uzspirgina tai žemaičiai beveik viską

QUOTE(žollia @ 2017 10 03, 09:12)
tai ir suvalkiečiai taip pat

Man prie burokėlių sriubos būtinas džiovintas baravykas. Jei turiu marias laiko, verdu kokį kaulo gabalą ir dedu nevirtus burokėlius bei pupeles, kelis gabalėlius baravyko džiovinto. Bulves pabaigoje. Tik mėsa būna pernelyg raudona, bet sriuba tokia ne vandeninė.
Vakar prisimaliau pomidorų, reikėtų pradėti virti. Ai, gal atidėsiu vakarui, nes dar į miestą sulakstyti reikalas.
Lyja, šalta....
Vakar prisimaliau pomidorų, reikėtų pradėti virti. Ai, gal atidėsiu vakarui, nes dar į miestą sulakstyti reikalas.
Lyja, šalta....
Žolia , tavo sriubos tokios tvirtos , žieminės . Mes kaime verdam tokias, tvirtas , tirštas , su mėsa. Rudenį - pavasarį ant krosnies o vasara ant laužo . O mieste gyvenant ir kompo klavišus maigant norisi lengvesnių be bulvių ... Tai pakepini svogūną, paskui dedi česnakėlį ( trumpai ) pabaigoj morką , pili sultinio ir dažovių kokiu turi prikrauni . Gerai vakarienei ar darban neštis , negriekas šildyt nes be bulvių

Ant kaimiškos krosnies norečiau čirviniu blynu toj vartomoj skarvadoj

QUOTE(Lyžuka @ 2017 10 03, 10:17)
ir aš noriu

O aš iš to norėjimo verdu burokėlių srioubą

QUOTE(sena pažįstama @ 2017 10 03, 13:36)
O aš užsibrėžiau numesti 5kg, tad "sėdžiu ant dietos". Taip kad prašom čia manęs neerzinti savais blynais ir sriubom 

O aš iki kalėdų daugiau

SP čia sriuba kaip tik mudviems :
Sriuba

Sriuba 2

QUOTE(Dusia37 @ 2017 10 03, 14:41)
O aš iki kalėdų daugiau
Galima sakyti susisporinau ....
Sriuba
Sriuba 2
Jau išbandyta.

Sriuba

Sriuba 2

Aš dažnai verdu moliūgų sriubą: šilta, soti, skani ir nekaloringa, galiu kibirą priliuobti

Moliūgą pjaustau gabaliukais, morką tarkuoju, svogūną, česnaką, pomidorą, viską verdu vandeny. Aišku, druskos dedu ir žolelinių prieskonių. Išvirus sublenderiuoju, įberiu smulkintų petražolių. Jei norisi gurmaniškai-užberiu tarkuoto džiugo sūrio arbatinį šaukštelį. Jei norisi kūdžiau, bet gausiau, tai neberiu niek, suvalgau ją tokią šiltą ir kvapnią kokį litrą

Papildyta:
Prieš 5 metus, nesusitvarkydama su savo lašiniais, kreipiausi pagalbos(už pinigus

Tik kad po tėvo mirties kažkaip savo liūdesį užėdžiau

Dabar atsiverčiau jos užrašus ir vėl bandau grįžti į doros kelią.
QUOTE(sena pažįstama @ 2017 10 03, 13:51)
Aš dažnai verdu moliūgų sriubą: šilta, soti, skani ir nekaloringa, galiu kibirą priliuobti
Svarbiausia, jokių riebalų.
Moliūgą pjaustau gabaliukais, morką tarkuoju, svogūną, česnaką, pomidorą, viską verdu vandeny. Aišku, druskos dedu ir žolelinių prieskonių. Išvirus sublenderiuoju, įberiu smulkintų petražolių. Jei norisi gurmaniškai-užberiu tarkuoto džiugo sūrio arbatinį šaukštelį. Jei norisi kūdžiau, bet gausiau, tai neberiu niek, suvalgau ją tokią šiltą ir kvapnią kokį litrą
Tada ir dieta nebūna tokia skausminga.

Trintų sriubų nemėgstu , kai senelių namuose gyvesiu , tada šliurpsiu . Aš ir moliūginės sriubos netrinu , palieku moliūgo gabalėlius . Riebalas maiste riebalu po skura nevirsta. Riebalas po skura gaminamas iš krakmolo , cukraus , miltų