Įkraunama...
Įkraunama...

2017 Sausinukų namučiai

QUOTE(uzsispyrus @ 2017 01 11, 12:20)

Man į palatą buvo atkėlę moterį, virš 35m..
Antras vaikas pas ją.. Nu moteriškė rodos su patirtim, bet žinių 0..

Žinai galvoja jauna, aiškina čia man dabar doh.gif aš džiaugčiausi jei man tik kas padėtų.
Beje susiradau A.Vingro knygą apie naujagimius, tai rašo akytės plauti su ramunėlių arbata perkošti per 4 sluoksnių merliuką, ir kaskart keisti.
Vakar žiūrėjome Ko laukti kai laukiesi, tai ten sako spenelius reikia pamasažuoti, kad paskatinti gimdymą, MB net akys nušvito išgirdus, sakau tik neįsijausk aš ir tą žinau. lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos,
SVEIKINIMAI SULAUKUSIOMS STEBUKLĖLIŲ 4u.gif
dėl akyčių traiškanojimo-gali būti užsikimšęs ašarų latakas. maniškei irgi šiandien biški traiškanėlių buvo, tai pavaliau su ocuflash lašiukais, su antra dukryte turėjom problemų su akytėm, viena išaugo, o kitą akytę zondavom, ir dabar karts nuo karto pasivalom akytę su ocuflash, visiškai netiko nei virintas vanduo, nei ramunėlių arbata, pastaroji dar labiau padidindavo traiškanojimą.
o dėl kakių, baltai pavydžiu, kam tekakoja tik porą kartų, maniškė tai mažų mažiausiai 12 kartų per parą, ir ne pirstelėjimai, o pilnas pampis būna blink.gif o nuo tokio nežmoniško kakojimo, jau turim bėdelių su užpakaliuko odele, jau net nžn, kuo beteplioti...o oro vonios mums praktiškai neįmanomos, nes panelei baisiai nepatinka būti plikai, kaip nurengi, tai žviegia nesustodama...
galvoju gal dar kokias moony sauskelnes pabandyti, gal tie pampers irgi nelabai tinka ...
kažin jei sveria 3600 g, tai dar tiktų tas 2-5 kg., nes kakaip galvoju, kad 4-8 kg. kaip ir poer didelės turėtų būti.
Atsakyti
QUOTE(nerijabel @ 2017 01 11, 12:35)
Sveikos,
kažin jei sveria 3600 g, tai dar tiktų tas 2-5 kg., nes kakaip galvoju, kad 4-8 kg. kaip ir poer didelės turėtų būti.

Tiktų 2-5 kg tikrai. Nes tas kitas dydis gali būti per didelis.
Man kaip kamštis eina bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(uzsispyrus @ 2017 01 11, 13:20)
Man į palatą buvo atkėlę moterį, virš 35m..
Antras vaikas pas ją.. Nu moteriškė rodos su patirtim, bet žinių 0..
Vaikas akivaizdžiai ieško krūties, ta duda 5min, vaikas ją pameta ar išspjauna, tada ta sako, nu va, pavalgei..
Tada už minutės vaikas vėl ieško krūties, ta sako, nu kas yra, gi pavalgei? Nu dar nori valgyt? Imk kitą.. doh.gif
Ir vaikas pas ją klykė visa naktį..
Aš jai gražiai bandžiau sakyt ką daryt bet ji gi su patirtim.. doh.gif lotuliukas.gif
Atėjus laikui vizitacijai vaikų gydytoja pasakė jai lygiai tą patį ką aš jai gražiai bandžiau papasakot, ir kad glaustų vaiką prie krūties kas 2h kaip minimum..
Tai spėkit ar ji tą darė.. Ai sako, jis miega ir t.t..

doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(nerijabel @ 2017 01 11, 13:35)
Sveikos,
dėl akyčių traiškanojimo-gali būti užsikimšęs ašarų latakas. maniškei irgi šiandien biški traiškanėlių buvo, tai pavaliau su ocuflash lašiukais, su antra dukryte turėjom problemų su akytėm, viena išaugo, o kitą akytę zondavom, ir dabar karts nuo karto pasivalom akytę su ocuflash, visiškai netiko nei virintas vanduo, nei ramunėlių arbata, pastaroji dar labiau padidindavo traiškanojimą.
o dėl kakių, baltai pavydžiu, kam tekakoja tik porą kartų, maniškė tai mažų mažiausiai 12 kartų per parą, ir ne pirstelėjimai, o pilnas pampis būna  blink.gif o nuo tokio nežmoniško kakojimo, jau turim bėdelių su užpakaliuko odele, jau net nžn, kuo beteplioti...o oro vonios mums praktiškai neįmanomos, nes panelei baisiai nepatinka būti plikai, kaip nurengi, tai žviegia nesustodama...
galvoju gal dar kokias moony sauskelnes pabandyti, gal tie pampers irgi nelabai tinka ...

