Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

QUOTE(Jazza @ 2019 03 05, 21:28)
1. Pasirinkimo laisvės. Jeigu tau priskyrė poliklinikoj gydytoją (kokią nusenusią kyšininkę, kuri gyvenime jokiuose kvalifikacijos tobulinimo kurasuose nebuvusi) pagal abėcėlę, tai padėk Dieve... Jeigu tau priklauso būtent ta mokykla ir priskyrė tave būtent tai mokytojai, ir viskas, kentėk. Nesvarbu, kad gal ta mokytoja tokia teroristė, kad pradinukai bijo pasiprašyti išleidžiami per pamoką į WC iki tgokio lygio, kad tiesiog prišlapina į kelnes. Jeigu gavai paskyrimą į tokį miestą ir tokią įstaigą, tai kol neatidirbsi kiek priklauso - tu turi baudžiauninko galimybes pasirinkti kitą įstaigą... ir t.t.
2. Žmoniško požiūrio. Tave apstaugti ir iškolioti galėjo bet kas - pardavėja, registratorė poliklinikoj, ta pati mokytoja, ar kad ir valytoja, kuriai ne laiku pasipainiojai.
3. Teisės į asmeninį gyvenimą. Vieši svarstymai ir pasmerkimai įvairiausiomis progomis....
4. Galimybės gyventi be blatų, kyšių. „Ieškok blato“, „įdėk į kišenę“ - man nėra šlykščiau... O dar privalomi girdymai, „laistymai“, „statymai“ už tą blatą atsidėkojant.., ar dar tik ieškant.

Tai čia tik keli punktai, pirmiausia atėję į galvą. Sumesti per dvi minutes

1. Na buvo galima pasikeist gydytoja. Reikejo nurodyt priezasti, bet buvo imanoma. Del mokyklos tai vel buvo sunku tik i prestizines (sustiprinta anglu pav.) o i kitas nebuvo dideliu problemu, sakysim mane perkele is vienos mokyklos i kita kur reikejo truliku vaziuot 5 sustojimus ir ten mokinausi. Nebuvo jokiu tokiu baisiu mokytoju, ju maciau daug, mokiniai nesiskaite, bet zinojo ribas.
Del paskyrimo, as irgi gavau paskyrima, tai nuo jo atsikraciau be problemu. Galejau tiesiog neiti i darba ir butu mokeje alga, nes atleist tokiu negalejo. Tai sutariau, kad paleis mane. Nuvaziavau i Maskva nes ministerija buvo Maskvoje, ten pasake, kad pav jei neduoda buto tai imanoma. Grizau pasakiau, kad parasykit, kad neduodat buto. Bet sako turi buta... Bet parase kad neduoda, niekas nesigilino, nuvaziavau i Maskva ir atleido.
2. Dabar taip pat gali iskolioti visi plius dar jau NIEKO NEBIJO, nes partijos jau nera...
3. Teise i asmenini gyvenima? Dabar jos maziau, tada nebuvo priemoniu ja kontroliuot
4. Galimybes gyvent be blatu tai Lietuvoje niekada nebus, cia ne Amerika, ir ten visko yra
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2019 03 05, 22:02)
Yra dar kitų būdų kaip galima bendrauti. Jie labai tikslūs. Deja, neišduosiu smile.gif

Oi, tikrai nereikia. Net neidomu. irnesakyk.gif

Bet kaip jums neatsibosta skaityt ubuntes paklodes ir dar komentuoti. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aimeja: 05 kovo 2019 - 21:44
QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 03 05, 20:23)
Taip.
Bet maziau nei dabartinis. Tada zmones nebuvo taip suzvereje

kazkas tokio tikrai yra unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2019 03 05, 21:07)
Atrodo Lietuva tokia mažytė, bet skiritngi regionai, skirtingai gyveno. Mano vyras irgi tuščių lentynų nematęs, o mano mama vis apie tuščias šneka. Ir aš dar prisimenu, kai stoviu eilėje visai mažytė, uždaro duris prieš nosis žmonėms, užkabina lentelę, kad Nėra duonos. Ir dar pamenu tokį "bajerį", kad kažkaip ten į visą pardę net neįleisdavo, durys turėjo tokį kaip langą/langelį ir tik pro jį duonos iškišdavo blink.gif  biggrin.gif o daugiau nieko...

