QUOTE(cambala @ 2019 11 13, 10:34)
Taigi rasei, kad buvai nuejus, bet nerasysi, nes tada uzpykai cia

.
Nežinau, kur matei mano pykti. sakiau, jei istorija vystysis, apskritai nerašysiu, nes, sakiau, kad Cambala žino, kas atsitiks, nes intepretuoja savaip.
Nesibaladojau dar.
Gyvenu egositini gyvenimą.
o dabar pamąstymai del karmos.
Baigiu skaityti knygą apie irakietę jazidę. Merginos kova su Islamo valstybe (ISIS). Autobiografine knyga apie tai, kaip visa autores šeima per vieną dieną buvo išžudyta (broliai, motina), o ji pati su seserimis tapo sekso vergemis.
Šviesi, tyra mergina, dabar paskelbta geros valios ambasadore.
tiek žiaurumo, kanciu, ir deja, nevirto bjauria, baisia sene, su pagieža besispjaudancia ant kitu.
kitu gyvenimuose ne puses tokiu dalyku neivyksta, o aplink pilna bjauriu bobu (kad ir mūsu laiptinej), keikanciu kitus žmones.
tuomet kyla klausimas: kas yra tikrosios traumos, kodel virsta žmones tokiais, kokie virsta? kodel vieni po tarkim "nedideliu " traumu nuolat lesa kitiems smegenis, o kiti, žiurek, kancias, mirtis pereję - yra visai kitokie žmones?
viskas lemia priemimas ir ivykiu interpretacija ir turbūt branda, kaip leidi sau, kad kancia tave augintu (arba naikintu.)
vat tai mano siekinys, kaip tapti tokiu žmogumi. nesunaikinamu iš esmes.
kad ir N.Mendela. 27m kalejime, iš ju -18metu vientuje, ant jo sargybiniai šlapinasi, o jis - toks šviesus, kokios jo mintys....ir tapo veliau prezidentu.
arba žmones. grižta iš tremciu. statosi sau darzleius, augina geles. akys spindi. sutraumuoti, bet nesunaikinti.
Toji irakiete jazide rašo: nesu vien auka, vien sekso verge, vien toji, kurios namai buvo susprogdinti. turiu daug kitokiu tapatybiu. esu kovotoja uz moteru teises, už paprastu irakieciu gyvenimą, esu toji, kuri išgyveno, toji, kuri liudija...
grižatant prie karmos.
tada ir galvoji: kodel vieni vel gimsta tokiose šalyse, tokiose sąlygose. nu, nebent praeiti gyvenimai...
tarkim, okei. nuolankiai priiemei, kas su tavim nutinka, tuomet kitame gyvenime gyvensi geriau.
bet kas tuomet laukia tu teroristu? kaip išvis jausmas gimti teroristo kūne? ir pragyenti galvojant vien apie sprogmeni sir karą. ir taip baigti vieną (iš daugelio gyvenimu). o kas toliau?
idomiai rašo ir apie savižudžiu sprogdintoju gyvenimus. jiems geriausios patalpso, maistas, daugiausia sekso vergiu. jiegi turi atsidžiaugti iki savo paskutines misijos.
mano antro vaiko tevas (pykcio metu) pabreždavo, jog jis labai suprantąs musulmonus ir ko jie taip elgiasi su savo žmonomis. (cia ne i tema.)