QUOTE(cambala @ 2019 10 24, 13:23)
Nlb ir as zinau.
https://sodospalvos....is-ar-amarilis/
Kazkurioj sodybu grupej man paaiskino kad meileniai zydi ziema, o amariliai vasara.
Pas mane tai trys hyperrastrumai, ziema zydi. Vienas raudonas, kitas bordo ir dar vienas baltas. To balto svoguna praeitais metais tokiu laiku Depo pirkau. Svoguno didumas kaip vyriskas kumstis. 15 euru mokejau, pati sau biski pssukiojau pirstu, bet vistiek nusipirkau😂. Nesigailiu. Zydejo gal 2 men, leido 3 ziedynus viena po kito, ziedynas 5-6 ziedais buvo, o ziedu didumas

. Siemet vel zouriu Depo yra tu svogunu, bet jau pigiau, berods 10 ar 8 eur.
Nojuje tuomet nuo 2.5 iki 4 euru.
Man padovanojo meileni, labai dideli svoguneli, skersmuo kokie 8-9cm. Ziuresiu sodinsiu.
Jei kas zino, ar galima dabar persodinti Laumene. Na baisiai ji man ne vietoje pasodinta.
Geras
Gavau laiska is Nojaus
Dažnai šv. Kalėdų gėlėmis pristatomi Amariliai (Meileniai) jau mūsų parduotuvėse! Sodinkite dabar, o gražiausiais žiedais mėgaukitės per jaukiausias metų šventes!
O kad viskas pavyktų, norime su Jumis pasidalinti svarbiausiais patarimais, kurie padės užauginti meilenius:
Prieš sodinant palaikykite svogūnėlio apačią ir šaknis drungname vandenyje kelias valandas.
Vazonas turėtų būti apie 2,5 cm didesnio skersmens nei svogūnėlis, bei dugne turi turėti skylutę. Meilenis mėgsta mažesnius vazonus.
Prieš sodinant vazono dugne parenkite drenažą.
Meilenio sodinimui pasirūpinkite derlingu kompostu.
Sodindami nepažeiskite šaknų.
Pripildykite vazoną dalinai žemės ir padėkite svogūnėlį, kad viršutinis trečdalis svogūnėlio būtų išlindęs, kai supilsite žemes.
Pasodinus meilenį, gerai palaistykite ir tuomet nelaistykite, tol kol nepasirodys žali daigeliai. Jei žemė išdžius, laistykite ne dažniau nei kartą per savaitę, nes perlaistymas kenkia šaknims ir jos pradeda pūti.
Padėkite vazonėlį netiesioginėje šviesoje.
Augalą laikykite kambario temperatūroje.
Kas kelias dienas apsukite vazoną.