As jau supratau, kad geram miestelyje gyvenau smile.gif Bet tai gal ir tam tikri periodai budavo? kai buvo tai daugiau tai maziau, galu gale kas ko norejo, pvz mano vyro seima valge balta duona ir ja kepdavo Klaipedoje, tai musu mieste tikrai ne visada budavo, o man patiko juoda, as paimdavau is jo seimos tada jau kai pradejom draugauti, mociutes jo kepta naturalia su raugu, juoda, dabar su ziburiu nerasi, parudotuveje musu paprastos tokios tamsios budavo visada, kas diena vis sviezia, nes mieste buvo duonos kepykla, pamenu, kai salia tu duonos lentynu budavo tokie popieriukai, kad pasitikrinti kuri minksta, kuri kieta , nes jos gi nebuvo supakuotos smile.gif ji man patikdavo, tai kam nepatiko, gal ir atrode, kad nieko nera smile.gif kas mego mesa, desras tikrai nebuvo didelio pasirinkimo, tai jiem gal to truko, man asmensikai visada per mazai buvo pomidoru, braskiu, raugintu agurku, kad ir kiek mama benupirkdavo biggrin.gif
viskas is tiesu subjektyvu, bet faktas, kad nei is bado nei is susalimo del rubu trukumo nemire nei vienas, o kad nebuvo pertekliaus irgi faktas, ir technologiju nebuvo tiek, kiek dabar ir zmoens sveikesni buvo, mama psakojo, akd kai ji buvo jauna is vis pas mus mazuliuke poliklinka buvo ir jokiu eliu, o dabar kas darosi...

pamenu ir eilute prie ledu kai atvesdavo, bet tai ir atvesdavo sviezius, ir mums visiem uztekdavo.

aplamai jei tada buti veganu, vegetaru, tai visko tikrai uztekdavo biggrin.gif ir nepresivalgydavom, pamenu kaip reikdavo taupyti grietine, bet tai juk gerai biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2019 03 05, 21:10)
o dar jo diena minima, tfu
o didūs kovotojai už savo žemes, kurie gynė mūsų protėvių kraštus visiškai užmiršti

taip, viskas gi iskreipta siomis dienomis...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 05 kovo 2019 - 21:53
Aimeja, as turiu tokia silpnybe-man norisi suprasti zmogaus logika, gal turiu vilti, kad labai pasistengus galima visiems susikalbeti..Bet tenka pripazinti, kad klystu, vis pasimaunu ant tos iliuzijos bigsmile.gif

Bet kaip jums neatsibosta skaityt ubuntes paklodes ir dar komentuoti. unsure.gif
[/quote]
Atsakyti
QUOTE(Kristi_na @ 2019 03 05, 21:49)

Bet kaip jums neatsibosta skaityt ubuntes paklodes ir dar komentuoti. 

As praleidziu daug ka paklodisko...
Tarybine patirtis. Tada laikrasciuose buvo skaitomi tik kelis paskutiniai puslapiai o zurnaluose praverciama visa politinee pradzia.

Bet jei sakysim zurnalai apie hobius tada buvo kur kas maziau uztersti partijos nesamonemis nei dabar reklama
Atsakyti
QUOTE(Kristi_na @ 2019 03 05, 21:49)
Aimeja, as turiu tokia silpnybe-man norisi suprasti zmogaus logika, gal turiu vilti, kad labai pasistengus galima visiems susikalbeti..Bet tenka pripazinti, kad klystu, vis pasimaunu ant tos iliuzijos  bigsmile.gif

tai tu pasistenk pirma pati issireiskti logiskai atsakyti bent man i klausimsu, gal tada iseitu susikalbeti? biggrin.gif tu tik varai ir varai apie sibira ir sunku pokari, kai as sneku apie Gorbaciovo laikus, ir bandai man kazka irodyti, pati tu supranti ka? mirksiukas.gif

staigalit paskaityki komentarus po sia nuotrauka apie tarybiniu laikus(ne apie sibiro tremties perioda!!!!), kazkaip keikianciu nematau.
https://www.facebook...481897521921383]
ziurekit koks servizas budavo:
taip, televizoriuose buvo net kompleksiniai pietus - nusipirkdavai žetoną už 60 arba 70 kapeikų, imesdavai jį ir iš važiuodavo padėklas su patiekalais...

