Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

La,siuo momentu lynoja smile.gif
Atsakyti
Kaune visą naktį girdėjosi lietus .
Kažin kaip kaime ?
O į Paryžių noriu , gundai Ingrida . Kava skani ir kurasanai ...
Gryna nuodėmė smile.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Dusia, geriau ne į Paryžių, o į Normandiją. Ten tikroji Prancūzija. Paryžius jau nebe tas. Jausmas, lyg Paryžių būtų užgrobusi Afrika. O Normandijoje yra gražiausias pasaulyje man matytas miestukas Honiflioras. Gal teisingai parašiau. Ir kiti miestukai nerealūs.
http://en.normandie-...uary-808-2.html

Lyg tai vėl naktį lyta wub.gif Dabar jau noriu viso pasaulio lietaus, man vis negana. Turiu per ią savaitę 28 mm, galėtų ir visą 100 dar iškratyti, kad grioviai sklidini būtų.
Atsakyti
Is kaimo , o tu laisvai kalbi prancuziskai , be mekeke efekto?
Man neiseina niekaip.Nors dabar gal patobulesiu viens vaiks keliasi gyventi i ardenu miska.
Negaliu ziuret i normandijos vaizdus ,eisiu keptis kiausinio ant daug sviesto. Daug skanaus lenkisko sviesto biggrin.gif
Atsakyti
Alta, prancūziškai esu išmokusi kelis sakinius. Tai maniškis kalba be akcento, anksčiau vertėjaudavo. Nors ne, prancūzai sako, kad jis kalba literatūriškai, o jie šnekamąja kalba.

Normandijoje ne kiaušiniai hitas. Daug austrių,žuvies, sūriai ir sidras.
Sėdžiu išsiplovusi galvą , kad gražiai išdžiūtų. Teikia jau į šventę ruoštis.
Atsakyti
Jo ,senoviniai zveju tinklai ir dziustanti druska.Visas sitas geris yra ir bulgarijoje , senoviniu tinklu prisirinkau tesiog aplinkui , nesibaisekit ,kiti sparnuotoju raketu prisirinko ir dachose pasistate.
Atsakyti
IK, nejau tau reikia viso pasaulio lietaus? Pas mus jau pora dienų ir naktų daug lyja, jau, sakyčiau , ir per šlapia.Šiandien bulves iš tešlos rankiojau.Na, dar ne iš vandens, nes prieš nemažai metų esu ir iš vandens kasusi, tam pačiam vandenyje ir nusiplovusi.Tada dukra Dainų šventėj buvo, ir visas dienas ir ten lijo.Tada cepelinus viriau, nes iš vandens kastos bulvės nesilaiko.Dabar kasu irgi tik valgymui pietums.Bulvė sausros mažiau bijo, nei šlapios žemės.Žiūriu aš į savo daržą, kad ir sausa buvo, bet viskas gražiai auga.Tik su kenkėjais nesugebu kovoti. ax.gif Purkšti nenoriu, visus kopūstus dengiau agroplėvele, kad kopūstinukai kiaušinių nepridėtų.Rezultate lapai gražūs, galiu drąsiai ožkom šerti, o į galvas prilindo auslindų.Ir pyktis , ir juokas ima.Kopūstai laaabai gražūs, ankstyvieji buvo hibridas, Pylon ar pan pavadinimu, tai ir sau ir kaimynams, ir giminaičiams užtenka biggrin.gif .Jau ir vėlyvieji galvas suka, tik jos minkštos dar.Matyt, po plėvele mažiau sausra pakenkė, nes aš nelaistau daržų, tik šiltnamius, ir agurkų lauke nelaistau, bet šiandien jau sudėjau pirmuosius stiklainius žiemai ax.gif
Atsakyti
Dabar iš gobumo susirinkčiau visą Lietuvos lietų. Šią savaitę gavome jau apie 30 mm. Vakar nulėkiau bulvių, vagos dugne drėgna, o vagos viduryje, kur bulvės formuojasi, sausa. Be to, mano gėlynai ne visi palieti. Kur pušaitės vakarų vėją užstoja - sausa.
Pasėjau dar tiesiai į dirvą žiedinių kopūstų, gal poryt , kai baigsime brokolius sodinti, dar suvarysiu kaliaropes kiek liks lauko. Dar kinų kopūstų dvi partijas pasėti. Neatsidžiaugiu lietumi, pasėjo- palijo- nupurškė- palijo. Geriau nė būti negali.
Kopūstai atrodo liūdnai, labai sunkiai ėjosi kovoti su amarais. Ankstyvų gūželės mažos, tuoj pradės skilinėti. Gerai, kad burokėliai akyse paaugs. Galėsime pradėti prekybą gal jau kitą savaitę.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Laba,
Galvojau, kad prilijo sočiai, bet ne. Keli cm nuo viršaus ir žemė sausa. Bulves tikrinau, net po šiaudais sausa. Tai medžiams dar labai reikia lietaus.

Uogų jau vsokių prinoko. Gėris.

O aš vakar netikėtą svečią turėjau. Senbuvės žino Ciocia ( unico) užsukusi buvo ax.gif pro šoną su vyru važiavo.
Atsakyti
Niurzga, neniurzgėk. Šiandien vis į tavo pusę debesys keliavo, pas mus vos užgriebdami.
Atsakyti