Įkraunama...
Įkraunama...

Kaklo slankstelių trauma - "Spranduko nukrėtimas"

Labas,
Gal kas zinote apie spranduko nukretima? Kokie yra pozymiai, ar tai labai rimta? Jei taip atsitiko, tai ar butina kreiptis i gydytoja? Gal tai savaime praeina?

Aciu Jums labai
Atsakyti
oi tai labai rimta liga,ir daktarai tos ligos nepripazysta.tai zino tik senos bobukes kurios ir moka ji atitaisyti.
kur tu gyveni,nes as gyvenu VILNIUJE,tai buvau padavus skelbima bet niekas netsirado,nes mano sunui buvo sprandas nukrestas g.gif .
mes kokius metus vazinejom i MARIJAMPOLE ,ten drauge gyveno ir pazinojo bobuke kuti taiso sprandus,nes jos mergaitai tas pats buvo g.gif
Papildyta:
pamirsau parasyti pozymius;nevalgo,poakiai gali buti pajuode,ir akytes buna negrazios,kaip as sakau tai rainos.nu ir matosi kad vaikui kazkas yra.
maniskis tai pradejo viduriuoti,tai is karto nepagalvojau apie spranda,daktarai vaistus kiso ka tik nedare,paskui vyro mama sako gal jam sprandas,nu ir tikrai.
atstate spranda,nustojo viduriuoti ir valge kaip tikras vyras thumbup.gif .
ir sitos ligos daug kas nezino,ir dar sprando sonuose turi jaustis zirniuko formos guziukai,daktarai tai sako kad tai limfazgiai,bet is tikruju tai sprandas.
mano sunui tai ir dabar jie stovi juos reikia masazuoti,tai po kazjurio laiko jie išsimasazuoja thumbup.gif .mano sesers mergaitai 11m,tai dar ir dabar kartais veda taisyti.ir dar girdejau kad gerai tepti tuos guziukus zuikio taukais g.gif
Atsakyti
Palaukit, tai, jei daktarai nepripažįsta, tai iš kur jūs apie tokį dalyką sužinojot? Ir nuo ko jis atsiranda?
Atsakyti
QUOTE(gudytejol @ 2006 07 31, 20:54)
oi tai labai rimta liga,ir daktarai tos ligos nepripazysta.tai zino tik senos bobukes kurios ir moka ji atitaisyti.
kur tu gyveni,nes as gyvenu VILNIUJE,tai buvau padavus skelbima bet niekas netsirado,nes mano sunui buvo sprandas nukrestas  g.gif .
mes kokius metus vazinejom i MARIJAMPOLE ,ten drauge gyveno ir pazinojo bobuke kuti taiso sprandus,nes jos mergaitai tas pats buvo  g.gif
Papildyta:
pamirsau parasyti pozymius;nevalgo,poakiai gali buti pajuode,ir akytes buna negrazios,kaip as sakau tai rainos.nu ir matosi kad vaikui kazkas yra.
maniskis tai pradejo viduriuoti,tai is karto nepagalvojau apie spranda,daktarai vaistus kiso ka tik nedare,paskui vyro mama sako gal jam sprandas,nu ir tikrai.
atstate spranda,nustojo viduriuoti ir valge kaip tikras vyras  thumbup.gif .
ir sitos ligos daug kas nezino,ir dar sprando sonuose turi jaustis zirniuko formos guziukai,daktarai tai sako kad tai limfazgiai,bet is tikruju tai sprandas.
mano sunui tai ir dabar jie stovi juos reikia masazuoti,tai po kazjurio laiko jie išsimasazuoja  thumbup.gif .mano sesers mergaitai 11m,tai dar ir dabar kartais veda taisyti.ir dar girdejau kad gerai tepti tuos guziukus zuikio taukais  g.gif

merginos, apie ką jūs čia? kokį dar nukrėtimą? Nuo ko jis atsiranda?

Atsakyti
QUOTE(Saule100 @ 2006 08 01, 21:14)

Saule100, matai, taip ir rašo- kad gydytojai tokios ligos nežino g.gif , o Tu kiek suprantu esi gydytoja. Įdomu būtų ir man plačiau apie tai sužinoti.
Atsakyti
QUOTE(buciux @ 2006 08 02, 22:21)
Saule100, matai, taip ir rašo- kad gydytojai tokios ligos nežino  g.gif , o Tu kiek suprantu esi gydytoja. Įdomu būtų ir man plačiau apie tai sužinoti.

