Vyrams užtektų ir santykių, ko geeero..? Bet... kiekviena (mano hipotezė tik, nepykit jei ką "įžeisiu" tuom ) moteris (daugiau mažiau) slapta viliasi, kad ja ves. Anksčiau ar vėliau (geriau anksčiau, aišku). Taip kad... (bet aš nieko nesakiau tuom...
)))
Jau grįžęs
Tai kad siauri tie jų keliai labai. Būna reikalų, kai tenka su kombainu prasilenkt. Mačiau pats
Ne ten ziurejai. 😏 Arba tiksliau, ne ten plaukei. Butum vakar prisijuokes is manes, kai vairavau savo tanka, masinos traukesi is kelio. Siandiena jau nieko negazdinau. 😂
Geru atostogu. Kada grizti in Teviske? 😏
Given444 mintis kad neva "mesaedziai" valgo uztersta mesa... Noriu permesti ir vegetarams, negi tai, kad esi vegetaras uztikrina, kad parduotuveje perkamos darzoves nera uzterstos? MIeste gyvenantys vegetarai ir neturintys savu ukiu minta vien ekologisku maistu?
Mes esame suauge zmones, gal nustokime metytis "etiketemis", vaikiskais argumentais, vien tik tam kad rasyti... Ar anot arsiu veganizmo propaguotuju, samoningumas renkantis maista yra vien isskirtinis augalines kilmes vartotojo bruozas?
Manau, kad savo mytyba besidomintis zmogus yra atsakingas, tad tikslingai pasirenka produktus, nesvarbu kokiai mitybos salininku grupei priklauso.
Bent jau as pasirenku kokybe, bet ne kiekybe. Taip, uz kokybe as moku pinigus, bet needu dideliais kiekiais, nes persivalgymas nesveika, tad manau, mano islaidos mazdaug vienodos, nes pirkdama maziau kokibisko maisto, moku tiek pat kiek moka zmogus, kuris nera demesingas savo mytybai.
Diduma mano meniu sudaro augalines kilmes maistas. Siu metu gydantis, per savaite valgau keturis kartus mesa/zuvi.
Mane labai glumina kai vegetarai, veganai samoningus subalansuotos mitybos salininkus nuraso i mesaedzius" suprask, kvailius nesirupinancius savo sveikata, ligu maiselius.
Manau, o ir is to ka pastaruoju metu stebiu, vegetarizme, kaip ir veganizme reikia samoningumo, ne vien deklaraciju. Nes iki galo nesuvokiant vegetariskos/veganiskos mitybosprincipu, vien vaikantis mados, zmones luosina save.
Todel siulyciau,kai kalba eina apie mityba, zmones skirstyti i SAMONINGUS IR NESAMONINGUS.
Zmones samoningai besirenkantys maisto produktus, atsakingai ziurintis i ju kokybe, savaime suprantama yra sveikesni.
Is esmes, nieko blogonematau nei vegetarizme, nei veganizme, jei zmones yra samoningi, vartoja papidus, lanksoi pas gydytojus, domisi savo sveikatos bukle. Bet as priestarauju, kad ju mitybos principai yra sveikatos garantas. Man subalansuotos mitybos salininkei nereikia vartoti jokiu papildu, viska ko reikia mano organizmui gaunu is maisto. Kai zmones mintantys vien augalines kilmes maistu to padaryti negali.
VA cia dabar,mviena zinove parase apie dilgeles, galime isvardinti aibes givulines kilmes augalus kur rasis gelezies, bet yra vienas bet, be B grupes vitaminu zmogaus organizmas gelezies nepasisavina.
Nesiplesiu, aptarkime tik vena Kobalamina t.y. B12 vitaminas.
Kad butu aiskiau, parastai tariant gelezis reikalinga tam kad organizma parupinti deguonimi. Del gelezies trukumo pastoviai deguones bada kenciantis organizma sveikunnepavadinsi, susidaro dideles prieiaidos ligoms. Zmogui per para reikia 3-4 mikrogramu gelezies.
TAigi, gelezi organizmas labai sunkiai pasisavina is gaunamu 100 procentu pasisavinimui tinkancios gelezies, standartinis zmogaus organizmas pasisavina iki 20 procentu.
Gelezis buna dvieju formu hemo gelezis-randasi gyvulines kilmes maiste ir ne hemo gelezis-augalines kilmes maiste. Gaudamas hemo gelezi organizmas ja gali pasisavinti iki 30 procentu, kai augalines kilmes t.y. nehemo gelesipasisavina tik 5 procentus. (klausimelis augalines kilmes mitybos salininkams. Jei anot jusu zmogus yra zoliaedis, kodel jo organizmas sunkiai isisavina nehemo gelezi?)
