Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

QUOTE(Iš_Šviesos @ 2018 08 06, 22:46)
1. Jei savininkas leidzia sau isdurineti klientus su vynais, tai as net neabejoju, kad tai atsispindi ir maisto gamyboje. Nesazinginas zmogus ir tiek. Akylas zmogus pastebetu, vien jau tai, kad butelio neatnesa prie stalo, o pila kazkur uz kampo.
2. Tai jei nesi, kodel sakai, kad vienodas? Is kur tu zinai? Vynu skoniai skiriasi, tas stebuklingo ir bus.
3. Kokiame mieste maistas geriausias? Gali buti bezdoniu kaime geriausia kebabine, bet tai tie kebabai del to geru maistu nepasidaro.
4. Kas kad prancuzu virtuve? Tu gali tam, kas FR niekad nebuves tokiom frazem metytis ir tiketis ispudi padaryti. Manes neveiks. As tau galiu tiek ir tiek restoranu su FR virtuvem ir prancuzais sefais pasakyt, kur sumokesi 20 euru ir galvosi pavalgius, kuo cia ta skoni nuplovus. Nei prancuzu virtuve, nei prancuzas virejas savaime dar nera nei gero restorano, nei gero maisto garantai.

is kur pasidaret tokias isvadas, kad nepila prie stalo? bigsmile.gif Vietoj to, kad nors viena butumet paklaususi kas ir kaip, prisigalvojot ivariu scenariju savo galvoje , aisku pila vyna prie stalo.
Aisku, gerai, tarkim uz 1000 e vynas tampa tiesiog kazkokiasi dangiskiais migdolais, o nebe vynu lotuliukas.gif ir kiek pazystamu jusu zmoniu geria vyna uz tokias kainas? as sneku apie dauguma mirtinguju, ne top 10 seimu pasaulyje, kurie gal ir geria. Zinau, kad nieko tame vyne nepasisikeicia vie del to, kad jis pastovi daugiau metu ...nu jei norit tiketi stebuklais tikekit , kazkas nykstukais tiki mirksiukas.gif
Jus taip naiviai snekat apie sazininguma versle ir dar restoranuose biggrin.gif jusu ziniai tas restoranas, apie kuri cia kalbam, labai pelningas, pilnas zmoniu, jame skanus maistas, ir net per krize issilaike mirksiukas.gif Jauciu jei b[abuvotumet virtuveje kazkurio restorano, nelabai ten vel noretumt eiti, taip butumet viskuo nusivylusi biggrin.gif

3. nelabai supratau, ka cia tuom norejot pasakyti?
4.? Ka jus cia turit omenyje? koks cia ispudis? visiem zinoma, kad Prancuzija yra tevyne visu tu restoranu imantrybiu ir prancuzas sukure net musu tradicine misraine, kaip ir daugeli padazu, as tik ci asuizinojau, akd musiskis baltas padazas, tai prancuziskas padazas bechamel, o mano pusryciu blynai - tai crepes, jie garseja savo padazais, gerais virejais, imantre virtuve ir t.t. nebutinai tokia pat kultura to yra ir kitose salyse, taip megstama sekti tais pvz, bet Airijoje tai net ne kaip Lietuvoje, cia viskas labai paprasta, eiline kavine LIetuvoje daznai atrodo prabangiau, nei restoranai cia, tiek, kad stalai paserviruoti, bet zmones paprasti, jiem paprastumas patinka. Taip prancuzai nera gero restorano garantas teroiskai, bet Airijoje,, nedideliame mieste, jei jau prancuzu retsoranas veikiantis ir dar brangus, tai taip jis geras, nebutu geras bankrutuotu, nes tai nera labai jau megstama zmoniu virtuve. Va italu, indu ir kineiciu restoranai klesti, prancuzu nelabai tas stilius, kuris airiam patinka, jie greiciau i puba eis pavalgyt, kur daug, riebiai ir skaniai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Hmmm... @ 2018 08 06, 23:37)
Sakot? O tai tas juokas - ne pasityčiojimas? Kas tada?
"kai atneši" galbūt ir nėra tiesioginė forma išsireiškimo, kad tai darėte Jūs, bet labai jau arti to ir tikrai nereiktų stebėtis, kad žmonės perskaitę tokį išsireiškimą supranta, jog tai darėte Jūs arba bent jau artimai dalyvavote procese... Jūs sąmoningai tokius išsireiškimus ir gramatines formas renkatės, ar netyčia išeina?
Pvz. aš nieko nenusimanau apie vynus, bet turiu draugę, kuri tikrai rimtai tuo domisi ir kartais parekomenduoja, ką tikrai verta paragauti. Jei aš ateinu į restoraną ir kažkas specialiai man atneša ne tai, ko aš prašiau, tai - sukčiavimas. O tie, kurie juokiasi iš to, kad aš nesupratau, jog man atnešė ne tai, ko aš prašiau yra labiau apgailėtini, nei aš. Mano akimis žiūrint...

