QUOTE(IngridaB @ 2019 05 06, 08:23)
Kepejėlės,kas kepa duoną.Aš jau turbūt nusenau,seniai nekepiau.Gavau raugo,užpyliau šilto vandenuko,spelčos viso grūdo miltų įdėjau,palikau per nakt,pakilo gražiai.Dėjau į šaltą orkaitę,kepiau kaip buvo liepta 1.5 valandos.Pakilo,iškepė labai gražiai ir kieta kaip akmuo.

Per ilgai kepiau?Ar reikia kokio aliejaus,kiaušinio įdėti?Man kai tik vanduo ir miltai atrodo tokia ūbagiška duona?

Pasilikau raugo,žadu vėl kepti ką ne taip padariau?
Kai dedama vien pilno grūdo miltai, duona būna tikrai kieta ir purumo trūksta. Mes dedame pusę ruginių pilno grūdo ir pusę kvietinių, kepam irgi 1,5 valandos, bet reguliuojant temperatūrą: 30 min 200 laipsnių, 1val-150 laipsnių. Plutelė būna graži ruda, o pati labai minkšta, viduje porėta. Į duoną niekas nededa nei kiaušinių, nei aliejaus, už tai duona ir vadinama pasninkiniu maistu
QUOTE(Niurzga @ 2019 05 06, 12:22)
Žinau, kad žvakutės padeda, bet man taip juokingai skamba
Žvakės padeda daugiau morališkai, nei kad duoda realios naudos

Kur kas efektyviau yra du agroplėvelės sluoksniai, nes žemė jau yra įšilusi, tai naktį atiduoda šilumą, o kad ji neišsisklaidytų, tai agroplėvelė ir saugo, neleidžia jai išeiti. O žvakės-ką žvakės? Niekas nei butų, nei namų žvakėmis nešildo, nu pačios pabandykite žvakėmis kambaryje pakelti temperatūra bent dviem laipsniais

Be šansų. O juk ir minuso troboj nėra