Įkraunama...
Įkraunama...

Ketogenine dieta

Neturiu valgiaraščio, bet čia keli pavyzdžiai. Pusryčiai: dubuo salotų (ar pomidorų) su fermentiniu sūriu, virta dešra, mirkyta chia ir riebia grietine ar aliejumi. Šaukštas žuvų taukų. Pietūs: pora virtų kiaušinių su 25g sviesto, stambi riekė riebaus varškės sūrio su puse avokado, k.r. skumbrė ar kokios riebios kiaulienos šašlykas/kepsnys, jei sportuoji - dar išrūgų koncentrato 20-30 g. Vakarienė: žiūriu ko trūksta, bet paprastai tai gera sauja kokių moliūgų sėklų ar riešutų ar riešutų sviesto. Riebaus lašinio riekė su kokiais ridikais. Stengiuosi, kad maistas kasdien kuo mažiau kartotųsi, vartoju kalį, magnį, B grupės vitaminus, kartais C vitaminą.

Atsakyti

kiek pas jus koloriju?riebalu angliu?man mazokai maisto atrodo arba as besote per daug valgau😂

Atsakyti

~2000 kcal. 70% riebalai, 20% baltymai, 10% angliavandeniai, iš kurių pusė iš daržovių.

Atsakyti
ar jus sveriat tos riebalus ir anglivandenius? niekaip nesuprantu kaip sureguliuoti
O daržoves tai ri anglivandenia?
Atsakyti

Sveriam maisto produktus. O produkto sudėtį gali pasižiūrėti kilo.lt, kalorijos.lt arba tiesiog google, pvz., "morkos kcal".

Atsakyti

Čia gan aiškiai surašyta apie tai, ką valgyti https://www.stirnait...kaip-pradeti-ii

Atsakyti
QUOTE(Anne Claire @ 2018 08 07, 11:30)
<p>Čia gan aiškiai surašyta apie tai, ką valgyti <a data-ipb='nomediaparse' href='https://www.stirnaite.com/ketoblogas/keto-mityba-kaip-pradeti-ii'>https://www.stirnaite.com/ketoblogas/keto-mityba-kaip-pradeti-ii</a>
</p><p></p>

nuoroda neveikia
Atsakyti
nu nežinau nuo ko pradeti laikytis šiuos dietos, gal nuo svarstykliu maistui pirkimo? be jų kaip suprantu neapsieisi?
Atsakyti

Nepradėkite iškart nuo griežto šios mitybos principų laikymosi, nes tai pirmas žingsnis į nepasisekimą. Geriausia pereiti palaipsniui. 

Kad ši mityba būtų veiksminga, derinkite su protarpiniu valgymu. Pavyzdžiui, iš pradžių tarp vakarienės ir pusryčių darykite 12 val pertrauką, o visą pridėtinį cukrų (į arbatas, kavas, bandeles ir pan.) pakeiskite eritritoliu ar stevija. Po savaitėlės pertrauką ilginkite valanda ar dviem ir bandykite mažinti visokias duonas, makaronus, bulves, vaisius, o vietoje jų gerokai padidinkite žalumynų kiekį, pradėkite valgyti šiek tiek riešutų, tik ne žemės, o pagal kišenę vienus iš šių: karijų, kedro sėklų, makademijų, graikinių, migdolų (ar migdolų riešutų sviestą), pistacijų (šitų labai mažai, nes galima greitai padauginti). 

Žalumynus rinkitės tuos, nuo kurių nepučia pilvo, nes pūtimas panaikina pagrindinę šios dietos naudą. 

Galiausiai išmeskite visus nevalgytinus dalykus ir pradėkite maitintis išlaikydami tinkamą riebalų, baltymų ir angliavandenių proporciją. Kai organizmas pradės išnaudoti glikogeno atsargas ir per ketozę deginti riebalus, savaitėlę staiga kris svoris (iki 1kg per dieną) – tai išeina sukauptas vanduo, o kartu su juo išsiplauna elektrolitai. Kad nebūtų "keto-flu" negalavimų, padidinkite vandens suvartojimą ir papildykite racioną didesniu kiekiu valgomosios druskos, gali reikėti pavartoti kalio ir magnio druskų, nes tiek daržovių, kiek reikia šiems elektrolitams, tikriausiai nesuvalgysite.

Jei matote, kad viskas sekasi ir adaptuojatės, tada pradėkite tiksliau sverti ką valgote, ieškoti tinkamesnių receptų patiekalams, kokybiškesnių riebalų šaltinių.

Atsakyti
QUOTE(wilkenas @ 2018 09 03, 17:39)


Ačiu, bet man vis dar neaišku ką reiktų valgyti iš miesos produktų, ( nes žuvies vien nuo kvapo mane vimdo) Ar teisingai suprantu reibalai tai bus, pvz vištiena, o anglivandeniai tai kokie agurkai ir pomidorai?
kaip dėl druskos? nes man keto dieta kažko panaši gal i baltymų dieta??? ar aš klystu
Atsakyti

Keto mityba yra riebalų mityba, ne baltymų (70% riebalai, 20% baltymai, 10% angliav. iš kurių 5% iš daržovių). Gerų riebalų šaltiniai: sūris, sviestas, grietinė, grietinėlė, aliejai, sėklos/riešutai, avokadas, žuvis (geriau ne fermoje auginta), riebi mėsa, kiaušiniai. Blogi: visi transriebalų šaltiniai, pvz., margarinas.

Pastaba dėl angliav. iš daržovių. Daržovėse angliavandenius sudaro cukrūs ir maistinės skaidulos – keto mityboje skaidulų angliavandeniai neįskaičiuojami (naudojamas tik "net carb"= "whole carb" - "fiber"), nes jie nesusivirškina. Dauguma LT šaltinių, kaip kilo.lt, kalorijos.lt ir pan. klaidingai nurodo daržovių angliavandenius. Geriau žr. užsienio šaltinius. Aišku, jei vadovausitės lietuviškais, tik dar mažiau angliavandenių suvartosite :) bet daržovių kiekį verčiau šiek tiek padidinti.

Atsakyti
o riebi miesa tai kuri čia? kiauliena? tai kiek suprantu čia reikai daugiau dražoviu
Atsakyti