Pabandyk pataisu sporas (tokie miltukai zoleliniai). Mums stebuklingai ruriukus visiems vaikams sutvarkydavo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gyvaciute @ 2017 01 11, 13:41)
Man kaip kamštis eina  bigsmile.gif

bigsmile.gif bigsmile.gif nu suuuuuuuper.. man rytais buna tokiu snargliniu kazko.. bet nemanau, kad ten kamstis
Atsakyti
QUOTE(varlius @ 2017 01 11, 12:47)
Pabandyk pataisu sporas (tokie miltukai zoleliniai). Mums stebuklingai ruriukus visiems vaikams sutvarkydavo smile.gif

drinks_cheers.gif juos net iš prekybos buvo išėmę, bet dabar jų yra . aš nusipirkau, maniškiui kažko ties raukšlėm peliuko pašunta, tai papilu ir praeina jau ryte. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(nerijabel @ 2017 01 11, 13:35)

Manau tikrai imk iki 5kg.. nes per dideles, tai per sonus pavarys.. arba jei pirksi is yasaya, tai ten galima parasyt ir patars
Papildyta:
QUOTE(zaliaskare @ 2017 01 11, 13:19)
Fb zindymo grupeje jau ne karta maciau tokiu bajeriu: grizom is gyd, priaugo 500g., pasake jog mazai ir liepe misiniu primaitint papildomai... blink.gif

Tai va va, as sakau, kad tie 500g gyd lb nepatinkantis skaicius daznai.. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nerijabel @ 2017 01 11, 14:35)
Sveikos,
o dėl kakių, baltai pavydžiu, kam tekakoja tik porą kartų, maniškė tai mažų mažiausiai 12 kartų per parą, ir ne pirstelėjimai, o pilnas pampis būna  blink.gif o nuo tokio nežmoniško kakojimo, jau turim bėdelių su užpakaliuko odele, jau net nžn, kuo beteplioti...o oro vonios mums praktiškai neįmanomos, nes panelei baisiai nepatinka būti plikai, kaip nurengi, tai žviegia nesustodama...

del uzpakaliuko bedu, pabandyk pataisu sporas, nu mums super budavo
na, matau, kad jau pasikartojau smile.gif vaistinese yra
ir gal kam aktualu, Multimam camelia vaistineje draugiskesne kaina nei kitur smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akvile30: 11 sausio 2017 - 13:09
QUOTE(Smurcyte @ 2017 01 11, 11:28)
Tute, dabar Kotryna kakoja 1-2 kartus per diena. Pradzioje kelias dienas nekakojo. Bet gi visur pabrezia, kad MP maitinami gali ir 10 kartu per diena ir kas 20 dienu kakoti. Prie ko cia is karto, kad pieno truksta?
O Tu pati nesverei, kaip tas svoris jo?

Sveriu, tik ne po ir prieš maitinimus, o kartą paroj. Nu nes pagalvojau, bliam netikslinga, juk vaikas kakoja, sisioja... ir kaip žaliaskarė minėjo, priaugti 500g valgant MP per mėnesį yra normalu, tai kadangi matau, kad mazgis sysioja, pakakija porą kart, labai nepergyvenu. Nu bet žinai, užėjo seselė... ir sustresavau. Per 10 metų viskas pasimiršo...

Ką aš be jūsų daryčiau!

Dar klausimas apie maitinimą šį kartą. Per kiek laiko maždaug kukuliai ištuština papą? Pas mane tai pirmas užėjimas būna, kai girdžiu kad ryja, tada antras kai papis sudilgsi ir vėl išstumia pienelį. Ir trečias išstumimas būna. Po jų (.) būna minkštas. Visumoj apie 30-40 min valgo su pailsėjimais. Kaip pas jus?

Papildyta:
Nerijabel - aš kaskart keisdama pampį sudokremu užpakaliuką, po kiaušiukais patepu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(gyvaciute @ 2017 01 11, 12:32)
Žinai galvoja jauna, aiškina čia man dabar doh.gif aš džiaugčiausi jei man tik kas padėtų.

Kadangi po gmdymo laisvų palatų kur būtų galima vienai gulėt nebuvo, naktį gavau kambariokę. Iš pradžių abi galvojom, kad gausim atskirą palatą kitą dieną, bet susibendravom ir nebereikėjo jokių kitų palatų! Iš tikro, jei papuoli kartu su normalia moterim, dar smagiau nes gali pasidalint patirtim, palygint, pabendraut, pasiguost. Ji pirmakartė buvo, aš beveik tokia pati jaučiausi, tai tikom ir sutikom, ir dabar susirašom rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Akvile30 @ 2017 01 11, 14:04)
del uzpakaliuko bedu, pabandyk pataisu sporas, nu mums super budavo
na, matau, kad jau pasikartojau smile.gif vaistinese yra
ir gal kam aktualu, Multimam camelia vaistineje draugiskesne kaina nei kitur smile.gif

Mes irgi pataisų sporų miltelius naudojame. Superiniai bigsmile.gif

Dėl MP, pirmagimis priaugo pirmą mėn 800 , antrą 500
Teko gydytoją pakeisti, nes jau mišinį kišo. Kaip gali būti blogai, jei vaikas valgo, miega, jei mirtų badu klyktų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rimantess: 11 sausio 2017 - 13:34
QUOTE(amberr. @ 2017 01 11, 12:52)
bigsmile.gif  bigsmile.gif nu suuuuuuuper.. man rytais buna tokiu snargliniu kazko.. bet nemanau, kad ten kamstis

Na ne tik ryte man bet ir diena, eini ir jauti pliumt ir šlapia toks didelis palieka. Sutarėm su mama kad užaugins vištienos mažajai, tas bus apie rudenį tai pats tas. bigsmile.gif
Nesiruošiu anksti duoti mėsytės, nėra reikalo anksti apkrauti skranduko, nors pamenu kai galėjome 6 mėn ligoninėje, stebėjosi seselės, kad dar nevalgo jos. doh.gif
Atsakyti