gal kas zinot kokia misraine su agurkais ir pomidorais?

QUOTE(palmolive @ 2005 08 24, 09:23)
Man patinka agurkų ir pomidorų mišrainė, gaminama autoklave. Tiesiog gaunasi ne košė, bet atskiros daržovės. Tik reikia tą puodą turėti.
QUOTE(zigzag @ 2005 08 24, 11:59)
Man patinka agurkų ir pomidorų mišrainė, gaminama autoklave. Tiesiog gaunasi ne košė, bet atskiros daržovės. Tik reikia tą puodą turėti.
o gal galima ir paprastai sumarinuoti, jeigu tinka tai parasyk receptuka jei gali keik ir ko deti

Agurkų - pomidorų mišrainė žiemai
1 kg agurkų
1 kg pomidorų
1 kg svogūnų
kelios paprikos (nebūtinai, bet jos čia labai tinka)
1 stiklinė aliejaus
0,5 stiklinės 9 proc. acto
0,5 stiklinės cukraus
3 šaukštai druskos
Daržoves supjaustyti griežinėliais, sudėti likusius produktus, išmaišyti ir patroškinti apie 20 min. Dėti į stiklainius, uždaryti dangteliais. Viskas
Aš pati virdama šią mišrainę mėgstu nukrypti nuo originalaus recepto - tiesiog druskos, cukraus dedu pagal skonį, aliejaus pilu mažiau.
1 kg agurkų
1 kg pomidorų
1 kg svogūnų
kelios paprikos (nebūtinai, bet jos čia labai tinka)
1 stiklinė aliejaus
0,5 stiklinės 9 proc. acto
0,5 stiklinės cukraus
3 šaukštai druskos
Daržoves supjaustyti griežinėliais, sudėti likusius produktus, išmaišyti ir patroškinti apie 20 min. Dėti į stiklainius, uždaryti dangteliais. Viskas

Aš pati virdama šią mišrainę mėgstu nukrypti nuo originalaus recepto - tiesiog druskos, cukraus dedu pagal skonį, aliejaus pilu mažiau.
QUOTE(palmolive @ 2005 08 24, 13:09)
o gal galima ir paprastai sumarinuoti, jeigu tinka tai parasyk receptuka jei gali keik ir ko deti 

Ne, paprastai marinuoti netinka, nes į šią mišrainę visiškai nereikia acto. Paprastai sumarinavus be rūgšties kažin ar laikysis?
QUOTE(palmolive @ 2005 08 24, 13:09)

QUOTE(zigzag @ 2005 08 24, 18:23)
Ne, paprastai marinuoti netinka, nes į šią mišrainę visiškai nereikia acto. Paprastai sumarinavus be rūgšties kažin ar laikysis?
Paprastai marinuoti pasiūlysiu kitą receptą. Tai ne košė, atskiros daržovės. Tiesą sakant, man ji aštroka:
dėti sluoksniais į 1 l stiklainį pjaustytus agurkus, svogūnus ir pomidorus. Supilti 2 valg. šaukštus (nubrauktus) druskos, 2 su kaupu cukraus ir 4 acto (galima mažiau). Užpilti verdančiu vandeniu ir kaitinti iki 80 laipsnių ~ 30 min.
QUOTE(palmolive @ 2005 08 24, 09:23)
Siūlau agurkų mišrainę su pomidorais ir obuoliais. Daržovių labai natūralus gaivus skonis, nes gaminama be acto. Proporcijos maždaug tokios:
6 agurkai,
3 obuoliai,
3 pomidorai,
1-2 svogūnai,
krapų, petražolių, aliejaus.
Agurkus supjaustyti, pabarstyti druska ir palaikyti 3-4 val. , kad atsirastų sulčių. Obuolius, pomidorus, svogūnus, žalumynus supjaustyti. Viską dėti sluoksniais į stiklainius, užpilti nuo agurkų susidariusiomis sultimis. Kaitinti 10-15 min. Prieš uždarant ant daržovių užpilti 2-3 šaukštus aliejaus.
labai jums aciu uz patarimus ir receptelius
o siandien tai pirmiausia darysiu pagal *Smilgos* receptura
tikrai labai paprasta, ypac man, pradedanciai sukiotis apie puodus
o kai obuoliukai bus jau skinami, isbandysiu ir mildux receptuka
beje, mildux koki obuoliai tinka, greiciausiai kad antaniniai, o dar kokie tinka?

o siandien tai pirmiausia darysiu pagal *Smilgos* receptura

o kai obuoliukai bus jau skinami, isbandysiu ir mildux receptuka

beje, mildux koki obuoliai tinka, greiciausiai kad antaniniai, o dar kokie tinka?

QUOTE(zigzag @ 2005 08 24, 18:28)
Paprastai marinuoti pasiūlysiu kitą receptą. Tai ne košė, atskiros daržovės. Tiesą sakant, man ji aštroka:
dėti sluoksniais į 1 l stiklainį pjaustytus agurkus, svogūnus ir pomidorus. Supilti 2 valg. šaukštus (nubrauktus) druskos, 2 su kaupu cukraus ir 4 acto (galima mažiau). Užpilti verdančiu vandeniu ir kaitinti iki 80 laipsnių ~ 30 min.
o kaitinti puode ar orkaitej?

QUOTE(palmolive @ 2005 08 26, 09:01)
Aš kaitinu puode. Kokį vieną stiklainį pabandyk mažiau kaitinti, gal tikrai bus gerai.
Turiu labai daug burokeliu ir cukiniju. Gal ka zinote idomesnio ziemai is situ darzoviu

QUOTE(palmolive @ 2005 08 26, 08:54)
Taip, aš darau su antaniniais, bet manau tiktų ir kitokie rudeniai kietesni obuoliai.