 07 rugpjūčio 2017 - 14:20

Priedas  IMG_20170807_164245.jpg   228,82KB   0 Parsiųsta kartų

Pietūs tokie meniški :) Neįkelia bijūnų, rašo, kad per didelis failas. Išsiuvinėjau du schemos lapus. Pabandysiu dar sykį įkelti.

Šiaip ne taip. dar bus kontūrai, vadinamas BS.

Kulke, pagalvojau, kad aš irgi nenoriu :D jei šalia būtum, pasiimčiau, dabar kas ten lakstys po Kauną dėl vieno gėliuko. Vaikas mano nelakstys. O ką siųstumei, tai aš iš maximos geriau nusipirksiu, dar pigiau man atseis nei tu už siuntimą sumokėsi. Juolab, kad ir pas mane balta yra. Bet labai AČIŪ.

Man irgi gaila sudegusios trobos Rumšiškėse, seniai buvau, bet iki šiol atsimenu gerą jausmą įėjus į vidų. Taip lengva kažkaip. Ir sumąstyk tokius visokius festivalius su girtais jaunais žmonėmis organizuoti šalia trobesių :blink:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ponia Lylia: 07 rugpjūčio 2017 - 15:50
Oho, kiek jau daug išsiuvinėjai blink.gif
Atsakyti
Uf, pagaliau užėjau.. vakar niekaip nesugebėjau. Naują versiją meta, o ten skaityt galiu, atsakyt - niekaip. Senoj išvis neatidarė forumo. Ot pikta buvau. Ale va šiandien ryte viskas po senovei smile.gif

Labas dienas smile.gif
Ko niekaip negalima praleist važiuojant Panemunės keliu?

Gaudvile, ačiū už pasakojimą apie Pakruojo dvarą 4u.gif labai įdomu thumbup.gif

Lylia, bijūnai wub.gif bet kaip tavo akys tiek išgali? blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 08 rugpjūčio 2017 - 06:49