Sveikos,
bijau dar garsiai džiaugtis, bet šalnų nuostolių beveik nepastebėjau.Šalo visom naktim,po 1-2 laipsnius šalčio, tik šį rytą šalnos jau nebuvo, buvo net 7 laipsniai šilumos.Tikrai nušalo tik šilkmedis, turiu jau keli metai ir kasmet apšala pumpurai ir kasmet atželia iš naujo nuo žemės nauji ūgliai, tai metro aukščio dar nepasiekė.Aš jį uždengt tiesiog užmiršau

Obelys tik šiandien pradėjo žydėt, braškės lauke dar nežydi, slyvas, vyšnias, žydinčias šilauoges dukros kas vakarą dangstė agroplėvele.Šiltnamiuose viskas susodinta, ir dengėm ir dar elektros tinklus parėmėm, ventiliatorius naktim jungėm

.Didžiulis graikinis riešutmedis prie pat namo lyg ir nenukentėjo, lapeliai skleidžiaisi, nepašalo. Agrastų, serbentų nedangstėm, bet jie neturėtų bijot, , visada anksti žydi, burokai gražiai sudygę, kopūstai irgi pasodinti, agroplėvele uždengti, net morkos dirvoj, mačiau, pradeda dygti.Tik raudonųjų burokėlių , sėtų tą pačią dieną, kaip ir nematau.Sėkla buvo pernykštė, gal nesudygo, gal nušalo, bet kad ir nušalusių nemačiau
Nežinau kiek tai sveika, bet šiemet, kai visiškai nelyja ir neturim vandens nuo pastogių, naudojam laistymui vandenį iš valymo įrenginio, nusipirkom dar tokį sukutį , užmaunam ant šlangos galo, ir pas mus darže lietų pasidarom

.Ir šiltnamių laistymo talpą tuo pačiu vandeniu užpildom,o paskui sušilusį paduodam per laistymo sistemą.Nu neturim kitokio vandens.Gal nėra tas vanduo labai blogas, namie yra skalbiankė, indapovė, tualetas mažam reikalui ir prausimosi vanduo?Nuo 5 žmonių nemažai to vandens susidaro, atrodo išvalo gerai, jokio kvapo vanduo neturi.turim August valymo įrenginį.Kai nereikėjo laistyt, vandenį švarų vandenį ištraukdavo ir išvešdavo į laukus, nes pas mus jam nėra nei kur nubėgti, nei susigerti.Aš įsivaizduoju, kad indaplovės ir skalbiankės tabletės yra pati didžiausia chemija naudojama mūsų namuose

Šampūnai tai šarmas, gal ne taip blogai, klozetą stengiuos per dažnai nevalyt, ten rūgštis naudojasi

o ožkos melžimo bliūdas ar ožkiukų buteliukai išplauti tai jau bakterijoms maistas

Nes mano vyras vis primena, kad nenutručyčiau valymo įrenginių gerųjų bakterijų