Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

Iš kaimo, tu viską žinai: kur gauti ar didelį šaldytuvą, ar iš viso šaldymo įrangą? Noriu braškių daigus pusmetį išsilaikyti tokiame šaldytuve, reikalinga šaldymo galia nuo -2 iki +4. Žiūrėjau pirkti šaldymo dėžes, ale ten neaiškiai rašo, kad yra šaldytuvo f-ja, o ką tai reiškia, nesupratau. Šaldiklio man nereikia, turiu. Kažko didelio, bet nežiauriai šalto.
Atsakyti
Laba,
Kaimietuke negaliu pakęsti triukšmo 4u.gif Mane tai greit pradeda bervinti, erzinti, muša iš pusiausvyros. Net berods nedidelį garsą dkljndanti iš ti girdžiu pvz. žiūrėdama televizorių. Nemoku atsijungti, susikoncentruoti ties filmu ar pvz. knyga.
Nebent tai tikrai retai, neilgai, langai į kitą pusę... tada jau yra pakantumas, žmogiškumas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niurzga: 10 liepos 2019 - 14:00
Aš po 5 metų studijų ir gyvenimo bendike + dviejų vaikų auginimo visiškai atspari triukšmui . Galiu dirbti darbą ar skaityti knygą prie bet kokio triukšmo : ) Na kaime būna nuo gegutės kukavimo ausys pavargsta pavasarį biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Kai pradeda savo kukūūū 6 val ryto , tai baigia 11 vakaro , kai sutemsta biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif .

IK , Paryžius žinok mano slapta meilė smile.gif Nesvarbu kokios spalvos gyventojai .Nuvažiavus supratau , kad kažkada jau buvus biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Per Normadiją teko pravažiuoti , turėjom atostogas Bretanėj. Normandija graži savo gyvatvorėm. Ir aplamai FR graži šalis man ...
Va Londėj tai negalėčiau ilgiau pabūti . Chaosas . Juodi ir geltoni ... turistų lankomose vietose net anglų kalbos negirdėsi . Ir visi lekia skuba . Neturi laiko net papietauti - ofisų planktonas mėlynais kostiumukais valgo gatvėj sumuštinius.. Toje masėje žmonių visi tokie vieniši. Tada supranti , kaip gerai gyventi tokiam kaime kaip Kaune smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 10 liepos 2019 - 14:42
Tai netikėtai ruduo atėjo ? Man jau lietaus perdaug... Nieko lauke negaliu daryt, kaip pradėjo ir nesustoja.
Iš Kaimo, kokie fungicidai braškėms nuo verticiliozės tiktų? Faith tokios skanios uogos, nu bet serga. Net daigų bijau augint naujai atsodint.
Vieną pomidoro krūmą Sibirskij skorospelyj išmečiau iš šiltnamio, susirgo dar net nokint pomidorų nepradėjęs.
Vakar Žemaičių Kalvarijos kalnus vaikščiojau vis palynojant .
Atsakyti
O man tai visą liepą gali lyti ax.gif
Rugpjūtį atostogos, tada saulutės pageidaučiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Auda @ 2019 07 10, 08:58)
>Gail. kad anksčiau nebuvom pažystamos, manęs vienas iš žemkės prašę ūkininkų didesnių projektams, lygtai džiovykloms su saulės elementais, jie kažką panašaus darė Dzūkijoje. Na vienu žodžiu, kad būtų daržovininkas arba uogininkas. Nelabai tiksliai prisimenu, nes nesigilinau. Būtum tyliai džiovinus smile.gif</p>


Kadangi mūsų džiovykla statyta iš projekto, o ten reikėjo inovacijų dėl balų, kaip inovaciją padarėme džiovinimą saulės pašildomu oru. Žodžiu, oro masė pereina per tokį šiltnamį, tada ventiliatorius stumia į aruodus. Tik nelabai suveikia, nes ventiliatoriai su milžinišku oro padavimu, nespėja pašildyti. Bet juk tos vištos, kur vertina projektus, apie tai nusimano dar mažiau. Apie saulės elementų džiovyklai gal ne, bet saulės elementai gaminti elektrą ventiliatoriams - galvojame. Laukiame, kada bus finansavimas bent 80 proc.

SP, o jeigu tau paieškojus per skelbimus sudrožtą sunkvežimiuką ar bent jo būdą su šaldytuvu ? Pasistatytum nusikėlusi kur kieme. Galėtum ir uogas atsivėsinti, visai kitas reikalas, jeigu reikia palaikyti. Pvz , mes dabar įsivarėme sunkvežimį į sandėlį, paruoštus svogūnų laiškus sudedame ir paliekame vis įjungdami pašaldymą iki +4. Mažesnis variantas - kai parduoda valgyklinius šaldytuvus, kur mėsą laiko. Na, tokie beveik įeinami. Tu vis peržiūrėk skelbimus, ten tokio gėrio padėvėto būna. Arba kai bankrutuoja įmonės ir išsiparduoda.

Žolia , vertiseliozė tai šaknyse sėdi. Purškimas nepadės. Nebent Previcuru palaistyti daigus.
Atsakyti

Gal žinot kuri kaip slimokus didžiuosius naikinti. Ankščiau maži, simpatiški šliužai buvo, o dabar kaip arklys nusipenėję. Kaune visą daržą baigia nuėsti. Sako juos kažkas parsivežė dėl grožio ir užveisė Lietuvoje.

Atsakyti
SP , žiūrėk, gal toks daiktas tau tiktų.
https://www.skelbiu....s-24771749.html

Auda, tie tavo slimokai - Luizitaniniai Arionai. Invazinė rūšis. Įsigyk ančių bėgikių, tos lesa. Pas mane vienais metais buvo - kalakutai labai noriai lesė.
O šiaip sunkiai naikinami. Galima kokiu Feromol ar panašiais miltais. Geresnis, bet brangus variantas - nematodai. Tada jie vieni nuo kitų užsikrečia
https://www.mkds.lt/...sliuzams-12-mln
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
Labas rytas,
Šltas, ką tik pamelžtas pienukas su pyragu ax.gif
Kaip tik man.
Atsakyti

Dėkui IK už atsakymą.  :dovana: 

Šiandien kaip tik pritrūkau pieno kavai :(  :) Ir pyragas.... Kažkas buvo nuorodą įkėlęs mėlynių pyrago reikia susirasti ir iškepti šiandien, tik vyšnias dėsiu vietoj mėlynių.

Atsakyti
QUOTE(Auda @ 2019 07 11, 10:05)
<p>Dėkui IK už atsakymą.  000552.gif </p><p>Šiandien kaip tik pritrūkau pieno kavai verysad.gif  smile.gif Ir pyragas.... Kažkas buvo nuorodą įkėlęs mėlynių pyrago reikia susirasti ir iškepti šiandien, tik vyšnias dėsiu vietoj mėlynių.</p>

Skanus skanus labai pyragas. wub.gif wub.gif
Atsakyti