Nu as nieko nedariau, kad is zmogaus pasitycioti, o kad juokinga, kai zmogus vaidina, kad nusimano vynuose, taip man juokinga.

Nu taip, kai ka ir stebejau. Bet nebutina prikurti nesamoniu, kad as be savininku zinios, pilsciau vyna po stalu ar ne? doh.gif Yra toks dalykas kaip klausimai gramatikoje, jei nelabai supranti galima juk paklausti. Ir galu gale koks skirtumas, klientai lieka patenkinti, savininkai patenkinti, issisukama is sudetingu situaciju, jus net neisivaizduojat kaip kartais tenka suktis.. biggrin.gif ..ir viskas tik del kai kuriu zmoniu per didelio susireiksminimo, su gerais kulturingais zmonemis niekas neiko panasaus nedaro, ir tai dar pas mus viskas budavo kulturingai, tikrai visis tengdavosi kuo greriausiai vsika padaryti, bet kai susiduri su zmoniu bukumu ir priedo arogancija, kai tai gali pakenkti bizniui tai ri sukasi savininkai kaip gali, o kai kolegos pasakoja, kas daroma prabangiuose Londono rstoranuose, ka daro padavejai ir virejai.... doh.gif

Turit pasirinkima dirbti arba nedirbti, ka pasirinkktumet, saizningai gyventi po tiltu? Nepatikesit, kiek daug kas man nepatiko dirbant restorane, deja, dirbti reikejo. Pvz ateina mam su vaiku, vaikas sako noriu sriubos, mama man aki merkia, sako nera cia sriubos uzsakysiu tau cipsu, turiu pritarti, nezinau priezasciu, kodel jai buvo gaila vaikui sriubos, bet uzsisake keptu bulviu su kakzokiu limonadu doh.gif,
Galvojat kituose sferuose kazkas kitaip, ir dar maen vadina ci anaive doh.gif jus kokioj sferoj dirbat pati? kiek pasakoja lietuviai cia pvz is mesos kombinato, yra atskiras cechas kur atveza mesa pasenuse is parduotuviu, ja ten is naujo apdirba, privaro chemikalu ir vel supakuoja, ir taip deja, tokia musu realybe.

Ne zinokit,yra tikrai ne tai juokinga, kad zmogus nesupranta, , ka jam atnesiai, cia butu vaiku darzelis, juokinga, tai, kad zmogus vaidina superiniu vyno ir maisto zinovu pvz, pasiputimas zmogaus juokingas. mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(kin @ 2018 08 06, 22:48)
taip, viena, o ka?

neliudna?
Atsakyti

Oi, Kin,kaip maloniai susiskaitė.Aš lengvi pavydžiu tau,sėdėjimo Nidoje.Turi šarmo tas kampelis,  oi turi.Vien ta ore tvyranti ramybė,ką reiškia.

Lutuke, aiškintis ir paneiginėti aš nieko nesiruošiu.Per didelė mergytė esu,kad leisčiaus į beprasmiškus debatus.

