Sergėk dieve nuo tokiu "gydytojų" ir tokių pat nupušusiu pacientų tėvų.
Čia kožkokia šeimyninė sprando nukrėtimo epidemija,nepastebėjot? Mano draugės vaikui buvo ,ir mano vaikui,ir man pačiai vaikystei ir dar kaimynų vaikui... ir visi suvalkyjoj gyvenam. Gal ten pas jus koks vanduo negeras ?
Jūs pačios savo postus perskaitykit... plaukai šiaušiasi nuo neišprūsimo!
QUOTE(vikutuke @ 2013 01 28, 00:12)
Sergėk dieve nuo tokiu "gydytojų" ir tokių pat nupušusiu pacientų tėvų.
Čia kožkokia šeimyninė sprando nukrėtimo epidemija,nepastebėjot? Mano draugės vaikui buvo ,ir mano vaikui,ir man pačiai vaikystei ir dar kaimynų vaikui... ir visi suvalkyjoj gyvenam. Gal ten pas jus koks vanduo negeras ?
Jūs pačios savo postus perskaitykit... plaukai šiaušiasi nuo neišprūsimo! 
pirmas dalykas laiminga esi , kad nesusiduret su tokiom problemom, todel nekalbek nesamoniu jeigu nezinai ka kalbi. dziaukis kai nematai kai tavo vaikas akyse nyksta, vaikas nevalgo, akys sudumba, skundziasi pykinimu, galvos svaigimu, o nuvedus pas medikus,peciais trauko ir pasako, kad gerkle tik raudona (nes kai nukrenta sprnadukas, isties buna gerkle raudona, daugelis diagnozuoja angina).Beje, medikai ir nepripazista tokios ligos - gaila isties. bet kai nuvezi pas mociute kuri moka pakelti spranduka - po pakelimo, vaikas iskart atgija, pradeda zaisti, iskart praso valgyti. mano dukrai jau 5 metukai. mes iki siol keleiames spranda - ir nebezinia, kada tai isaugs
net nustebau, kad tokią temą radau. Kai nutekėjau į Suvalkiją, buvau šokiruota sprando tiesinimu. Tame krašte visi žinojo ir daug kas tai praktikavo. Vyro močiūtei neretai tekdavo minėtą procedūrą daryti saviems ir atvežtiems vaikams. Buvo keista, kai atvažiuodavo žmonės iš Vilkaviškio, Jurbarko, Šakių...
Močiūtė būtent darydavo vidinį "tiesinimą", paskui išorinį masažą. Žinau, kad vežė ją ir į Kauno klinikas nusilpusiai mergaitei.
Savo vaikų niekad nedaviau, nors niekad to jiems ir nereikėjo - užaugo sveiki ir su geru apetitu. Nors jeigu būtų bėda, gal ir būčiau pabandžiusi. Bet močiutės daug metų nėra, amžiną jai atilsį, niekam savo gebėjimų neperdavė. Auganti nauja giminės karta apsieina be sprando tiesinimo...
Močiūtė būtent darydavo vidinį "tiesinimą", paskui išorinį masažą. Žinau, kad vežė ją ir į Kauno klinikas nusilpusiai mergaitei.
Savo vaikų niekad nedaviau, nors niekad to jiems ir nereikėjo - užaugo sveiki ir su geru apetitu. Nors jeigu būtų bėda, gal ir būčiau pabandžiusi. Bet močiutės daug metų nėra, amžiną jai atilsį, niekam savo gebėjimų neperdavė. Auganti nauja giminės karta apsieina be sprando tiesinimo...