Paradoksas dar yra ir tame, kad hemo gelezis padeda geriau isisavinti nehemo gelezi. Dar daugiau, gelezis linkusi sudaryti netirpius junginius, kurie sunkina gelezies pasisavinima. Tuos junginius sudaro su fitinais, polifenoliais ir oksalatais.
Na tarkim oksilatu yra rugstynese, rabarbaruose, fitinu yra kruopose, mirkyk jas nemirkius fitinu kiekis juose nesumazeja, o mirkant ankstinius dalinai ju kieki galima sumazinti. Polifenu yra kakavoje, arbatzolese, kavos puelese. (Pastebite kokios kilmes maistas sunkina gelezies pasisavinima?)
Taigi, nustokime viena karta baksnoti pristeliu i samonigus gyvulines kilmes maisto valgytojus.
ir svoris ram pam pam neauga ? esante parametruose ? beje del skrandzio tai tiesa - mesos negalima tik virtos darzoves . siaip virskinimas reaguoja i stresus visokius .. o gryna oda yra super nei kazkoks pakaitalas .
Pritariu. Kazkada gulejau ligonineje, su dviem zaizdom dvylikapirsteje, penkiu kapeiku didumo. Isgyde mane vaistais ir dietiniu maistu. Viskas buvo virta. Jokiu vaisiu ir darzoviu neapdorotu. Prisimenu, kai mane isleidinejo, gydytoja taip ir pasake. Vitaminai tik leidziami. Grizusi laikiausi nurodymu ilgai. Jokio kepti maisto. Per metus, man net nepastebejus, numeciau 10 kg. Sveikata buvo gera. Apimtimis dziaugiausi. po metu nuejau pasitikrinti, gydytojas pasake, kad zaizdos nurime. Tai man reikejo pasigirti, kad AS tik virta maista valgau? O jis man atsake, kad galiu drasiai valgyti kepta maista. ? Ir pradejau. Ir vel atejau i ta pati taska.
Kas del svorio, tai aisku noreciau sverti maziau. Medziagu apykaita su metais leteka. 😏
Zmones yra visaedziai.
Is koldunu mesa as irgi lupdavau. Tu parduotuviniu net kvapo pakest negalejau. Iki siol negaliu, net nesuprantu kaip kazkas juos valgyt gali.
O bandete sumazinti mesos vartojima iki pvz karto per savaite? Ar vis dar yra skandzio problemu?
Kai AS buvau maza, D. kaip tai senai buvo, nebuvo pusfabrikaciu. Ir koldunu tame tarpe. 😏
O ka tas karta i Savaite duos? Del ko ja valgyti, jei AS samoningai pasirinksu ir jos nenoriu ir manes netraukia? Suprantu, kai zmones yra mesaedziai. Mano a.a. sesuo tokia buvo. Ji be mesos nei dienos negalejo gyventi. Bet jai turbut reikejo. Pas ja visa gyvenima buvo zemas homoglobinas. Ir mire ji nuo kraujo vezio.
———————————————————-
P.s. Kaip man nusibodo taisyti per tlf klaidas. Pas mane norvegiskas korektorius. Tai kai rasau as, meta AS. Norgeje tai AB.
Gerai, kad nepagalvojote, jog esu susireiksminus. 😏
Kai AS buvau maza, D. kaip tai senai buvo, nebuvo pusfabrikaciu. Ir koldunu tame tarpe. 😏
O ka tas karta i Savaite duos? Del ko ja valgyti, jei AS samoningai pasirinksu ir jos nenoriu ir manes netraukia? Suprantu, kai zmones yra mesaedziai. Mano a.a. sesuo tokia buvo. Ji be mesos nei dienos negalejo gyventi. Bet jai turbut reikejo. Pas ja visa gyvenima buvo zemas homoglobinas. Ir mire ji nuo kraujo vezio.
Gerai, kad nebuvo. Tikrai slykstus dalykas tie pusfabrikaciai.
Kartas i savaite duodu gelezies, bet galima ir be to, kitais budais dasidurt. Jei nenorite, tai aisku, kad neverta.
Sakydama, kad zmones visaedziai turejau galvoje, jog musu organizmas pritaikytas valgyti tiek mesa, tiek kitus produktus. Ne nora valgyt mesa turejau omenyje.
Kazkada jau buvau rasiusi, kad ilga laika nevalgiau mesos, nes ji man smirdejo (organizmas pats rode, kad nereikia), hemoglobinas ir gelezis buvo nuostabus, kai pradejo mesa kvepeti, pradejau vel valgyti. Dabar mesa kvepia (isskyrus kiauliena), valgau, bet tyrimai ne kazka...