Atsakyti

To ....jei taip elgiasi ir leidžia personalui taip savivaliauti..Rimti vynai, buteliuose atnešami ir atidaromi prie kliento akių. Atnešti bet ką galima tada,kai imam

---------------------------

personalas ,darbuotojai gali uzsiimti  saviveikla ,taip uzdirbdami pinigeliu -be savininko zinios 

---------------------------

​...........  Jo kai kuriu poilsiautoju nukrypes pasaulis , kartais smagu nueiti i baznycia pasedeti  ,toks vidinis pasaulis sugryzta kiek apsivales ;)

Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2018 08 06, 22:56)
Aisku, gerai, tarkim uz 1000 e vynas tampa tiesiog kazkokiasi dangiskiais migdolais, o nebe vynu lotuliukas.gif ir kiek pazystamu jusu zmoniu geria vyna uz tokias kainas? as sneku apie dauguma mirtinguju, ne top 10 seimu pasaulyje, kurie gal ir geria. Zinau, kad nieko tame vyne nepasisikeicia vie del to, kad jis pastovi daugiau metu ...nu jei norit tiketi stebuklais tikekit , kazkas nykstukais tiki mirksiukas.gif

Ir galu gale koks skirtumas, klientai lieka patenkinti, savininkai patenkinti, issisukama is sudetingu situaciju, jus net neisivaizduojat kaip kartais tenka suktis.. biggrin.gif

Turit pasirinkima dirbti arba nedirbti, ka pasirinkktumet, saizningai gyventi po tiltu?

Galvojat kituose sferuose kazkas kitaip, ir dar maen vadina ci anaive doh.gif jus kokioj sferoj dirbat pati?

kiek pasakoja lietuviai cia pvz is mesos kombinato, yra atskiras cechas kur atveza mesa pasenuse is parduotuviu, ja ten is naujo apdirba, privaro chemikalu ir vel supakuoja, ir taip deja, tokia musu realybe.

pasiputimas zmogaus juokingas. mirksiukas.gif


O kam Jūs taip šaržuojat? Netampa jis niekuom stebuklingu. Antikvariniai daiktai irgi skraidyti nepradeda, bet žmonės jiems milžiniškas sumas išleidžia. Kažkas išleidžia pinigus tam, kad kokius nors mandrius "dvasinius vadovus" pamatytų. Kažkas - madoms (rūbų, maisto, gyvenimo būdo ar dar kokioms nors) vaikytis. Kiekvienam savo. Jei kažkam tai atrodo vertinga, tai koks tikslas iš to juoktis? Negali visiems tie patys dalykai vertingi atrodyti.

Rimtai nematot skirtumo?... Nu aš matau. Ir man tai, kad "klientai nemato skirtumo" neatrodo nei tinkamas, nei pakankamas pateisinimas juos sąmoningai apgaudinėti. Tebūnie tai mūsų skirtingos nuomonės ir pasaulėžiūros.

Jei turiu pasirinkimą dirbti ar nedirbti, vadinasi tiltas negresia. Jei visgi neturiu, tai dirbsiu. Darbų yra daug. Iš patirties žinau, kad negaliu dirbti darbo, kuriame nesijaučiu komfortabiliai. O verčiama apgaudinėti, aš taip nesijausčiau. Nesakau, kad geriau badu mirčiau. Bet prisiversti tokį darbą dirbti galėčiau tik labai trumpalaikėj perspektyvoj.

Aš dirbu tokioj sferoj, kurioje man sąmoningai žmonių apgaudinėti netenka. O esant reikalui aš nebijau sąžiningai pasakyti, kad kažko nežinau/neturiu/negaliu padaryti vietoje to, kad apsimesti visa galinčia vien tam, kad pinigus gauti.

Mano tėtis visą gyvenimą prie mėsos dirba. Tarybiniais laikais tikrai visko buvo ir visokių istorijų apie mėsos ir dešros kokybę esu girdėjusi. Pereinamuoju laikotarpiu irgi. Pastaraisiais metais kokybės standartai iškelti tikrai aukštai ir niekas pas jį tokių nesąmonių nedaro. Žinoma, gal kokioj šaraškino kontoroj ir kitaip yra.