QUOTE(almaz @ 2013 01 28, 20:49)
pirmas dalykas laiminga esi , kad nesusiduret su tokiom problemom, todel nekalbek nesamoniu jeigu nezinai ka kalbi. dziaukis kai nematai kai tavo vaikas akyse nyksta, vaikas nevalgo, akys sudumba, skundziasi pykinimu, galvos svaigimu, o nuvedus pas medikus,peciais trauko ir pasako, kad gerkle tik raudona (nes kai nukrenta sprnadukas, isties buna gerkle raudona, daugelis diagnozuoja angina).Beje, medikai ir nepripazista tokios ligos - gaila isties. bet kai nuvezi pas mociute kuri moka pakelti spranduka - po pakelimo, vaikas iskart atgija, pradeda zaisti, iskart praso valgyti. mano dukrai jau 5 metukai. mes iki siol keleiames spranda - ir nebezinia, kada tai isaugs
.ji jau didele ji pati man pasako, mamyte paziurek, man jau sprandas nukrites, negaliu maisto nuryti ir pan.viena pazistama savo dukra jau ant ranku nesiojo, krauja kaune medikai perpylinejo ir niekaip negalejo rasti ligos priezasties.bet vienas daktaras (70 m) vilkaviskyje patare, ieskotis mociutes, kuri moka pakelti spranda ir niekam to nesakyti, nes medikai to nepripazista. aisku, mergaites tevai tam labai priestaravo, netikejo tokiais dalykais, jie delse, mergaitei tik blogejo, bet kaip sakant skestantysis griebiasi ir uz siaudo - visdelto artimuju raginimu nuveze pakelti spranduka. pasakojo, jog buvo baisu, vos pakele spranduka, mergaite iskart atpyle zalios spalvos skysciais, nes ten jau tiesiog viskas buvo uzsiseneje, pradeje gesti. bet mergaite akyse atsigavo - iskarto, pradejo valgyti ir pan. tad gali kiek nori netiketi tokiais dalykais, kol nesi susidurusi. paklausk senovisku mociuciu, kaip jos vaikus maudydavo senovej, kai uz kakliuku patemdavo ir patrindavo, kad sonuose guziuku nebutu. gaila, bet mes jau to nemokam ir nezinom.beje ir pakelus spranduka, mociutes atsinesa geros namines ir itrina kakliuka, aprisa skaryte - as blogo tikrai tame nematau, atvirksciai - labai dziaugiuosi, kad yra dar tokiu, kurios gali padeti ir tikrai ne uz nieka.ir labai liudna, ka darysim kai tokiu senu mociuciu nebeliks 
Visų pirma tai iš kur tu žinai su kokiom problemos aš esu ar nesu susidūrusi? Merdėjanti savo vaiką tęko matyti, tikiuosi daugiau neteks. Ir patikėk padėjo mums ne Bobutės sprando atkelimai , o lietuvos neurochirurgai( duok Dieve jiems sveikatos ir kantrybės su tokiom vištom.)
O šito posto skiedalai iš vis matau niekaip nesusiję nei su medicininėm žiniom, nei su elementariomis mokyklos kurso žmogaus anatomijos žiniomis.Bėje kaklą namine tai gali ir namuose išsitrynti, babytės gal nereikia.
Einu vaikui žirnių kakle ieškoti...
Man iskilo toks klausimas. Tai kodel medicina to nepripazysta ir to netaiko, jeigu tai taip gerai ir taip pasveikstama ???
Juk kaip butu paprasta uzsiregistruoji poliklinikoj, ir tave nusiuncia pas toky daktara.
Juk kaip butu paprasta uzsiregistruoji poliklinikoj, ir tave nusiuncia pas toky daktara.
Nežinot, tai nieko tokio. Argi visa kita pasaulyje jau žinot ? Keisčiausiai tai tas pasipiktinimas, kuris kyla iš neišmanymo. Mano vaikui dabar 21. Kai buvo apie 2-3 irgi darėme tokias procedūras ir labai greitai vaikas pasikeisdavo į gerąją pusę. Kam reikės Vilkaviškyje, galėsiu duoti kontaktą.
Labai keista, kad žmonės manosi gyvenantys protingiausiais laikais, atseit tokios kaip liaudies medicinos nėra ir niekada nebuvo.
