o tai yra zmoniu, kurie tiki horoskopais? Ekstrasensas=aferistas, cia ne tikejime esme, o zmogaus naivume..
angina - ne gerkles patinimas..
Gerklytė parausta ir patinsta tiek anginos atveju, tiek ir sprandui nukritus. Tai pagrindiniai minkštųjų audinių uždegimo požymiai.
Man atrodo, kad mamos kurios tai patyrė ant savų vaikučių tiki 100 proc., kurios ne vargu ar patikės.
Man atrodo, kad mamos kurios tai patyrė ant savų vaikučių tiki 100 proc., kurios ne vargu ar patikės.
nu perskaiciau is neturejimo ka veikt... taip nieko ir nesupratau. Briedas kazkoks. Kur tas sprandas nukrenta ir dar kaulas kazkoks is gomurio iskrenta ?... Nu ne gydytoja as, bet kazkaip su turimom anatomijos ziniom niekaip nesutampa... Panasiausia cia man i galvos ar stuburo lengva trauma, kuria galbut galima kiek pagerint masazu... o galima ir pablogint tikriausiai...
o tos bobutes... kazkada mama susirgo liaudyje vadinama 'roze' (tai infekcine liga, tikro pavadinimo nebeatsimenu). Tai atsirado tokiu kas aiskino, kad roze tik bobutes uzkalba. Gerai kad nepaklausem ir paguldem mama i infekcine ligonine, nes bukle buvo prasta, ten labai rimtai pora savaiciu gyde ir isgyde. Neisivaizduoju ka cia kokios bobutes butu padare, jei temperatura buvo jau 41...
o tos bobutes... kazkada mama susirgo liaudyje vadinama 'roze' (tai infekcine liga, tikro pavadinimo nebeatsimenu). Tai atsirado tokiu kas aiskino, kad roze tik bobutes uzkalba. Gerai kad nepaklausem ir paguldem mama i infekcine ligonine, nes bukle buvo prasta, ten labai rimtai pora savaiciu gyde ir isgyde. Neisivaizduoju ka cia kokios bobutes butu padare, jei temperatura buvo jau 41...
Netikėjau niekada prietarais, horoskopais ir visokiomis bobutėmis.... Atrodo ir netikiu iki šiol
...
Ale buvo ir mano mažajai taip, kad viduriavo kone 2 mėnesius, darėm tyrimus, atsakymas - nieko blogo tyrimai nerodo
. Visokiausių gerųjų bakterijų daviau. Nevalgi ji, paakiai nelabai gražūs ir skysti viduriukai
. Kartą išėjo kalba su anyta apie tai. Tai ji ir sako: "greičiausiai nukrėstas sprandas, nuvežkim, žinau, kur atitaiso" ir užtikrino, kad blogiau nuo to tikrai nebus. Aš anksčiau buvau apie tai girdėjus, kad ne vieną giminaitį vežė atitaisymui (pasirodo ir MB buvo nuolatinis pacientas - net pats prisimena
), tačiau ramiai nesiginčydama išklausydavau, o mintyse juokas ėmė
. Na užspaudžiau vyrą, jis kiek prisimena nupasakojo, nieko ten labai blogo nedaro: apžiūri kakliuką, jei reikia, kiša pirštą burnon, spusteli ir psio. Na pasidaviau anytos įtakai
: nuvežė ji mano panelę pas kažkokią kaimo moterėlę (tik ji ne šimtametė, o kokių 50-ties), ji iš tiesų užčiuopė kažkokius žirniukus kakliukyje, burnytėje kažką spustelėjo. Liepė pasaugot kokias pora dienų, kad nešokinėtų, nenukristų... Nu netikiu tokiais gydymais iki šiol, ale su ta diena užsibaigė dukrytės trydaliojimas.... Sutapimas tiesiog? Kažkaip mano netikėjimas jau ne šimtapricentinis patapo, o tik 99,99%
Ale buvo ir mano mažajai taip, kad viduriavo kone 2 mėnesius, darėm tyrimus, atsakymas - nieko blogo tyrimai nerodo
Perskaiciau tema ir mamoms pesimistems (o gal realistems) noreciau pasakyt, jog pasaulyje yra daugybe dalyku, kuriuos zmones iki siol negali moksliskai paaiskinti. Juk ir specialiosios tarnybos, zvalgybos naudojasi psichologu, ekstrasensu pagalba. Prisiminkit garsiaja bobute Vanga, pas kuria is visos sovietu sajungos pludo zmones. Galima butu nepatikliai kalbeti apie sprando atstatyma, jei ta Suvalkijos bobule kokiais burtazodziais bandytu gydyt, tuo labiau, jog pinigu neima niekada, kas reta dabartineje visuomeneje. Tiesiog zmogus zino, ka ir kurioje vietoje spustelti. Nors perskaiciau tema is smalsumo, bet tokiai bobulei palinkeciau sveikatos ir ilgu gyvenimo metu.