Jūs (ir ne tik Jūs, visiems mums pasitaiko) irgi kai kuriose vietose pasipūtusi atrodot ir kai kada pasisakote temomis lyg žinovė, nors tie, kas turi daugiau žinių, mato kad kalbat tai, apie ką realiai nenusimanot. Man tai nejuokinga. Ok, gal tikras pasipūtimas ir man šypseną kelia, bet neretai sunku suprasti, ar tai pasipūtimas, ar natūrali žinių stoka. O žinių stoka man nejuokinga paprastai. Gal dėl to, kad suprantu, jog kartais net temose, kuriose pati galvoju jog tikrai gerai nusimanau, gali būti dalykių, kurių nežinau arba dar neišmokau. Juokingas man gal kartais būna dar nenoras tobulėti ir pripažinti savo žinių spragas arba bent pasidomėti galimomis alternatyvomis... Bet vėlgi, čia tik mano nuomonė. Kiekvienam savas požiūris.
Papildyta:
QUOTE(arbuzas77 @ 2018 08 07, 07:20)
personalas ,darbuotojai gali uzsiimti  saviveikla ,taip uzdirbdami pinigeliu -be savininko zinios


To nepastebėti ir ilgą laiką nežinoti gali tik savininkas, kuriam visiškai vienodai, kas vyksta jo restorane. O žinodamas tokį elgesį ignoruoti gali tik tas, kuriam tai priimtina (nes pvz. žino, kad algą prastą moka, tai leidžia tokiu būdu prisidurti).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 07 rugpjūčio 2018 - 07:33
QUOTE(Lisitėja2 @ 2018 08 07, 07:07)
<p>Oi, Kin,kaip maloniai susiskaitė.Aš lengvi pavydžiu tau,sėdėjimo Nidoje.Turi šarmo tas kampelis,  oi turi.Vien ta ore tvyranti ramybė,ką reiškia.
</p><p>Lutuke, aiškintis ir paneiginėti aš nieko nesiruošiu.Per didelė mergytė esu,kad leisčiaus į beprasmiškus debatus.
</p>

ramybė Nidoje? Hm... smile.gif Man tai ten per didelis miestas, ala Palanga biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2018 08 06, 23:56)
Zinau, kad nieko tame vyne nepasisikeicia vie del to, kad jis pastovi daugiau metu ...
Ir galu gale koks skirtumas, klientai lieka patenkinti, savininkai patenkinti, issisukama is sudetingu situaciju, jus net neisivaizduojat kaip kartais tenka suktis..

neliudna?

Karta sedejom su kompanija prie vyno - keliu metu, 14 berods ir 20. Nu man asmeniskai skirtumas buvo didelis.
O del to, kad visi patenkinti, tai netiesa. Jei klientas zinotu apie sukciavima, daugiau i toki restorana neitu. Jis turi gauti tai, ka uzsako ir uz ka sumoka. Jei neturit, taip ir pasakykit, kad deja, ne siandien.
Nes zmogus gali suprasti, kad kazkas ne taip su tuo vynu, bet nurasyti skonio receptoriu reakcijai i maisto ingredientus ar pan. Tuomet skandalo jis nekels, bet patenkintas irgi greiciausiai nebus ir to vyno daugiau neuzsakines.

O kodel turetu buti liudna? As gi nesu kitu zmoniu priedas.

QUOTE(arbuzas77 @ 2018 08 07, 08:20)
Jo kai kuriu poilsiautoju nukrypes pasaulis , kartais smagu nueiti i baznycia pasedeti  ,toks vidinis pasaulis sugryzta kiek apsivales ;)</span>
</p>

Ju nukrypes pasaulis manes neisbalansuoja, tai valyt nera ko mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2018 08 07, 09:07)
ramybė Nidoje? Hm... smile.gif Man tai ten per didelis miestas, ala Palanga biggrin.gif

Nu zinokit, tikrai ramybe. Vasaros pradzioje zmoniu buvo vos vienas kitas. Dabar siek tiek daugiau, bet gi Nidoje niekas nesedi vienoje gatveje, kaip Palangoje - visi ant dviraciu, i laivus arba pesciomis po miskus.
Atsakyti

Į Nidą važiuoju gegužės arba rugsėjo mėnesiais.Tada žmonių beveik nėra.Nueini į kopas ir sėdi ir žiūri į jūrą, ir taip būna gera.Vis tiek Nidoje kitaip nei Palangoje.O šiemet buvau Šventojoje, gegužės mėn.Išskyrus viešbutį,ir jūrą nieko negaliu pasakyti gero.Kaimas ir dar kartą kaimas.Net pavalgyti nebuvo kur. :blink:

Atsakyti
Savaime suprantama, kad didieji vynu zinovai gyvena salyse kur gaminamas vynas, tuose regionuose susformavusi vyrno vartojimo kultura, tame tarpe ir degustacijos menas.

