Įkraunama...
Įkraunama...

Apie ūkį ir bites

Gaudvilė, 15 Gru 2017 - 22:07, parašė: Tai jau rodykit kaktusus ir eglutes. Ir išvis, kodėl pirmumas FB, kai mes čia jau seniai laukiam bigsmile.gif
Aik aik, kur jau kelsiu tokią į fb :D šiaip keliom ciocėm parodžiau. Ai, tegu jus bala, žiūrėkit. Tik šaka nutįsusi viena, tik vējas šiukšlių į kampą prinešęs, nepastebėjau. Temstant grįžau namo ir eidama pro šalį nusifotkinau. Priedas  IMG_20171215_153418275.jpg   184,14KB   0 Parsiųsta kartų

Galit negirti, man ji pačiai nekaźkas 😁

Atsakyti
Forma tai net labai graži. Manau, kiek gadina vaizdelį tie ale šiaudiniai žaisliukai. Jei juos nuimtum ir pridėtum kitokius, būtų idealu. Dar pati nedariau, bet vis mąsčiau, kaip čia gražiau nulenkt viršūnę. Tai va, pas tave net labai gražiai gavosi thumbup.gif

Dar patikslinsiu - nelabai žiūrisi tie keturių galų 'šiaudinukai', kur šeši galai, viskas su jais gerai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 15 gruodžio 2017 - 22:27

Ok, dėkui, tvarkysiu dar ją, kažką keisiu. Ten ne šiaudai, o karklo šakos. Dar žadėjau iš moliūgo žieves padaryti žvaigždžių. Bet tingiu terliotis. Bandžiau daryti žvaigždes iš tų pagaliukų. Niekaip neisėjo man jų gražiai surišti, gal paklijuoti pradžioj reiktų? 

Tarp kitko, parodžiau 2 damom savo pagrindinę dovanelę, tai viena palaimino, sake, viskas gerai. Kita sako- nu kaip čia pasakyti 😂. Va tokia intriga 😆

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ponia Lylia: 15 gruodžio 2017 - 22:36
O, kokia čiotka eglutė bigsmile.gif thumbup.gif
Kaip nykštuko kepurė thumbup.gif
Atsakyti
Lylia, nu kaip, teisingai karklą paruošt truputį laiko užima - reikia gerai vandeny išmirkyti, paskui aštriu peiliuku nužievint ir gerai išdžiovinti. Tada galima skelt ir atlenkt kiek ir kur reikia. Bet tai terlionė dėl kelių. Greičiau gautųsi gal ir tiesiog paklijavus - kad nejudėtų, kol suriši ;)

Dar galima būtų iš kartono išsikirpt žvaigždę ir ją aplikuot medžio šakom, kokių 5-7cm ir kai jau išdžius klijai, kokiais į baltumą dažais lengvai nupurkšt.
Atsakyti

Saintlina, dēkui, nu bet tau beveik viskas amžinai graźu, tai nelabai ir uźskaitau kaip laiką :D 

Gaudvile, pintereste mačiau tas žvaigždutes tiesiog surištas virvute. Ryt gal paieškosiu, dabar jau einu gultis. Iš viso, gal spjausiu į visus eko ir organic ir apsuksiu kuo nors neekologišku. Ai, nežinau. Vyrs tai norėjo nešti kambarin,kol dar buvo tik su konkorežiais, ir apsukti girliandom :D iš tikrųjų, užsiimant tokiais rankdarbiais reikia turėti ir laiko, ir medžiagų. Medžiagų pas mane tokiems reikalams nelabai. Źalumynus apsukau ant to daikto, kur raugiant kopūstai daužomi, pupke vadinam, kad nevirstų, o viršūnei paėmiau kibiro lanką :D 

Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2017 12 15, 23:33)
parodžiau 2 damom savo pagrindinę dovanelę, tai viena palaimino, sake, viskas gerai. Kita sako- nu kaip čia pasakyti 😂. Va tokia intriga 😆</p>

Aik tu, randi kam rodyt. Mums parodyk, mes tau migom įvertinsim ir palaiminsim bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(ponia Lylia @ 2017 12 16, 00:08)
<p>Saintlina, dēkui, nu bet tau beveik viskas amžinai graźu

Nu tai kuom aš kalta, kad jūs viską taip gražiai darot? Negaliu gi meluot, aš doras žmogus smile.gif
Atsakyti
Padjoooom!!! Kelkitės greit, man liūdna vienai biggrin.gif
Atsakyti

Priedas  24296790_1706387139392023_2546191939043853989_n.jpg   72,47KB   0 Parsiųsta kartų

Asu! Su kava ir sūreliu! Ei, ei! :D

Menki juokai, lauke šalta, o mano rododendrai nedengti, jauna vynuogė, nieks nedengta. Bet gražu, šerkšnas dedasi. 

Atsakyti
Rododendrai nuo saulės dengiami, bet ne nuo šalčio. Net rožes dar anksti dengti. Vyniogių, raganių taip pat nea.

Laba bigsmile.gif Teks sodan palėkt, dar liko kelis vazonus 'pasodint' ir priemones kalėdiniams papuošimams susirinkt.
Atsakyti

Rožės, vynuogės, azalija,kas-ten-dar nesujaudino, bet dėl rododendrų peršikau, atsiprašant. O hortenzijas kada dengti? Vienaip ar kitaip teks žygiuoti eglišakių, bus savotiškas žiemos sportas. 

Atsakyti
Didžialapės hortenzijos namie turėtų žiemot biggrin.gif Šluotelinėms, šviesiosioms - dzin lietuviškas šaltis.

O dėl rododendrų - nugi ne kartą klausiau, tikrai lotuliukas.gif Pagal veislę reikia žiūrėt, vienos iki -35C, kitos iki -25C atlaiko. Eglišakiai šilumos nepriduoda, tai greičiau užuovėja nuo šalto vėjo. 'Šilumos' priduoda sniego pusnis, bet ne eglišakiai. Tai va bigsmile.gif A, bet rododendrų negalima po sniegu slėpt. Siūlau pasportuot po namus ir susirasti tikslų pavadinimą ir tik tuomet tr*da užsiimt tongue.gif
Atsakyti