QUOTE(Dusia37 @ 2017 12 02, 23:48)
Na va kaip nesuprantamai paklausiau ... Mane domina SĖKLOS . Tie žmonės vyresnio amžiaus , neperka internetu , provincijoj 1 sp. sėklų parduotuvė ...Sėklų asortimentas - Maximos - Norfos . Moliūgų. špinokų , baklažanų ir ttt pridovanojus per kelis metus . Kas dar ĮDOMESNIO AUGINAMO ?
Nueik į www. Mydobro ir peržiūrėk asortimentą. Ten visokių vykruntasų pilna. Gal cukinijos kokios patiks, ar moliūgai, kad ir tos pačios dumplūnės, gal dešimt veislių. Pomidorų įdomių yra, atrodo, citrininių agurkų, Žodžiu, iš agurkinių - moliūginių giminės yra visokių pusiau valgomų, bet mandrų nesąmonių. O ir atsiunčia greitai, čia gi Lietuvoje veiksmas, nesvarbu, kad svetainė ukrainų. Gali iš e-sėklos užsisakyti kobrinių lagenarijų, violetinių Briuselio kopūstėlių.
Panašu, kad žiema ateina. O mano dar dalis salierų darže tupi ir porai. Šiandien pamiršau įnešti kur šilčiau ropes, prie sandėlio tokioje pastogėje įkištos. Ir ko gero, durys liko neuždarytos, nes dieną buvome ventiliatorius sujungę. Pamiršau stoginę uždaryti.

Dabar tingiu eiti, šitaip toli, visas 100 metrų. Šalta, kosėti pradėjau...
O beje, po plėvelės šmotu šiandien dar gyvą žalią cukiniją atradau. Parsinešiau, reikės bandyti kepti. Tik baisoka, kad nebūtų karstelėjusi. Jau esu kelis kartus prisidirbusi. Sutroškinu ir paskui reikia visą puodą lauk versti, nes nereali kartybė. Taip ir nenustačiau nuo ko apkarsta cukinija. Manau, nuo šalčio. Neįsitikinusi, bet.. Dabar pakepu gabaliuką ir ragauju.
Dusia, man dovanų atvežei prieskonių mišinuką, na tie džiovinti milteliai. Iš ko ir kokiomis proporcijomis padaryti ? Atpažinau tik salierus ir gal porus ? Nerealiai visur tinka, bet kokią beviltišką sriubą ar troškinį paverčia šedevru.