Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

Apie restoranus, tai vietos, kurios skirtos moterim pagridne, taip aisku ateina ir vyrai, bet dazniausiai su moterimis, jas atsiveda, vyru vieta - pubas, moteru - retsoranas biggrin.gif
Ateina pora ir matai, moteris renkasi, renkasi, to , o gal ano, vyno tokio, oi ne gal tokio, deserto dazniausiai neuzsisako, paskui is vyro suvalgo lotuliukas.gif vyrai susako kaip poterius, ko nori, dazniausiai mesa ir alus, kartais vynas pas isrankesnius, jiem labai retai kas bun ablogai, labai retai skundziasi, jau ci atie ypatingieji tik, buna zmona skundziasi kazka del vyro patieklo, vyras raudonuoja, sako man vsikas geria, ji ne negerai, paskui iseinant vyras prieina atsipraso, palieka arbatpinigiu biggrin.gif Bjauriausios klients budavo moterys 40+ ju grupeles lotuliukas.gif Dabar galvju jau ir man tiek, o kokio jo ssenos atrodydavo lotuliukas.gif
Dirdama restoranuose daug ko suzinai ir matai, matai kaip vyras ateina su meiluze, paskui su zmona, gal irgi pulti zmonai pasakoti is to didelio saziningumo troskimo? lotuliukas.gif Suzinai zmoniu gyvenimus, neisivaizduojat kiek suzino padavejai apie nuolatinius klientus ir ko klientes nuolatines nedaro tik su padavejais po darbo , vedusios irgi biggrin.gif

O del vyno jei prie jusu nenuima to metalinio popierelio nuo vyno butelio, negalit buti tikri ar tas vynas tas pats, kuris ant etiketes, bet nebutinai ir kitas, Buna nauji padavejai nemoka atidaryti graziai to vyno, tai padedi siek tiek, nedrasu jiems prie zmoniu ar pan, visko buna, manau reiktu duag paprasciau ziureti i isejim apavalgyti, nesusikelti dideliu lukesciu mirksiukas.gif ir kuo bjauriau elgsites su darbuotojais, tuo didesne tikimybe, kad kazka gausit ne visai to, ka manot gave, jau nesneku apie mintis apie jus.... biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2018 08 07, 11:48)
Va sitam prekybcentryje vynai sampanai yra ir uz tukstancius, nereikia restoranu.
https://apolonia.com/en/index.php
Portugalijos pietineje pakranteje. Uzvaziavome, tai kad ten kainos nerealios, visi zinomi produktai kur paprastose 40  ar net 100 proc. brangiau. Kazkaip praejo noras. Uzejome i salia ALDI ir puikiai apsipirkome normalimis kainomis.
Manau, kad jei zmones turtingi, netoli mirtis, tai gal ir taskosi tada, nes i ana pasauli pinigu nepervesi

lotuliukas.gif arba tuscias, be fantazijos, nezino kaip idomiau pinigais pasinaudoti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 07 rugpjūčio 2018 - 11:42
QUOTE(lutuke123 @ 2018 08 07, 12:13)
niekas nieko nesistenge specialiai apgaudineti, paparsciausiai taip kartais pasitaiko, kad visi butu laimingi  biggrin.gif
O ypac man juokingas susireiksimnimas geriant alkoholi, kai isivaizduoajam, kad vynas zu 200e yra kazkuom geresnis nei uz 20, kai ten makaluoja stiklinei ta vyna ir bando rasti geliu natas, nu man tai juokinga ir ka dabar? biggrin.gif
Jei nebutumet to zinojusi,, abejoju ar butumet pajautusi ta skirtuma, as rimtai, zmogaus protas ne tokiu dalyku dar prikuria. Buvo toks ekperimentas su zmonem atliktas, i taures supilstyta tas pats vynas, ir prasyta mzoniu atskiri, kuris brangiasuiasi kuris pigiausias ir iznokti mzones skirste, jaute skirtingus skonius ir t.t.
pameginkit padarykit pandymu pacios, jei netikit, paimkit tuos brangius butelius i juos ipilkit paprasto panasios rusies vymo ir duokit draugam ir paziuresit ar jie jaus ta ju ypatinguma.