QUOTE(lina.k @ 2008 02 01, 15:06)
Perskaiciau tema ir mamoms pesimistems (o gal realistems) noreciau pasakyt, jog pasaulyje yra daugybe dalyku, kuriuos zmones iki siol negali moksliskai paaiskinti. Juk ir specialiosios tarnybos, zvalgybos naudojasi psichologu, ekstrasensu pagalba. Prisiminkit garsiaja bobute Vanga, pas kuria is visos sovietu sajungos pludo zmones. Galima butu nepatikliai kalbeti apie sprando atstatyma, jei ta Suvalkijos bobule kokiais burtazodziais bandytu gydyt, tuo labiau, jog pinigu neima niekada, kas reta dabartineje visuomeneje. Tiesiog zmogus zino, ka ir kurioje vietoje spustelti. Nors perskaiciau tema is smalsumo, bet tokiai bobulei palinkeciau sveikatos ir ilgu gyvenimo metu.
na musu kraste nera bobuciu tokia liga gydanciu,tai ir vaikai ja neserga, xixi.
va ir visa diagnoze..
QUOTE(kice @ 2008 02 01, 22:15)
na musu kraste nera bobuciu tokia liga gydanciu,tai ir vaikai ja neserga, xixi.
va ir visa diagnoze..
va ir visa diagnoze..
O gal is Jusu krasto paprasciausiai neparaso mamos...
Paskaiciau ir pagalvoau, kad jei vaikui butu blogai su sveikata ir gydytojai nieko nerastu, vezciau ir as pas bobute...
O is bobuciu nematau reikalo juoktis, juk kai musu mamos, mociutes augo, nebuvo jokiu siuolaikisku stebuklu, medicina nabuvo tokia visagale ir ne visi zmones mirdavo...
Skaičiau visą temą ir nežinau net nuo ko pradėti pasisakyt
Ačiū dievui mano vaikeliui dar to nebuvo ir tikiuosi išvengsim viso šio reikalo
O juo tikrai tikiu
Mano sesei buvo nukrėstas sprandas, brolio vaikui taip pat buvo nukrėstas. Ir tik tų bobučių dėka (kaip jūs jas vadinat) jie po šiai dienai gyvi. Nes daktarai gal dar iki šiol būtų neradę ligos ir priežasties kas darosi vaikams
Tiesa, kai kurie gydytojai šitą ligą žino, tačiau tik taip kaip ir kiekvienas žmogus su ja susidūręs, ir tokiu atveju pataria vežti pas tą pačią bobutę. Pakenkt sprando atstatymas tikrai negali
Jo niekas neatstatinėja jei tam nėra reikalo, pirmiausia ta bobutė apžiūri ir ji mato ar atstatymo reikia ar ne.
Svarbiausia ką norėjau pasakyti, tai liečia tas mamytes kurios tuo netiki: linkiu kad šios bėdos ir ligos niekada neturėtų jūsų vaikai ar anūkai, nes jei tikrai taip skeptiškai būsit nusiteikę ir galvosit kad tai tik prasimanymai tai galit netekti savo džiaugsmelių. Atminkit kad ne viską mokslas ir daktarai paaiškina
Todėl nebūkit tokios griežtos ir nekalbėkit, kad mamos kurios tuo tiki nieko neišmano
Ačiū dievui mano vaikeliui dar to nebuvo ir tikiuosi išvengsim viso šio reikalo
Svarbiausia ką norėjau pasakyti, tai liečia tas mamytes kurios tuo netiki: linkiu kad šios bėdos ir ligos niekada neturėtų jūsų vaikai ar anūkai, nes jei tikrai taip skeptiškai būsit nusiteikę ir galvosit kad tai tik prasimanymai tai galit netekti savo džiaugsmelių. Atminkit kad ne viską mokslas ir daktarai paaiškina
Viska perskaiciau ir supratau, kad tokios bedos ivyksta tada, kai vaikai buna purtomi, metomi ar patys nuo kur nors nukrenta, pargriuna ir kaip viena mama minejo t.y. SUSURTYTO VAIKO SINDROMAS. Tai galima priskirti prie traumu ir kadangi mamos nuvykusios pas gydytojus slepia kas istikro ivyko, tai ir gydytojams sunku tiksliai nustatyti diagnoze.
QUOTE(gudytejol @ 2006 09 12, 13:07)
butinai reikia spranduka atkelti,tik viena beda kad vilniuje niekas to nedaro,nes buvau padavus skelbima ir niekas neatsiliepe 
Kai vaikui blogai, sau paduodi skelbimą ir lauki, kad kas atsilieptų
Nesu nusiteikusi prieš bobutes, bet jei jau bobutės sugeba atstatinėti kaklo slankstelius ar pan., tai kodėl to nedaro med. seselės?
Minėta "liga" ne jokia ne liga, o greičiau trauma ar nelaimingas atsitikimas. Liga tai susirgimas, o čia gali pasireikšti, kaip supratau, po supurtymo ar net nuo netyčinio nukritimo. Manau, kad tai liaudiškas pavadinimas sukrėsto vaiko sindromo, tik šiuo atveju sunkesnis atvejis - galbūt dar koks kaklo slankstelis pakrypęs į vidinę ryklės pusę... Atstato į vietą kaklo (sprando srities) slankstelį...
Keista kazkokia liga
Na netikiu as bobutemis nors tu ka
as tai tikiu tokiais dalykais
Sake dar temperatura vaikiukam pakyla jei nusikrecia spranduka.