Įkraunama...
Įkraunama...

Kaklo slankstelių trauma - "Spranduko nukrėtimas"

QUOTE(mamukas2 @ 2006 09 17, 18:31)
tai nesusirgimas. tas nukrėtimas įvyksta, kai verkiantį, irzlų vaiką neapsikentę tėvai papurto, kad jis atseit greičiau nusiramintų ir taip pat įvyksta dėl nelaimingų atsitikimų, traumų. apie tai mes mokėmės nagrinėdami vaiko teisių apsaugos darbuotojų veiklą, kai reikėjo lankyti rizikos grupei priklausančias šeimas, susilaukusias naujagimių. gaila, kad tai buvo seniai ir atsimenu tik tiek, kad  sunku atpažinti tokį traumavimą, nes simptomai iš pirminės apžiūros panašūs į smegenų sukrėtimą ar apsinuodijimą. keista, kad niekas apie tai nežino g.gif

Va čia jau daugiau logikos, o ne kokie tai žirniukai (tikslaiu sakant limfmazgaii) ar kaulas iš gomurio, kaip kažkas anskčiau rašė. Įtariu, kad tai yra elementarus kūdikio kaklo traumavimas su stuburo smegenų spaudimo pasekmėm. O spranduko nukrėtimas tai ko gero tik liaudyje paplitęs pavadinimas (kaip ir piktybinius auglius visi kažkodėl vėžiau vadina , bet čia jau off topic).
Atsakyti
tai ka jus galvojat kad tik naujagimiai nusikrecia sprandus.zinau kad pas ta motery buvo atejes 40m vyras,tai ji turbut irgi purto dar tevai ax.gif ,nu nepykit bet nusisnekat tai neblogai,geriau isvis nieko nerasykit jai apie cia liga nieko nezinot g.gif
Atsakyti
Na nesipykit 4u.gif Abi jūs teisios smile.gif Perskaičius visus postus susidarė įspūdis, kad tas nukrėtimas ir yra tam tikro laipsnio kaklo trauma, kurios priežastys gali būti labai įvairios; vaikui - tėvų pakratymas, suaugusiam - kita trauma, o gal paprasčiausia osteoshondrozė, o atitaisymas - manualinės terapijos atmaina. Tiesiog pavadinimai liaudiški, negana to, tą patį reiškinį skirtingose Lietuvos vietovėse kitaip vadina, aš irgi pasimečiau, šitą pavadinimą pamačius smile.gif
Atsakyti
pas mus yra ant kaklo du maži guziukai, bet jie buvo kai pusės metų dar nebuvo, gal kokių 4 mėnesių... tikrai dar nesėdėjo neropojo...nebuvo viduriavimų nei vėmimų, bet mano mamai apčiuopus ant kaklo tuos guziukus, po kelių valandų vaikas keistai pasielgė, is pasuko galvą į šoną ir tarsi susitingo keliom sekundėm, dar akis į viršų užvertė, tai va...dar tą dieną aš jį supau, ko niekada anksčiau nedarydavau...tai va labai jau idomu būtų sužinoti daugiau apie tai...gal kas žinot kaip tas atstatymas vyksta, kas tuo metu vaikui daroma? be to laiko praėjo jau gan daug beveik pusantrų metų, ar verta po tiek laiko kažką daryt?
Atsakyti
QUOTE(gudytejol @ 2006 07 31, 20:54)
oi tai labai rimta liga,ir daktarai tos ligos nepripazysta.tai zino tik senos bobukes kurios ir moka ji atitaisyti.
kur tu gyveni,nes as gyvenu VILNIUJE,tai buvau padavus skelbima bet niekas netsirado,nes mano sunui buvo sprandas nukrestas  g.gif .
mes kokius metus vazinejom i MARIJAMPOLE ,ten drauge gyveno ir pazinojo bobuke kuti taiso sprandus,nes jos mergaitai tas pats buvo  g.gif
Papildyta:
pamirsau parasyti pozymius;nevalgo,poakiai gali buti pajuode,ir akytes buna negrazios,kaip as sakau tai rainos.nu ir matosi kad vaikui kazkas yra.
maniskis tai pradejo viduriuoti,tai is karto nepagalvojau apie spranda,daktarai vaistus kiso ka tik nedare,paskui vyro mama sako gal jam sprandas,nu ir tikrai.
atstate spranda,nustojo viduriuoti ir valge kaip tikras vyras  thumbup.gif .
ir sitos ligos daug kas nezino,ir dar sprando sonuose turi jaustis zirniuko formos guziukai,daktarai tai sako kad tai limfazgiai,bet is tikruju tai sprandas.
mano sunui tai ir dabar jie stovi juos reikia masazuoti,tai po kazjurio laiko jie išsimasazuoja  thumbup.gif .mano sesers mergaitai 11m,tai dar ir dabar kartais veda taisyti.ir dar girdejau kad gerai tepti tuos guziukus zuikio taukais  g.gif

Nesupyk - be komentarųhihihi.gif hihihi.gif hihihi.gif 4u.gif
Atsakyti
na ir prisijuokiau..juk ner tokios ligos kaip sprando nukretimas smile.gif
Atsakyti
mamytes help,

mano mazoji jau dvi savaites kaip nors karta i diena vemia, buna ir daugiau kartu aisku,
viduriuoja, nieko nevalgo. temperaturos neturi. ar tai galetu buti spranduko nukretimas?

prasau vyro, kad nuvestu pas bobute,o jis be daktaru nemato jokios iseities, kurie tik vaistu israso.

pas mus giminej daug kas turejo spranduko nukretima ir net po kelis kartus... todel sia liga pripazistu.