Siaip konkreciai del vyno, normaliem klienatam butent taip pri pasakoma, kad sito nera, va sitas panasus gal norit ir buna viskas gerai, bet jus neisivazduojat kokui frukru buna. nuo vyno gi apsvaigstama ir kuo daugiau geri tuo daugiau svaigsti. biggrin.gif

Nezinau man atostogaut vienai butu liudna, nuobodu, man idomu su kazkuom pasisneketi, pabendrauti, kartu kazka nuveikti, juk daug smagiau. Vienai uztenka siaip pora val prie juros pasivaikscioti. bet aisku mes visi skirtingi.

Apgaudinejamas zmogus negali buti laimingas.
Ne jusu reikalas, kas ka gerti nori. Zmones nori isbandyti naujus skonius ir atrasti. Todel nemanau, kad kazkas blogo paragauti vyno uz 200. Jei jus sakot, kad nera skirtumo, gal neragavot? O jei norejot paragauti, gal jums ipyle ne uz 200, o uz 20? smile.gif gi vis tiek neskiriat.
O mes taip ir darem, kad gerem, nezinodami, kuris yra kuris, zinojo tik tas, kuris pilste.
Visi atspejo visus, kuri taure kurio buvo.
Taigi nereikia nuvertinti zmoniu, kurie isgere tai, ka atneset, galvodami, kad tiek to, ne toks geras kaip tikejausi...
Normalus klientas gauna tai, uz ka moka, o nenormaliam (kazkieno vertinimu), ikisama bet kas? blink.gif rimtai?
Tai kokiais kiekiais geriama, kad apsvaigstama? Gi restorane daugiau poros gauriu per visa vakara neisgeriama.
Nezinau, kaip jus, bet as randu ir su kuo pabendrauti, ir kazka nuveikti. Va, snd su vienu vokieciu dvi valandas prakalbejau.
Atsakyti
QUOTE(kin @ 2018 08 07, 12:44)
Apgaudinejamas zmogus negali buti laimingas.
Ne jusu reikalas, kas ka gerti nori. Zmones nori isbandyti naujus skonius ir atrasti. Todel nemanau, kad kazkas blogo paragauti vyno uz 200. Jei jus sakot, kad nera skirtumo, gal neragavot? O jei norejot paragauti, gal jums ipyle ne uz 200, o uz 20? smile.gif gi vis tiek neskiriat.
O mes taip ir darem, kad gerem, nezinodami, kuris yra kuris, zinojo tik tas, kuris pilste.
Visi atspejo visus, kuri taure kurio buvo.
Taigi nereikia nuvertinti zmoniu, kurie isgere tai, ka atneset, galvodami, kad tiek to, ne toks geras kaip tikejausi...
Normalus klientas gauna tai, uz ka moka, o nenormaliam (kazkieno vertinimu), ikisama bet kas?  blink.gif  rimtai?
Tai kokiais kiekiais geriama, kad apsvaigstama? Gi restorane daugiau poros gauriu per visa vakara neisgeriama.
Nezinau, kaip jus, bet as randu ir su kuo pabendrauti, ir kazka nuveikti. Va, snd su vienu vokieciu dvi valandas prakalbejau.

biggrin.gif nebediskutuosiu tuo klausimu, jau issakiau viska.
As ragavau restorane, kuriame dirbau, taigi zinojau, ka ragauju biggrin.gif
Tikrai? keliuose restoranuose dirbot? biggrin.gif

Aisku, galima rasti su kuo siaip pasisneketi, as gi ne apie tai, ne bele pasisnekejima, juk ne tas pats, kas su drauge pasisneketi ir siaip nepazystamu zmogum, bent man. Bet sakau, mes visi kitokie, as nevaziuociau viena atsotogauti.