Gyvenome kaip žmonės,valgydavome pietus už nepilną rublį,nereikėjo neštis buterbrodų ir valgyti,kažkur rusy ar lauke dabar.Kokiomis sąlygomis dabar valgo buožės,bankininkai ir kokiomis sąlygomis statybininkas,kiemsargis-eilinis landsberginis vergas.Jeigu ir būtų galimybė- netoli kavinė,tai vergas už tokį uždarbį tikrai negali.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 05 kovo 2019 - 21:58
QUOTE(lutuke123 @ 2019 03 05, 21:56)
Gyvenome kaip žmonės,valgydavome pietus už nepilną rublį,

Geru valgykluu budavo MAZAI, tada rublis buvo lygus 5 eurams, dabar uz 5 eurus tikraii yra geru vietu pavalgyti. Ir uz maziauu yra... Paimi kokiu cepelinu 3.20 porcija ir pakanka
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 03 05, 22:02)
Geru valgykluu budavo MAZAI, tada rublis buvo lygus 5 eurams, dabar uz 5 eurus tikraii yra geru vietu pavalgyti. Ir uz maziauu yra... Paimi kokiu cepelinu 3.20 porcija ir pakanka

nezinau, ne man sakyk, tokie dauguma komentaru, as tuo metu tik mokyklos valgykloje valgiau. biggrin.gif bet matau, kad zmones ne su kokia neapykanta visgi dauguma atsimena tuos laikus.
Atsakyti
Aaaa..Cia tau tikrai daro ispudi sita valgykla??? Mane tai nupurto nuo tarybiniu laiku prisiminimu va tokiu nusaldintu vaizdeliu..prisimenu savo mokyklos valgykla ir slykscius aliuminius indus.
Kokiam rusy??? Jo, dabar visi vargsta ziurkiu apsupty, O kas normaliai gyvena yra seimo nariai smile.gif As irgi smile.gif
Lutuke, su tavim neimanoma diskutuoti. Kelis kartus pakartojau, kad ne tame esme, jog buvome pavalge, o tu vel ten kazkur varai "tai gal joms mesytes truko".
Viskas, sia tema jau nenoriu nieko su tavimi kalbeti. Jei tau malonias emocijas kelia sita valgykla, tai mes niekada nesusikalbesim.

QUOTE(lutuke123 @ 2019 03 05, 21:56)
tai tu pasistenk pirma pati issireiskti logiskai atsakyti bent man i klausimsu, gal tada iseitu susikalbeti?  biggrin.gif tu tik varai ir varai apie sibira ir sunku pokari, kai as sneku apie Gorbaciovo laikus, ir bandai man kazka irodyti, pati tu supranti ka?  mirksiukas.gif
staigalit paskaityki komentarus po sia nuotrauka apie tarybiniu laikus(ne apie sibiro tremties perioda!!!!), kazkaip keikianciu nematau.
https://www.facebook...481897521921383]
ziurekit koks servizas budavo:
taip, televizoriuose buvo net kompleksiniai pietus - nusipirkdavai žetoną už 60 arba 70 kapeikų, imesdavai jį ir iš važiuodavo padėklas su patiekalais...

Gyvenome kaip žmonės,valgydavome pietus už nepilną rublį,nereikėjo neštis buterbrodų ir valgyti,kažkur rusy ar lauke dabar.Kokiomis sąlygomis dabar valgo buožės,bankininkai ir kokiomis sąlygomis statybininkas,kiemsargis-eilinis landsberginis vergas.Jeigu ir būtų galimybė- netoli kavinė,tai vergas už tokį uždarbį tikrai negali.