Papildyta:
siaip spranduko nukretimas buna tik kudikystej, bet ir vyresniems vaikuciams (pvz. nesekmingi kulversciai).

o del sios ligos nepripazinimo butu galima gincytis. juk musu dakatrai nepripazista nei reiki gydymo, nei cigun, nei meditaciju.......nes jei pripazintu tai gydymyui skirtu siuos budus (maziau pavojingus nei vaistai).
Atsakyti
QUOTE(Mononoke @ 2007 03 09, 11:35)
mamytes help,

mano mazoji jau dvi savaites kaip nors karta i diena vemia, buna ir daugiau kartu aisku, 
viduriuoja, nieko nevalgo. temperaturos neturi. ar tai galetu buti spranduko nukretimas?

prasau vyro, kad nuvestu pas bobute,o jis be daktaru nemato jokios iseities, kurie tik vaistu israso.

pas mus giminej daug kas turejo spranduko nukretima ir net po kelis kartus... todel sia liga pripazistu.

Papildyta:
siaip spranduko nukretimas buna tik kudikystej, bet ir vyresniems vaikuciams (pvz. nesekmingi kulversciai).

o del sios ligos nepripazinimo butu galima gincytis. juk musu dakatrai nepripazista nei reiki gydymo, nei cigun, nei meditaciju.......nes jei pripazintu tai gydymyui skirtu siuos budus (maziau pavojingus nei vaistai).

Mamyte, brangioji, Tavo vaikas dvi savaites nevalgo, vemia ir viduriuoja, o tu bobutės ieškai blink.gif blink.gif . blink.gif Pas gydytojus ir greičiau. Nebent nori, kad vieną dieną atsidurtų vaikas reanimacijoj, nuo išsekimo, sutrikus vandens ir elektrolitų apykaitai. Tavo vyras, deja, teisus.
Atsakyti
beda kad as tais daktarais nelabai tikiu, man prie sirdies liaudies medicina, bet aisku save galiu gydyti liaudies medicina, o ne savo kudikeli sad.gif

tuoj vaziuosiu pas daktrus paziuresiu ka vel pasakys.............
Atsakyti
QUOTE(Mononoke @ 2007 03 09, 12:27)
beda kad as tais daktarais nelabai tikiu, man prie sirdies liaudies medicina, bet aisku save galiu gydyti liaudies medicina, o ne savo kudikeli sad.gif

tuoj vaziuosiu pas daktrus paziuresiu ka vel pasakys.............

Nu ne visi jie debilai ir šunksnukiai, patikėk, yra ir gerų 4u.gif
Atsakyti
Aš taip pat buvau susidomėjus šia , kaip pasakyti, liga. Jei kam įdomu bus, papasakosiu. Mano vaikas kažkur kai buvo 1,7 metukų apsirgo tonzilitu, adenoiditu ir visais kitais itais, gale atsidūrėm ligoninėje, nors laiku kreipėmės pas gydytojus. Ligos komplikavosi, užsitęsė gydymas, leidžiamų antibjotikų gavom daug. Darbe su bendradarbiais išsišnekėjom apie tą sprandukų nukrėtimą. Toks sutapimas, kad kelios savaitės prieš apsirgimą, vaikas nukrito stačia galva nuo fotelio. Susiradau moteriškę, kuri 'tiesina" sprandukus. Buvom nuvažiavę pora kartų. Na, ką aš žinau, tokį stiproką masažiuką padarė iš abiejų kaklo pusių viena kryptimi žemyn ir po kartą kažkaip galvą pasuko su patempimu į vieną pusę ir į kitą pusę. Dar ji papsakojo, kad yra kitos "tiesintojos", kurios kažkaip atstatinėja kišdamos pirštus vaikui per burną giliai į gerklę. Ji nepritarė tokiam būdui. Aišku aš irgi neleisčiau savo vaikui taip tiesinti. O kaip ji mums darė tai manau, kad nepakenkė, o gal ir padėjo. Tiesa, tie guziukai abiejose kaklo pusėse irgi buvo.
O ar esat girdėję apie tokį žaidimą "ar matei zuikių bažnyčią?". Jeigu vaikas, atsako, kad ne, tai klausiantysis paima už galvos iš abiejų pusių kažkur ties ausim ir trumpai kilsteli vos nuo žemės. Nežinau iš kur tai, bet šitą girdėjus jau nuo savo vaikystės. Galbūt tai kažkaip susiję su sprando tiesinimu? Nes taip pakeliant išsitempia kaklas.
Atsakyti
tai va visa diena praleidom ligoninej, gavom tris laselines su smiltuke ir galiausiai isleido namo. diagnoze - nera. gydymas - nera. priezastys - nezinomos.

tik uzsimink kokiai daktarei apie spranduko nukretima tai taip supyksta kad ne tas zodis........ tai siandien tris daktares isvedziau iskantrybes su savo teorija........ smile.gif vienintelis kelias islikti teisia, jeigu vems toliau teks aplankyt bobute
Atsakyti