________

Is_Sviesos, stai radau restorana su 2 michelin zvaigdutem itariu turetu buti vienas is prabangiausiu Airijoje, ir meniu galit paskaityti, brangiausiai pavalgyti galima uz 150 , luncha uz 60, vaje kur ieskoti turtuoliam restoranu uz kelis simus? unsure.gif biggrin.gif

https://restaurantpa...lbaud.ie/menus/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 07 rugpjūčio 2018 - 11:59
QUOTE(lutuke123 @ 2018 08 07, 12:34)
Apie restoranus, tai vietos, kurios skirtos moterim pagridne, taip aisku ateina ir vyrai, bet dazniausiai su moterimis, jas atsiveda, vyru vieta - pubas, moteru - retsoranas  biggrin.gif

Joooo, musu aplinka tikrai skiriasi.
Nenuistabu, kad apie besamelio padaza suzinojot tik airijoj, kai as apie tai suzinojau kokioj 6 klasej.
As uzaugau kaime, bet besamelis, olivje, skirtingos taures skirtingiems gerimams ir stalo irankiu isdestymas ant stalo buvo elementarus vaikams isdestomi dalykai, kas kad po to tevai eidavo kiauliu serti.
Todel pubu ir restoranu i viena neplakam, nes ju paskirtis skirtinga.
Atsakyti
QUOTE(kin @ 2018 08 07, 12:58)
Joooo, musu aplinka tikrai skiriasi.
Nenuistabu, kad apie besamelio padaza suzinojot tik airijoj, kai as apie tai suzinojau kokioj 6 klasej.
As uzaugau kaime, bet besamelis, olivje, skirtingos taures skirtingiems gerimams ir stalo irankiu isdestymas ant stalo buvo elementarus vaikams isdestomi dalykai, kas kad po to tevai eidavo kiauliu serti.
Todel pubu ir restoranu i viena neplakam, nes ju paskirtis skirtinga.

Si padaza man mama dare nuolat, tik nezinojau, kad jis kiles is Pranzuzijos. biggrin.gif
As uzaugau mieste ir su tevais kartais netgi i i restorana nueidavom, bet maisto kilmes tikrai mano tevai nestudijavo. Apie skirtinags taures aisku zinojau, tevai nebuvo blaivininkai , turejom sampanai tauriui namie, likeriam ir t.t. ir kas is to?
Tai ir sakau, kad skirtinga, as ta ir turejau omenyje, kad ppuba su jo paskiritm megsta eiti vyrai, motery slabiau megtsa restoranus, sakau ir is to ka maciau. Restorane labai retai pamatysti vaikinu draugija ir dar ilgai sedicius, tai retenybe, jei jau ateina, greit pavalgo ir bega i puba biggrin.gif bet greiciausiai is vis neateina, ateina tik su merginom paraneje biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2018 08 07, 11:13)
Pagrindas nera tas, kad neskiria -apgaudineti  mirksiukas.gif niekas nieko nesistenge specialiai apgaudineti, paparsciausiai taip kartais pasitaiko, kad visi butu laimingi  biggrin.gif

cia musu menedzeris kartais taip darydavo is reikalo, tikrai ne specialiai, kad apgauti ar i kisene kazka isideti, ir su savininku zinia ir pats bosas kartais taip darydavo, labai retai, bet budavo, tik ne apgaule buvo tikslas to pasakojimo , o tai, kad zmones nu neskiria tu vynu ar viena ar kita isgeria su malonumu ir aiskina koks geras vynas, nu tai jei zmogus laimingas, vadinasi viskas gerai ar ne?

Hmm as sneku apie dideli mesos kombinata, kuris tiekia mesa ne tik po didziasias parduotuves Airijoje, bet veza ir i kita sEuropos salis, sakau ten visas cechas atskiras toks, ne siaip kokia maza saraskino kontora, gal jusu tetis ir nedaro, gal dar kas nedaro, bet as sakau, kaip yra, kaip daro stambios imones.

Dar pabendraukit su zmonem, kurie pre maisto dirba, prie darzoviu, prie jogurtu, kepyklose, ir atsoks fantazija is parduotuviu kazka pirkti ir i restoranus vaikscioti biggrin.gif Cia ka maciau Airijoje tai tik saldainiukai su tuo ka maciau kavinese dirbdama Lietuvoje....


