QUOTE(lutuke123 @ 2019 03 05, 22:35)
o dabar tu dalyku nebetruksta? paskaiciau atrodo kaip apie sias dienas ,ka drasytumet, kazkiap neisprende tu pribelmu, kiek matau santvarku pakeitimai ir ekonomikos suzlugdymas ar jums isprende?
.
.
Nebetrūksta tikrai. Dabar gali pasirinkti net ir polikliniką, ne tik gydytoją. Bent mūsų poliklinikoj per kelerius metus atsisijojo visos nusenusios kyšininkės, nes tiesiog nebeliko pas jas užsirašiusių pacientų ir jos buvo atleistos.
Apie mokyklas nekalbu, pokytis akivaizdus.
Kad pvz., Maximos pardavėja imtų dabar ir iškoliotų klientą - neįsivaizduojamas dalykas. Ši vasara man buvo karšta lankymosi valstybinėse įstaigose prasme - išskyrus vieną kvailystę, neturiu kuo pasiskųsti. Ne vieną kartą buvau netgi maloniai nustebinta. Pvz., dokumentą, kurį įstaiga turi teisę ruošti 20 darbo dienų, patys neprašyti pasiųlė atsiimti sekančią dieną. Mes suprantam, kad reikalas skubus - pasakė. Nors aš nė pusės žodžio nesakiau, neprašiau ir buvau pasiruošusi, kad laukti reiks bent jau porą savaičių. Tikrai likau išsižiojusi gerąja prasme.
Kyšio šiais laikais nesu davusi niekam, net nemokėčiau to. AčiūDie, kad nebereikia mokytis. Blato irgi neturiu ir niekada neturėjau, bet va gyvenu

QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 03 05, 22:38)
Nebuvo jokiu tokiu baisiu mokytoju, ju maciau daug, mokiniai nesiskaite, bet zinojo ribas.
Buvo. Paralelinėj klasėj, šalia mūsų kabineto. Ir pas ją mokėsi darželio laikų draugai, kuriems ne taip pasisekė... Ką ten, tais laikais būdavo privalomas vaikščiojimas ratu koridoriuje per pertraukas, tai teko susidurti. Pvz., patąsyti mokinę už plaukų - jai būdavo vienas juokas.