Labas visom
neskaičiau visos temos, tikiuosi nesikartoju
SALOTOS ŽIEMAIŠviežių agurkų - 2,5 kg, pomidorų - 2,5 kg, saldžiųjų paprikų - 1 kg, porų arba ropių - 0,3-0,5 kg, aliejaus - 0,5 ltr., 9% acto - 1/2 stiklinės ( 125g ), cukraus - 5 šaukštai su kaupu, druskos - 2 šaukštai su kaupu.
Prieskoniai: švieži krapai, petražolės, bazilikai, peletrūnai.
kad salotos būtų traškios, - krieno lapo (10x15cm ) arba šaknies ( 1x5cm ). Galima ir be jų.
Daržves supjaustyti gabalėliais, apibarstyti kvapiomis žolelėmis, viską sudėti į didelį metalinį indą.Sumaišyti cukrų, druską, actą, aliejų ir gautu padažu apipilti daroves, atsargiai išmaišyti ir pusvalandį šitaip palaikyti.
Po pusvalandžio puodą ar kibirą su salotomis užkaisti. Kai agurkai pakeis spalvą (
neužvirinti! ) - mišinį išdėlioti į paruoštus stiklainius ir iškart udaryti dangteliais. Visus pripildytus stiklainius sustatyti drauge ant pledo dugnais į viršų ir užkloti. Po 2-3 val. galima išnešti ir laikyti žiemai.
Stiklainius geriau imti nedidelius - nuo 0,5 iki 1 ltr. su užsukamaisiais dangteliais. Salotos gali stovėti daugiau nei metus. Iš jų galima virti sriubas, patiekti kaip užkandį ir priedą. Iš vienos porcijos išeina 8-9 stiklainiai (850g).
2017