Atsakyti
QUOTE(Jazza @ 2019 03 05, 21:28)
1. Pasirinkimo laisvės. Jeigu tau priskyrė poliklinikoj gydytoją (kokią nusenusią kyšininkę, kuri gyvenime jokiuose kvalifikacijos tobulinimo kurasuose nebuvusi) pagal abėcėlę, tai padėk Dieve... Jeigu tau priklauso būtent ta mokykla ir priskyrė tave būtent tai mokytojai, ir viskas, kentėk. Nesvarbu, kad gal ta mokytoja tokia teroristė, kad pradinukai bijo pasiprašyti išleidžiami per pamoką į WC iki tgokio lygio, kad tiesiog prišlapina į kelnes. Jeigu gavai paskyrimą į tokį miestą ir tokią įstaigą, tai kol neatidirbsi kiek priklauso - tu turi baudžiauninko galimybes pasirinkti kitą įstaigą... ir t.t.
2. Žmoniško požiūrio. Tave apstaugti ir iškolioti galėjo bet kas - pardavėja, registratorė poliklinikoj, ta pati mokytoja, ar kad ir valytoja, kuriai ne laiku pasipainiojai.
3. Teisės į asmeninį gyvenimą. Vieši svarstymai ir pasmerkimai įvairiausiomis progomis....
4. Galimybės gyventi be blatų, kyšių. „Ieškok blato“, „įdėk į kišenę“ - man nėra šlykščiau... O dar privalomi girdymai, „laistymai“, „statymai“ už tą blatą atsidėkojant.., ar dar tik ieškant.

Tai čia tik keli punktai, pirmiausia atėję į galvą. Sumesti per dvi minutes

biggrin.gif biggrin.gif dabar dar baisiau. Su šokolado plytele neprasisuksi.
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 03 05, 22:11)
nezinau, ne man sakyk, tokie dauguma komentaru, as tuo metu tik mokyklos valgykloje valgiau.  biggrin.gif bet matau, kad zmones ne su kokia neapykanta visgi dauguma atsimena tuos laikus.

Skaitau ir galvoju, va si asba, lieja asaras del donbaso, lugansko neva nuzudytu gyventoju, reiskia pretenzijas ukrainieciams-benderovcams. Jai nereikia, ten nuvaziuoti, savo subine pajausti, kaip ji reikalauja is kitu. Anai baisiai skauda, del ten gyvenanciu zmoniu gyvybiu, gyvenimo salygu. Pet visikas pofig, kai kalbama apie nemaza Lietuvos gyventoju dali, kurie buvo nepelnytai represuoti.

Jai pofig, kaip jautesi, gyveno ta nemaza dalis seimu, kurias iki siol itakoja skausmas netekus savo artimo zmogaus. Ji tai lygina su pietumis, kurie nesieke rublio...

AR TAI NE CINIZMAS?
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 03 05, 23:24)
1. Uztampe po kalejimus viena UK zurnalista, kuris bande tirti kaip teismas nuolaidziauja musulmonu prievartautoju gaujai (Britain's Grooming Gangs)

2. Pilna pavyzdziu kai zmones terorizuojami, ikalinami uz pasakyma netinkamos nuomones apie mazumas, apie religines grupes, ar nacionalines grupes. Vaakaruose zmones BIJO LABIAU nei mes bijojome sovietu laikais

1. Aha, supratau, užtampė vieną "žurnalistą" UK. Kaip suprantu, šitą: https://www.theguard...-tommy-robinson

2. Kiek, dar vienas fašistas kur nors Prancūzijoje?

QUOTE(lutuke123 @ 2019 03 05, 23:26)
tai vadinasi jau Gorbaciovo laikasi nebebuvo nusikaltele ar ne? nes anksciau nieko ir nedare  mirksiukas.gif

Jei nedirbo kooperatyve, buvo, tik rizika įkliūti tuomet buvo beveik lygi nuliui.

Atsakyti