Tai sąmoningas pateikimas ne to, ką žmogus užsisakė - ne apgaudinėjimas? O tai kas tada?

Ką reiškia "iš reikalo" atnešti ne tai, ką žmogus užsisakė? Jam tipo būtų rankas nukapoję ar iš darbo atleidę, jei būtų atsiprašęs ir pasakęs, jog šiuo metu šito neturim, bet galėčiau parekomenduoti kažką analogiško/panašaus? Koks to menedžerio (ar kitų personalo darbuotojų) reikalas - skiria, ar ne? Aš šventaja neapsimetu, bet čia yra akivaizdus melas ir sukčiavimas. Ir be jokios būtinybės ar pateisinimo.

Aš irgi apie didelį. Tik Lietuvoj. So? Jei Airijoje taip daro, dar nereiškia kad visose stambiose įmonėse taip daro.

Aš pati dirbau kavinėj savu laiku. Viskas būdavo registruojama, datos užrašomos ant kiekvienos pakuotės, jų galiojimo data (šviežiam maistui - labai trumpa, kartais iki darbo dienos pabaigos, o tam tikriems produktams - max dvi dienos). Ir niekas pasibaigusio galiojimo maisto ten neplovė, niekuom netrynė ir seno su nauju nemaišė. Labai tvarkingai buvo viskas, absoliučiai viskas, kieno galiojimas pasibaigė, išmetama lauk. Žinoma, tikiu, kad visko būna skirtingose vietose, bet jau tikrai ne visur vieni sukčiai ir bandantys klientus nunuodyti. Ten, kur klientas vertinamas, o ne menedžerio bajeriai, greičiausiai ir maisto kokybe labiau rūpinamasi.
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2018 08 07, 12:34)
Apie restoranus, tai vietos, kurios skirtos moterim pagridne, taip aisku ateina ir vyrai, bet dazniausiai su moterimis, jas atsiveda, vyru vieta - pubas, moteru - retsoranas  biggrin.gif
<...>

Bent jau aš (o ir vyras) į restoranus, degustacijas verslo pietų, vakarienės ar pobūvio kviečiame esamus/būsimus partnerius, klientus, tiekėjus. Gera ir rami aplinka net tik pavalgyti neskubant, bet ir aptarti darbo santykius, sutartis ar sandorius.

Ir degustacijų metu vynas negeriamas. Visas ritualas yra vyno skonio / kvapo / spalvos atskleidimui. Prisigertivėse nesu dalyvavusi.

Primenu, kad sūnus dirba souse-chef pozicijoje. Restoranas per daug save gerbia, kad aprašytus dalykus leistų sau daryti. Ir aš sau leidžiu kritikuoti, jei akivaizdžiai matosi virtuvės chef’o aplaidumas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nakviša: 07 rugpjūčio 2018 - 12:14
QUOTE(Nakviša @ 2018 08 07, 13:10)
Bent jau aš (o ir vyras) į restoranus, degustacijas verslo pietų, vakarienės ar pobūvio kviečiame esamus/būsimus partnerius, klientus, tiekėjus. Gera ir rami aplinka net tik pavalgyti neskubant, bet ir aptarti darbo santykius, sutartis ar sandorius.

Ir degustacijų metu vynas negeriamas. Visas ritualas yra vyno skonio / kvapo / spalvos atskleidimui. Prisigertivėse nesu dalyvavusi.

Aciu, kaip tik ta ruosiausi rasyti.
Atsakyti
Aš tai gal vyras daugiau, nes į restoranus einu tik tada, kai kokia ten proga, kur pub'as netinka. Bet šiaip pasisėdėjimui su draugais man alus ir pub'as - pats tas biggrin.gif Gal todėl, kad nesu aš labai didelė vyno mėgėja... Tik jei skaniai ir kokybiškai pavalgyti noriu, tada jau labiau restoranai ar kavinės, kurios orientuotos ne į gėrikus, labiau tinka.
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2018 08 07, 13:10)
Bent jau aš (o ir vyras) į restoranus, degustacijas verslo pietų, vakarienės ar pobūvio kviečiame esamus/būsimus partnerius, klientus, tiekėjus. Gera ir rami aplinka net tik pavalgyti neskubant, bet ir aptarti darbo santykius, sutartis ar sandorius.
Ir degustacijų metu vynas negeriamas. Visas ritualas yra vyno skonio / kvapo / spalvos atskleidimui. Prisigertivėse nesu dalyvavusi.
Primenu, kad sūnus dirba souse-chef pozicijoje. Restoranas per daug save gerbia, kad aprašytus dalykus leistų sau daryti. Ir aš sau leidžiu kritikuoti, jei akivaizdžiai matosi virtuvės chef’o aplaidumas.