Vaipytis is gyventoju kad neva jie neskiria vynu ir t.t. mano galva yra nekorektiska.

*****************************

As irgi teikiu konsultacines paslaugas zmonems, kurie nori isgyti vertingus "daiktus", bet neturi pakankamai ziniu. Man niekada nekilo noras juos apgaudineti, tai amoralu. Nemanau, kad mano turimu ziniu pagazas gali buti pagrindu tyciotis is maziau sioje sferoje zinanciu.

*****************************

Siaip, nei vienas zmogus negali buti viso ko ekspertas, na gal tik Lutuke-Ubuntu-Sani.
TAd visai normalu, kai kreipiesi i specialista rekomendaciju. Analogiskai, manau, jei zmogus eina i resotrana ir vynu kortoje issirenka somelje rekomenduota vyrna, tinkanti butent siam patiekalui, ji aptarnaujantis personalas apgaudineja... Tai labiau graudu, nei juokinga. O bjauriasia sioje istorijoje tai, kad zmogus tiesiogai tame dalyvaves, ar stebejes is sono, menkina klientus, bet nesmerkia personala.

*****************************

Apie brangiai kainuojanciu vynu degustacija. Pirmiausia atnesamas ne atkimstas vyno butelis. Isitikinus, kad buvo atnestas apkalbetas vynas, nes tikrinamas vyno pavadinimas, metai, regionas, gamintojas ir t.t. Tada sveciu akivaizdoje jis atkemsamas ir duodamas paragauti uzsakovui (kas mokes). Jam patvirtinus uzsakyma, vynas pilsomas sveciams. Taigi, jokios galimybes pakeisti vyna i Liutukes minima srebala neimanomas. As labai abejoju, kad jos minimoje "valgykloje" galima buvo rasti vynus uz 1000 euru, nes is jos pasakojimo ten elementariai nemoka elgtis nei su vynu, nei su sveciais-klientais, itariu pateikiama abejotinos kokybes maistas. Tad pasiturintys klientai, atsizvelgiant i elemntarias klaidas, vargu ar lankysis toje landineje. Sorry, na bet kai turi galimybe gauti auskciausia aptarnavima, tai saves negerbimas lankytos tokiose vietose. Toks variantas galimas tik su novarisais, kurie greitai praturtejo, bet dar neturi pasiturinciu zmoniu igudziu, manieru., bet ir ju ilgai uz nosies nepavedziosi, jie greitai mokosi.

************************
QUOTE(lutuke123 @ 2018 08 06, 23:56)


Keistas klausimas, is neva komunikabilaus zmogaus.

Kita vertus, zmonems kartais reikia pabuti vienumoje.

****************************
Taip, Kursiu nerija nuostabi vieta. Ten aibes pasirinkimu norintiems vienatves, ar bendravimo. Kai ilsimes Lietuvos pajuryje renkames butent si regiona.

Is esmes nesenai atradome Latvija. Vyro biciulis Papeje yra nusipikres sodyba, ten daznai lankomes. Zmoniu nera, kopos, jura...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 07 rugpjūčio 2018 - 10:43
Va sitam prekybcentryje vynai sampanai yra ir uz tukstancius, nereikia restoranu.

https://apolonia.com/en/index.php

Portugalijos pietineje pakranteje. Uzvaziavome, tai kad ten kainos nerealios, visi zinomi produktai kur paprastose 40 ar net 100 proc. brangiau. Kazkaip praejo noras. Uzejome i salia ALDI ir puikiai apsipirkome normalimis kainomis.

Manau, kad jei zmones turtingi, netoli mirtis, tai gal ir taskosi tada, nes i ana pasauli pinigu nepervesi
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2018 08 07, 11:48)
Va sitam prekybcentryje vynai sampanai yra ir uz tukstancius, nereikia restoranu.

https://apolonia.com/en/index.php

Portugalijos pietineje pakranteje. Uzvaziavome, tai kad ten kainos nerealios, visi zinomi produktai kur paprastose 40  ar net 100 proc. brangiau. Kazkaip praejo noras. Uzejome i salia ALDI ir puikiai apsipirkome normalimis kainomis.

