Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų auginimas

QUOTE(triashne @ 2019 03 25, 22:45)
<p>Sveikos gyvos  bye1.gif </p><p>grįžtu po daugel metų  blush2.gif  žodžiu po daug eksperimentų ir nenusisekusių metų (visas šiltanmis apsirgo, nieko neišgelbejau pernai - šiemte bus ligų studijavimo metai) ateinu patarimo jūsų. </p><p>Patarkit pora aukštų veislių mėsinių pomidorų - dideliu teužauginu kelis ant krūmo, sunkiai susidraugauju, tad gal vidutiniai būtų sėkmingesnis variantas. Turiu žemaūgius kelis, vyšniukų porą veislių ir laisvą pirmą eilę prie šiltnamio lango aukštiesiems smile.gif kadangi dabar ligų bijau kaip tas velnias kryžiaus, mastau apie kokius hibridus  mastau.gif na kad būtų bent koks atsparumas... </p><p>ačiū iš anksto už idėjas ir patarimus  4u.gif </p><p></p><p>einu ieškot info apie profilaktinius ir gydomuosius purškaliojimus...</p><p></p><p>ai, o už info apie žemaūgių genėjimą būčiau irgi super dėkinga, nes ir tų pernai nesuvaldžiau doh.gif   4u.gif </p><p></p>


sveika 4u.gif Mėsingi labai skanūs ir laaabai derlingi yra Corazon. Bet jie nors ir hibridas visiškai neatsparūs ligoms, deja.
Žinoma, geriausia ligų profilaktika vis gi yra atsparieji hibridai.. reiktų rinktis tuos, kurie atsparūs tiek marui, tiek dėmėtligei. Aš visad sėju ir kažkiek veislių, ir dalį hibridų. O šiaip nesodinkit daigų tankiai, kad būtų kuo geresnis vėdinimas. Laikykit nuolat atvirą šiltnamį, kai negręsia šalnos. Žiūrėkit drėgmę šiltnamyje. Tręšti irgi reikia.
Žemaūgiams išskabau apatines pažastėles, o vėliau paretinu kažkiek ir viršų.
Atsakyti
2019 m kirminų diena kokia savaitės diena?
Atsakyti
QUOTE(Supronti @ 2019 04 04, 08:38)
2019 m kirminų diena kokia savaitės diena?


Penktadienis.



Atsakyti
Sveikos mergaites ax.gif 4u.gif
Reikia patarimo... na ir kur gi kreiptis jei ne pas jus brangiosios 4u.gif Pirmą kartą nušaldžiau daigus unsure.gif po saulėtos dienos buvo žvarbus vakaras ir grįžau vėlai ... taigi- kuom jiems padėti??????? Daugeliui liko tik sveikos viršūnėlės, bet jau praėjo savaitė, lapukai nublanko, nušviesėjo... Ar yra kam pavykę atgaivinti? Pasidalinkit patirtimi, o pas ką Vilniuje šviečia daigų perteklius nepasididžiuosiu priimdama tomato.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2019 04 11, 13:02)
Sveikos mergaites  ax.gif  4u.gif
Reikia patarimo... na ir kur gi kreiptis jei ne pas jus brangiosios  4u.gif Pirmą kartą nušaldžiau daigus  unsure.gif  po saulėtos dienos buvo žvarbus vakaras ir grįžau vėlai ...  taigi- kuom jiems padėti??????? Daugeliui liko tik sveikos viršūnėlės, bet jau praėjo savaitė, lapukai nublanko, nušviesėjo...  Ar yra kam pavykę atgaivinti? Pasidalinkit patirtimi, o pas ką Vilniuje šviečia daigų perteklius nepasididžiuosiu priimdama  tomato.gif