manyciau, kad ne visai taip. Moteris ne slapta viliasi, kad ja ves, bet didzioji dauguma moteru tiesiog nori tureti grazia ir tvirta SEIMA. Cia akcentuojama SEIMA, o ne , kad ja VES. Aisku, gaunasi, kad pries seimos kurima yra vedybos, bet svarbiausia juk ir taip gaunasi seima, o ne pacios vedybos. jei rupetu tik vedybos, zmones pabaliavotu ir issiskirstytu.
Pritariu.
Man vedybos kaip tokios niekada nebuvo tikslas. Bet seimos as noriu.
Bet seima tai juk ne antspaudas, ne pavarde, o emociniai saitai, panasioa vertybes ir bendra ateitis. Visa ta gali tureti netekejua .bet vistik dauguma moteru nori tu vedybu. Kaip garanto. Taciau garanto kam? Nes nei seimoa nei nuo issiskyrimo tai neapsaugo.

Būtent. Šiandien ryte skaičiau ir mane kažkiek palietė. Gaila tiek miškų, tiek čiabuvių, kurie natūralaii vis dar gyvena. Parazitai tie, kas taip padarė, aš jiems nemirksėdama mirties bausmę padaryčiau https://www.alfa.lt/...aign=infoblokai
Papildyta:
as visa tai paprasciausiai vadinu samoningumo augimu...daug mzoniu gyvena autopilotu
mes su vyru prieš miegą pasižiūrim linksmų vaizdelių apie gyvūnus, tai įsivaizduoji, varlytėms parodė planšetę, kurioje šokinėja kažkoks padarėlis, tai kaip jos ėmė domautis, reaguoti

kaip galima gyvūną valgyti ir laikyti save išmintingu, sąmoningu? Tikrai, ne karo metas gi. Kai pritrūktų planetoje augalinio maisto, tada ir pagalvoti būtų galima, o dabar... Sunkiau gal pirmos kraujo grupės atstovams, tie daleiskim lai valgo, o visi kiti?
Papildyta:

Nebūtinai dėl to jis buvo (jei buvo), labai jau mada yra po to apipinti panašius žmones lengendomis, cituoti a la jų posakius, bet ar kas tiksliai žino, kad viskas priklausė tam žmogui ir apie jį taip tikrai buvo? Jis gal dėl to buvo, kad šia prasme buvo protingas, neteršė savęs.
Būtent. Šiandien ryte skaičiau ir mane kažkiek palietė. Gaila tiek miškų, tiek čiabuvių, kurie natūralaii vis dar gyvena. Parazitai tie, kas taip padarė, aš jiems nemirksėdama mirties bausmę padaryčiau.
kaip galima gyvūną valgyti ir laikyti save išmintingu, sąmoningu? Tikrai, ne karo metas gi.
Tu tame paciame poste pasisakai uz zmoniu zudyma ir gyvenima gyvunams. Va cia tai samoningumas.
kaip galima gyvūną valgyti ir laikyti save išmintingu, sąmoningu? Tikrai, ne karo metas gi.
</p></div></blockquote><p>Tu tame paciame poste pasisakai uz zmoniu zudyma ir gyvenima gyvunams. Va cia tai samoningumas.

iš žmonių reikia reikalauti daugiau nei iš gyvūnų. O jei jie elgiasi taip pat primityviai kaip gyvūnai, tai jau ne žmonės jie... Agresyvius gyvūnus užmigdo.
Įkirtai, tikiuosi