Manau, kad jei zmones turtingi, netoli mirtis, tai gal ir taskosi tada, nes i ana pasauli pinigu nepervesi


Oi kaip miela, islindo Pylypas is kanapiu ir mums nurode vietas kur galima nusipirkti vyno... Dideliausias aciukas.

Turtingi zmones, net ne jie patys, atranka daro pasamdyti savo amata ismanantys specialistai vyksta i uzdarus renginius, ten degustuoja vyna ir uzperka ji dezemis, taip papildo klientu asmeninius vyno rusius. Kaip teisingai paminejo Hmmm, neretai vynai yra kolekcionuojami.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2018 08 07, 08:35)
O kam Jūs taip šaržuojat? Netampa jis niekuom stebuklingu. Antikvariniai daiktai irgi skraidyti nepradeda, bet žmonės jiems milžiniškas sumas išleidžia. Kažkas išleidžia pinigus tam, kad kokius nors mandrius "dvasinius vadovus" pamatytų. Kažkas - madoms (rūbų, maisto, gyvenimo būdo ar dar kokioms nors) vaikytis. Kiekvienam savo. Jei kažkam tai atrodo vertinga, tai koks tikslas iš to juoktis? Negali visiems tie patys dalykai vertingi atrodyti.

Rimtai nematot skirtumo?... Nu aš matau. Ir man tai, kad "klientai nemato skirtumo" neatrodo nei tinkamas, nei pakankamas pateisinimas juos sąmoningai apgaudinėti. Tebūnie tai mūsų skirtingos nuomonės ir pasaulėžiūros.

Jei turiu pasirinkimą dirbti ar nedirbti, vadinasi tiltas negresia. Jei visgi neturiu, tai dirbsiu. Darbų yra daug. Iš patirties žinau, kad negaliu dirbti darbo, kuriame nesijaučiu komfortabiliai. O verčiama apgaudinėti, aš taip nesijausčiau. Nesakau, kad geriau badu mirčiau. Bet prisiversti tokį darbą dirbti galėčiau tik labai trumpalaikėj perspektyvoj.

Aš dirbu tokioj sferoj, kurioje man sąmoningai žmonių apgaudinėti netenka. O esant reikalui aš nebijau sąžiningai pasakyti, kad kažko nežinau/neturiu/negaliu padaryti vietoje to, kad apsimesti visa galinčia vien tam, kad pinigus gauti.

Mano tėtis visą gyvenimą prie mėsos dirba. Tarybiniais laikais tikrai visko buvo ir visokių istorijų apie mėsos ir dešros kokybę esu girdėjusi. Pereinamuoju laikotarpiu irgi. Pastaraisiais metais kokybės standartai iškelti tikrai aukštai ir niekas pas jį tokių nesąmonių nedaro. Žinoma, gal kokioj šaraškino kontoroj ir kitaip yra.

Jūs (ir ne tik Jūs, visiems mums pasitaiko) irgi kai kuriose vietose pasipūtusi atrodot ir kai kada pasisakote temomis lyg žinovė, nors tie, kas turi daugiau žinių, mato kad kalbat tai, apie ką realiai nenusimanot. Man tai nejuokinga. Ok, gal tikras pasipūtimas ir man šypseną kelia, bet neretai sunku suprasti, ar tai pasipūtimas, ar natūrali žinių stoka. O žinių stoka man nejuokinga paprastai. Gal dėl to, kad suprantu, jog kartais net temose, kuriose pati galvoju jog tikrai gerai nusimanau, gali būti dalykių, kurių nežinau arba dar neišmokau. Juokingas man gal kartais būna dar nenoras tobulėti ir pripažinti savo žinių spragas arba bent pasidomėti galimomis alternatyvomis... Bet vėlgi, čia tik mano nuomonė. Kiekvienam savas požiūris.
Papildyta:
To nepastebėti ir ilgą laiką nežinoti gali tik savininkas, kuriam visiškai vienodai, kas vyksta jo restorane. O žinodamas tokį elgesį ignoruoti gali tik tas, kuriam tai priimtina (nes pvz. žino, kad algą prastą moka, tai leidžia tokiu būdu prisidurti).


mes apie skoni snekejom ir vynu atskyrima, o ne apie tai, kas kam vertinga atrodo, aisku kiekvienas savaip is proto eina, bet mano teiginys buvo,kad vynu zmones realiai neskiria, bent jau ne tiek, kiek isisvaizduoja ir tiek ir man juokingas tas susireiksminimas, nu jums vieni dalykai atrodo juokingi man kiti, kaip ir su vertingais ar ne?man tai tustybe moketi uz vyna tokias sumas, kaip ir uz kitus daiktus.