Dar Youtubėje yra gydytojo ant paaiškinimai, pademonstruojant stuburą. Gaila, kad tai oficialiai medikai daro tik Maskvoje. Ir jau neberankomis, o prietaisais.
Labai keista, kad žmonės manosi gyvenantys protingiausiais laikais, atseit tokios kaip liaudies medicinos nėra ir niekada nebuvo.
Dar Youtubėje yra gydytojo ant paaiškinimai, pademonstruojant stuburą. Gaila, kad tai oficialiai medikai daro tik Maskvoje. Ir jau neberankomis, o prietaisais.
Labai jau jūs čia šaipotės iš šios temos ir pasitikit gydytojais,kurių daugelis tik farmacijai dirba.Paskaitinėkit straipsnius tinklalapyje www.homosanitus.lt,gal pasikeis šiek tiek nuomonė.Ne visuose atvejuose būna sprandukas nukrėstas,bet nemažai ligų galima tam priskirti.Gal suvalkijoj protingesnės bobutės gyvena
Nera daug prasmes aiskinti tiems, kas nesusidure, nes atsiremsit i skeptiska poziuri. Pats sakiau, kad tai nesamone tol, kol savo vaikams neprireike. Kazkodel sita "liga" gyva tik suvalkijos rajone, bent jau neteko girdeti kitur apie tai. As pats is Siauliu, mama medike, zmona is Suvalkijos. Gyvenam Vilniuje. Tai tik Marijampolej ir aplink ta "liga" zinoma. Medikai iprastai to nepripazista, nebent patys kile is to krasto:) Bet ir tai tik neoficialiai gausit pritarima. Nelinke jie rizikuot licenzijom 
Simptomai - pakilusi temperatura, bloga savijauta. Ir pykinimas,vemimas arba viduriavimas. Kartais ir vemimas, ir viduriavimas. Bukle vis blogeja, vaistai nepadeda.
Gydymas - randami taskai gomuryje ir rodomaisiais arba viduriniais pirstais pakeliama uz tu tasku aukstyn. Po to patempimas uz ausu (zuikiu baznytele), guziuku pamasazavimas ant kaklo, geriau su kremu, aliejum, muilu, ar pan. Pagrindine procedura daroma max karta per diena. Patys to nepasidarysit, nebent rasit ka nors, kas ismokins. Patys vazineom i uosvija vos ne kas menesi, kol galu gale zmona ismokino.
Su laiku is to isaugama, ~20-22m tos problemos iprastai nelieka.
Cia retai lankausi, todel nediskutuosiu apie ligos tikruma. Cia labia info tiems, kas gavot i vyrus/zmonas suvalkiecius su kaklo problemom
O tiketi ar ne - kiekvienam spresti paciam. Kol nesusidursit - greiciausiai ir netikesit. Sekmes visiems ir sveiku vaiku:)
Simptomai - pakilusi temperatura, bloga savijauta. Ir pykinimas,vemimas arba viduriavimas. Kartais ir vemimas, ir viduriavimas. Bukle vis blogeja, vaistai nepadeda.
Gydymas - randami taskai gomuryje ir rodomaisiais arba viduriniais pirstais pakeliama uz tu tasku aukstyn. Po to patempimas uz ausu (zuikiu baznytele), guziuku pamasazavimas ant kaklo, geriau su kremu, aliejum, muilu, ar pan. Pagrindine procedura daroma max karta per diena. Patys to nepasidarysit, nebent rasit ka nors, kas ismokins. Patys vazineom i uosvija vos ne kas menesi, kol galu gale zmona ismokino.
Su laiku is to isaugama, ~20-22m tos problemos iprastai nelieka.
Cia retai lankausi, todel nediskutuosiu apie ligos tikruma. Cia labia info tiems, kas gavot i vyrus/zmonas suvalkiecius su kaklo problemom