Apmaudu ir gaila. Gal ir ataugs, jei viršūnės gyvos, bet derlius tai jau ne tas ir ne tada....
Gal Delfan pamačytų. Jis kaip spyris būna , jei nususęs augalas.
Pas mane liks tik 2-3 ne daugiau. Čia iš tų darbinių vasaros. 12 ankstyvųjų jau su žiedais ir šiltnamyje susodinta..
Tačiau mes ne kaiminkos per tvorą , nes aš pietiniame krašte nuo Vilniaus, o jūs į šiaurę.
Atsakyti
Ačiū Amba už greitą patarimą ;) Turiu Seasol, bet juo buvo nesenai prieš nušaldant palieta. Lieti vėl??
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2019 04 11, 16:50)
Pas mane liks  tik 2-3 ne daugiau. Čia iš tų darbinių vasaros. 12 ankstyvųjų jau su žiedais ir šiltnamyje susodinta..
Tačiau  mes ne kaiminkos per tvorą , nes aš pietiniame krašte nuo Vilniaus, o jūs į šiaurę.

Laba diena,
Jūsų šiltnamis šildomas?
Aš dar bijau išsodinti daigus į nešildomą šiltnamį, nors labai jau norisi.
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2019 04 16, 18:53)
Laba diena,
Jūsų šiltnamis šildomas?
Aš dar bijau išsodinti daigus į nešildomą šiltnamį, nors labai jau norisi.

Ne. Bet jie susodinti taip, kad šiltnamio viduje du lankai virš jų ir vakarais užmetu dvigubą storą agro. Palapinė tokia. Šiltnamis polikarbonato ir sandarus. Dar pasieniais n-iolika didelių kibirų su vandeniu. Dieną įkaista, naktį šildo atvėsdami. Tai gal šldomas tongue.gif .
Puikiai atlaikė tas šaltas naktis, kai lauke bačkoje rytais ledukas ant vandens būdavo.
Salotos. ridikėliai, špinatai valgomi jau. Ant jų nakčiai užmetu agro. išgyvenom ir pirmuosiuis pomidoriukus užmezgė.
Atsakyti

Sveikos. Pas mane vienas pomidoras grybą supjovė. Išleido lapą ir daugiau jokio į viršų ūglio. Ta prasme krūmas užsibaigė lapu. Pažastukėse užuomazgos yra, bet labai mažos. Turiu du atsarginius daigus, gal rauti ir sodinti daigą su normalia viršūne?

Atsakyti

Jei turi atsarginį - geriau rauk, nes iš pažastų išaugusio derliaus teks ilgiau laukti, o ir nebus jis gausus.

Atsakyti
Tai jau sodinimas i siltnamius (nesildomus) prasidejo?
Atsakyti
QUOTE(Dofkutis @ 2019 04 30, 19:08)
Tai jau sodinimas i siltnamius (nesildomus) prasidejo?

Labas vakaras, iškart prie bėdų su klausimais eisiu, nušalo šiandien ryte mano šiltnamyje ir pasodinti ir vazonuose palikti pomidorai, visus vakarus pasodintus dengiau, o vazonuose nešiau į sandėliuką, o vakar pažiūrėjau į gismeteo, kur užtikrintai rodė plius vieną naktį ir patingėjau ir uždengti ir vazoninius išnešti, tik kelias žvakes uždegiau, o ryte nuėjus radau beveik visus apšalusius , mažesni , kaip ne keista atlaikė, o patys didžiausi ir geriausi vazonuose apšalo visi, palaisčiau šiltu vandeniu ir parsinešiau namo, kad saulė nenudegintų, tai dabar stovi namie pamėlusiais susisukusiais lapais, bet nenukarusiais, tik trijų lapai kaip skudurėliai kabo, stiebai žali, gal kas turėjot panašios patirties, ar atsigaus tie lapai ir ką dar galima daryti, kad išgelbėt, toks vaizdas, kad tik lapai nukentėjo. Facebuke klausti nematau prasmės, nes ten tik samprotavimų milijonas, o konkretumo iš realios praktikos nerasta.
Atsakyti