Pagrindas nera tas, kad neskiria -apgaudineti mirksiukas.gif niekas nieko nesistenge specialiai apgaudineti, paparsciausiai taip kartais pasitaiko, kad visi butu laimingi biggrin.gif
Nu aisku, jei nuolat kazka reiktu apgaudineti tai viena, as irgi nelabai noreciau ilgai uzsibuti tokioj vietoj, bet tokiu dalyku pasitaiko beveik visuose darbuose,ypac prekyboje pvz, reklamos, nu pilna melo. Nu net baznycioje melo pilna, taigi nu nereikia sventosios is saves stayti mirksiukas.gif Juk ir gyvenime neinat visos tiesos saziningai visiem nepaskaojat artimiesiem ar ne? As irgi kiek imanoma stengiuosi nieko neapgaudineti, bet kartais tenka nutyleti kazka, nepasakyti, pasakyti kitaip, bet tai nebuvo kazkokie labai esminia dalykai, nu as nenesiau pati kito vyno, cia musu menedzeris kartais taip darydavo is reikalo, tikrai ne specialiai, kad apgauti ar i kisene kazka isideti, ir su savininku zinia ir pats bosas kartais taip darydavo, labai retai, bet budavo, tik ne apgaule buvo tikslas to pasakojimo , o tai, kad zmones nu neskiria tu vynu ar viena ar kita isgeria su malonumu ir aiskina koks geras vynas, nu tai jei zmogus laimingas, vadinasi viskas gerai ar ne? ne koki samogona gi pyle mirksiukas.gif Juokinga man tikrai kai is tokio dalyko isputet toki burbula, kai Lietuvoje ant kiekvieno kampo apgaules ir aferos lotuliukas.gif
Hmm as sneku apie dideli mesos kombinata, kuris tiekia mesa ne tik po didziasias parduotuves Airijoje, bet veza ir i kita sEuropos salis, sakau ten visas cechas atskiras toks, ne siaip kokia maza saraskino kontora, gal jusu tetis ir nedaro, gal dar kas nedaro, bet as sakau, kaip yra, kaip daro stambios imones. Dar pabendraukit su zmonem, kurie pre maisto dirba, prie darzoviu, prie jogurtu, kepyklose, ir atsoks fantazija is parduotuviu kazka pirkti ir i restoranus vaikscioti biggrin.gif Cia ka maciau Airijoje tai tik saldainiukai su tuo ka maciau kavinese dirbdama Lietuvoje....
Prie ko cia dabar ziniu stoka? Ar as apie tai rasiau? man irgi ziniu stoka nejuokinga, man juokinga, kai zmogus vaizduoja kazka, kas nera. O ypac man juokingas susireiksimnimas geriant alkoholi, kai isivaizduoajam, kad vynas zu 200e yra kazkuom geresnis nei uz 20, kai ten makaluoja stiklinei ta vyna ir bando rasti geliu natas, nu man tai juokinga ir ka dabar? biggrin.gif
Patarimas visom ,kas geria vyna, restoranuose prasykit house wine, tai dazniausiai geriausiasi vynas ir pigiausias mirksiukas.gif
O del mano ziniu spragu tikrai nerasau apie kazka, ko nezinociau ir kazkas man akis atvertu cia kakzokia nauja info, o kad jums kazkas kitaip atrodo, dar nereiskia, kad jus tai geriau zinot mirksiukas.gif
o del visu negatyviu savybiu, aisku visi ju kazkiek turim, svarbu matyti, kad turi, o neisivaizduoti, kad tai geris.
Papildyta:
QUOTE(kin+2018 08 07 @ 09:13)
Karta sedejom su kompanija prie vyno - keliu metu, 14 berods ir 20. Nu man asmeniskai skirtumas buvo didelis.
O del to, kad visi patenkinti, tai netiesa. Jei klientas zinotu apie sukciavima, daugiau i toki restorana neitu. Jis turi gauti tai, ka uzsako ir uz ka sumoka. Jei neturit, taip ir pasakykit, kad deja, ne siandien.
Nes zmogus gali suprasti, kad kazkas ne taip su tuo vynu, bet nurasyti skonio receptoriu reakcijai i maisto ingredientus ar pan. Tuomet skandalo jis nekels, bet patenkintas irgi greiciausiai nebus ir to vyno daugiau neuzsakines.
O kodel turetu buti liudna? As gi nesu kitu zmoniu priedas.
Ju nukrypes pasaulis manes neisbalansuoja, tai valyt nera ko  mirksiukas.gif
[/size]

