Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

Dvasinės invalidės, jeibogu...dvasinės invalidės
Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2019 03 13, 14:09)
Bet gi čia visiškai ne tavo reikalas ką zmones daro savo kieme

Mes nei vienos vyšnios ar agrasto nenusiskynem  -  viska pauksciai ir misko gyventojai ištąsė  biggrin.gif . Obuoliai ir tie dingo kazkur  biggrin.gif
Pasidzioviau sodo namelyje juoduju serbentu šakas su uogomis. Ot gersim arbata ziema,  galvojau. Turbut pelės nuskabė viska -  viena kita uoga belikus buvo  rolleyes.gif

Butent, niekada nesupratau zmoniu seimininkaujanciu svetimame name, sode ir t.t.
Na, OK nori pasisodinti, kreipiesi i savininka, gauni leidima, o adabar uzsiimineja saviveikla. Jokios apgarbos nuosavybei.

Kaip ir SM, jai neduota suvokti, kas gerai jai, kas anai patinka, vertybe nebutinai tai tinka kitam.
Labai megstu juodus serbentus visuose pavidaluose, mano mamai anos blakem kazkodel smirda, o man tai ambrozija.
O pati bandei dziovintuve uogas dziovinti?
Ar dar geriau, saldiklyje susaldyti...
Atsakyti
Mes šaldom labai įvairias uogas, turim didelį šaldiklį specialiai tam. Skaniausios man trešnės, avietės, braškės, šilauogės. Kas mėgsta serbentai trinti su cukrumi. Žemuogės irgi, tik reik daug cukraus dėti, kad neapkarstų ir bent jau man nepavyksta prisivalgyti per sezoną tiek, kad dar šaldyti norėčiau smile.gif Dar šaldau pomidorus (kaip nuskinu, taip ir sušaldau, paskui į sriubą ar troškinius skanu), baravykus.

Namie ilgai maniau, kad orchidėjos pas mane neauga, bet va, pagaliau išmokau su jomis elgtis, tai dabar apėmė kažkokia orchidėjų manija-turiu 3 ir noriu daugiau, bet bijau, kad tinkamų palangių neužteks bigsmile.gif

Sesuo prisisėjo į vazonėlius daigų visokių dabar valgymui. Ruošiasi į šiltnamį sėti.
Man kaip ir patinka kartais pasikapstyti, bet šiaip dažnai tingu, ypač vasarą ravėti smile.gif

Sodelyje irgi mielai turėčiau aviečių ar kokių kitų uogų, bet lai kiekvienas tvarkosi kaip jam norisi ir patinka. Nu negražu man nei cementu užpilti kiemai, nei ta nuskusta milimetrinė kas kelias dienas pjaunama išcackinta veja, bet argi mano skonis ir poreikiai yra pasaulio rodiklis? Nesusireikšminkim.
Atsakyti
As turiu gal 7 orchidejas, visos baltos, graziai ant palanges sutupe biggrin.gif
Atsakyti
Pacios man graziausios orchidejos - melynai zydincios Vandos wub.gif .
O siaip vienu metu turejau virs 60 orchideju iv rusiu. Dabar tik orchidariume auginu.
Papildyta:
https://youtu.be/Wmb0QN2TG1Q
Argi nefantastiskos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cambala: 13 kovo 2019 - 15:15
QUOTE(mylimuke! @ 2019 03 13, 15:02)
As turiu gal 7 orchidejas, visos baltos, graziai ant palanges sutupe  biggrin.gif

Buvo laikas turejau virs 20 falenopsiu, anuomet buvo uzplaukusi mada juos dovanoti. 20 ar 2 ne problema, ta pati kniseline mirksiukas.gif

Baltos orchidejos, o jei dar dideles, grazu...

Man vyras pradejo dovanoti miniatiurines, uzaugdavo iki 30-50 cm, su ziedais didis. Bet isdalinau marciom. Neturiu orchideju.
Atsakyti
60??? bigsmile.gif Fantastika!!! Įkvėpei smile.gif
Na, mano kambariai ne visi tinkami joms auginti-viename prie pat radiatorius ir žiemą didelis temperatūrų svyravimas.
Dabar turiu baltą ir kelias rainas/margas, jaučiu, kad bus dar smile.gif
Tos mažosios orchidėjos pas mus darbe auga-viena kolegė myli gėles, tai po kelias į tokius plačius vazonus augina. Mėlynų neturim. Žiūrėdama į jas sudvejodavau ar jos nedažytos biggrin.gif

QUOTE(cambala @ 2019 03 13, 15:08)
O siaip vienu metu turejau virs 60 orchideju iv rusiu. Dabar tik orchidariume auginu.