Aha, buciux, aš esu gydytoja, bet turiu prisipažinti, kad tokio daikto nežinau schmoll.gif todėl ir klausiu merginų.
Atsakyti
nezinau merginos ka ir papasakoti apie cia liga g.gif .as esu suvalkiete ir tam kraste tikrai yra gydytoju kur cia liga pripazysta,daug zinau vaiku kurie sia liga tureja,ir tiesiog ja veliau isauga.o dabar VIKNIUJE gyvenu sesi metai ir kaip zinau cia tokios ligos niekas nezino g.gif .
ten kazkaip gomury kauliukas isoka,ir paskui ji reikia atitaisyti i vieta tai ir vadinasi sprando nukretimu.
kuriu vaiku raumenys ir kaulai silpni,tai jiems uztenka vieno griuvimo ir viskas.mano drauges mergaitei kaip atitaisydavo spranda jai ji ja nesiodavo visa diena ,nes reikia saugoti bent kelias dienas po atstatymo kad sutvirtetu.
as pati patyriau su savo vaiku,dabar jau geri metai kaip netaisom,tai tikiuosi kad jau isaugo ir sutvirtejo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(gudytejol @ 2006 08 03, 19:37)
nezinau merginos ka ir papasakoti apie cia liga  g.gif .as esu suvalkiete ir tam kraste tikrai yra gydytoju kur cia liga pripazysta,daug zinau vaiku kurie sia liga tureja,ir tiesiog ja veliau isauga.o dabar VIKNIUJE gyvenu sesi metai ir kaip zinau cia tokios ligos niekas nezino  g.gif .
ten kazkaip gomury kauliukas isoka,ir paskui ji reikia atitaisyti i vieta tai ir vadinasi sprando nukretimu.
kuriu vaiku raumenys ir kaulai silpni,tai jiems uztenka vieno griuvimo ir viskas.mano drauges mergaitei kaip atitaisydavo spranda jai ji ja nesiodavo visa diena ,nes reikia saugoti bent kelias dienas po atstatymo kad sutvirtetu.
as pati patyriau su savo vaiku,dabar jau geri metai kaip netaisom,tai tikiuosi kad jau isaugo ir sutvirtejo  thumbup.gif

g.gif g.gif g.gif doh.gif doh.gif doh.gif o ką bendro turi gomurys su sprandu, kažkaip nesusiriša čia man schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
ir koks kauliukas gomury? Kietasis gomurys pats yra kaulas, o minkštasis kiek pamenu-tai minkštųjų audinių klostė. nei vienam medicininiam vadovėlyje apskritai tokio dalyko neaprašoma.
Atsakyti
norit tikekit norit ne cia liga,man tas pats.as susiduriau su cia liga ir zinau kas ji per viena.as nezinau gal paveldimumas,bet mano vyrui mazam irgi buvo sprandukas nukrestas,ir jis vos neuzduso nuo jos,per plauka ji atgaivino,tais laikais irgi ne visi zinojo apie cia liga g.gif
Atsakyti
Nu negaliu susilaikyt...Negi jūs manot, kad viso pasaulio šiuolaikiniai pediatrai kvailesni už Suvalkijos bobutes?...beje, "spranduko nukrėtimas" - labai populiaru Jurbarke ir Suvalkijoj, kitur kaip ir negirdėjau. Ir labai keista , kad net atrodo išsilavinę tėvai tuo tiki...kita vertus, ko nepadarysi dėl sergančio savo vaiko...
Iš tikro nėra tokio dalyko. Minėti simptomai gali būti sergant įvairiom kitomis ligomis, ir jei "atstatymas" padeda tai tik sutapimas. Mačiau vieną vaikelį, kuris po tos procedūros atsidūrė reanimacijoje, nes pasirodo sirgo plaučių uždegimu...
Atsakyti
Kolkas dar neteko girdėti apie tokią ligą. Bet gal ji ir iš tiesų yra? g.gif
Aš ne medikė, tai man sunku spręsti. Tik aš taip pat nesuprantu kas ir kaip ten gomuriuke išlenda. Gal aglite kas labiau paaiškinti?
Atsakyti
O nuo ko tas ''nukrėtimas'' įvyksta? g.gif Keistas pavadinimas kažkoks... Nepagaunu kampo, susirgimas čia toks, ar trauma? rolleyes.gif papasakokit plačiau
Atsakyti