Jei nebutumet to zinojusi,, abejoju ar butumet pajautusi ta skirtuma, as rimtai, zmogaus protas ne tokiu dalyku dar prikuria. Buvo toks ekperimentas su zmonem atliktas, i taures supilstyta tas pats vynas, ir prasyta mzoniu atskiri, kuris brangiasuiasi kuris pigiausias ir iznokti mzones skirste, jaute skirtingus skonius ir t.t.
pameginkit padarykit pandymu pacios, jei netikit, paimkit tuos brangius butelius i juos ipilkit paprasto panasios rusies vymo ir duokit draugam ir paziuresit ar jie jaus ta ju ypatinguma.
As tikrai tiek visko pirsiziurejau dirbadama restorane, akd man tikrai atrodo juokinga siek tiek, tas vyno gerimo sureiksiminimas.
O siaip mano vyras degtiniu skonius skirdavo, bet vsigi ,jei absoliuto nebudavo, gerdavo belekokia lotuliukas.gif

Kin jus taip naiviai senkat, jei restorqanai viska visiem klientam apsakotu saizningai, jei zusidarytu. Siaip konkreciai del vyno, normaliem klienatam butent taip pri pasakoma, kad sito nera, va sitas panasus gal norit ir buna viskas gerai, bet jus neisivazduojat kokui frukru buna. Ir nieko jei nesupranta, nesijaudinkit, kaip ejo taip ir ejo kas savaite pas mus. Nu neimanoma tokiud alyku suprasti, jei vyno rusis ta pati pvz merlot ar bus i svieno buteli oar iskito ,isgersit jus ta buteli visa, ka jus ten suprasit? nuo vyno gi apsvaigstama ir kuo daugiau geri tuo daugiau svaigsti. biggrin.gif

Nezinau man atostogaut vienai butu liudna, nuobodu, man idomu su kazkuom pasisneketi, pabendrauti, kartu kazka nuveikti, juk daug smagiau. Vienai uztenka siaip pora val prie juros pasivaikscioti. bet aisku mes visi skirtingi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 07 rugpjūčio 2018 - 11:16
Atejo eksperte Liutuke, nes dirbo "padavalka abejotinos reputacijos valgykloje" ir tare... Viska zino apie kiekvieno pasaulyje esancio asmens skonius, degustavimo igudzius ir t.t. Kad gali vienareiksmiskai, autoritentingai teigti, kad niekas nieko neskiria. Na apgailetina ir tiek.

*****************

Kodel as taip rasau, nes argumentu si asaba negirdi. Aukstina vien savo aptirti, kitu zmoniu patirtis, ivazlgos anai yra niekines.
Papildyta:
Papasakosiu iistorija kuria girdejau Ispanijoje.

Karta i vienuolyna, aplinkui gyenantys zemdirbiai atveze savo vtynus. Du vienuoliai, vienuolyno vynu kolekcijos saugotojai, nusprende paraugauti naujaji vyna. Issirinko maziausia vyno statinaite. Atkimso, paragavo. Vienas is vienuoliu sako, kad jaucia metalo poskoni, kitas jam oponuoja, nesamone, akivaizdziai jauciamas odos skonis. Taip jie iki galo nesutare del vyno skonio isgere ji. Isgerus vyna statinaites dugne rado rakta, su odiniu dirzeliu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 07 rugpjūčio 2018 - 11:33