Papildyta:
Žinosiu kur kreiptis patarimo dėl orchidėjų, daug čia jas mylinčių, žiūriu biggrin.gif
Man draugė vis dovanodavo baltas dideliais žiedais-pažydi, numiršta. Kol galiausiai viena ėmė ir išaugino žiemos pabaigoje svyrančią šaką su gal 10 didžiulių baltų žiedų. Va tada ir užkibau..

QUOTE(Moonte @ 2019 03 13, 15:11)
Buvo laikas turejau virs 20 falenopsiu, anuomet buvo uzplaukusi mada juos dovanoti. 20 ar 2 ne problema, ta pati kniseline  mirksiukas.gif

Baltos orchidejos, o jei dar dideles, grazu...

Man vyras pradejo dovanoti miniatiurines, uzaugdavo iki 30-50 cm, su ziedais didis. Bet isdalinau marciom. Neturiu orchideju.

Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2019 03 13, 14:43)
Butent, niekada nesupratau zmoniu seimininkaujanciu svetimame name, sode ir t.t.
Na, OK nori pasisodinti, kreipiesi i savininka, gauni leidima, o adabar uzsiimineja saviveikla. Jokios apgarbos nuosavybei.

Kaip ir SM, jai neduota suvokti, kas gerai jai, kas anai patinka, vertybe nebutinai tai tinka kitam.
Labai megstu juodus serbentus visuose pavidaluose, mano mamai anos blakem kazkodel smirda, o man tai ambrozija.
O pati bandei dziovintuve uogas dziovinti?
Ar dar geriau, saldiklyje susaldyti...

Saldausi. O va arbatoms dziovinti megstu senoviniu būdu - tamsioje, sausoje, gerai vedinamoje patalpoje
Atsakyti
QUOTE(Kristi_na @ 2019 03 13, 14:53)
Mes šaldom labai įvairias uogas, turim didelį šaldiklį specialiai tam. Skaniausios man trešnės, avietės, braškės, šilauogės. Kas mėgsta serbentai trinti su cukrumi. Žemuogės irgi, tik reik daug cukraus dėti, kad neapkarstų ir bent jau man nepavyksta prisivalgyti per sezoną tiek, kad dar šaldyti norėčiau smile.gif Dar šaldau pomidorus (kaip nuskinu, taip ir sušaldau, paskui į sriubą ar troškinius skanu), baravykus.

Namie ilgai maniau, kad orchidėjos pas mane neauga, bet va, pagaliau išmokau su jomis elgtis, tai dabar apėmė kažkokia orchidėjų manija-turiu 3 ir noriu daugiau, bet bijau, kad tinkamų palangių neužteks  bigsmile.gif

Sesuo prisisėjo į vazonėlius daigų visokių dabar valgymui. Ruošiasi į šiltnamį sėti.
Man kaip ir patinka kartais pasikapstyti, bet šiaip dažnai tingu, ypač vasarą ravėti smile.gif

Sodelyje irgi mielai turėčiau aviečių ar kokių kitų uogų, bet lai kiekvienas tvarkosi kaip jam norisi ir patinka. Nu negražu man nei cementu užpilti kiemai, nei ta nuskusta milimetrinė kas kelias dienas pjaunama išcackinta veja, bet argi mano skonis ir poreikiai yra pasaulio rodiklis? Nesusireikšminkim.

Nustojau vartoti cukru, kaip konservavimo priemone. Linkusi dziovinti, arba saldyti.

O va pomidorus nesaldziau, reiks pameginti.

O raveti nebutina, jau yra geotekstile mirksiukas.gif
As kur galiu ten ja iskloju.

