Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

QUOTE(lutuke123 @ 2019 10 23, 11:47)
Nu va is mano darbo dienos , pradedam nauja projekta,  instaliuoju naujas sistemas, instrukcijos  biggrin.gif
Bring up the environment as follows
$ cd $HOME/src
$ vagrant up
Go have a coffee - this will take a while biggrin.gif

Jie parašė 'eik kavos isgerti', o ne 'sedek visa diena mamkose'
biggrin.gif
Atsakyti

Na ir gurmanė biggrin.gif9-10 mėnesių per metus valgau tik naminius, anytos laikomų vištų, kiaušinius, bet kai tenka pirkti parduotuvėje, jokio skoninio skirtumo nejaučiu (ir, beje, juoką keliai "laisvai laikomų vištų" kiaušiniai viduržiemyje). O "plastmasinių" pomidorų skonis didele dalimi priklauso nuo veislės, o ne nuo auginimo sąlygų. Pabandykite užsiauginti pomidorų iš parduotuvėje pirktų pomidorų sėklų. Jei pavyks, skonis bus toks pats.

Kai gaminu tiramisu, pagal receptą reikia būtent naminių kiaušinių.Bet kartą neturėjau tokių, gaminau iš parduotuvinių, išėjo taip pat gerai.

Mano vaikai ima iš giminaičių kaimiškus kiaušinius.Vištos laisvos, mato gaidį, kartais net vanagą ir lapę.Šeriamos KG kombinuotais pašarais.Pati atvežu.Tai kur čia ekologija?O jei atvirai, tai man ta ekologija didžiulis muilo burbulas.

Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2019 10 23, 11:56)
Pabandykite užsiauginti pomidorų iš parduotuvėje pirktų pomidorų sėklų. Jei pavyks, skonis bus toks pats.

As bandziau.
Nupirkau vasari ar kova is Rimi Chocmande 1 pomidora, isrinkau seklas ir lauke pasodinau.
Skonis nerealus. Tikrai pardes ne toks skanus. Ir dar dabar turim tu zaliai/ raudonu pomudoru( skintu). Nes laikosi ilgai.
Bubo daug diskusiju uzdaroj fb grupej - taip ir nesuptatau kas tas chocmande - hibridas ar veislinis. Tik seklas susirinkus turiu, zinau kad sodinsiu ir kitais metais.
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2019 10 23, 12:56)
Na ir gurmanė  biggrin.gif 9-10 mėnesių per metus valgau tik naminius, anytos laikomų vištų, kiaušinius, bet kai tenka pirkti parduotuvėje, jokio skoninio skirtumo nejaučiu (ir, beje, juoką keliai "laisvai laikomų vištų" kiaušiniai viduržiemyje). O "plastmasinių" pomidorų skonis didele dalimi priklauso nuo veislės, o ne nuo auginimo sąlygų. Pabandykite užsiauginti pomidorų iš parduotuvėje pirktų pomidorų sėklų. Jei pavyks, skonis bus toks pats.

free range, reiskia vistos, kurios neuzdarytos i narvelius visa gyvenima mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2019 10 23, 14:22)
O del kiausu, tai net man, augusiai visiskai mieste, akivaizdus skirtumas, spalvos, skonio, kvapo.


Sakau, gurmanė biggrin.gif Gal dar jaučiate skirtumą ir tarp žiemą ir vasarą sudėtų tos pačios vištukės kiaušinių? Juk žemą vištukės po laukus nevaikštinėja, žolyčių beigi šviežių sliekiukų nelasioja.

O šiaip, kiaušų lukštų spalva priklauso ne tik nuo pašaro, bet ir nuo veislės. O jei trynys labai ryškiai geltonas, tai visai gali būti, kad juos auginanti bobulytė persistengė su kažkokiais priedais...
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2019 10 23, 12:22)
Taip, vaisiai, uogos, kurie skirti ilgam transportavimui, laikymui, kad negestu, renkamos tos veisles, kurios ilgai laikosi, bet jos yra daugiau beskones, nei ka tik nusiskintas is savo darzo (pastarieji daug greiciau sugenda, esu pastebejus).

Cia gi nuo rusies priklauso. Pvz " jaucio sirdiziu" tipo pomidorai tik greitam vartojimui, o koks " thailand pink egg" net dabar kaip plastmasinis. Toks ir bus kelis men. Neskanus, bet pomidoras, savas, augintas ant nenualinto dirvozemio, trestas kaip visi - granuliuotu vistu meslu.
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 10 23, 13:08)
Komandose siaip yra treneris, padejejai ir kapitonas. Va jie ir atsako UZ VISKA. Kiti atsako uz savo darba

Yra project manager ,kuris atsako uz projekto padaryma laiku, bet ji ne developer,jis daro planus, tariasi su mumis,raso attaskaitas , iekso projektu ir pinigu biggrin.gif O komandoje visi atsako uz savo sritis, zinoma, dirbam bendrai ir jei kam kas stringa, kas ismano ta ir padeda. Zinoma yra senor software engineer ir tokie kaip as tik pradedantis, ir vidutiniam lygyje, tai ir atsakomybiu ir darbu sritys atitinkamos, ir atlyginimai atitinkami biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(-burbanti- @ 2019 10 23, 13:34)
Jie parašė 'eik kavos isgerti', o ne 'sedek visa diena mamkose'
biggrin.gif

o ka daryti, jei kavos negeriu? rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Lisitėja2 @ 2019 10 23, 13:48)
Kai gaminu tiramisu, pagal receptą reikia būtent naminių kiaušinių.Bet kartą neturėjau tokių, gaminau iš parduotuvinių, išėjo taip pat gerai.


keista, kai gamindavau tiramisu italu restorane dirbdama, tai ten jokiu kiausiniu nereikejo, nebent tu sausainius pati kepiesi? Kur ten jie dedasi? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 10 23, 14:09)


o ka daryti, jei kavos negeriu?  rolleyes.gif

Su kolegomis pabendrauk...jei jie bendrauja su tavimi. Cia labai didelis klausimas dar
Atsakyti

Džiuljetą valgiau, pomidorų veislė, jei kas ne taip pagalvojote.Laikosi gerai, bet neskani.Paskutinio skynimo iš viso guminiai.Nebesodinsiu kitais metais.Man juoduliai patinka,auginau kažką, pamečiau pokiuką, nepamenu pavadinimo.

Ale, tuo mus mergos išmes iš čia,lieps eiti pas daržynikus-sodinykus :P

Atsakyti
Jo jo...
Žemės kurmiai pasdarėt, mergos. Jeibogu senstat biggrin.gif
Atsakyti

o ka daryti, jei kavos negeriu? rolleyes.gif
Papildyta:
keista, kai gamindavau tiramisu italu restorane dirbdama, tai ten jokiu kiausiniu nereikejo, nebent tu sausainius pati kepiesi? Kur ten jie dedasi? bigsmile.gif

Šnapsą gerk, jei kavos negeri.

Kiaušinių baltymai plakami iki putų,tryniai  plakam atskirai , ir maišoma su maskarponės sūriu.Tokio kur nėra kiaušinių negaminau,net nežinau kaip gamintųsi.

Atsakyti

Jo jo...
Žemės kurmiai pasdarėt, mergos. Jeibogu senstat biggrin.gif

Ne senstam, o bręstam. a010.gif

Atsakyti