Taip ir del to ateina, as labiau snekejau apie restorana, kaip laisvalaikio praleidimo buda.

As lyg apie degustacijas nesnekejau, o apie vyno gerima restorane.

Taip kaip ir sakiau bjauriausios klientes moterys ypac per 40 biggrin.gif Nezinau pas mus samoningo aplaidumo nebudavo, bet klaidas padaro visi, restoranas buvo labai busy, labai daug zmoniu, greitas tempas, greitas darbas, klaidu pasitaiko, kaip ir bet kokiam darbe.
Jei jus nedirbate restorane, jus negalite zinoti, kas ten daroma ar nedaroma, o jusu sunus dirba virtuveje, jis neglai zinoti visko, kas daroma saleje, aisku as nesakau, kad vyksta kakzokiso aferos nuolat, bet visko pasitaiko ir geriausiuose restoranuose, apie tai net komedijos kuriamos biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Hmmm... @ 2018 08 07, 13:14)
Aš tai gal vyras daugiau, nes į restoranus einu tik tada, kai kokia ten proga, kur pub'as netinka. Bet šiaip pasisėdėjimui su draugais man alus ir pub'as - pats tas biggrin.gif Gal todėl, kad nesu aš labai didelė vyno mėgėja... Tik jei skaniai ir kokybiškai pavalgyti noriu, tada jau labiau restoranai ar kavinės, kurios orientuotos ne į gėrikus, labiau tinka.

Jus lyg Lietuvoje gyvenat? Pas mus pilna kaviniu, tikrai nebutina i restorana eiti, kad pavalgyti ar pasisedeti, o kavineje ir alaus galima tasigerti ir uzkasti ri pavalgyti.
Restoranas visada orientuotas i maista, vynai tik priedas, is ko uzdirbama nemazai, bet visgi zmones ateina pirmiausia pavalgyti ir ne visi tuos vynus uzsisakineja.
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2018 08 07, 13:26)
Taip kaip ir sakiau bjauriausios klientes moterys ypac per 40  biggrin.gif Nezinau pas mus samoningo aplaidumo nebudavo, bet klaidas padaro visi, restoranas buvo labai busy, labai daug zmoniu, greitas tempas, greitas darbas, klaidu pasitaiko, kaip ir bet kokiam darbe.

Tokiu atveju tai nėra restoranas, o eilinė valgykla - zabegalovka. Šlamštas ir tiek. Kritika patiekalui nuo lyties nepriklauso. Savigarbos reikia turėti, ypač kai žinai, kad mokėsi sąskaitą ne 20€ sumos dydžio.
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2018 08 07, 09:36)
<p>Į Nidą važiuoju gegužės arba rugsėjo mėnesiais.Tada žmonių beveik nėra.Nueini į kopas ir sėdi ir žiūri į jūrą, ir taip būna gera.Vis tiek Nidoje kitaip nei Palangoje.O šiemet buvau Šventojoje, gegužės mėn.Išskyrus viešbutį,ir jūrą nieko negaliu pasakyti gero.Kaimas ir dar kartą kaimas.Net pavalgyti nebuvo kur. blink.gif
</p>

Esu Sventojoj buvus tik vaikystej ir pries pora metu. Kazkoks siaubelis ten unsure.gif Viskas apsiure, nieko nera, kas dar ten vaziuoja. Vietinis jaunimas priekabiauti pradejo, baisu buvo praeiti gatve.
Atsakyti