Kita vertus, tarkim pomidorus, vaiskrumius, medzius galima mulciuoti nupjauta zole. Musu sodyboje dirva molis, tai labai pasiteisino, pagerino zeme.
Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2019 03 13, 14:09)
Bet gi čia visiškai ne tavo reikalas ką zmones daro savo kieme

Mes nei vienos vyšnios ar agrasto nenusiskynem  -  viska pauksciai ir misko gyventojai ištąsė  biggrin.gif . Obuoliai ir tie dingo kazkur  biggrin.gif
Pasidzioviau sodo namelyje juoduju serbentu šakas su uogomis. Ot gersim arbata ziema,  galvojau. Turbut pelės nuskabė viska -  viena kita uoga belikus buvo  rolleyes.gif

As jiem gi nieko ir nesakau, bet siaip turiu nuomone apie ju elgesi ,manau, tai nedraudziama biggrin.gif
siaip net ne savo kieme daro, t.y. ne del saves, nes pardave, tai vadinasi kitiem " patvarke" biggrin.gif nesvarbu cia dabar savo nesavo, visi gi ant tos pacios zemes gyvenam, as bendrai sneku apie daugeli vakaru saliu, zmones visai nepazysta gamtos, maisto nemoka uzsiauginti, nepazysta maisto. Jamis Oliveris dare seminarus Jav, vaikam rode pomidorus, bulves, nu baisu man, kai zmones elementarui maisto produktu nezino, zino tik burgerius, keciupa... As cia buvau seminare, kaip ka seti, nu darbe dare, tai man juokas eme tokio rimto seminaro klausant smile.gif pvz paberti seklu salotu i zeme ir laukti kol uzaugs arba kad pasodinti cesnaka, reikia jo skiltele ikisti i zeme, vat biggrin.gif maciau yra bulviu sodinimo seminaras biggrin.gif gerai, kad daro labai, bet tai matosi ant kiek zmone sprarado tas bazines zinias doh.gif

tai va tas ir yra, kad pauksciai , zverys isbadeje gruno maisdto, ne burgeriu likuciu biggrin.gif , kur tik randa uogu, ten ir nuvalgo, misku gi cia irgi gi nera, tik medziu fermos, kur gyvybes nerasta, tai kur tiem gyvunam detis...
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2019 03 13, 15:11)
Papildyta:
https://youtu.be/Wmb0QN2TG1Q
Argi nefantastiskos?

Labai grazi ta Vanda, tikra Vandusiuke...

Pati jau orchideju auginimo MEISTERE. As gi tik su nelepiais falenopsiais susitvarkyti galiu.

Ar pameni, kad prisukai man dovanoms mandarinmedi? Norejau dovanoti brolienei, bet martele (suneno), kai pamate ir isskydo, teko dovanoti. Dabar cia jos lepunelis.
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 03 13, 15:18)
As jiem gi nieko ir nesakau, bet siaip turiu nuomone apie ju elgesi ,manau, tai nedraudziama  biggrin.gif
siaip net ne savo kieme daro, t.y. ne del saves, nes pardave, tai vadinasi kitiem " patvarke"  biggrin.gif nesvarbu cia dabar savo nesavo, visi gi ant tos pacios zemes gyvenam, as bendrai sneku apie daugeli vakaru saliu, zmones visai nepazysta gamtos, maisto nemoka uzsiauginti, nepazysta maisto. Jamis Oliveris dare seminarus Jav, vaikam rode pomidorus, bulves, nu baisu man, kai zmones elementarui maisto produktu nezino, zino tik burgerius, keciupa... As cia buvau seminare, kaip ka seti, nu darbe dare, tai man juokas eme tokio rimto seminaro klausant smile.gif pvz paberti seklu salotu i zeme ir laukti kol uzaugs arba kad pasodinti cesnaka, reikia jo skiltele ikisti i zeme, vat  biggrin.gif maciau yra bulviu sodinimo seminaras  biggrin.gif gerai, kad daro labai, bet tai matosi ant kiek zmone sprarado tas bazines zinias doh.gif

tai va tas ir yra, kad pauksciai , zverys isbadeje gruno maisdto, ne burgeriu likuciu  biggrin.gif , kur tik randa uogu, ten ir nuvalgo, misku gi cia irgi gi nera, tik medziu fermos, kur gyvybes nerasta, tai kur tiem gyvunam detis...

Nerasyk man atsakymu paklodemis. As ju is principo neskaitau. Nu nejaugi sunku isideti tai i galvą?
Atsakyti